Fantastisk ponny!

Inriktning: Allround  
Typ: D-ponnier 
Kön: Sto  
Födelseår: 2005  
Pris: 69 000kr           
Efter 4 år tillsammans med denna fantastiska 9-åriga tävlingsponny har vi nu fått ta beslutet att sälja henne på grund av att ryttaren har blivit för lång och ska nu övergå till storhäst. Hon är slutmätt 146 cm och är en ädel modell. 
Hon har segrar och placeringar till och med LB+5 i hoppning och kommer kunna gå dem högsta klasserna med rätt ryttare. Hon är även tävlad dressyr med goda resultat.
Denna häst står oss närma om hjärtat och därför är vi väldigt måna om vart hon kommer. Hon är en känslig häst och kräver ridning på marken. Men när man väl lärt känna henne är hon en häst som ger allt på tävlingsbanorna. Hon skulle aldrig vara dum och göra något men hon kan vara pigg och framåt. Ingen häst som stannar eller tittar på hinder heller. En häst som bara vill över med glädje.  Vi har tränat terräng och det gjorde hon väldigt bra. Hon skulle kunna passa bra som en fälttävlandshäst.
Hon är jätte snäll i ALL hantering och har inga dåliga ovanor. 
Vi ser att det är en yngre tävlingsryttare som vill satsa och kan ha henne under en längre period då vi inte vill att hon flyttar rundor.  Vi kan låna ut henne under en period för att det ska kännas bra från båda hållen och när alla känner sig redo kan hon gå över till ägo.
En del utrustning ingår tyvärr inte sadel då hon delar den med en annan häst.
ENDAST seriösa spekulanter. Ingen nybörjar eller fodervärds häst! Vi vill se video på ryttaren innan vi bestämmer tid för provridning på grund av att vi är väldigt måna om vår ponny och vill henne endast det bästa. Vid rätt hem och priset något prutbart!
 
 
Kontakta Anna Nilsson 076-8376415 

En ny till!

 
Här har vi Golden, ett sto på 11 år. Hon är ett fullblod som ev ska tävlas endel!
 

Bella!

 
Här har vi en vacker liten häst. Bella heter hon och är en travare som kommit hit för att utbildas! En riktigt vacker liten häst, på bilden har hon precis kommit ut i hagen i morse, nöjd och glad häst!
 

Film från dagens 120cm!


Fantastisk!

 
Idag åkte vi till Åsbo RF igen och hoppade en 120cm! Bliss hoppade helt fantastiskt. Lyckades peta en bom, men i övrigt var hon helt fantastisk och hoppade hur fint som helst. Film kommer!

En kul grej...

är att Glasans (Reginas ponny) ..
 
 
pappa är gul och ser ut såhär...
 
 
Finns där likheter tycker ni?

Efter förfrågan!

Här kommer filmklipp från Gården där jag bor. Visst bor jag i paradiset? :)
 

Film från dagens 115cm!

 
Vi hade hamnat på en femteplats om vi inte rivit näst sista hindret! Fantastiska Bliss <3

Dyzma is back! :)


Finaste Dyzma är tillbaka igen!
 
Sålda Dyzma till ridskola för ca 3 månder sedan och han har skött sig super i allt, men har varit lite nafsig. Därför har han fått komma hit igen. Måste ju understryka att han aldrig BITIT någon, utan han är bara lite retlig och nafsar. Här har vi ju det fantastiska med bytesrätt. Hur smidigt som helst och det gör att både kunden, hästen och jag tycker det känns bra.
 
Dyzma är nu till salu igen! FANTASTISK ponny som passar den lilla ryttaren som kanske vill satsa på femårsSM kanske? Han är en fantastisk hoppare och rör sig trevligt. Mumma vilken ponny!
 
Ska ta nya bilder, han ser helt annorlunda ut i sin sommarpäls!

Bilder från framhoppning!


Bästa Lisa (Bliss ägare) hjälpte mig att rida fram och hoppa fram. Lisa kan ju bliss innan och utantill såklart, så det var himla kul o få hjälp av henne! Är så tacksam för all hjälp jag kan få alltid :))

115cm

 
Idag har Bliss fått gå en 115cm, gick hur bra som helst, fick en ganska snabb tid, men med ett pet ;) Hon är verkligen en pärla <3
 

Rutiner för nyimporterade hästar!

Får många frågor om hur det går till alltihop när jag tar hem hästar från annat land.
 
Först och främst så väljer jag ut hästar via bilder och info. Jag vill ha hästar/ponnyer mellan 4-10 år ungefär och helst så ska de va mellan 5-8 år ;) Då är det perfekt i mina ögon. Det säljer jag trots allt mest av.
Jag tittar mycket på hur deras uppsyn ser ut och modellen. Funderar på om det är mer åt tävlingshållet eller ridskolehållet jag vill ha.
 
När jag beslutat mig för vad jag söker så berättar jag det för mina kontakter och de ger mig ett gäng att välja på. Jag åker alltså INTE ner och provrider - det behövs inte. Jag har aldrig behövt bli besviken på mina kontakter :)
 
När man får bilderna får man se igenom tjock vinterpäls och långa manar, i och med 80% av hästarna jag köper går ute dygnet runt, så är det ju klart de inte klipps.
 
Såhär kan bilderna jag får se ut!
 
 
 
 
 
Känner ni igen dem? ;) Tosia, Liza, Saganek, Eli, Olimpia och Smok!
 
När jag beslutat för vilka ponnys så ska de sedan gå igenom en "hälsocheck" för att få lov att åka till Sverige. Sedan åker de antingen lastbil el släp, beroende på hur många som är sålda till Sverige på samma gång liksom.
 
Vi möts upp i Trelleborg el ystad och pengar byts ut mot hästar och sedan kör vi direkt hemåt. Har alltid med en hink vatten, men hittills så har ingen velat dricka direkt sådär ;) Inte konstigt i med stressen och så på parkeringen där alla lastbilarna kör.
 
Väl hemma så släpps de ut i ridhuset el i paddocken för att röra på sig så magarna kommer igång igen. Skönt för dem att röra på benen igen efter en så lång färd dessutom.
 
 
Under tiden ponnysarna rastar sig lite så gör jag en översyn och kollar så de ser pigga, friska och fina ut. Kollar så de inte är tjocka i benen efter resan och att dem allmänt ser ut att må bra!
 
Sen är det in i boxen ett par timmar för o få vara ifred och äta. Fri tillgång på hösilage får dem. Nybäddade boxar strödda med stallosan underst.  Ganska mycket spån i dem så de kan lägga sig och vila om de vill.
 
Under dem timmarna får de stå helt ifred.
 
Sen är det dags för ridning.  Jag rider alltid dem första dagen, det är verkligen superviktigt att de rör sig. De går ett pass på ungefär 15-20min, helt okomplicerat. Jag begär ingenting av dem, de ska bara liksom följa med och sträcka på sig.
 
Ungefär såhär:
 
 
Sedan checkar jag igenom dem noggrant i stallet hur de ser ut, om ex svansen behöver smöjras in efter att ha kliats eller lutats på i transporten, om den fått något småsår som behöver tas hand om osv osv.
Nu får ponnyn även avmaskning. Det ger jag ALLA oavsett hur de ser ut.
 
Samma vecka brukar veterinären komma ut (han kommer mellan var och varannan vecka alltid). Då får de sin första vaccination och även en liten check att de mår bra. Är där någon som ser lite matt ut i pälsen brukar de få en vitamin och en b-vitaminspruta.
 
Inom fyra dagar så ska de sedan vara klippta och friserade (görs ju enbart vinterhalvåret, behövs inte annars), fotade, filmade och redo för att annonseras. Just det, de ska skos också!
 
 
Såhär fina ska de bli!!
 
Ungefär såhär ser deras första vecka i Sverige ut. Full rulle, men mellan varven så ska de ha lugn och ro med mycket mat att äta :)
 
Fråga gärna om du undrar något!
 

:)

 
Scandium på bild <3

Sitter här och tar en lunchpaus. Har under förmiddagen släppt ut alla hästar och fodrat samt ridit på Titan och fixat endel här i stugan. Borde lägga upp en plan för eftermiddagen, har ganska mycket som ska hinnas med och som sagt, ikväll så kommer Bosse hem igen från stockholmsturen ( hm... han var ända uppe i dalarna!) och då ska ponnyn ridas. 10 timmar på släp kräver att lilla stackarn får röra på sig efteråt :)
 
Har ett par roliga inlägg på G också, tror ni kommer gilla det! :D
 
 
 

Bye Liza <3

 
Igår kväll så började Bosse resan upp till Stockholm för att köra upp Liza till sitt nya ställe. Sötaste lilla Liza, fantastiskt go liten ponny.
Med sig hem har han en ponny jag sålt som ni säkert känner igen!! :D Hmm... ska jag hålla det hemligt tills den kommer?  En b-ponnyvalack på fem år... Fantastisk hoppare.... Någon som kan gissa? :)
 

Snygga är de allt ;)

 
Iklädda Alex Häst och Hovvård-schabrak! Bästaste Nelly och Gappe!
 
Till alla er som väntar, jag har precis lagt en stooor order med massor av schabrak. Så det kommer, det kommer! <3 :)
 

Vackra Evert!

 
D-ponny till salu, otroligt vacker ponny med go i!
 

Svar på frågestund!

Här kommer alla svaren från frågestunden. Blev en del frågor måste jag säg, fler än jag trodde.
 
 
Varför rider du inte med hjälm till och från? :)
 
Svar. Har inget vettigt svar på detta - fortfarande ;) Fryser om öronen på vintern och svettas på sommaren? Haha, nej, men alltså. Jag har inget vettigt svar. Slarv... lathet... norchalans...
 
Jag vill fortfarande se hur det ser ut på gården:) typ en film?
 
Svar. Det kommer, det kommer! Har påbörjat inspelningen idag! ;)) Håll utkik :D
 
Hur är ditt företag uppbyggt om man säger ? Hur kan du leva o försörja dig på detta?:)
 
Svar. Mitt företag bygger på försäljning av häst till största delen. Jag tar även in en hel del till inridning och utbildning. Jag har ett gäng med tävlingshästar och min sambo han är hovslagare. Har jobbat med detta länge och har aldrig haft problem med att försörja mig på det. Det gäller bara att förstå branschen och bygga upp den på rätt sätt. Kan berätta mer ingående om det i ett separat inlägg :)
 
Varför säljer du hästar?
 
Svar. För att det är mitt jobb, jag trivs med det och tycker det är himla kul att leta upp guldkornen och sedan placera dem till ett bra hem :)
 
Hur ser du på att det är köparens marknad nu? märker du av det?
 
Svar. Nej, jag märker faktiskt inte av det. Jag sätter priser på hästarna som jag tycker det passar och har aldrig haft problem med att sälja pga det.

Hur menar du när du säger du har bytesrätt?
 
Svar. Precis som det låter :D Jag erbjuder alla som köper mina hästar att de får bytesrätt om det inte passar. Man byter helt enkelt till en häst som troligen kommer passa bättre.

Varför just polska hästar?
 
Svar. För de är så helt fantastiska i psyket!! Verkligen HELT underbara <3 Jag har bra kontakter där nere och får alltid det jag söker. Har aldrig behövt bli besviken. Hästarna är bra skötta, fantastiskt trevliga och kanonfina!

Vem har du som veterinär? Klinikbesiktigar du alltid? 
 
Svar. Jag bjuder alltid på gårdsbesiktning med världens bästa veterinär Kjell Björne. Helt fantastisk, ser allt och hittar ALLT. Jag vill känna mig trygg med att hästarna jag säljer är friska och därför använder jag Kjell. Helt galet kunnig hästmänniska!

Hur ser framtiden ut? 
 
Min framtid har jag typ spikad för 10 år framöver, haha. Eller, mina planer blir ju sisådär ganska mycket större för varje dag. Typ det är väl så det ska vara? I framtiden har jag byggt upp min alldeles egna stora hästgård med 20talet boxar, ridhus, stugor, skrittmaskin osv osv. Stoor paddock så jag om ytterligare några år kan anordna stora tävlingar ;) Jag säljer fortfarande hästar, och jag har ett eget gäng med tävlingshästar - som är mina! Hm, det här låter som varje flickas dröm, men varje dag så är jag en dag närmre. Sparandet så jag kan betala gården kontant är påbörjad! ;)
 
Varför har du ingen egen häst? Kan du verkligen leva på att ha hästföretag? Alla säger ju att det inte går.
 
Svar. Endast för att jag just nu har ett så bra gäng tävlingshästar jag får rida i alla fall! Jag är inte i behov av egen häst för tillfället. Javisst går det superbra att leva  på hästar. De som inte fixar det har väl inte fightas tillräckligt mycket för det bara. Allt går om man vill! För min del fungerar det i alla fall hur bra som helst! :)
 
vad har du för utbildning?
 
Svar. Jag har ingen mer utbildning än att jag arbetat med det här antingen som eget eller hos andra i många, många år.

är det sant att bosse var otrogen mot sin fru med dig?
 
Svar. Nej, verkligen inte.

vad tycker du om att börja rida och hoppa hästar så snabbt efter att de gjort en lång resa från holland/polen osv?
 
Svar. De ska ridas och röra på sig så fort som möjligt efter en så lång resa för att inte bli sjuka. Ett måste! :)
 
Vilken typ av häst är favoriten att sitta på i ditt tycke?
 
Svar. Får jag välja, så sitter jag gärna på de lite kaxigare hästarna. Hästar med attityd är alltid roligt :)
 
Du har inga anställda i ditt företag eller? Planerar du att utöka din verksamhet eller ha kvar den i samma skala? :)
 
Svar. För dagen har jag inga anställda. Har lite sommarjobbare under sommaren och praoelever under höst/vår. Planerar att anställa om ca ett år.  Då är det dags att utöka :)
 
Hur träffades du och Bosse?
 
Svar. Jag började gå som hovslagarelärling hos Bosse!

Vad det kärlek vid första ögonkastet?
Svar. Nej, det växte fram under lång tid.
 
Vad sa dina föräldrar om eran ålderskillnad?
Svar. De bryr sig inte så mycket. Alla gör vi våra egna val :)
 
Vill du ha barn i framtiden?
 
Svar. Nej, jag är inte intresserad av att ha egna barn alls :)
 
Hur gammal är Bosse och hur träffades ni?
 
Bosse är 47 år, skiljer 25 år på oss. Vi träffades  ju genom att jag gick som lärling i hovslageri hos honom.
 
Är det inte konstigt att hans barn inte är så mycket yngre än vad du är? Du hade ju liksom kunnat vara hans dotter.... Vad säger dina föräldrar om att du är ihop med en äldre gubbe?
 
Svar. Jag känner ju inte att det är något konstigt. Det är upp till var och en och ha en åsikt om det. Jag trivs, Bosse trivs och barnen trivs. Mina föräldrar bryr sig inte om det :)
 
Varför gör du inga utrustningsinlägg längre?
 
Svar. Det kommer mer utrustningsinlägg med tiden!

Vad kostar det att ha häst hos dig?
 
Svar. Alla priser kan du hitta på min hemsida, alexhastochhovvard.hemsida24.se! Där hittar du all info!! :)

Hur tänker du ang irlänska hästar? och tyska?
 
Svar. Jag tycker väl egentligen ingenting. Har ridit många tyskar och irländare och anser väl att jag hellre rider polackerna dårå ;)
 

Vilken häst har varit din favorit genom tiderna?

 

Svar. Jag tror jag måste säg Appendix! Någon som minns honom?

 

Ångrar du inte att du sålt någon häst? 

 

Svar. Näe, jag är väl inte den som ens tänker tanken på att ångra mig. Alla mina hästar har ju alltid varit till för att säljas.

 

ska du få hem några d-ponnysar? :)

 

Svar. Ja, jag funderar på att ta hem d-ponny nästa gång det är time att ta in nya ponnys!


har du haft någon a-ponny från polen? :)

 

Svar. Nej, jag gillar inte a-ponnys.


hur gammal är Regina? :)

 

Svar. Regina är 11 år!


vad ser du hos bosse? :)

Svar. En underbar människa? Haha, vad ska jag säg? Alltid lika svårt att svara på. Jag är ju så dålig på att få ner känslor i text el ord. Typ sämst på det. Mycket oromantiskt av mig.


hade du kunnat tänka dig att köpa en 5 årig c-ponny? min c-ponny är till salu och han är endast 5 år.

 

Svar. Ja, absolut, till rätt pris. Bara ring el maila mig!


kan du göra ett inlägg om bett?

 

Svar. Ja det kan jag göra! Kan berätta om vilka bett jag använder dagligen!

 

Hej! Är intresserad utav praoa hos dig haha, kommer skriva ett mejl till dig senare ang. det =) 
Men har ett par frågor om det.. 
Finns det boende på gården om man väljer att praoa hos dig? 

Svar. Japp, det finns boende!


Kan man ha med sig egen häst till dig då, isf vad kostar det? 

Svar. Ja, du kan ta med egen häst. Maila mig för prisuppgifter. ardnaxela9274@gmail.com


Vad får praktikanterna hos dig göra? Skitjobb bara eller lite roligt, tex. rida osv med? =)

 

Svar. Här får praoelever hitta på allt möjligt som rör företaget. Allt ifrån stallskötsel till ridning. Hänga med på tävling osv osv osv.  Jag är väldigt mån om att mina praoelever ska ha kul och lära sig så mycket som möjligt!

 

 

Morgondressyr

Totte (på bild) och unikum har fått varsitt dressyrpass här på morgonen.
 
 
Nu är det time för frukost och sen är det väl bara att fortsätta rida. 7 hästar kvar!
 
 
 
 
 

Ensam idag!

Jahapp, första gången på över en veckas tid jag är helt ensam alltså. Har ganska mycket jag ska hinna med, de senaste dagarna har gått i ett, så nu idag ska jag komma ikapp lite och rida igenom alla gårdens hästar. Bra plan!
Tänkte klicka lite bilder här till bloggen och ev filma något. Här på kvarnstena är det ju galet vackert på sommaren <3 Ni skulle sett igår, spöregn och sol skapade två riktigt starka regnbågar! Vackert!
Har lite bra idéer på vad jag ska skriva för kul här inne idag också. Hål utkik ;))
Svar på frågestunden kommer ikväll!
 
 

Frågestund!

Tänkte det är väl dags för frågestund här på denna bloggen!
Passa på att lära känna mig bättre och mitt företag bättre. Hur är det man säger - inga frågor är dumma?
 
:)
 
 

Liza såld!


Fina lilla Liza är redan såld! Här gåre undan!

^^

Good morning!
Idag ska alla dressyrhästarna trimmas ordentligt. Bliss tänkte jag ska få ut i skogen och jobbas, endel ponnyer ska få gå i selen som omväxling. Bra plan tycker jag! Sista dagen Nelly är här (buhuu) och även Matti åker hem idag. Imorgon är jag helt själv alltså! Aja, de får se till att komma tillbaka SNART tycker jag.
 
 
HAha denna bilden klickades igår när Tilly höll på att fånga flugor. Ser ganska rolig ut.
 
Övrigt som händer under dagen? Hm. Visning på ponny. Och sääkert massa mer, men det kommer väl under dagen!
 

Blandade bilder på Tosia och Glasan!


Fina var dem allt på pay and jumpen!

Divan Oprah!

 
Nu är vi hemma igen efter att ha varit på äventyr 30 mil uppåt i landet. Vad gör man inte för goa vänner i nöd? :D Har haft det hur trevligt som helst. Nu ska jag se till att kila ut i stallet och rida endel dressyrhästar! Är helt seg i kroppen idag. Fattar inte varför, har liksom sovit hela vägen upp och hem liksom. Herregud. Trött alex.  
 

Liza

Lilla Liza utvecklas för varje dag och jag blir bara mer och mer förtjust i henne. Vilken söt ponny alltså (A) Hon är så enormt snäll och fint riden - så är hon bara fyra år! Snygg är hon också...
 
 
 

Tosia LD i Hästhagen!

 
Det ser ju såå pluttigt ut när Tosia hoppar runt så enkelt. Vilken underbar barnponny. Typ, styr och häng med så fixar ponnyn!

Ut på äventyr!

Nu så tar jag och min man hovslagerigrejerna med oss och beger oss ut på äventyr till en kul vän till mig som är i nöd. Next stop - Linn Strelins Place!
 
 
Ska bli så azum att äntligen ses igen! Längesedan!
 
 
 
 

Unicum på p&j!

 
Så jäkla duktig Unicum var idag! Han var utanför gården för första gången i sitt femåriga liv, hoppade en bana på 80 cm (kan tillägga att han inte är hoppa många gånger i sitt liv dessutom) och blev sedan miljötränad i andra paddocken o ridhuset. Lastning gick strålande och han skötte sig ypperligt! Underbart!
 

P&J!

 
Alltså, hur gulliga ponnys har jag inte? Tosia skuttade runt en bana hur snällt som helst felfritt. Liksom verkligen som att hon är världsvan. Glasan fyra bast första gången han är utanför gården hoppade runt snällt han med. Lite ostyrbar mellanåt bara ;)
 

Godmorgon!

Men Glasan... startar morgonen med att fånga in en viss liten gråsvart ponny som rymt under natten. Alltså är man trött på den ponnyn? Aja, han blir väl en vuxen ponny senare han med ;)
 
På schemat idag står det pay and jump för tre hästar, Glasan, Tosia och Unicum. Filmer på det kommer nog!
Lite kontraster att hoppa både b och storhäst samma "tävling".
 
Utöver p&j så ska väl alla andra hästar också ridas och fixas med. Så det är full rulle idag!
 
 
 
 
 
 
 

Haha mina bröödrar!

 
Idag hoppade mina brödrar upp på Tosia och Gappe. Coolt gjort tycker jag! De har aldrig ridit förrut, men de både skritta och travade så fint så fint!
 

Världens bästa Kalle <3

 
Igår på vårt midsommarfirande hade jag i alla fall min yngsta lillebror närvarande. Den äldre lillebroren kom hem från Ibiza inatt, och kommer ut idag istället. azum!!
 

Godmorgon!

Hade en supergo midsommarkväll igår med Bosse, min far, Kalle och Nelly. Jättetrevlig kväll med god mat, fantastisk tårta och mängder med jordgubbar. Proppmätt gick jag och la mig i alla fall!
 
Här på kvarnstena finns inga sovmorgnar på midsommardagen, utan medan kalle och bosse sover vidare så går jag och nelly upp och sköter om hästarna.
Idag står det löshoppning och sedan "vanlig" hoppning på schemat. De hästar som inte ska hoppas, de rids ut i skogen. Bl a finaste Bliss som hoppade som en gud igår ska få komma ut och sträcka på benen.
 
Ni glömmer väl inte at gilla "Que Sporthorses" på facebook??
 
Igår kikade jag och Nelly när Lena tränade med Que inför tävlingarna idag för Annika. Det ser verkligen proffsigt och lovande ut!
 
Här tränar dem byten!
 
 
 
 

Vackra Liza!

 
Visst har hon en cool fuxfärg? Vad kallas denna fuxfärgen? Någon som vet? Eller den kanske inte har ngt spec namn? ;) JAg har ingen aning. Tycker hon är jäkligt vacker i sin fuxnyans och hon är så himla fint riden. Rör sig trevligt och är så hiimla mjuk!

Har glömt berätta!

 
Att Nicke gick med både Vanja och Regina på P&J i onsdags och gick verkligen super! han är en riktig gentleman den där Nicke Boy!
 

Bästa Bliss!

 
Alltså, hon ä ju så fantastiskt fin!!
Idag red vi vår andra 120cm, och Bliss gick hur fint som helst. Har ju inte startat på några veckor, sist var ju i Torn så hon var helt överlycklig. Hinder 1 och 2 gick bra, nummer 3 och 4 låg på en linje och där blev hon alldeles för glad och stark, så där klabba vi till det på fyran ;) Kom en gång till och sen hoppa hon resten av banan felfritt! Dumt kanske, men so what? Hon är glad, hoppar hur fint som helst och vi tog oss runt lekande lätt i övrigt :DD Så fick väl fyra fel på hinder och ett fel för maxtiden. Jag är nöjd!

Haha, om man är trött i benen!

 

Är man trött i benen när man ska leda polack-ponny från uteboxarna till stostallet kan man ju alltid fråga ponnyn om hon vill bära ;) Haha, vilka snälla ponnys jag har...

Trötter!

 
Lilla sötaste Tosia trött efter ett ridpass!
 

Liza första ridpasset!

 
 
Och har har vi Liza som är fyra år, visst är hon söt? Första ridpasset sen hon kom hem!

Tosia första ridpasset!

 

 

Här har vi gulliga Tosia som är tio år! Första ridpasset sen hon kom hem!


Good morning!

Huga, idag känner jag mig riktigt matt och eländig. Förkylning och lite feber i kroppen, så det värker i alla lederna. Åhh. Aja, om en halvtimme ska jag träna för Annika med Titan och ev Totte? Sen kommer nog lena och ska rida lite och jag ska under dagen iväg till revisor. Resten av hästarna ska också gå.
 
Nya filmer på småponnysarna ska tas, kommer visa upp filmer på dem här på bloggen under dagen som togs första ridpasset med dem. Fantastiskt snälla är dem :')
 
Första ridpasset på ponnysarna gör dem dock aldrig riktigt rättvisa, jag kräver ju absolut ingenting och dem rids ju bara i ca fem min för att få lov o röra på sig. Men kul för er att få se skillnaden på dem på bara ett par dar!
 
 
Titan under vårt kvällspass igår!

Mina schabrak!!

 
Alltså hur snygga är dem inte? Marinblått, svart och vitt. Broderat med Alex häst och Hovvård. En silverpasspoal och en blingbling-rad. Hur snyggt? Min kassa kamera lyckades inte riktigt fånga blinget, det glittrar verkligen!
 
Alla dessa tre är i allroundmodell.
 
Jag kommer nu beställa efter era önskemål, alla ni som köpt häst av mig, eller fått hjälp av mig på något vis, hör av er om ni är sugna på att bli sponsrade med ett bling-blingschabrak.
Skriv vilken modell (allround el dressyr) och vilken färg, så ska jag lägga en order nästa vecka!
 
Maila till mig ardnaxela9274@gmail.com, var inte blyga, klart du också ska ha ett schabrak!
 

Fina Bliss!

 
Pimpad av Regina med blomma i tränset. Fint tyckte prinsessan Bliss! Hon är så galet vacker den hästen!!
 

stackars liza!!

 
Taskig kompis som stått brevid i lastbilen från Polen, som bitit Liza på mulen! Aww..
 

Tosia!

 
Supergulligt b-ponnysto på 10 år! En riktig klippa! Skäck med två blå ögon!

 

Liza!

 
Här har vi ett helt bedårande b-ponnysto  på 4 år. Fantastiskt snäll och fint riden! Hoppar riktigt, riktigt bra och kommer i framtiden bli en superponny! Ska ta mer rättvisa bilder på henne nästa gång vi rider henne.
Så jäkla cool och snäll ponny!
 

Godmorgon!!

 
Startade morgonen vid fyra imorse för att köra ner till ystad och hämta upp två supersöta ponnys! Väl hemma satte jag direkt igång med att släppa ut, fodra och mocka. Skönt o ha det gjort! Sedan hjälpte jag Regina och Vanja när de red sina ponnys, det såg fint ut!
Nu ska de nya ponnysarna ridas, sen är det dags att rida lite dressyhästar innan jag ska iväg till Kristianstad med Annika. Ikväll blire hoppträning för Bliss som gäller!
 

Såååå fina ponnys jag köpt!

 
Alltså, hur söta är dem inte? Liza heter fuxen och Tosia heter skäcken!! Åh, kär!
 

Fina Bliss!

 
Visst är det en häärlig bild på finaste Bliss? Red ut idag på henne idag. Började typ fem minuter i paddocken innan jag insåg att det lockade mycket mer o rida ut i det underbara vädret. Regina agerade fotograf!
 

Bilder från dagen...

 

Dagens reultat = frustrerad!!

Ska berätta allt om denna dagens tävling snart... ska bara trycka i mig lite mat först :)
 
 

Nu kör vi!!

 
Hotdream Que  och Lotus-Athena!
 
 
Hela laget!
 
Nu Sösdala, nu jäklar kör vi järnet!!!!! Mot lag-DMfinal!!!
 
 
 

Evert bilder!

 
Här har vi Evert, D-ponnyvalack på 11år, fantastiskt fin att rida på. Underbar i all hantering. Pigg och framåt, men väldigt lydig och snäll. En ponny för den ryttaren som gillar att rida en ponny med go i, och som vill utveckla sin ridning. Han har hög ridbarhet. Rör sig trevligt och hoppar det du styr på.

Que idag!

 
Red Que idag som genrep inför morgondagens lag-DMfinal i dressyr! Kändes super och vi är verkligen taggade!! Visst är hon galet vacker? Kan inte riktigt se mig mätt på fina donnan!
 

Mys i hagen med Titan <3

 

Mina nya ponnys!

 
På måndag anländer mina nya ponnysar från Polen! En svart skönhet och en fin skäckponny!
Hur spännande? Berättar mer om dem när de är framme :) Fram tills dess kommer jag ju längta ihjäl mig.... äntligen lite nya ponnysar igen efter en periods satsande på tävlingshästarna!
 
 
Någon som är duktig på att fota som kan tänka sig att spendera en dag med mig på kvarnstena på tis el ons dårå den veckan? ;)

Så sant som det är sagt <3

 

Svettiga tider...

 
I dessa varma tider är det bra o ha hängare ute så det går att få schabraken och benskydden torra. Tävlingshästarna trimmas ju rejält och blir alltid hur svettiga som helst!
Gäller att ha många schabrak i garderoben nu när varje häst får ha ett nytt på sig :)
 

Good morning!

 
God morgon!! Hästarna har redan hunnit vara ute ett par timmar!
Nu ska jag sätta igång och börja rida. Har galet mycket o göra idag, men roligt är det :)

Stoflocken...

 
Nu är det sommar på riktigt. Stoflocken  (de gamla avelsstona) är släppta på bete! Mysigt!
 

Jag och Que idag!

 
Red idag fantastiska Que inför tävlingen på söndag. Kändes superbra och vi är jäkligt taggade. Visst är hon vacker?
 
Tycker ALLA som läser här inne kan gilla Lenas (som äger Que) facebook-sida "Que Sporthorses"!! DET är dem värda!!
 

Nya grindara klara!

 
 
Visst blev de fina? Grymt snygga om jag får säg det själv.. Evert provhoppade dem igår, inga problem hälsade han!
 

Morrn morrn!

God morgon!
The typical Glasan (Reginas ponny) är enormt irriterande när man precis fyllt upp hela hans vattenhink, då ställer han bägge framhovarna i den och sen efter ett par minuter låtsas han bli rädd och kastar sig ur den och välter ut hela en nyfyllda vattenbaljan.
Smart ponny? Näe. Han har många ideér för sig den.... charmigt kanske man kan kalla de flesta ideérna ;))
 
 
 
 
 

<3

Så himla härlig uteritt jag hade med unikum idag. Han har inte fått komma ut på länge (bad alex... ) och njöt verkligen. Frustade och gjorde små oskyldiga krumelurer när vi galopperade nästan en hel mil. Solen sken, unikum blev supersvettig och jisses vad glad han var! Och det smittade av sig till mig! Superhärligt.
 
Efter det så red jag Titan ett svettigt pass i ridhuset och därefter tittade jag när Lena red Skandium.
 
Jag blir verkligen pepp på fint väder. Nu har jag precis ätit lunch och funderar starkt på att åka och fixa brodyren på schabraken nu innan jag fortsätter dagen med att rida resterande hästarna.
 
 

Godmorgon!

 
Idag ska jag rida järnet, åka in och brodera schabrak, åka till revisorn och ah, Lovely Life!
 

Fin ponny till salu!

 
 
Visst är det en vacker ponny? Rör sig trevligt och väldigt fint riden! En ponny att utvecklas med! Hoppfilm kommer imorgon. Mer info också för den delen ;)

Till salu!

 
D-ponny som kom hit igår! Jättefin! Till salu! Mer info kommer
 

Maja <3

 
Tror Maja kan klassas som en av världens snällaste hästar, helt underbar i all ridning och hantering. Perfekt för dig som vill ha en bästa vän - till salu!

Älskade Tilly

 
Har jag en hund el sköldpadda?

Lyx!

 
Finaste Bliss tycker nog hon hamnat i paradis-hagen! Prinsessan förtjänar det bästa.... <3
 

Dagen i bilder!

Goaste tjejerna på finaste Nicke gjorde varsin jättefin runda på honom idag i gångvad!
 
 

Läget

Dags att börja pyssla med Bliss, som ska på hoppträning ikväll för KG!
 
Hörs!
 
 
 

Solen tog lite...

 
Syns jag var ute och sprang långt i förmiddags.. jisses vad solen tagit! Än känner jag dock inte av att jag bränt mig... hoppas det röda lägger sig ^^ Hihi!
 

Bästa citatet på länge!

Detta här citatet funderar jag på att göra en egen tavla av och hänga upp i stallet. Klockrent!

ärenden

 
Idag blir det verkligen en tajt dag. Var tvungen att sova ut till sju imorse för att inte sabba hela dagen med att vara trött. Ska nu sätta igång att släppa ut alla hästar och ge dem hösilage. Sen får jag följa med Sune och hjälpa honom med att kasta hösilageplasten, tydligen var det dags för det idag. Ska hinna rida igenom alla dressyrhästarna, Bliss ska få en lång skrittur i skogen och maja, Diego och glasan ska gå varsitt enkelt pass.
Diego ska besiktigas och sen ska alla boxarna mockas och där ska läggas in nytt hö. Småhingstarna ska borstas och kikas över.  Min bror Matti ska lava ved för att sedan lägga stenplatttor på vår nyblivna uteplats! Bosse ska sko hästar. Tja, vad säger ni? Det är väl barao sätta igång dagen?
 
Ser i alla fall ut att bli fantastiskt väder!
 

Påväg hem från tävling...

 
Var vi tvungna o köra inom MCdonken för att köpa en påse äpple till prinsessan i släpet. Det var hon värd!!
 

Film!

Här är film på finaste Bliss idag!
 

BÄSTA BLISS!!!

 
Idag så var jag och Bliss iväg i Torn på tävling. Vi bytte hastigt igårkväll till en 120 ist för en 115, så debut gjorde vi idag. Och jisses vad fint hon hoppade, hon satte en jättefin runda och vi gick i mål nolla! Hur kul är inte det? Hon är verkligen en tiger inne på banan, kämpar och vill verkligen vara felfri <3 åh, finaste Bliss! Är så tacksam för att ha chansen o rida denna underbara häst!
 
 
Film kommer, ska bara ladda över den från telefonen som just nu ligger på laddning!

Tävling idag!

 
Idag blir det tävling för Bliss och min del! Heja på oss i Torn!  :)
 

RSS 2.0