Det här med skimlar...

 
Lilla ponny. Hur söt du än är, så kommer du alltid vara ännu sötare när du har rätt färg på pälsen.... Hm...
 

Bubu!

 
Här har vi en d-ponnykille på 8 år som heter Bubu! Såld till ridskola i Stockholm. Denna killen är en riktig mångsysslare. Han har nämligen tävlat upp till 1 meters hoppning i polen, lätta klasser i dressyr och är körd både som enbet och par! Otroligt snäll och cool häst! Fantastiskt snäll och go ponny!  :D
 

Coolaste halloweenutstyrslen??


Mitt uppe i kaos ;)

 
Är verkligen mitt uppe i kaos, det är nu man är så otroligt glad man har sånna fantastiska vänner som ställer upp! :D Är så tacksam för det.
 
Vill ni följa mig lite mer än vad jag har tid att uppdatera just nu, så kan ni alltid följa mig på instagram, där jag heter "alexandraferm"!
 
Mitt i allt "elände" med kaoset och så, så händer det en hel del roligt också kan jag ju säg!
 
Bl a så hoppade jag Bliss idag, hon var verkligen super - som vanligt!!
 
 
 
Bliss son Sigge var också med och visades för kund. Bägge två är fantastiska! (ser ut som vi kört slut på dem på bilden, hihi!!)
 
 
 
 
 

Hur söta? :')

 
Fluffiga ponnys! <3
 

New in!

 
Hmmm, här är sneakpeak på de nya ponnysarna jag hämtade i morse!
 

Svar på frågestund del 4! Sista delen!

Hvordan trener du tre- og fire år gamle hester? :)
 
Svar. En treåring tränas sparsamt enkla basic-grejer, som fram, tillbaka och svänga. Viktigast av allt är framåtbjudningen. Fyraåringarna har som mål att kunna gå stadiga nollor på 1 meter och i dressyren ska de kunna gå lätta klasser. Hästarna tränas individsanpassat.
 
Hvordan holder du motivasjonen oppe i hverdagen? 
 
Svar. Jag håller min motivation genom att sätta mål och delmål hela tiden! Jag är beroende av mål. Jag måste hela tiden ha något att satsa mot. Gärna endel projekt vid sidan om också. Det håller min motivation uppe!
 

Hvordan ser en typisk treningsplan ut for de voksne hestene (per uke)?
 
Svar. Det beror helt på hur det ser ut med tävlingar, träningar osv! Men försöker hålla så varierat arbete som möjligt!

Jag är lite nyfiken på hur anläggningen kommer att se ut och önskar massa bilder!

Svar. Bilder kommer att komma i MÄNGDER så fort vi flyttat in! Det lovar jag :)

 
Här inne kommer vi bo!
 

 

Hur kommer träningen funka i början utan paddock och ridhus?

Svar. Kommer hålla till på Åsbo Ryttarförening. Tar väl 7 minuter att köra dit! I övrigt kommer jag rida ut på åsen!  Sedan finns det en maskinhall som det går att motionera hästarna i också :) Den kommer jag använda som ridhus till ponnys och det kommer gå att longera storhästarna där inne utan problem!  :) Kämpigt när man är bortskämd här, men tror det blir skitbra! Kommer ´sätta staket runt en stoor yta sen till våren som ska bli paddock!!

När är det tänkt att ni ska flytta in?

Svar. Senast 3 december!

 

Kommer du/ni bygga till ridhus/paddock eller hur kommer ni göra med det? Du verkar ju rida väldigt mycket i ridhus och sen nu om du inte ska ha det, hur tror du det kommer gå? Tänkte på under vintern osv :)

Svar. Se svar ovan!

Var hamnade den stora bruna hästen med blå ögon? tror du brukade skriva blåöga. Går det bra för honom i hans nya hem?

Svar. Det går jättebra för "Blåöga"! Han hamnade helt rätt, är hos en tjej som rider honom hur fint som helst, han har gjort fina tävlingsresultat i år och har utvecklats för varenda gång man ser honom! Fantastisk häst som hamnade helt rätt!

 

 

 

 


Svar på frågestund del 3!

Hej hoppas allt är bra med mumuten och lycka till med ert nya. En fråga . Vad ska du satsa på nu ? försäljning eller tillridning eller tävling? Kram Anna Nilsson
 
Svar. Ja, allt är bra med finaste Mammuten och tack så mycket :D Jag kommer behöva dra in stort kapital det närmsta året och det innebär att jag kommer satsa mycket på försäljning. Kommer så fort jag har pengar till det, köpa egna tävlingshästar (lovande unghästar som ska formas till tävlingshästar!). Just nu har jag inte kapitalet att köpa in några hästar, men ibland dyker chansen upp i alla fall på annat sätt. Jag skulle gärna satsa på ett långsiktigt sammarbete med någon/några! Det är väl drömmen just nu!
 
Jag har ju hela tiden planer och mål som är både kortsiktiga (1 år el 2) och långsiktiga (5-10 år). Som sagt, kortsiktiga planen är väl att sälja så mycket hästar som möjligt och inte köpa egna, utan istället skapa sammarbete med uppfödare/hästägare. Jag är väldigt öppen för förslag! :)
 
Långsiktigt? Hmm... det kräver nog ett helt eget inlägg! ;)

Var tror du att du är/gör om 10 år? Realistiskt och dröm? 
 
Svar. Det kommer i ett helt eget inlägg!
 

Vilken av alla hästar du haft har betytt mest för dig? 
 
Svar. Oj, det var en klurig fråga. Många hästar har ju hjälpt mig på vägen för att jag har blivit den jag är idag. Den frågan måste jag fundera på!
 

Vilken av alla hästar du haft tror du har potential att gå längst rent tävlingsmässigt? 
 
Svar. Finns flertalet... Men en speciell ponny jag hade för många år sedan har ju faktiskt bevisat sig vara riktigt bra. Nämligen Poetic Poetry!
 
 

Vilka tre egenskaper värdesätter du mest hos en häst? Hos en människa?
 
Svar. Hos en häst, det beror helt på vad jag ska ha den till... är det en försäljningshäst, så är det helt klart mentaliteten, ögonen (de måste vara snälla ögon!) och utstrålning. Då säljer de som smör, såklart! På människor har jag inga stora krav. Jag tycker om när folk är som de är. Inte försöker göra sig till någon annan, det blir så genomskinligt.
Om du skulle ge ett råd till någon som vill starta hästföretag, vad skulle det i så fall vara?
 
Svar. Var beredd på att jobba asset av dig och stå rakryggad. Stå upp för det du gör och inse att förr eller senare kommer det alltid smällar. Hur fasiken du än gör, så kommer där bakslag och smällar som du måste ta dig igenom. Glöm aldrig varför du startade ditt företag och vad ditt mål var. För stunder är det mörkt, men då måste man bara komma ihåg varför. Det ÄR himla underbart att vara sin egen chef och att få jobba med dessa knasiga djur dygnet runt. Jag själv älskar mitt jobb, skulle aldrig vilja byta. Inte ens för en dag!
 
Vem betalar renoveringen av nya gården? Stall m.m.
 
Svar. Den dealen håller jag nog för mig själv ;)
 
Hur gammal är du?
 
Svar. Jag är 22 år!

Kommer du i framtiden skaffa barn som du sedan också kan lära sig rida.
 
Svar. Nej, jag kommer aldrig skaffa barn. Jag kan inte se mig själv som en mamma.
 
Skulle du kunna tänka dig ridskola?
 
Svar. Att starta ridskola? Nej. Men jag säljer mer än gärna hästar till ridskola, där vet jag till 100% att de får det bra!
 
Bland annat så är Kinio på ridskola nu!
 
Rider du ut ofta?
 
Svar. Beror helt på väder, vind, årstid och vilka hästar jag har hemma!

Svar på frågestund del 2!

Jag kan verkligen inte förstå hur man kan vilja lägga ner så enormt mycket pengar på någon annans ställe. För ni skulle väl hyra även nästa ställe? Motivera gärna!
 
Svar. Ett arrendeavtal innebär ju att allt vi lägger ner, får vi tillbaka i slutändan ändå! :)
 
Är det någon häst förutom Mammut som är sin egna? Vilka av hästarna kommer följa med till nya gården?
 
Svar. De som SÄKERT kommer följa med är ju Bliss, Mammut, Nicke och Gigolo. Endast Nicke och Mammut är mina egna!  :)
 
Hur många av era hästar rids "varje" dag?
 
Svar. Alla ridhästar går 5-6 dagar i veckan. Alltid! Enda undantaget är Nicke som är gammelman och får ta det lite lugnt.
 
Vad tyckte du om Olimpia? :D
 
Svar. Olimpia var(ÄR!) en fantastiskt söt liten ponny som har hamnat hos en jättesöt liten tjej. De båda har utvecklats enormt mycket sedan de blev ett ekipage! Jätteroligt!
 
 
Rider du inga dressyrhästar mer? Innan var du så motiverad att lära dig rida för din tränare och nu ska du plötsligt flytta från anläggningen?
 
Svar. Nej, i och med flytt fick jag säga upp  dressyrhästarna på gården här också. Jättetråkigt, men nya dörrar öppnas och jag kommer inte lägga dressyren på hyllan, utan fortsätta på andra vägar! :)

Svar på frågestund del 1!

Har fått in ganska många roliga frågor denna gången! Tänkte dela upp det och svara på ett par stycken varje dag nu framöver!
 

 
Kommer du i framtiden ha någon som jobbar åt dig på heltid i stall mm..?
 
Svar. Ja, det kommer jag behöva! I och med flytten så kommer verksamheten kunna utvecklas till ännu större, vilket är fantastiskt roligt och motiverande!
 
Varför tar du bara in ponnisar, från utlandet? säljer du inte storhästar utan bara ponnisar?
 
Svar. Anledningen är superenkel! Jag har GRYMT mycket ponnykunder för tillfället, så därför är det ponnys jag tar in just nu! Framåt kommer jag ta in stora hästar också! Säljer storhästar mellanåt också, just nu har jag en jättetrevlig efter San Quintero inne! Snart kommer där ett grymt fint sto också :)
 
Hur många hästar inklusive ponnys säljer du per år?
 
Svar. Inte den blekaste aning!!
 
Vilken häst är din favorit i stallet nu?
 
Svar. Helt klart är Bliss min favorit!!
 
 
Varför ska ni flytta? Är nya stället bättre?
 
Vi ska flytta för att jag fått en fantastisk möjlighet att kunna utveckla min verksamhet. Sen så ligger det väldigt bra, precis nedanför åsen vid Ljungbyhed. Det är ett perfekt läge för oss! :)
 
 
 

Frågestund!

Mitt i all röra i mitt liv, så tar vi en frågestund tycker jag! Tänkte nu såhär mitt i stallbygge, flytt, utveckling av mitt företag, hästar in och ut så kanske det är time för en frågestund!
 
Fråga på så svarar jag om någon dag!
 
 
 

Woop Woop såld!

 
Redan såld, härligt Balou! Nu blir det besiktning nästa vecka :)
 

Lotus <3

 
Denna killen är ju bara så galet snäll. Hjärta av guld har han nog!! <3 Ska lägga ut honom på annons snart. Ska se om jag kan filma honom lite idag sen, det är en cool ponny att se på!!
 

Balou <3

 
Ponnyn som kommer få varenda liten tjej el kille att smälta! Hur söt?? Kan säg att jag la ut denna på annons igår, ganska stort intresse på honom - så den som är intresserad får vara snabb! Men jag förstår detta... för bättre läromästare går nog inte att hitta!

Ser ni...?

 
Vad jag plockade med hem efter att ha varit i Svedala för att köra hem en häst åt Charlott?... tihi!
 

Lotus!

 
Här har vi en d-ponnykille, på 6 år. SUPERSNÄLL. En häst som kommer kunna bli riktigt, riktigt bra! Ser inte mycket ut för världen på dessa bilderna, lovar o ta nya imorgon <3 Söt är han i alla fall och kommer bli en jätterolig tävlingskompis till den som vill  ha det!
 

Balou!

 
Här har vi en kille som vet hur man charmar vem som helst! Blev riden här i skåne för första gången idag, och ja... vad ska man säg? OTROLIGT stabil, enkel och okomplicerad. Att han är söt så det räcker för en hel hög gör ju inte saken sämre. Han har två blå ögon, syns inte på dessa dåliga bilderna, ska ta nya imorgon! :)
 
Världens bästa första ponny! Eller kanske första tävlingsponny? Jätteläcker i alla fall :D
 

Nya ponnys äntligen hemma!

 
Skäcken är en c-ponny och den bruna är en d-ponny... Lovar MASSOR med bilder och filmer imorgon!
 

New in!

 
Igår kom det i brevlådan!! Köpte det för ett tag sedan av bästa Johanna ,huuur snyggt är det inte? Tänk er Bliss i detta på tävlingsbanan... Läckert!
 

Mot stockholm!

I natt kör vi upp till Stockholm och hämtar ponnys som ska hem och sedan säljas!
 
Har gjort några tidsinställda till morgondagen, för vi lär inte vara hemma förrän på kvällen igen... drygt, men kul med nya hästar så det är värt den långa resan! ;)
 
 
Senaste gången vi körde till Stockholm hade vi den här godingen med oss upp, än så länge så sköter sig Kinio toppen på ridskolan!
 
 

Bye bye!

 
Idag åkte allt skrot! Himla skönt, nu kan vi se gödselplattan igen ;D Ca 6 ton skrot är borta nu i alla fall! :)
 

 

4 ton paket!

 
Ser ni vad som kommit idag??? Mina boxar till stallet :D COOOOOOOOOLT!!
 

Filmsnutt Gigolo!

 
Från  igår när jag trimmade Gigolo en stund! Han är kung den ponnyn! Alltid lika pigg på att arbeta!

Heja "mina" ponnys!

 
Alltså hur duktiga är dem inte?? Heja Saganek och Flinga (Eli)! Älskar när min facebook och smsinkorg bombaderas varenda helg med bilder från "mina" sålda hästar och ponnys. Himla roligt! Blir lika glad varenda gång och det ger mig så otroligt mycket inspiration till att fortsätta sälja pigga glada ponnys!
Grymt duktiga är ni tjejer!!

Denna hoppetossa <3

 
 

Sadelskåp säljes!

 
 
Superläckert sadelskåp i plast säljes! Vinrött, använt men i bra skick! Låsbart!  2000:-
 
 

^^

 
 
Någon som får hemskt mycket uppmärksamhet just nu är lilla shettisen Abbe som står uppstallad på kvarnstena just nu. Populär shettis!
 

Nästan 4 ton paket....

Snart så anländer ett stooooort paket till mig via schenker!
 
Ett paket på sisådär... nästan 4 ton.....
 
HMMMMM.....
 
 
 
 
 
 

Status stallet just nu!

 
Vad säger ni? Nästa grej att göra är att höja taket till 3 meter. Just nu är det bara 2,40 så det ska höjas upp :D
Vi kommer göra stallet i två etapper, "lilla" delen först, där 8 boxar ska in... sen i vår gör vi stora delen! Nice!!!

Lite bubbel o tankar ;)

- Just nu får stället i ljungbyhed mig riktigt glad. Varje gång vi kör dit, känns det som att vi kör hem. Kan knappt bärga mig tills vi flyttar dit! Där har jag en sjukt bra framtid framför mig! Otroliga utvecklingsmöjligheter finns där på det stället. Enbart fantasin sätter gränser.
 
- Mina hästar gör mig glad varenda jäkla dag. Speciellt Bliss. Jag längtar till vår 130cm debut!  
 
- Just nu är jag enormt kreativ med mina framtidsplaner. Grymt kul. Skissar ner allt i min bok.
 
- Så fort vi flyttat ut till vår nya gård, då vill jag ha ny design. Och sen måste jag ju skaffa ytterligare en ny nu till våren, när stall 2 blir klart o det blir vackrare väder ;) Någon som känner sig manad att komma hit o fotografera samt skapa någon kreativ design??
 
- Jag har lärt mig mycket detta året tack vare alla tråkigheter och roligheter. Har minst sagt varit ett omtumlande år! Ska bli kul o blicka tillbaka när vi närmar oss slutet av detta året....
 
- Jag funderar på om jag skulle satsa lite mer på bloggen. Hålla den på mer proffsig nivå, istället för min lilla bubbelnivå. Hm. Grejen är att om jag satsar, så kommer jag gå all in. Tåls att tänka på ;)
 
- Jag jobbar som bäst under press. Då jäklar får jag gjort grejer.
 
 

Senaste KG-träningen...

Eftersom att min mobil inte vill sammarbeta med att lägga upp filmer som är längre än 15 sekunder, så har jag ännu inte hunnit ladda upp några filmer sedan senaste KG-träningen som  var i tisdags. Då hade även Lisa köpt med sig tårtor som vi mumsade på efteråt för att fira KGs nya master-titel som hopptränare! Coolt!!
 
 
GRATTIS till KG, som numera är Mastertränare! Hur coolt som helst :)
 
 
 
 

Quincey! TILL SALU!

 
 
 
Världens bästa hobbyhäst?  40 000:-!

Bliss i Kulla!

 
Kan inte se mig mätt på henne <3
 

Gnälligaste hunden.

 
Periodvis så är Tilly nog den gnälligaste sheltien ever. Är matte i ridhuset, o Tilly sitter bakom dressyrstaketet, DÅ är det mest synd om Tilly i hela världen. Jisses vad hon piper, ylar o gnäller. Ganska irriterande att lyssna på, hehe. Grejen är att filmar vi, så det enda man hör är hur pipig Tilly är xD Tilly tycker allt att hon ska vara på samma sida om staketet som matte och vill mer än gärna hjälpa till med att valla de dumma hästarna som matte smackar på! ;)
 
 

Golden!

 
Golden övar på! Det är en stressad liten donna som vi kämpar på för att hon ska ta livet med lite mer ro :)
Jätterolig häst att rida. Måste se till att åka ut på någon tävling snart!
 

Bomövning!

 
Den här övningen är grymt bra för att lösgöra. Går att rida i både trav och galopp! Vi hade den framme för någon dag sedan , huur bra som helst!
 
Btw, skratta inte åt min paintritning... ;)
 

Men herregud... <3

Titta vad jag hittade på Josses blogg!! Bilder på när hon rider mammuts mamma och mammut springer vid sidan om, jag förstår varför jag köpte honom. Jisses vad söt han var en gång i tiden ;)....
 
 
Josses blogg hittar ni HÄR, hon är en tjej som numera jobbar med eget företag med hästar dårå såklart. GRYMT duktig på det hon gör och har alltid hästarna i toppskick! Heja Josse, jag tror på dig o är helt säker på att du kommer bli något riktigt stort i framtiden :D <3
 

Ang stallbygge...

Ena delen av stallet, där vi kommer sätta upp 8 boxar till en början med - där är absolut färdigrensat nu.
Andra delen av stallet (stora delen) tog vi ut de sista grisboxarna igår. Nu är det bara ett gäng griskrubbor kvar. Undrar hur många ton vi burit ut? Gubben  som hämtar upp skrot kommer idag eller imorgon. Nice att bli av med allt!!  Idag ska vi köra dit o ta ut de sista krubborna, sen ska det städas upp. Puhh! Men BRAAAA blire!
 
 
Många grisboxar blev det.... här har bott ca 400 grisar....

Film från 125cm!

 
Hon är helt fantastisk, finaste Bliss.. Här är film från 125cm i söndags där vi dubbelnollade o blev trea!
 

Quincey!

 
Ett gäng bilder på supergoa Quincey från idag! En häst för den som vill ha en lugn, trygg o stabil kompis. Superenkel!
 

Dagens bomövning

 
Dagens bomövning... ska visa bättre förklaring på sen senare :D Skitbra för att få hästarna lösgjorda :)
 

Quincey!

Här har vi ett fullblod, världens snällaste. Han är verkligen en guldklimp att ha med o göra o rida.
 
 
Underbar häst ! Till salu!
 
 

Guling och Mammut!

 
Mammut o guling gjorde sin bästa löshoppning någonsin!! Så himla duktiga!
 

Ny häst på ingång!

 
För den som vill ha den snällaste mest godhjärtade hobbyhästen... ;)
 

Tilly löshoppas ;)

 
Tillys favoritgrej, hoppa i ridhuset! Ska filma det någon dag. Hon morrar o skäller och muttrar som tusan när hon hoppar i ridhuset ;)
 

Gigolo!

 
Damn va fint han hoppar denna ponnyn! Vilken guldklimp Regina har chansen att få utvecklas med här! :D
 

Godmorgon!

Jag är helt slut, har varit sjuk hela förra veckan samtidigt som mycket har hänt, både tråkigheter  och roligheter. Samtidigt är jag taggad på ny vecka. Denna vecka rullar det in nya hästar o det är ju alltid roligt!
Jag pratade även med en vän till oss igår eftermiddag, som jag ska ha lite roliga sammarbeten med i fortsättningen! Typ så fort jag flyttar till nya stället :D Taggad för det! Bl a en häst f 2011 som ska stanna under ett par år för träning och tävling. Riktigt roligt!
 
Bubbel, bubbel. Åter till idag. Idag ska stalljobbet och hästarna gå som vanligt samt så tänkte jag vi skulle ner till gården och göra ett ryck där. Det är sååå nära att all inredning är ute nu! Skitbra!
 
Under dagen idag kommer jag slänga ut fler löshoppningsbilder från i lördags och lite annat kul!
 
 
Lilla Timi fick jag ett mess från igår att allt går jättebra, de tog sin första ridtur igår, barbacka! Mysigt!
 
 
 

3:a i 125cm!!

 
Älskade bästaste finaste BLISS! Första klassen var inget att hurra för, två ner. Red inte tillräckligt bra på e pigg och glad (ngt stark... ;) ) häst! Nästa klass klaffade allt och hon hoppade FANTASTISKT! Det ledde till en dubbelnolla! Tog ut svängarna ordentligt i omhoppningen, men det räckte ändå till en tredjeplats! JAG ÄR SÅ GLAD!
Äntligen kvalade till 130 cm! Yay!!! Heja Bliss <3

Gammelmannen <3

 
Även Gammelmannen Nicke fick hoppa en sväng idag. Alltid månades höjdpunkt enligt Nicke! Gamle ponnyn!
 

Löshoppning!

Här har varit fullt ös med löshoppning hela förmiddagen. Alla hästarna har hoppat riktigt bra idag! Har massor med bilder att visa sen!
 
Fullblodet tyckte det var så kul o hoppa att hon fortsatte över avspärrningen.
 
 
 
 

Breeders!

 
Igår tillbringade vi eftermiddagen på Breeders!! Hur roligt som helst med ett break i vardagen o titta på fantastiska hästar!
 

Alltså vill ha <3

 
Alltså på min nya gård så ska jag se till att ha ett par getter. Jisses så söta de är <3 Kolla in denna grabben liksom. Im in love!

Stockholmstur

 
Har lämnat Kinio på ridskola, där han kommer få det toppenbra! Även Dyzma står ju här o har gjort nu någon månad :) Han fungerar super på denna ridskolan! Snacka om att Dyzma blir älskad av många! Eller Gizmo som han numera kallas ;D <3
 
Denna ridskolan är verkligen super! De riktar sig till barn och har många fina ponnys! Välskött skola och jättego personal! Förstår att den är poppis.... :)
 
Nu är vi påväg till nästa ställe i Eskilstuna för att hämta upp två hästar påväg hem. Det är ett par hästar som ska flytta ner till kvarnstena tillsammans med sina ägare. Perfekt tajming att vi ändå körde förbi liksom!
 
 
 
 

RSS 2.0