GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år på er alla!

Klubb

År 2014 så kommer jag att byta klubb till Skyrup Country Club!
 

Både jag och Regina kommer att tävla för Skyrup. Känns bra! Ser fram emot att starta på någon av deras tävlingar under året, deras utebana är verkligen helt fantastisk. Ska bara hitta min guldhäst först! Annars får någon av dressyrhästarna ställa upp! Hehe!

Snyltar denna lista från många andra!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, jag förlovade mig!

Hur har ditt 2013 varit?

Upp och ner. 2013 har verkligen varit ett "mellanår" där saker och ting bara har byggts upp. Känns som att jag stampat på samma ställe, men tack vare ett slitigt 2013 så kommer jag kunna glida på det jag byggt upp år 2014. Jag kommer liksom få "belöningen" för allt slit genom att nu så har många pusselbitar fallit på plats!

 

Blev du kär i år? Jag har ju faktiskt gått in i ett förhållande år 2013 samt förlovat mig!

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

Oj, minns inga speciella datum sådär... Som sagt, förutom kärleken, så var 2013 bara ett mellanår...

Vad är din största framgång 2013?

Typ, att jag lyckats hålla modet uppe trots så otroligt många motgångar? Och att jag lyckats blicka framåt och tagit tag i det tuffaste året av alla? Det ser jag som en framgång.

 

Bästa köpet?

Hm, alla ponnys jag shoppat? ;)

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Min sambo och hans barn, helt klart! :)

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Tja,  måste väl skriva Bosse? Bosse och barnen gör mig riktigt glad!

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

Lady GaGas album Artpop!

 

Vem har du umgåtts med mest?

Bosse...

 

Har du haft ett förhållande under 2013?

Har ett...

Vart reste du under 2013?

Ingenstans! Har jobbat röven av mig hela året, haha!

 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

Mer tävling, Egen häst osv osv! Men det ska jag se till att fixa!

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Working, working!

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Som sagt, 2013 har varit ett riktigt tungt år där jag har fått bygga ihop allt för att kunna glida och ha det bra nästa år. Har man eget företag måste man krypa innan man kan gå. Ska man bli duktig på det här med ridning, så måste man krypa innan man kan gå...

 

Vem saknade du?

Ingen speciell...

 

De bästa nya människorna du träffade?

Alla SUPERGOA praoelever och jobbare! Samt alla nya kunder :D

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

Se nu till att njuta av vad du byggt upp och ha det förjävla bra! Lev lyx!

 

 

GLÖM EJ!

Den 5/1-14 drar vi igång för året. Vi kommer att anordna en pay and jump där vem som helst har möjlighet att utnyttja vårt fina ridhus. Med oss till hjälp, så brukar det går fint för alla. Passa på att prova på bana på nytt ställe innan tävlingssäsongen? Eller ta med unghästen som behöver lite rutin? Eller varför inte bara prova på en ny höjd? Eller prova på att hoppa din nya häst på en bana för skojjs skull? Här finns fika att köpa på plats, samt minnesrosetter.
 
Det går att hoppa alltifrån bommar på marken och sedan hur högt du önskar.
 
Kostar 150kr att starta två rundor!
 
Välkomna! Sprid gärna detta vidare! Hade varit kul att se många av era ansikten här!
 
 
Vi håller till på Kvarnstena Gård, mitt i hallaröd. Adress: Norra Hultarp 123 24397 Hallaröd.
Det går att anlända när som helst under dagen, så det är bara att ringa/maila när ni har tid, så finns vi tillgängliga som hjälp och fixar banan mm för er. Ni anmäler till ardnaxela9274@gmail.com el 0708449174
 

läget

Har just tränat för A med två hästar och det har verkligen gått skitbra! Hästarna skötte sig bra! Känns lovande inför våren. Även Regina ska träna för A vid halv tolv idag, så det blir spännande!
 
Nu sitter jag och ska ta en frukost, men katastrofen är ett faktum - nutellan är slut! Så vet inte riktigt vad jag ska äta till frukost, haha. Beroende eller vad?
 
Solen ser ut att sticka fram lite idag, så ska se om jag kan få lite bilder på nån av hästarna idag. Ska även se till att städa av stallarna, så vi startar 2014 rent och snyggt!
 
 
Klippte Totte och Unikum igår, fina blev dem! Bilden ovan är på Totte från förra året!
 

2013 - ett mellanår...

2013 har verkligen varit ett tufft år på många vis. Mycket privat, men även ett , som jag kallar det, uppbyggnadsår inom företaget och i min karriär bland hästarna. Jag flyttade till Kvarnstena Gård strax innan 2013 vilket jag är otroligt glad för. Denna gården har verkligen öppnat många dörrar och hjälpt mig på vägen! Jag slungades in i dressyrens värld, då gården i många, många år fött upp galet fina dressyrhästar och nu när jag bor här, så är det jag som rider dem. Jag som i princip aldrig suttit i en dressyrsadel fick snabbt vänja mig vid det. Från att vara van vid att rida hästar inför försäljning, eller rida in/ utbilda under en kortare tid, fick numera tänka om lite och tänka långsiktigt. Kul, men annorlunda för mig, i och med jag inte haft hästar på det viset på väldigt länge.
Att helt plötsligt komma in i dressyrens värld och dessutom då bli tränad av någon som tävlat riktigt höga klasser och tränat många i sina dar, gjorde att jag verkligen fick bita ihop och lära om och göra rätt!
Roligt, absolut - men shit vad tufft ändå! Blod, svett och tårar kan jag numera säga att jag är på rätt spår och har fått en grymt mycket större förståelse för just den rena dressyren.
 
 
Men, trots blod, svett och tårar så gillar jag det. Jag älskar utmaningar och jag har verkligen blivit sporrad att sätta höga mål inom dressyren också, även om det är hoppning som ligger mig varmast om hjärtat. Medelsvår dressyr är målet nästa år!
 
Företagsmässigt, så har det gått bra. Riktigt bra faktiskt. Många hästar har passerat under året. Mycket kunder och fantastiska hästar. Blandad kompott med hästar, allt ifrån ridskolehästar till fina, fina tävlingshästar!
 
Jag har träffat hur många goa människor som helst. Bland annat alla goa praotjejer och jobbare som varit här. Coolt att bara ha fått supergoa tjejer hela tiden - hur lyxigt är inte det? Ni ska ha ett enormt tack för all hjälp. Hoppas ni också fått ut något av att vara här!
 
Kärleken då? Ibörjan på januari detta året så flyttade Bosse ut till mig och vi blev sambos. Många tycken och tankar var där hos folk, då det trots allt är 25 års skillnad på oss, men vad gör det? Vi trivs ihop och har det hur bra som helst. Jag vet inte vad som sticker mest i folks ögon. Åldersskillnaden eller att det faktiskt går väldigt bra för oss ihop? Ingen aning. Kaos på folk var det ibörjan, Bosse tappade enormt mycket kunder som inte tyckte det var okej pga detta (han är hovslagare). Herregud liksom, blir han en sämre hovslagare för att han är ihop med mig? Tror inte det va :)
 
Nu hoppas jag, eller jag hoppas inte - Nu ska jag SE TILL att år 2014 blir det bästa någonsin och jag ska verkligen ta alla chanser som livet ger mig. Jag är taggad. Jag vill bara sätta igång nu!
 
 
 
 

To do 2014

Här kommer mina "To do's" för år 2014. Skriver inte mål, för detta är inga mål, utan det här är saker jag SKA ha gjort innan året  är slut. Jag presterar som bäst när jag sätter mycket press på mig själv.
 
- Köpa in minst 50 hästar under året efter hand som jag säljer lika kvickt igen förhoppningsvis!
 
- Köpa en storhäst som passar MIG och som jag kan tävla på!
 
- Starta MSV dressyr
 
- Tävla 120cm hoppning... (vilken häst ska jag lyckas med det på? det återstår att se haha. )
 
- Kvala in en fyraåring till Breeders
 
- Coacha Regina till att bli kvalad och starta SM på Aril (för femåringar dårå såklart!)
 
- Träna galet mycket för tränare, framförallt A!
 
- Börja stärka upp kroppen igen så jag kan börja springa lite så smått!
 
- Åka ut mer på större tävlingar för att få inspiration!
 
- Hänga med kunder när deras treåringar visas som hästskötare eller något, bara för att se hur allt går till!
 
- Åka på studieresa till Spanien i februari!
 
- Dra in minst 2,5 miljoner...? Haha. hm.. ;)
 
Hmm, rimligt el orimligt? Listan lär göras längre med tiden, men det här är vad jag kan komma på just nu!
 
Vad har ni för mål år 2014? Länka inlägg! Eller skriv kommentar!
 
 
 
2014 ska bli mitt år tänkte jag. Ska jobba asset av mig för att lyckas med allt detta!
 

Sadelkammaren börjar ta form!

Igår snickrade min man ihop nya bra grejer till min fina sadelkammare. En sadelgjords-anordning och en benlinde-anordning. Riktigt bra blev det allt!
 
 
Sadelgjordsanordningen ser ut såhär, ej helt klar ännu, ska ha handsmidda krokar som bosse ska fixa samt skyltar med de olika storlekarna graverade i mässingplåt, vilket bosse också kan fixa! Händig man, eller hur? ;D
 
Perfekt att kunna hitta rätt storlek på sadelgjordarna fort nu.
 
 
Denna här snickrade han också ihop, cool va? Kan inte bestämma mig om jag ska låta den vara träfärgad eller om jag ska måla den grå, precis som väggpanelen. Hm. Tåls att fundera på! Cool grej i alla fall!
 
 
Sen måste jag bara slänga in en bild på min favoritvägg också... den fina med alla snygga tränshängarna i smide!
 
 

Isana

 
Isana, treårigt d-ponny-sto, visst är hon fin? Riktigt läcker att se på! Står här på inridning och utbildning!
 
Rör sig coolt!

Träningsläger!

Från och med imorgon så börjar jag och A på värsta träningslägret. Kl 7, eller 8 varje morgon hädanefter så tränar vi hästarna i en 8veckorsperiod, en efter en! Bam, bam, bam typ. Så, om fyra veckor ska de vara klara för MSV! Haha, kanske inte, men nästan på? Hihi, vi satsar på det.
Imorgon börjar jag med Titan, därefter Totte, sist Scandium. Unikum balltrampa sig idag när vi löshoppa, så låter honom ta det lugnt imorgon och bara pysslar om honom.
 
Är laddad inför detta nu verkligen. Nu jäklar ska jag ta ett kliv till i min ridning. Taggad som bara den inför 2014!
 
 
Bild på minihingsten Spicy!
 
 
 
 

Bozz löshoppar!

 
Fina treåriga Bozz löshoppar! Han hoppar bättre för varje gång!

Tränsdröm

 
Det här tränset ska min nästa egna häst få. Supersnygg och jag har bara hört gott om PS träns. Givetvis ska det vara brunt, passar alla hästar tycker jag!
 

Dagens skratt!

 
Ni bara måste se denna filmen från dagens löshoppning. Denna ponnyn levererar många skratt kan jag säga! Herregud, det dög inte med de hinder jag satt upp! Han ville hoppa fler!
 
 
 
 

Uppvärmning av S

 
Uppvärmning på Skandium igår, stor häst att rodda runt, right?
Hon är cirkus 172cm hög, stoor modell. 2 minuter film från när jag värmer upp henne. Brukar ta en kvart innan hon har hittat sin kropp och börjar kunna samla upp sig. Men, det är en fantastisk häst denna, hon gör alltid sitt yttersta för att behaga mig som ryttare, även om hennes kropp tar emot i början av ridpasset. Fina hästen, efter Don Romantic. Ska filma sen nån henne när hon är i slutet av ridpasset så ni får se skillnaden, det är en helt annan häst då.

Vackra Bozz

 
Valack f 2010, rör sig fantastiskt. Till salu!

åhh

Åh, känslan när man har cirka 85 000kr för lite på kontot, när man hittat världens finaste drömhäst... som passat mig som handen i handsken. Deprimerande.
 
 
Såå fucking frustrerande. Måste se om det går att lösa på något vis!
 

PAY AND JUMP

Den 5/1-14 drar vi igång för året. Vi kommer att anordna en pay and jump där vem som helst har möjlighet att utnyttja vårt fina ridhus. Med oss till hjälp, så brukar det går fint för alla. Passa på att prova på bana på nytt ställe innan tävlingssäsongen? Eller ta med unghästen som behöver lite rutin? Eller varför inte bara prova på en ny höjd? Eller prova på att hoppa din nya häst på en bana för skojjs skull? Här finns fika att köpa på plats, samt minnesrosetter.
 
Det går att hoppa alltifrån bommar på marken och sedan hur högt du önskar.
 
Kostar 150kr att starta två rundor!
 
Välkomna! Sprid gärna detta vidare! Hade varit kul att se många av era ansikten här!
 
 
Vi håller till på Kvarnstena Gård, mitt i hallaröd. Adress: Norra Hultarp 123 24397 Hallaröd.
Det går att anlända när som helst under dagen, så det är bara att ringa/maila när ni har tid, så finns vi tillgängliga som hjälp och fixar banan mm för er. Ni anmäler till ardnaxela9274@gmail.com el 0708449174
 

Måndag!

Måndag, så kommer de nya ponnysarna. Ska hämta upp dem kl 21.00 i Trelleborg. Jag lääängtar! De är verkligen superfina och jag har pratat mycket med min polska kontakt som har berättat om dem. Underbara ponnys verkar de vara!
 
 
Tycker det är så kul att göra make-overn på dem när de kommer hem. Någon som vill hjälpa mig och jobba ett par dar här på kvarnstena när de kommer? hehe. Kommer ha mycket att göra då ;D

 

Äntligen!

Nya polska hästar på mailen och jag har nog redan bestämt mig för vilka två som ska få komma hem till mig. Två svarta vackra ponnys blir det denna gången.
 
 
SUPERfina och det kommer nog bli superbra! Nu ska jag direkt smsa min kontakt och berätta mina val av ponnys. Shoppning, shoppning!
 
Så får vi se, förhoppningsvis kan de landa här redan nästa vecka! :)
 

good morning!

Klockan är snart åtta, och jag har redan hunnit träna för A ett pass med Totte, samt matat mina hästar. Sitter just nu och knaprar i mig ett par rostmackor för att sedan gå ut och rida ett gäng till. Snabba ryck idag, har endel på planeringen!
 
 

Söker häst till våren!

Yes, här kommer ett inlägg jag aldrig trodde jag skulle få skriva riktigt ännu. Jag tänker redan nu slänga ut detta meddelande att till våren, så kommer jag vara på jakt efter en häst som är till mig själv. Alltså ingen försäljningshäst, utan en häst som är till bara mig.  Typ i mars, el april så kommer jag kunna köpa en egen häst och tänkte att jag slänger ut detta redan nu. För jag tänkte att här är säkert många som kanske vet någon häst som passat mig?
 
Jag kommer vara ganska så bred i mitt sökande. Jag vill antingen ha en lovande unghäst, med potencial att bli riktigt, riktigt bra. Eller, så söker jag en läromästare. Den behöver inte vara en fantastisk hoppare på 150cm nivå, för där är jag absolut inte själv. Jag vill hellre då ha en häst som kan hjälpa mig som ryttare att få lite rutin i klasser upp till 130cm.
 
Jag är även öppen för förslag med fodervärdsavtal om det gäller en häst som ska agera läromästare till mig. Isåfall kan jag tänka mig det från och med typ idag. Pengar till att köpa häst har jag inte förrän cirkus mars eller april.
 
Har ni någon häst, unghäst el läromästare? Eller ni kanske känner någon? Tveka inte på att skicka iväg ett mail eller ringa!
 
ardnaxela9274@gmail.com el 0708449174
 
 
Ni anar inte vad jag längtar efter att få ha en häst som är min! Ojoj vad min blivande häst ska behandlas som den prins/prinsessa den är!
 
 
 
 
 

ups

Tiden har bara runnit iväg idag. Inte för att jag har jobbat ihjäl mig, absolut inte. Har tagit dagen väldigt lugnt och ändå fått gjort mycket. Hästarna är ridna och allt är fixat. Imorgon händer det en hel del. Full rulle med andra ord!
 
 

Läget :)

Har under förmiddagen tagit det väldigt lugnt. Jag är så sjukt trött i huvudet och kroppen idag. Längesedan det var på det viset! Så har enbart pysslat i stallarna, mockat och fixat under förmiddagen och tänkte att nu ska jag ut och påbörja ridning. Har inte så många som "måste" gå idag, så idag blir första dagen på jäkligt länge jag bara tänker göra absolut det jag måste ;)   6 hästar ska ridas och sen blir det stopp för min de idag!  Nästan semester ju!  :)
 
 
F.ö. så gick Totte väldigt bra igår på träningen. Eller, i alla fall väldigt mycket över förväntan! Första gången på många år som han är i ett annat ridhus, men det gick bra! Tränade mycket på att växla mellan lösgörande arbete och samling. Trött blev han och jag antar att han har träningsverk i kroppen idag.
 

Eli såld!

 
Eli är också såld!
 

Saganek såld!

 
Saganek är såld och har åkt till sitt nya hem - eller snarare, han är numera påväg i transporten till sitt nya hem. Önskar Saganek och Jaqueline all lycka till!
 

Planera evenemang till 2014!

Ska sätta mig ner så fort allt lugnat ner sig lite och börja planera evenemang till våren. Våra pay and rider/pay and jumper samt löshoppningar har ju varit väldigt uppskattade. Jag vill fortsätta på detta spår och även flika in lite mer kul. Någon som har lite kul förslag? Kanske vill din hundklubb hålla tävlingar här? Kanske vill du ta hit din tränare för att hålla kurs under en helg? Kanske hade det varit kul att göra ett evenemang där alla pengar går till någon välgörenhet? Kanske hade det varit kul att hålla läger en helg med mig och Annika som tränare? Enbart fantasin sätter gränser. Här är stora möjligheter på Kvarnstena Gård att hålla fantastiskt roliga evenemang. Stall och boende finns för övernattning och vi här håller servicen på topp alltid. Vad säger ni? Har ni något kul förslag? :)
 
 
Tipsa gärna om något kul som hade intresserat er!
 
 
 

Frågor om polackerna?

Den här omgången med nya polska ponnys, så har jag verkligen visat er från början och låtit er vara med hela vägen. Nu vill jag gärna ha lite feedback på detta, var det bra? Kul att läsa om? Lärde ni er något? Någonting ni tyckte var konstigt? Osv osv...
 
Och framförallt efter dessa inläggen - finns det frågor? Så svarar jag gärna!
 
 
 

Godmorgon!

Snabb frukost, sen ut och jobba. Idag blir det en dag med mycket att göra och lite stress på det. Ska hinna rida ett gäng nu på morgonen, Bosse har lovat att göra stalltjänsten (dvs fodra, släppa ut och mocka), visa häst, och sedan ska jag med Totte till Kristianstad på träning för henrik, därefter visning igen och kvällen spenderas sen i ridhuset med att rida de sista.  Fullt upp? Jepp.
 
 
 

Tränat för A!

Ikväll har jag tränat Titan för A och det gick verkligen helt fantastiskt! Han är ju bara för bra den hästen alltså. Känns som att många trösklar släppt och ja, jisses. Jag svävar på moln! Ni vet känslan va? När allt bara flyter på? Mumma. Och även igår, när jag tränade Totte, som kan vara lite speciell, så gick det super. Yes liksom. Kvitto på att man gör någonting rätt! <3
 
Imorgon bär det av till Henrikträning, med Totte! Första gången vi åker iväg med honom! Spännande!
 
 
 
Tjockis-Totte i somras!
 

Fakta-vägg!

 
Den här tavlan hänger i stallgången där vi gör i ordning hästarna. Skulle vilja fylla hela väggen med sånna här. Fakta-vägg liksom. Bosse hälsar att han har flertalet till sånna här nu, så att så fort tid finnes så ska jag pyssla upp en hel vägg med sånt här! Kul, kul! Vad tror ni om det? Självklart ska jag visa bilder på mitt mästerverk när det är färdigt.
 

Ridhästarna hemma just nu!

 
Totte, dressyrhäst på 8 år!
 
 
Scandium, dressyrhäst på 6 år!
 
 
Titan, dressyrhäst på 5 år!
 
 
Unicum, dressyrhäst på 4 år
 
 
Bozz, till salu, allround mot dressyr 3 år!
 
 
Isana, här på utbildning, dponny på 3 år!
 
 
Blåöga, här på utbildning 4 år!
 
 
Eli, b-ponny 6 år
 
 
Saganek, c-ponny, 7 år

Börjar redan planera...

... har redan börjat planera och diskutera med polackerna ang näste leverans av ponnys/hästar. Någon som söker något speciellt? Kanske någon som vill vara med helt från början? Just tell me!
 
Jag brukar kunna pricka in önskemål ;)
 
 
Här är de fyra senaste ponnysarna jag tagit hem!

Taggad

 
Jag är så taggad. Idag ska alla hästar på gården motioneras.
Såhär ser upplägget ut;
 
Titan - hoppa
Totte - hoppa
Unikum - dressyr
Scandium - dressyr
Eli- pessoasele
Saganek - pessoasele
Blåöga - dressyr
Bozz - "dressyr" (tre år gammal, så dressyr för en treåring!)
Isana - Samma som Bozz!
Aril - pessoasele
 
Känns som en bra plan - let´s work!!
 
 
Bozz e zuidenwind till salu!
 

yey!


Shit vilket tryck där är på ponnysarna. Galet och helt fantastiskt! :)

Info

Jag har sedan nu sista omgången jag tagit hem polska ponnys fått otroligt många mail med frågor om vem man ska handla ponnys/hästar ifrån. Grejen är att jag vill inte rekomendera någon. Inte någon eller några alls. Detta för att jag vill verkligen inte att det ska gå snett för någon som köper häst från någon jag rekomenderat. Det enda jag kan rekomendera isåfall är att ÅKA TILL polen med någon hästkunnig och köpa häst. Jag rekomenderar STARKT de polska fina hästarna, men jag rekomenderar INTE att handla över telefon utan att ha stenkoll på vad man gör. Däremot så har jag flertalet gånger hjälpt folk att handla därifrån. Så att jag har gett lite förslag på hästar och så står jag som förmedlare mellan polacken och kunden. Det har jag gjort flertalet gånger och alla har hittills varit väldigt nöjda! Då ordnar jag allt med transport, veterinärintyg, försäkring osv osv.
 
Vid intresse på det, bara maila mig eller ring!  0708449174 el ardnaxela9274@gmail.com
 
 

Eli markarbete

 
Denna damen är också fantastiskt positiv och vill hela tiden göra rätt för sig. Lyssnar mycket på sin ryttare. Enkel att rida på även för de allra minsta barnen.
 
Till salu! ;)

Saganek lite markarbete

 
Saganek lite på marken. Otroligt lättriden. Lyssnar enormt mycket på rösten, märks att han har varit körd mycket! Dem hästarna tenderar att vara grymma på att lyssna på rösten. "Nackdelen" med att de är körda är att de ofta blir lite stela åt sidorna, men det är ju lätt fixat. Så otroligt positiv till arbete och vill verkligen vara till lags!
 
Till salu ;)

Saganek!

 
Här har vi supersnygga Saganek! Vilken goding. Den här ponnyn vet verkligen om att han är galet snygg. Ställde upp sig och posade inför kameran ;) Mums vad snygg han är.
 

Mumma vad fiin!

 
Här har vi snygga Eli efter sin "make-over" med klippning av man och päls. Snygg blev hon allt! Hon har en sån härlig uppsyn tycker jag, ser lite busig ut! Världens goaste lilla b-ponny. Fantastisk läromästare för barn.
 

^^

 
Denna är så jäkla skön. Haha, vi ryttare i ett nötskal - eller?
Någon som skyllt ifrån sig på något av detta? ;)

Eli hoppar

 
Eli skötte sig minst lika bra som Saganek. Märks de varit ute och tävlat endel, väldigt enkla på hinder! Eli är en sån ponny som kan ha en nybörjare på ryggen och hoppa lika fint för det. Pigg, men lyssnar otroligt bra på både rösten och hjälperna. Guuuldponnys!

Saganek!

 
Här hoppas Saganek för första gången i Sverige. Hästar som nyligen kommit ( de har ju trots allt bara stått här sedan torsdag morgon!) brukar ju vara lite vimsiga, men dessa två nu skötte sig helt underbart! Lite stelt och lite av och på, men överlag mycket bra! Tänk om ett par dagar när de är mer ridna och mer hemma. Jisses vad bra de kommer bli!

Läget

På planen idag står det öppan bana. Vem som helst är välkommen att hoppa! Bara ring el smsa innan ni kommer. Kostar 150kr/ häst och då är det bara att hoppa så mycket ni vill . Välkomna!
 
Jag kommer finnas till hjälp hela dagen.
 
 

Blåöga hoppar!

 
Film på fina Blåöga som hoppar helt underbart. Alltid roligt att hoppa på en häst med sånna kvalitéer.

Eli! <3

 
Stutsibollen Eli hoppade helt fantastiskt även på löshoppningen idag. Bumpa bumpa! :) Jag är impad!

Snygga ponnys!

 
Ska bara ladda upp filmerna, så ska ni få se på två fantastiska ponnys som jag skuttade lite idag. Helt underbara, pigga glada och tyckte det var skitkul att hoppa! Stutsade över 80cm-banor utan problem. Kapacitet finns helt klart. Ska berätta mer sen. Shit vad vi har fått gjort mycket idag. Massor av update på  bloggen är på G!
 
 

yay!

 
Har just klippt båda ponnysarna och kapat manarna. JÄÄKLAR var snyggade blev! Mums, är helt kär i mina ponnys! Hur snälla som helst att klippa.
 

Morning morning

Klockan är typ sex på morgonen, jag har hunnit rida någon häst och sitter just nu och äter frukost. Ska sen ut och klippa båda ponnysarna är tanken. Fullt ös från morgonen! Gäller att gå upp i tid när man har mycket att göra :)
Igår kom en mycket rolig tjej hit med sin häst för att stanna över helgen, nämligen Stina!
Hur kul som helst. Tänkte stina ska få skriva ett eget inlägg här på bloggen sen... Håll utkik!
 
 

isana

 
Fina Isana går från klarhet till klarhet! Så snygg är hon och rör sig bättre och bättre! Kommer bli grym!
 

Mycket ridet!

 
Då var bägge nya ponnysarna ridna och de skötte sig helt underbart. Verkligen hur snälla och goa som helst! Rörde sig trevligt bägge två och fint ridna! Kan nog bli toppenbra det här :D
Ska gå upp extra tidigt imorgon bitti så jag kan helklippa dem och kapa manarna ;) DET behövs. Oj så lurviga de är!

Såå fin!

 
Bosse min kära man.... snälla fina... du som är en så duktig smed? *blink-blink*
 
Om jag lovar att köpa mer gas i veckan...?? hihi!
 

Saganek!

 
Min vackre lilla c-ponnyvalack jag fått hem! Känns väldigt "världsvan" och sköter sig underbart! Stod och gosade med mina ponnys länge. Longerade dem bägge två kravlöst enbart för motionens skull och beundrade. Den flicka el pojke som köper någon av dessa kommer bli lycklig!
 

Eli

 
Kolla in, smälter man inte fullständigt när man ser denna söta varelse? Lilla Eli! B-ponnystoet jag fått hem från Polen. Helt underbar. Så underbart snäll! Lite klippning av man och päls så kommer hon bli superfiin!
 
 
 

Humor

 
Någon som känner igen sig?
 

Överkörd

Herregud vad jag känner mig överkörd just nu. Är så galet trött i kroppen och huvudet, var längesedan det var såhär! Hahah! I vilket fall som så körde vi kl ett i natt mot Trelleborg. Så vi sov ingenting innan, och väl framme i Trelleborg väntade vi väl ca en halvtimma, polackerna rullade in ca tre på natten. Då var det bara att lasta om, ponnysarna såg cool-lugna ut - som om de vore världsvana hihi! Guldponnys! Båda gick rätt på min trailer och ställde sig och började tugga lite på höet i hönätet. Jag snackade liten stund med polackerna som var och lämnade och fick passen i utbyte mot att han fick pengar :) Männen körde igen och vi passade på att fråga hästarna om de ville ha vatten innan vi körde. Som i 99/100 fall så ville de inte ens kika på vattnet, så det var bara att rulla hemåt.
 
 
Ca fem var vi hemma, då lastades de av och sedan släppte jag dem i ridhuset och lät dem springa av sig. Ponnysarna var helt superlugna och tyckte mest det var spännande med allt kul där var och titta på i ridhuset, så jag fick smacka på lite.
 
 
Det är tvunget att de rör på sig efter en så lång resa så att magen kommer igång. Sedan tog vi in dem i varsin box där de fick vatten och massor av hö. Så mycket de bara orka äta! De drack så fort de kom in i boxen samt bajsade, så därmed kunde jag slappna av och låta dem vara för sig själv och vila.  Det är verkligen SUPERviktigt att magen kommer igång på dem och att de dricker så de inte blir sjuka. Gäller verkligen att ha stenkoll på det!
 
Efter att ha lämnat ponnysarna i fred, så gick jag inte in för att sova, utan jag satte igång att rida ett gäng hästar istället, för att sedan när klockan blev halv nio släppa ut alla och ge dem frukost.
 
Därefter körde jag och Bosse direkt iväg och skodde hästar och ah, nu är klockan  15.00 och jag är verkligen dödstrött. Ska blogga lite tänkte jag och sen ska jag ut för att mocka stallarna och därefter motionera lite hästar till. Känns som en bra idé att ta några i pessoaselen idag, jag är verkligen heelt mör!! Hihi!
Bosse körde nyss för att sko ännu mer.
 
Kul dag, som är långt ifrån slut ännu :D
 

Om två timmar...

så står mina kära polacker på båten från Sassnitz - Trelleborg. 4,5 timmar tar det att åka båten över och vi kommer alltså stå redo att lasta om i Trelleborg när klockan är ca halv tre- tre på natten i natt! Huga! Känner att min man får köra... jag lär däcka ;)
Imorgon ser jag fram emot att ta hand om de två nya, de ska motioneras flera gånger under dagen för att må bra. Jag ska även rida alla de andra hästarna, så 10 hästar ska röra på sig + att det ska mockas, fodras, släppas ut och in mm mm. Härligt!
 
Just nu väntar jag in Bosse, som varit och skott hästar. Ska iväg till ytterligare en kund ikväll och denna gången tänkte jag följa med! Det är så sällan jag hinner hänga med nuförtiden.
 
Ha det så gott, lovar att uppdatera imorgon bitti med film och bilder. Ni har ju fått vara med på polackernas resa hittills, så jag tänker fortsätta med att berätta hur man tar hand om nyimporterade hästar för att de ska må så bra som möjligt! Allt för dessa underbara djur! <3
 
 
Fina Coca Cola som kom förra omgången jag tog hem polska hästar!
 

Till salu!

 
Sto f2009 e Blue hors Zack, fantastiska gångarter och underbart psyke!
 
 

Läget

Allt halkade verkligen efter när stormen hade ägt rum. Bor man som jag gör - i paradiset mitt i skogen - så får man så tålmodigt vänta på att strömmen ska komma tillbaka länge. Närmare bestämt strax över tre dygn var vi utan. Vet inte hur många hundra liter vatten jag släpat från pumphuset till hästarna. Jisses. Och fort har jag fått jobba, passa på de timmar det varit ljust ute. Mockat har jag gjort med pannlampa haha. Tråkigaste grejen var nog trots allt att mina ponnysar inte fick åka med båten i stormen, istället kommer vi få hämta dem kl 3 på natten mellan onsdag och torsdag. Huga! Men lätt värt. Ska bli jättekul! Träning för henrik blev också inställt. Buhu.
Aja, nog gnällt. Det är bara o spotta sig i nävarna och ta nya tag! Är äntligen ikapp med allt mailarbete och pappersarbete som fick vänta under strömavbrottet. Nice!
 
Nu kan bloggen komma igång igen!
 
Veckans höjdpunkter blir helt klart att hämta ponnys på natten mellan ons och tors, träning för Henrik, hemligt uppdrag i Perstorp kanske, löshoppning på lördag och öppen bana på söndag! DET blir kul helt klart! :D
 
 
Nu ska bara allt förberedas till detta. Time to work!
 
Ska ut i stallet nu och rida. 7 hästar kvar att rida idag, så det är bara att sätta igång!
 

omg

Med tre dygns strömavbrott efter sven-stormen, så tar det sin lilla tid att komma ikapp helt igen... BE RIGHT BACK imorgon, håll utkik! Massor av kuligheter på G  :D

Historien om Mammuten...

Mammut har verkligen blivit ett mysterium här på bloggen, så tänkte efter min lilla frågestund om honom berätta vem myskomammuten är.  
Mammut är min egna lilla unghäst, som jag köpte som föl för över ett år sedan nu. När jag köpte honom, så togs han direkt ifrån sin mamma, utan minsta lilla avvänjning, stackars mammut tänkte jag, men icke. Han gick snällt på transporten och verkade inte bry sig ett dugg. Han verkade bara tycka det var kul att komma ut på äventyr. Härliga ponny.
 
 
Här är gullungen som föl! Checka öronen!
 
 
Hans mamma hade också mustach! ;) Så vi vet var den kommer ifrån i alla fall ;D
 
 
I alla fall. Mammut heter egentligen Irish Coffie och är en fantastisk liten individ. Egentligen var det ju inte meningen att han skulle bli till, hans mamma blev tjuvbetäckt på Irland. Blev sedan såld till Sverige till min fd chef, åkte direkt till ridskola där de började märka att någonting inte stämde. Mycket riktigt, hon var dräktig. Min chef köpte tillbaka henne och ett par dagar efter födde hon Mammuten! Så, mammut är ca 75% Connemara. Resterande är väl irlänsk gatukorsning. Hans mor är fantastiskt snäll, och det har hon ju verkligen lyckats nedärva till lillemannen.
 
 
Varför är han så lurvig? Ingen aning. Han är som sagt mestadels Connemara, så det är inga konstiga raser som är inblandade. Han bara är som han är! :)
 
Mammuten är alltså 1 år nu, blir 2 år snart. Min tanke med honom var väl att behålla honom tills han är 4 i alla fall och har tävlat endel. Kanske blir han så bra att Regina vill ha honom som sin egen ponny? Tiden får utvisa. Jag tror han kan bli läcker på hoppbanan. Med lite träning och ridning blir där nog ganska mycket Power i honom. Han är ju en maffig bit!
Och varför jag köpte honom? Ja, det vet jag inte. Typiskt spontana alex som tyckte han var helt Amazing söt. Fick honom för 2500kr, så jag kunde inte motstå. Han har bott hos Anna med familj sedan jag köpte honom. Hade honom hemma en månad kanske, sedan har han gått och levt lyxhästliv hos Anna!
 
 
Han är så gudomligt genomgo. Vi tror han blir d-ponny, men kanske växer han över? Ingen som helst aning, spelar inte så stor roll, han får bli som han blir. Blir det en liten storhäst tänker jag fasiken satsa på honom som fälttävlanshäst. Det tror jag han varit grym som.
 
Min lilla snutt!
 
Hoppas ni fick svar på era frågor om mysko-mammut!  :D

 

Stormhelvete :((

Snöstorm väntas - innebär att hästarna inte kan komma förrän mån el tis nästa vecka. Ååh, kill me. Jag som sett fram emot detta SÅHÄÄÄR mycket :(
 
Fan, fan, fan :(((
 
 

Håll tummarna!

Idag veterinärbesiktigas hästarna jag ska få hem fredag morgon! Håll tummarna!  ;)
 
 

God morgon!

Hästarna har fått frukost, dags att släppa ut dem och de dem en andra frukost ute i hagen. Sedan tänker jag faktiskt följa med mannen ut när han skor idag. Rida och mocka får jag göra i eftermiddag helt enkelt!
Ska även hinna till  banken och göra lite ärenden samt handla lite mat.
 
Ponnysarna besiktigas idag föressten, och imorgon vid lunchtid åker dem från stallet och är framme fredag kl 6 på morgonen i Trelleborg. Så fredag blir det tidig uppgång. Spännande va? Tycker det är lite kul att berätta om hur hela resan ser ut när jag handlar polacker :)
 
 
 

Trött tjej

4 hästar ridna, 4 kvar att rida. Samt ni boxar att mocka o fylla på hö i mm. Lunchpausen var inget bra för mig idag, blev helt trött och såsig. Men, dags att kila ut igen och kämpa vidare. A kom ut och tittade när jag red Titan och jag fick dels cred för hur han gick och sedan mer att tänka på samt spinna vidare på. Sedan tränade vi Totte, som faktiskt gick fint! Inte helt lätt den hästen, men fantastisk när han går som han ska!
 
På torsdag blir det att packa in en av hästarna i trailern och köra till Kristianstad för att träna för Henrik Johanssen! Shit va kuuul. Stora frågan är, vilken häst ska jag välja? Hum.... Tåls att fundera på.. Ska man få ett riktigt självförtroendeboost-pass och välja hästen som man glänser på? Eller ska man ta en annan och slita sitt hår och försöka problemlösa? Tror det blir det sistnämnda på torsdag faktiskt.
 
Aja, nog snackat, dags att kila ut i stallet och fortsätta. See yah!
 
 

Sadelclinic!

Clinic - Hästrygg, sadel & hästhälsa - utan försäljare

Clinic arrangerad av Lisa Ullbors. Lisa är en välrenommerad uppfödare med stallet fullt av fina hästar, unghästar och tävlingshästar. Hästarna rids av olika ryttare, mindre erfarna och drivna tävlingsryttare. Att hålla hästarna friska, glada och framgånsrika är A & O i verksamheten.

”Varför saknas det utbildningar och clinics i ämnet rygg - som inte drivs av sadelförsäljare?”

”Går det att bena ut vad som är myter och sanningar i ämnet?”

”Hur angriper man ämnet på ett neutralt och vetenskapligt sätt?”

 

Detaljer publiceras här och på payandride.se


 

 

Tillfälle för ryttare & häst! 8 Dec 2013

Sadelprovning med Camilla Sörén, http://battrehastliv.se/

 

Sadelprovning där begagnade sadlar kan finna nya lyckliga ägare och hästar som blir gladare av en anpassad sadel

Plats: Kvarnstena gård

www.kvarnstena.se

Norra Hultarp 243 97 Hallaröd

Försäljning av inlämnade begagnade sadlar

Ta med din egen sadel för koll eller försäljning

 

CLINIC 12.00

Föreläsning av hästsjukgymnast och veterinär Pernilla Stenfeldt, sjukgymnast http://www.hästoryttare.com/håller en praktisk föreläsning

Katja Gustavsen, Leg. Veterinär, med känsla för kiropraktik demonstrerar kiropraktik på häst.

 

Camilla Sörénanvänder ett program som visar hur sadeln ligger på hästen i rörelse. Med hjälp av en padd fylld med sensorer och en laptop kan man nu tala om för dig hur din sadel passar din häst i rörelse. Camilla arbetar med ett system som är vetenskapligt utformat för att ge ett så exakt resultat som bara är möjligt, borta är godtyckligheten som baseras på sadelutprovarens yrkesskicklighet. Att ge hästen en sadel som passar är en förutsättning för att hästen skall kunna prestera sitt allra bästa vid ridning.

Det finns över 400 tryckkänsliga sensorer inbyggda i padden. Informationen skickas trådlöst till datorn där man klart och tydligt ser hur och om sadeln trycker någonstans.

Camilla spelar in olika sekvenser, skritt, trav och galopp, så att vi senare kan gå igenom resultatet i lugn och ro. Resultatet kan visas både i 3D och via diagram.

 

 

Tidsåtgång ca 1 timme per ekipage

Kostnad vid förfrågan lisa.ullbors@gmail.com eller 0725-89 95 36

Anmälan är bindande!

Fika & mat finns att köpa på plats

 

Välkomna önskar Kvarnstena Gård gm Lisa Ullbors


Vill ha!!

Seriöst, detta schabraket och luvan var nog bland det snyggaste jag sett. Högst på min önskelista - javisst! ;)
Vart kan man köpa detta underbara set? Kanske ska bli en julklapp till mig själv?
 
Fint är det i alla fall!
 

Löshoppning!

Dags att börja förbereda de unghästar som ska visas i löshoppning våren 2014. Löshoppning är en rolig motionsform för vilken häst som helst. Det går att bygga banan för att träna lösgjordhet, styrka, snabbhet, koordination - eller vad som nu önskas.

Vi bygger ofta löshoppningsbana på lördagar.

Ringel maila för anmälan, helst senast dagen innan, se kontaktinfo längst ned på sidan.

På plats finns minst två löshoppningsvana ”funktionärer” till ditt förfogande (om du vill).

LÖRDAGEN DEN 7/12-13 SAMT LÖRDAGEN DEN 14/12-13!

 

Välkomna!

 

ardnaxela9274@gmail.com 0708449174

 

 

Frågestund om Mammut!

Tänkte ha en liten frågestund om Mammut, mest för att jag tänkte skriva ihop ett inlägg om honom senare i dagarna. Så, shoot! Kommer besvara allt om honom inom ett par dagar!
 
 
Min hårige lille vän!
 

FIN ponny till salu!

 
Inriktning: Allround  
Typ: D-ponnier  
Kön: Valack  
Födelseår: 2000  
Namn: Ringo  
Pris: 30 000kr           
 
Ringo är en trevlig korsningsvalack f.2000. Han importerades från Holland 2009 och jag har själv haft honom ända sen dess. Ringo är en ponny som är väldigt arbetsvillig och en unik rolig häst med mycket utstrålning. Han är en ponny med mycket motor men ej stark, men vill därför ha en mjuk men bestämd ryttare. Ringo älskar att rida ut i skogen som såväl på stranden och han är 100 % trafiksäker.  Han är snäll att sko, lasta och klippa.
Vi har tävlat upp till LB i hoppning med bra resultat, och tävlat småtävlingar i dressyr på grund av mitt intresse. Han är hopptränad regelbunden och även tränad terräng enstaka gånger, men tycker det är väldigt roligt.  Säljes på grund av snar flytt och därför är hemmet betydligt viktigare än priset. Vi kan även tänkas hyra ut honom i minst fyra månader till rätt familj.  Hör gärna av er om ni har frågor!
 
Annonsör  Amanda Strömbäck 
Ort  Falsterbo 
Län  Skåne 
Mobil  0707-179858 

Aril!

 
Lilla Aril, hoppar som en katt! Lite mer rygg, så är tekniken riktig ball! Stutsiboll!
 

Isana

 
Isana hoppar, 3årig ponny som ska ridas in och utbildas! Eller ah, inriden är hon numera, nu börjar vi på utbildningen! Fin fin är hon!  :)

Blåöga :)

 
Finaste Norden hoppar! En riktig stjärna det här!

Bozz löshoppar!

3årig valack, till salu!

good morning!

Dagen innebär full rulle. Är klar med stallarna och har ätit frukost. Time att sätta igång dagen på riktigt! Händer mycket kul idag!
 

 
Fick föressten reda på att på fredag morgon så kommer de två polska hästarna jag beställt till Sverige. Det blir en tidig morgon i Trelleborg och som jag längtar!
 
 
Mina små sötingar!
 
Nu ska de först gå igenom en export-besiktning. En hälsocheck från en veterinär  så att de är friska nog att färdas så långt :) Spännande!
 

RSS 2.0