Dagens blåöga!

 
 
 
 
Underbar häst som kommer kunna hoppa hur högt som helst :)

Helgens starter!

På söndag blir det tävling igen, och då blir det Fuck Cancer Cup på Åsbo Ryttarförening.
 
Där ska Skandium starta en LB:2...
 
Bliss ska debutera LA:3...
 
och Titan ska debutera MSV C:1
 
 
Detta kan gå hur som helst, den det känns tryggast på är Bliss, hopphästen - haha!
 
Nu jäklar ska de trimmas dagarna det är kvar till tävlingen. Full fart :D
 
 
 

Film på Que!

Här är en film från LA:4 på Hotdream Que, som jag red för tredje gången på den tävlingen! Vi landade på en sjätteplacering med denna ritten. Är överlag nöjd med flera delar av programmet, men känner ändå att där är väldigt mycket vi kan förbättra! Himla roligt var det i alla fall att rida en så fin häst och ser fram emot nästa gång! :)
 
 
Haha, ser ni katten som hoppa ner framför Que när vi var uppe vid domaren?
 
Här är boven... tur at Q inte är så lättskrämd ;)
 
 

P&J?

Någon som hade varit sugen på en Pay and Jump här på Kvarnstena om jag ordnar en "kvällshoppning" här?
Hur stort är intresset? Här erbjuds då en p&j under tävlingslika former, vacker omgivning, fantastisk stämning samt fika och rosett finns att köpa.
 
Vad sägs?
 
 
Vilken veckodag hade passat bäst?
 

;)

    +  

Kan bli fett snyggt alltså....
 

The typical Blåöga...

 
Ska alltid hjälpa till... Matti skulle slå ner stolpar i hagarna, blåöga hade tagit klubban och gått iväg med... hahah!
 

2:a i 110cm!

I söndags var det Bliss tur att åka på tävling, vi hoppade en klass i Eslöv och det gick ju superbra!
Hon dubbelnollade och landade på en andraplats!
 
 
 
 

Jag och Q!

 
Tre bilder från gårdagen. Fina, fina Q!
 
 

Tävlat idag...

 
Har idag ridit LA:3 och LA:4 på en häst jag enbart suttit på 2 gånger förrut. Landade på en 7 placering i LA:4!  :)
Bilder och film kommer!
 

Sol och Titan!


Vacker som en dag är han allt, den där Titan!
Vilken underbar dag vi har idag, sol och värme tillsammans med fantastiska hästar - bättre kan det inte bli. Jag njuter av livet sånna här dagar kan jag ju säg. Imorgon och på söndag blir det tävling. Dressyr på lördag och hoppning på söndag.  Håll tummarna!

Go middag!

 
Startade morgonen med att trimma på Q och därefter trimmade jag på Lotus (som är på bild) en stund! Roligt! Lena satt och trimmade Scandium  o Unicum, såg superfint ut!
 
Nu fortsätter eftermiddagen med att trimma resten av alla hästar här på gården!
 

Trygga hästar?

 
Alla fyra ponnys ligger ner samtidigt! Mysigt!
 

LA:4

1. AX Inridning i arbetsgalopp
   X   Halt - Hälsning 
   XC Arbetstrav 2. C    Höger varv
   CMR Arbetstrav
   RK   Mellantrav
   KA   Arbetstrav 3. A  Vänd rätt upp
   AL Arbetstrav
   LS Skänkelvikning undan höger skänkel 4. SHCM Arbetstrav
   MG    Halvcirkel med 10 m diameter till höger
   GH    Halvcirkel med 10 m diameter till vänster 5. HS Arbetstrav
   SF Mellantrav
   FA Arbetstrav 6. A   Vänd rätt upp
   AL  Arbetstrav
   LR Skänkelvikning undan vänster skänkel 7. RMCH Arbetstrav 8. HS Mellanskritt
   S  Vänd till vänster
   SI Mellanskritt 9. Mellan I och R Vändning på bakdelen till vänster 10. Mellan I och S Vändning på bakdelen till höger 11. IRB Mellanskritt 12. BLK Ökad skritt
    KA Mellanskritt 13. A   Vänster arbetsgalopp
    AFP Arbetsgalopp 14. PBRM Mellangalopp
    MCH  Arbetsgalopp 15. H Samlad galopp - volt med 10 m diameter 16. HSIRBP Samlad galopp inkl. förvänd galopp 17. PFA Arbetstrav
    A    Höger arbetsgalopp
    AK  Arbetsgalopp 18. KH   Ökad galopp
    HCM Arbetsgalopp 19. M Samlad galopp - volt med 10 m diameter 20. MRISEV Samlad galopp inkl. förvänd galopp 21. VKA Arbetstrav
    A    Vänd rätt upp
    AL   Arbetstrav 22. L Halt - Ryggning ca 4 steg - framridning 
      i vänster arbetsgalopp 23. LXIG Arbetsgalopp 24. G Halt - Hälsning
 
Hmmm....? ;)

Jag och Q

 
Har haft en riktigt rolig dag idag. Fick äran att trimma på lenas häst Q, otroligt fin häst - väldigt välutbildad!
Lena trimmade på S och U och jag har gjort make-over på Amira och nu jäklar ska hon igång lite försiktigt. Red en liten stund på henne idag, och stora stora hästen blev så lycklig!
Titan kämpade och gjorde ett fantastiskt pass han med.
Maja, Sunshine, Blåöga och Dyzma har också gått hur bra som helst. Nu blire till att hjälpa Vanja med sin ponny sen ännu mer ridning! Bliss ska få gå ett galoppjoggings-pass idag tänkte jag. Minja och Blyger ska ridas dem med. Fullt ös! Öka tempot alex!

 
 

Fikapaus

 
Här på Kvarnstena får hästarna så snällt stå still under våra fikapauser ;)
 

KG-träning!

Oj vilken bra träning vi hade igår! Vi övade passiv och aktiv sits, mycket svängar och Bliss hoppade super! Riktigt roligt var det och efteråt så hade vi fika med coaching med KG. Riktigt, riktigt bra!!
 

En kul grej

 
En rolig grej i Åstorp på hopptävlingarna var när jag hade min äldsta bror med mig o gick banan. Matti höll på att bli helt manglad av alla som stegade och jag vred mig av skratt. Se upp för ryttare som stegar, de är så fokuserade så allt som kommer i deras väg får se till att flytta på sig! Hihi!
 

<3

 
Den vackra <3
 
 

Läget!

Galen dag kan man minst sagt säga att det varit idag. Jag är helt färdig i kroppen just nu. Imorgon tänker jag ta det desto lugnare och bara göra det absolut nödvändigaste. Max fem hästar ska ridas ungefär och sen blire bara stalljobb resten av dagen samt lite påskmiddag och att min mor kommer på förmiddagen. Så är planen, men alla som känner mig, vet att planer kan ändras väldigt, väldigt fort ;)
 
 
 
 

Blåöga!


Blåöga är på Kvarnstena igen för utbildning medan hans matte ska till tyskland på praktik! Eftersom han fick ett svettigt dressyrpass igår, så fick han idag rulla lite enkelt på ängen, vilket han uppskattade mycket!

Dagens resultat!

Tja, vad ska man säg? Där var ett monsterbord (domarbord... ) som hotade med att äta alla hästar som heter Titan och Skandium om de kom i närheten i LB:2. Oh, herregud. Bägge hästarna var fantastiska att rida fram. Typ, personbästa på de bägge två? Men väääldigt rädda för domarbordet inne på banan. Trots det så blev Titan placerad i LB:2. Otroligt nog. Skandium var rädd och spänd hela programmet igenom.
 
I ren frustration så efteranmälde vi Titan till LA;3. Debut i LA och jag hade ca 20 min på mig att rida fram OCH läsa in programmet ;) Men, det gick! Och Titan gick bättre denna rundan! Trots missar, och oförberett så gick vi in och gjorde en fullt godkänd ritt. Tur att det till slut blev bra. Nu är det så dags att miljöträna hästarna ordentligt. Detta är bara en tröskel vi ska övar - sen jäklar, då är vi riktigt bra!
 
 
Fler bilder kommer!
 

Tävling imorgon!

 
Scandium och Titan är nu duschade och schamponerade, knoppade och putsade. Nu är det dags att slänga huvudet på kudden och sova. Imorgon bär det av till Össjö för att rida på dressyrtävling!  LB:2 ska ridas på bägge! Håll tummarna!
 

Resultat!

 
Debuten i hoppning på Bliss gick bra! Bliss är verkligen en guldklimp. Dubbelnollade bägge rundorna(1 meter och 110cm)och blev placerad i första rundan. Dock så var jag väldigt missnöjd med mig själv på första rundan. Andra klassen blev det desto bättre. Jag ska ju liksom bara lära mig o rida, så kommer allt gå super ;D <3 Bliss var i alla fall superfin och det känns väldigt lovande inför framtiden!  :D
 
 

Tävling idag!

Idag är det den stora dagen. Äntligen dags för tävling! Ska ut redan nu vid halv sju och sätta igång och rida ett gäng hästar så det är gjort. Bosse har lovat att fodra, släppa ut och mocka. Skönt! Då kan jag koncentrera mig på hästarna. Bliss ska sen göras fin, utrustning ska putsas och så vidare. Sen drar vi! Startar inte förrän på eftermiddagen. Har väl ca 200 starter innan jag ens behöver vara där på plats? Galet!! Hur lång tid tar 200 starter?
Hm, får väl börja räkna på det...
 
 

Påskmys!

 
Jag på finaste Skandium fotade i vårsolen!
Jag är så tacksam för dessa tävlingshästar som står i stallet just nu. De är helt otroligt bra. Fantastiska hästar som älskar sitt jobb. Jag har det så bra just nu! 5 fantastiska tävlingshästar, ett gäng med hästar som är i utbildning, ett gäng till salu, unghästar som går och har det underbart på lösdrift, och bosses döttrar har varsin superponny.
Tävlingar näst intill varje helg och fullt ös varje vardag. Nyp mig i armen liksom. Jag är verkligen tacksam!
 

Bliss hoppa!

 
Här har vi fina prinsessan för någon dag sedan när vi körde lite genrep inför tävlingen imorgon. Kändes väldigt okomplicerat. Bliss är ju så fin, så jag kan kämpa med mig själv istället för att kämpa för att hon ska gå bra. För hon gör detta både framlänges och baklänges på sin rutin! Jag däremot har mycket att lära av henne! ;D <3 Är supertacksam över denna hästen som kommer kunna lära mig enormt mycket!
 
 
Och titta vad supergoa Lisa gav mig nu såhär till påsk, JÄTTEFIINT :D Ska invigas till dressyren på söndag! Kommer verkligen se så prydligt ut! TACK igen Lisa!!
 

Trimma, trimma, trimma

 
Har tillbringat hela förmiddagen i sadeln och trimmat häst, efter häst. Alla hittills har gått jäkligt bra, känns väldigt lovande inför helgen, då Bliss ska hoppa imorgon och Titan samt Scandium ska gå dressyr på söndagen.
 

Slickbruken...

 
Jisses vad hästarna är galna i denna slickburk. Det är Astrids burk, men några av de andra har fått provsmaka och snacka om att de älskat den! Måste se till att skaffa en sån, bra som muta ;)
 
 

Gullungarna!

 
De är verkligen gulliga ihop! Mammut blir två år detta året och gulingen blir ett år. Söta är dem!
 
 

Hingstarna släpps ihop!

 
Mammuten är värsta coollugn och bara äter, medan guling springer lite fram och tillbaka. Haha, love it!

Haha

Vad säger man ? Händelserik morgon på Kvarnstena Gård - som vanligt? ;)
 
 
Kaxig liten Dastan? ;) Ihopsläpp med Nicke!
 
 
 
Håller motivationen uppe på hästarna... hehe Förklaring till denna photoshot kommer senare ;)
 
Unikum gick sitt bästa pass  någonsin!
 
Sen har vi även hunnit släppa ihop hingstarna, gick super!
 

Rest in Peace!

Säger vi till ugglan som flög rakt in i ridhusfönstret och stendog.
 
 
Sorgligt!
 

Fullt ös på kvarnstena!

 
Vi har just nu verkligen full rulle på kvarnstena. Träningar hela tiden och nya, väldigt höga, mål är uppsatta för varje häst. Det känns riktigt riktigt roligt!
 
Till helgen så ska Bliss få tävla hoppning i Åstorp på lördagen och på söndagen så åker Titan och Scandium till Össjö och tävlar. Spännande!
 

Good morning!

 
Gick upp extra tidigt idag för att ha klart alla stallar och ha släppt ut o fodrat färdigt tills klockan är halv åtta - åtta. Blir så jäkla gött sen när jag bara kan koncentrera mig på att rida resten av dagen!
 
 
 

Guling ska avvänjas!

 
Gula lilla åringen ska nu avvänjas från mor sin och tanken är att han och Mammuten ska gå ihop sen, kommer nog bli toppenbra! Mammut är verkligen coolingen själv. Tar allt med ro, värsta lugnande effekten hade han på guling!
 

Fullt ös!

 
Idag har jag hunnit träna med ett gäng hästar, har precis ätit och ska nu ut och rida ett gäng till.  Äntligen tittar solen fram. Det gör allt så mycket roligare.
 

Gränsbo hingstvisning!

Igår så stack vi lite spontant till Gränsbo på hingstvisning. Riktigt roligt var det. Jag tittade kanske i och för sig mer på beridarna än hingstarna, haha. Jisses vad jag börjar bli fanatisk på att försöka se hur beridarna rider och hanterar de olika situationerna.
 
Aja, i vilket fall som, så fick jag bl a se Bozz fina pappa Zuidenwind...
 
 
Gulliga Comfortuna vdl...
 
 
Och favoriten blev helt klart Diamantino! Vilken rolig häst, rörde sig riktigt bra och hoppade jättefint verkligen!
 
 
Och lätt avundsjuk blev jag på deras solarie... den hade gärna fått flytta till kvarnstena!
 
 

Bliss i lördags!

 
I lördags åkte jag och fina Bliss på tävling! Bliss fick nämligen hoppa in på dressyrtävling med kort varsel och hon gjorde det med bravur. Bliss gjorde verkligen allt hon skulle och skötte sig galant. Vi landade på 65,5% och var en halv procent utanför placering. Mycket ballt gjort av Bliss som inte tävlat dressyr de senaste åren, utan bara hoppning! 

 
 

Filmer på Maja!

 

Bliss på hoppträning!


Hoppträning för KG!


Gårdagens hoppträning för KG med Bliss!

Bild ur arkivet!

 
Fina Minja som stod och blev klippt! Njöt för fullt!
 

Sunshine!

 
Gulligt sto på 4 år e Airline H till salu! Fler bilder ska tas idag!
 

Tävlingen - Resultat!

Idag så startade jag två hästar, Titan och Skandium. Titan gick överlag bra, några tråkiga missar, men annars överlag bra. Skandium blev svår att få rygg på idag, lite tittig på sina ställen, men ändå - vilken enorm skillnad sen förra tävlingen! Idag gick hon runt och skötte sig trots allt bra. Hon behöver verkligen massor av rutin, sen jäklar!
 
Titan landade på 69, ? % och landade på en tredjeplats och Skandium fick väl 64, ? % tror jag.
 
Bra dag! Men herregud. Jag är nöjd med ritterna i ca 2 minuter efter att jag gått ut från banan, sen så slutar jag vara nöjd och ser bristerna istället. Haha, aja. Antar att man blir långt mycket bättre om man aldrig låter sig bli nöjd!
 
Blandade bilder från dagen :
 
 
 
Titan!
 
 
Skandium fick rycka in på prisutdelningen! Titan stod i släpet då :)
 
 
 
 
 

Minja!

 
Kolla in vilken läcker donna det här är!
C-ponnysto på 17 år, helt underbar. Någon som söker?
 

Full rulle!

I förmiddags så körde jag, Bosse och Regina till ponnytävling för att kika på ett gäng ponnys som sålts härifrån. Riktigt roligt att se och "mina" ponnys skötte sig så väl, deras nya piloter också för den delen!
 
 
Snygga Flinga (Eli) med sin matte Zelma som gjorde debut idag!
 
Sen så har jag ridit dressyrgänget och Bliss idag. Resterande hästar har fått en välförtjänt vilodag idag, utom gulliga Maja som reds ut. Caroline och Nelly (mina nuvarande prao-elever) tog sig en härlig tur i skogen. Mysigt!
 
 
 
Kvällen avslutades med grillparty. Eller ah, min kväll fortsatte sedan i stallet med massor av mys och fix&trix med hästarna som ska tävla imorgon! Titan och Scandium ska få tävla vars en klass! Håll tummarna!
 
(Btw, så har jag glömt o berätta att Titan blev placerad för två veckor sedan i Ödåkra, kul!)
 
 
 
 
 
 

:)

 
Någon älskar sin nya ponny!!
 

Coola Nicke!

 
Jag gillar inte skäckar, tycker det är en konstig färg, men om man bortser från färgen, så jäklar vilken ball liten ponny vi köpt!
 

Maja

 
Sto f 07 till salu! Hur lättriden och go som helst.
 
 
 

Före och efter makeover!

 
Före, direkt urlastad ur transporten...
 
 
Efter! Klippning, massa borstning och frisering av man! Nu återstår bara att Bosse ska göra makeover på hans fötter också, jisses vad dem ser ut.
 
Vanjas nya ponny vet jag inte så mycket om, mer än att den är en skäck, 123cm hög, valack  och att den är 19 år. Blir mycket spännande att se vad denna gulliga krabat kan erbjuda! :D Vi kommer i alla fall bara erbjuda det bästa och lilla "Nicke" kommer bli ompysslad och omhändertagen som en prins av Vanja.  Lycklig tös!

Mycket nytt!

 
 
I tisdags kom fina Maja hit med lastbil från norrland, hon ska säljas! Världens goaste häst <3
 
 
Lilla Dastan har numera blivit klippt och fin - mycket vacker blev han!
 
 
I natt körde vi upp till ovanför Göteborg för att hämta en liten skäckponny till Vanja! Dags att hon får en egen ponny nu när hennes intresse bara blir större och större :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0