Rykttävling...

I tisdags hade tjejerna rykttävling och jösses vad det putsades på ponnyerna. Glasan såg ut som en ståtlig hingst och Smulan blev en barbiedocka.
 
Visst blev de snygga? Jag försökte ju få dem att ha rykttävling på MINA hästar, men nja... det gick dem inte med på ;)
 
 

Glada ponnys....

Hur får man tre ponnyer att stå still, titta in i kameran likt Top Model, o se glada ut?......
 
 
 
Jo.... man har en hoppande, tjoande och klappande Britt till att roa tre ponnyer samtidigt!! Haha :D

Hade jag inte haft långa objektivet, så hade jag fått med när Britt hoppade meter-vis över marken också! Hihi!!!
 
 

Blandade bilder från sista dagarna!

 
Fin ponny får fina dojjer....
 
 
Supersnäll ponny får fina skor <3
 
 
Minns ni Glasan? Han och Lovisa har varit här på besök ett par dar... Regina och Lovisa har ju blivit superkompisar, så då passade de på att ta med Glasan! Roligt! Superfin är han verkligen, den ponnyn!
 
 
Mysig barbackatur på Tosia!
 
 
 
 
 
 

Tävling i Munka idag!

Spontant så åkte vi till Munka idag med Appe för att hoppa en 1 meters-klass. Som vanligt gjorde han detta med bravur. Första omhoppningen någonsin för Appes del och han fick ett pet på näst sista hindret. Det var ganska halt i svängarna, så jag vågade inte riktigt hålla galoppen så som jag brukar. Men jag är himla nöjd med rundan och är verkligen nöjd med hans avdelning A debut :D
 
 

Öppen bana/Pay and jump i Perstorp

Igår så fick Appe hoppa på Öppen bana, vilket han gjorde toppenbra. Hoppade super och var som vanligt fantastiskt fin att rida på.
 
 
 
På kvällen åkte vi och hoppade Smulan och Jensi.
 
Smulan och Regina gjorde två bra rundor. Nollade 70 cm!
 
 
Hanna och Jensi gjorde debut och det gick superbra! Jensi hoppade fantastiskt.
 
 
Även Glasan (en ponny jag sålt tidigare) var på plats och gjorde jättefina rundor tillsammans med Lovisa!
 
 
Fler bilder kommer senare!! Har en hel drös med bilder att visa :D
 
 
 
 

Sneakpeak på de nya ponnyerna ;)

Några av de nya ponnyerna! 
 

Haha, jag är som sagt som ett barn på julafton varje gång. Kan inte lördag förmiddag komma NU? ;)

God morgon!

Roliga saker på gång:
 
-  Efteranmälde Appe till en klass idag. Startar typ 13.
 
- Nya ponnyerna kommer på lördag. Gaah!! Får hem superfina ponnys denna gången.. typ 8 stycken!
 
- Sadelkammaren inväntar enbart elektriker, sen är den helt klar! Kan knappt vänta på att få visa upp hur vi gjort. SÅ NÖJD!
 
 
Smulan igår :)
 

Staketbygge!

Staketet till hoppbanan börjar ta form! Jag och Britt satte alla stolparna för någon dag sedan, vilket jobb vi gjorde! Ca 75 stolpar blev det... puh... Men, stor blir den! Nu ska det bara köpas in plank. Sedan ska det målas falurött. Vad fint det ska bli :D
 
 
Och.... tänk vilka fantastiska bilder där kommer kunna klickas :D :D :D
 
Planen är att bredvid hoppbanan så ska där stå en dressyrbana på 20x60 m . Där ska det vara lågt, vitt dressyrstaket. KUL!!
 
 
 
 

Lerinpackning!

 
Hanna var inte så glad på ponnyn igår. Lerinpackning från topp till tå!
 

God morgon!

Idag står det lite roligheter på schemat. Två hästar ska iväg på öppen bana och två ska iväg ikväll på pay and jump. Låter som en trevlig dag. Kameran ska med och det ska klickas bilder.
 
Kolla här vad jag lyckades knäppa igår!
 
 
Rovfågel med sin fångst!
 
 
 

Vackra omgivningar....

Knäppte ett par bilder när Regina var ute på fältet och betade med Gigolo efter att ha varit ute och gått en runda. Det är helt fantastisk natur vi har häromkring. Åsen är verkligen supervacker och det går att få helt fantastiska bilder.
 
 

Cabelle!

Här är ett gäng bilder på vackra Cabelle från i förrigår! Hon är verkligen en klippa den hästen, helt otroligt okomplicerad.
 
Vacker är hon med!
 
 

Backman!

Backman fick sin första tur till ridhuset igår. Vi har ju lagt lite tid på att lastträna honom, vilket har gett fantastiskt resultat och han går nu rakt in i släpet utan konstigheter. Klok häst som har lärt sig fort. Så igår var han för första gången i ridhuset och han skötte sig verkligen fantastiskt. Började med att lina honom ute i paddocken för att sedan gå in i ridhuset och sitta upp. Supersnäll på alla vis var han, och gjorde sitt bästa pass hittills. Jättefin!
Det är en härlig häst, som kommer bli hur fin som helst.
 
 
Efter ridpasset var han himla nöjd och harmonisk, han trivs verkligen med att få hitta på saker!
 
 

Gäsp o god natt....

 
Som Backman säger, GÄSP!
Dags att gå o lägga sig känner jag allt.... klockan har tickat på ganska fort idag....
 

Appe igår!

Igår skuttade jag Appe lite och ja jäklar vad glad han var. När man känner hur hela hästen blir tre centimeter större av glädje, då blir man helt prillig själv.
 
Britt klickade några fantastiska bilder!
 
 

God morgon!

Gäääsp, jag vaknade inte av klockan idag, utan vaknade lite sådär PLING vid kvart i åtta, haha!
 
Idag står det lite marknad på schemat på morgonen, och sen är det stallfix samt ridning fram till ett-tiden, sen far vi på tävling! Shit, det känns helt konstigt att inte starta första klassen liksom. Lilla Appe börjar bli stor ;)
 
Måste visa ett gäng bilder som klickades igår, vi har  det så himla trevligt här nu. Alldeles för lite o göra dock - har ju inga hästar hemma ;o Men, dem är på G hem! Ett helt GÄNG vackra ponnyer är på gång :D
 
 
 
Här får hästarna lära sig att stå ut med motorcyklar som susar förbi.... Kolla in vackra åsen i bakgrunden!
 
Gigolo på promenad med Hanna! Gigo har troligen sträckt sig lite, så han promeneras och skrittas ett par gånger om dagen nu :)
 
Som sagt, mycket vackra miljöer ! Här rider Britt på fina Cabelle!
 
 
Tilly kikar jämt på oss när vi rider...
 
 
Avskrittning ute på grusvägen vid rågfälten! <3
 
Sötaste Gigolo kikar under lugg...
 

Appe

Britt tog helt fantastiska bilder på Appe igår! Uppställningsbilderna är ju så galet fina. Miljön på Herrevads kloster är helt fantastisk!
 
 

Läget

Så mycket på gång så det är inte klokt, jag känner mig lyckligt lottad. Allt landar på sin plats mer och mer, jag känner att vi är bara så värda det efter allt kämpade. Vi har lite kvar att kämpa ikapp, men sen så jäklar i det. Jag har precis suttit och tittat igenom bilder på ponnyerna jag tänker ta hem igen och känner bara YES. Vilka snygga ponnyer! Annars då? Fredag imorgon, tävling på lördag. Ska till hästhagen med Appe.
 
Jag är galet peppad på framtiden och vad den har att ge. Så otroligt många planer att sätta i verket och jag är så glad att jag bor här. Här kan jag göra mina planer till verklighet.
 
 
Imorgon kommer det upp en massa fina bilder på Appe som Britt tog idag. Han är så fin Appe, den mest ambitiösa häst jag vet. Jag är så rädd om honom...<3
 
 
I förvänd galopp så säger Appe att speciellt i vänstergaloppen så är det nästan så benen slår knut på sig själv. Men  som  vanligt så gör man allt för sin matte. Kämpar in i det sista!
 
 

Backman!

En rolig häst jag har hemma är en stor häst på 4 år som heter Backman! Supersnygg modell, väldigt snäll. Ska bli spännande detta. Han är till salu ;)


Cabelle!

Här kommer bildbomb på  finaste Cabelle!
 

Mammut <3

 
Kolla vilka härliga bilder på Mammut från igår när Britt fick prova rida på honom! Han är så fin min lilla plutt.

 

Wow!

Igår klickade Britt ett helt gäng fantastiska bilder på Cabelle. Cabelle är en fantastisk fyraårig tjej, så otroligt stabil och lättlärd häst. Superfin arbetsvilja och  gör hela tiden vad hon kan för att göra rätt.
 
 
Vacker är hon också. Fler bilder kommer i eftermiddag!
 

Trevlig dag!

Har haft en supertrevlig dag idag! Världens goaste Britt är här, och givetvis har vi haft massor att prata ikapp :D Verkligen hur trevligt som helst. Hästarna har fått gå idag och sadelkammaren har fått några av sina sista detaljer på plats. Underbart har det varit!
 
Här är ett gäng bilder på Appe från idag!
 
 

9 roliga grejer...

- Idag kommer Hans från City-Boxen och hjälper oss att planera och skissa på nästa stalldel som ska börja byggas snart :D
 
- Flertalet av mina ponnyer har gått helt fantastiskt på tävlingar denna helgen som varit. Jag har fullt upp med att checka equipe hela tiden....
 
- Jag är som ett barn som väntar på att dagarna ska gå inför julafton nu när jag väntar på ponnyer som ska komma in till försäljning..
 
- I det snaraste kommer elektrikern ut och fixar ljuset i vår sadelkammare och då är den också färdig!! Det har gått fort att bygga!
 
- Bellas kattungar  är bland det sötaste alltså. Någon som vill ha en? Galet mysiga...
 
- Nya kameran sköter sig exemplariskt och det är verkligen hur skönt som helst att ha en kamera som fungerar att ta bilder med. Gahh vad jag blev galen på den andre trotjänaren när den började bli trött...
 
- Jag har så många framtidsplaner så jag undrar om jag måste leva två gånger för att hinna med allt...
 
- Ibland när jag har ridit ut och är på grusvägen på väg hem så får jag en sån lyckokänsla och vill bara krama om hela stället vi bor på. 
 
- På tal om lycka, inte ofta jag känner just lycka mer än ett par micro-sekunder, men när  jag rider Appe, så känner jag mig lycklig varenda sekund.
 

 

Tävling i Munka idag!

Vad ska man säg om denna dagen? Appe är som vanligt helt fantastisk. Dock var han lite FÖR exalterad och lycklig idag. Har inte hoppat honom alls sedan senaste tävlingen (ca 2 veckor) och ah, det + tittiga hinder på stor fin gräsbana i Munka gjorde att Appe kände för att hoppa som om hinderna vore två meter. Jättefin ridbarhet mellan hinderna för det mesta, men det var som att han hade fjädrar under fötterna när han skulle hoppa av.
Herregud liksom. Detta resulterade i 1 ner i första klassen och i andra klassen bangade jag ur till kombinationen, hade jag styrt på hade han väl landat i b-hindret ^^ Kändes så i alla fall. Så jag valde att utgå. Jag vill tänka långsiktigt och inte förstöra hans fantastiska självförtroende och glädje. Han hoppar ju liksom alltid!
Aja, massa erfarenheter till rutin-kontot och vi ska ligga i hårdträning inför nästa tävling som blir Hästhagen!
 
 
Aww, Appe gillar Hanna som hjälper oss just nu ^^
 

Panel


Han är allt snygg Panel, femårig maxad c-ponny-valack. Supersnäll och väldigt stabil. Passar såväl en nybörjare som till den som tycker det hade varit kul o tävla små klasser.

Mammut idag!


Idag red jag Mammuten igen, och "trimmade" lite mer. Han är grymt lättlärd och nu när han har fattat grejen med ridning och fått en bra egen framåtbjudning så kan man ju börja fila lite på takten och lösgjordheten. Många övergångar och serpentiner. Han är grym min lilla Mammut.

Nytt träns!

 
 
Kom över ett begagnat PS-träns på Facebook som passade Mammut perfekt! Så numera har Mammut det finaste tränset i hela stallet. Jag blev lätt impad hur mjukt och följsamt tränset var samt över alla detaljer. 
 
 

Hugos träning...

 
Hugo, två bast, han övar någon gång i veckan på att bli longerad och tränar på att lära sig kommandon... Hugo tycker allt vi gör med honom är mycket spännande. Det är lika spännande att kratsa hovarna som att bli longerad eller få gå på en läskig promenad på grusvägarna.

Bygget fortsätter....

 
 

Grabbar grus!

 
Dessa tra grabbar är ett roligt gäng att rida ut på! Alla tre älskar att galoppera länge och gärna fort ;)
 

Mammuten börjar bli stor <3

Känner mig helt puttig-nuttig till Mammuten, han börjar bli så stor <3 Satt upp o red honom igår, och vad ska man säg? Han har vilat i flera veckor nu, och ändå kändes det precis som när jag red honom sist. Han är bara så grymt snäll den lilla ponnyn. Snygg börjar han bli också! :D
 
 
 

Orm-kompis i stallet!

Igår så hade vi en ny kompis i stallet.... där låg nämligen en runt 1 meter lång snok i boxen!
 
 
En liten arg jäkel. Måttligt sur när vi plockade ut henne ;)
 

Sadelkammarbygge!

Igår satte vi äntligen igång med projekt sadelkammare! Tänkte visa er bilder på detta projekt som vi beräknar ha klart imorgon.
 
 
Såhär såg det då ut från början. Här har Bosse satt ut "mallen" och börjat på "skelettet".
 

Sen satte jag igång och målade alla väggar vita medan bosse fortsatte på skelettet. Vilken enorm skillnad det blev på väggarna! Målade även taket vitt och kan ju säg att hela jag var vitprickig efteråt!
 
 
Sen började plattorna komma upp och sakta men säkert började skapelsen likna en låda ;)
 
Avslutade kvällen med att måla även plattorna vita. Så, tre av fyra väggar uppe! Den fjärde väggen ska upp under dagen idag...
 

Hugo!

 
Denna lilla busen går  ju mest och har det bra. Idag tänkte jag han ska longeras och börja lära sig lite kommandon. Han är ju trots allt två år, dags att börja lära sig basic hur man ska bete sig :D
 
Han är himla snäll Hugo, en väldigt enkel ponny att ha med o göra - tror han blir superfin när han blir äldre!
 

God morgon!

Idag kan jag ju säg att jag känner mig som en 90 åring. Herregud säger jag bara! Säkert efter allt målande igår på alla väggar. Idag kommer det upp ett roligt inlägg om sadelkammarbygget. Vi hann ganska långt igår!
Vi ska fortsätta på det idag och förhoppningsvis så är sadelkammaren inflyttningsbar sent ikväll/imorgon förmiddag. Coolt! Äntligen!
 
Hästarna ska gå som vanligt idag, tillåter vädret så rider vi säkert ut på samma gäng som reds ut igår. Bosse skulle ta en bild... gissa vem som inte kunde ha alla fyra benen i marken samtidigt? Haha
 
 
 
 

Mammut!


Min grabb börjar bli stor! Dags att sätta igång honom igen efter att ha haft semester på gräs :)
 

God natt....

... återkommer när jag vaknat imorgon bitti.... idag har vi hunnit med grymt mycket... alla hästar ridna, gaveln på stallet målad och sadelkammar-projektet är startat! GRYMT!!

Jag menar, kolla in skillnaden på gaveln! :D


 
Resten av stallet utvändigt har sett ganska vettigt ut innan vi målade... nu inser vi att vi får nog måla resten av byggnaden också, haha! Men, en sak i taget :D

Appe <3

Här kommer en bildbomb på Appe från i lördags när vi jobbade endel över bommar. Där låg två bommar framme, avståndet har jag ingen aning om, men jag lyckades reglera Appe så pass bra att han kunde gå på både tre galoppsprång och sedan korta ihop honom så han tryckte in sju. Rätt häftig känsla på den stora hästen <3 Han är verkligen superlydig, en fröjd att rida honom!
 
 

Skoningskväll!

Avslutade kvällen med att Mammut fick på sig skor fram (börjar bli stor nu! :') ) , Panel fick på sig en tappsko och lilla Hugo verkades! Bosse stod bredvid och jag fick jobba! Himla roligt, längesedan sist jag hade hovslagarförklädet på mig.....
 
 

Appe dåå....

 
Tur man har en sambo som är hovslagare när hästen busar och stutsar i hagen så mycket att skorna ryker....
 
 
 

C-ponny

 
Lugn och trygg kille på fem år. Läcker att rida på, man får en väldigt fin känsla. Snygg och bra modell med superfint psyke!

D-ponny

 
För dig som vill satsa högt, här är en rolig d-ponny med riktigt bra framtid. Kommer med lätthet gå de stora klasserna. Fantastisk inställning till hinder, behöver bara bli lite starkare i kroppen - sen kommer ingenting kunna stoppa denna ponnyn. Superfin är han !
 
 

God morgon

Kommer starta dagen med en lång tur på åsen med bästa Appe. Perfekt start på en dag som kommer gå i ett sen!
 
 
 
 

Full fart

Ny kamera inhandlad och därmed blir det mycket mer bilder i fortsättningen. För herregud vilken skillnad det blev. Underbart att kameran tar bilder också när man ber den, haha!
 
Annars då? Har gjort många ärenden idag. Imorgon åker en ponny och så kommer det en fantastiskt fin stor häst hit som ska säljas. Roligt! Jag har snackat med min polska kontakt idag, så nya ponnyer är på G in. Härligt!
 
Här nedan kommer bilder på fina Sambor som är såld och ska åka uppåt landet :)
 
 
 
Han är för go den ponnyn, en super-snällis!

Läget

God morgon!
Som alltid, full rulle. Idag ska en del hästar levereras, en som ska långt upp i landet som ska åka lastbil och två andra som jag ska själv köra upp till sina nya ägare. Service!
 
Igår reds det hela dagen, samt så var Bosse iväg och skodde lite.
 
 
På kvällen kunde jag inte låta bli att  busa till det lite med d-ponnyvalacken, vi hoppade över höbalarna på fältet! Den gamla fälttävlansryttaren i mig kom fram och ponnyn var inte sen på att hänga på :D
 
 
 
 
 

Sommarjobb?

Någon som söker sommarjobb med kort varsel?
 
Söker dig som är duktig på att ha "översikt"  (alltså kunna på egen hand se vad som skulle behöva göras), kan ta lite egna initiativ,  som VILL lära sig och ah, ni fattar. Det viktigaste för min del är att den som ska vara hos mig VILL lära sig och är beredd på att hänga med på allt vad vi hittar på, såsom träningar, tävlingar, visningar, stallarbete, ridning, gårdsarbete osv osv. Ridning ingår om det är av intresse, inget krav från min sida.
 
Vad sägs? Skicka mail el sms till [email protected] el 0708449174
 
Finns boende och möjlighet att ta med egen häst.
 
 
Hos oss är det bara Hugo som ligger på latsidan.... ;)
 

Just nu....

.... så sitter jag och funderar och jämför olika former av staket till vår blivande stora gräsbana. Jag såg nämligen ett superläckert staket när vi var i sydslätten och tävlade, o efter att ha kämpat för o hitta detta på nätet så gjorde vi slag i saken idag och ringde upp kvinnan som är ordförande i klubben där och frågade.
 
Det snygga staketet kallas "säkerhetsstaket" och äntligen kunde jag leta upp det på nätet.
 
 
Hur snyggt?
 
Såhär står det om det...
 
"Fördelarna med Wiz säkerhets staket är:
  • De breda banden är väl synliga för hästarna.
  • Säkert då det inte finns några skarpa kanteroch har en brytpunkt på +300 kg.
  • Staket löser ut om hästar forcerar ellertrasslar in sig.
  • Flexibla under tryck för att undvika skador.
  • Kräver absolut inget underhåll med 10 årshållbarhets garanti.
  • Estetiskt med raka ”staket” år efter år.
  • Fästen har förberedd funktion för eldragning. "
 
Nu ska jag ju inte ha någon el i detta staketet, utan det ska endast liksom hägna in vår stora gräsbana. Tror det kan bli riktigt snyggt och det tåls verkligen att fundera mer på och ta in offert!
 
 
Min plan är ju att ha en "hopp-bana" och en dressyr-bana. Dressyrbanan ska vi ha vitt lågt staket på och hoppbanan ska vi då ev ha detta säkerhetsstaketet. Vad tror ni? Snyggt eller?
 

Denna helgen....

..... har varit helt otrolig!
 
Vilka fantastiska hästar jag har och vilket UNDERBART väder denna helgen bjudit på!
 
Började i lördags när jag hoppade en ponny på tävlingarna i Ringsjön. Ponnyns första tävling i hela sitt liv, går in och får ett pet i varje. Men hoppade super och ALLT gick så otroligt mycket över förväntan! Han kommer bli något stort en dag!
 
 
Berättar mer om honom i ett senare inlägg....
 
Idag började dagen med att en ponny blev visad och såld - härligt!
 
För att sedan styra bilen med Appe till Ringsjön för att hoppa 1 meter samt debutera 110cm. Valde att byta från 90 till 110cm, för annars hade vi haft sisådär 120 starter mellan våra starter.
 
Och vad ska jag säg? Jag är så glad över mitt beslut. Appe hoppade helt fantastiskt i den 30gradiga värmen och satte en nolla i BÄGGE rundorna!
 
 
HATTEN AV för den hästen alltså. Jag är bara så jäkla imponerad av honom <3
 
 
 
 

God morgon!

Idag kommer dagen rulla på med en hel del visningar och i övrigt så ska resten av hästarna trimmas i värmen. ÄNTLIGEN är sommaren här och det är verkligen helt underbart att rida i värmen.
 
Tvättmaskinen går på högvarv med schabrak däremot, alla blir ju dyngsura när man rider.
 
 
Hästarna spolas alltid av efter sina ridpass och vissa av dem utnyttjar det direkt när de kommer ut i hagen o rullar sig direkt. Jättefina i lerinpackning blir dem, verkligen.... suck ^^
 
 
Mieszko chockade mig igår när vi skulle hoppa honom. Han hoppade ju faktiskt riktigt, riktigt bra och tyckte det var superroligt att hoppa! Trodde aldrig att han skulle ha den fina tekniken som han hade, roligt!!
 
 
Aja, dags att sätta fart på dagen, vi höres!
 
 
 
 
 

RSS 2.0