Duktiga hästar och ryttare...

Måste säg att det är hur roligt som helst att följa equipe varje helg när ponny, efter ponny och häst efter häst går så himla bra på tävlingarna. Hur roligt som helst. Jag blir helt lyrisk och har nu faktiskt gjort slag i saken jag funderat över så länge. Att sponsra de som vill (av de som köpt ponny el häst av mig) med schabrak där företagsnamnet står ena sidan!
 
De kommer bli riktigt snygga schabraken.... så fort de är färdigbroderade och kommit hem så ska jag visa er!
 
Och för er som är intresserade - bara hör av er! Så skickar jag ett schabrak till er på posten :) Kan ju snekpeaka lite med att schabraken blingar..... :DD
 
Visst är det en kul idé? Så för er som köpt häst el ponny av mig  - det är bara att höra av sig så skickar jag ett schabrak till er på posten! Kan säga att vi kommer bli himla snygga i våra blivande schabrak! Ett härligt gäng!
 
Till mitten av sommaren kommer jag köpa hem pikéer också med brodyr som kommer delas ut till de som köpt häst här, fått hjälp med någon häst  el varit och praoat till exempel. Vad sägs om det?
 
 

Löshoppning idag!

Här har vi Bliss avkomma, Sigge! Visst är han läcker? Hoppar som en riktig svårklasshäst - helt fantastiskt! (Som sin mor...) ;)
 
 
Han är till salu för den som vil ha en riktigt fin häst!

Trött tjej.

Ni anar inte vad mycket jag skull vilja skriva här, jag liksom så mycket att berätta så det bubblar i mig. Men grejen är att jag jobbar så grymt mycket. Har inte så många försäljningshästar inne för tillfället, men lägger sisådär 5 gånger så mycket tid på de fantastiska tävlingshästarna som står i stallet istället :) Så dagarna tar slut fort i alla fall :)
 
Snart är det i alla fall sommarlov och då får jag lite hjälp här på gården, då jäklar ska det bli ordentlig uppdatering igen. Jag tycker ju det är roligt o skriva här!
 
 
Sen sist så har i alla fall Diego och Minja blivit sålda! Härligt! De kommer få helt underbara hem bägge två!
 
 

<3

 
Hotdream Que!
 

phuu trött

 
Klockan har hunnit bli elva på kvällen och jag börjar bli matt efter att ha varit en hel dag på tävling, mockat alla boxar, matat och tagit in ett helg gäng hästar, checkat hingstarna, fyllt på vatten, städat och rymt upp på gården, ridit två hästar och mockat hagar. Nu väntar jag bara på att Bosse ska komma hem efter att ha varit iväg och meckat bilen. Tänkte duka upp lite frukt och smält choklad. En bra avslutning på denna dagen! :D
 

Resultat!

 
Vann förklassen på Que, och i lagklassen så blev Sösdala tvåa!
Mer info kommer senare... nu ska jag ut och fixa stallarna och rida lite! :D
 

Numera tävlar jag för Sösdala!

Numera har jag bytat klubb såhär mitt i säsongen från Skyrup till Sösdala för att jag får chansen att rida i deras lag i omgång 2 på DM imorgon. Hur roligt är inte det?
Jag kommer rida på finaste Hotdream Que, som jag tävlat en gång tidigare. Det ska bli hur spännande som helst, så imorgon bär det av till Sösdala som anordnar omgång 2 i lag-DM. Ska rida både förklassen och lagklassen (LA:3 och LA:4).
 
Spännande! Håll tummarna!
 
 
 
 
Hihi, gulliga Que brukar alltid släppas lös efter träningspass och hon rullar sig alltid!
 

Don Diego

 
Valack f -99 är nu till salu! En rolig gentleman i sin bästa ålder. Han är fint utbildad i dressyren, och älskar att arbeta.  Gör rörelser för MSV klasser utan problem. Snäll i all hantering. Är tävlad lätta klasser i både hoppning och dressyr. En häst för dig som vill ha en bästa vän att utvecklas på!

Magemuskler!


Gäller att ha magmuskler när man ska rida de stora dressyrhästarna :)

Pay and RIDE!

Den 29/5 anordnar vi en Pay and Ride i dressyr här på Kvarnstena Gård. Vi börjar kl 10.00 med första start och vem som helst är välkommen. Framridning sker ute på grus och programridning i ridhus.
Vi håller till i centrala Skåne, hallaröd.
 
Anmäl till min mail, ardnaxela9274@gmail.com el 0708449174!
 
Vid frågor, tveka inte på att höra av er!
 
100kr/start!
 

P&J!

 

Igårkväll hade jag och töserna en jättego kväll på P&J. De gjorde tre av tre felfria rundor och var superduktiga. Hästarna skötte sig fantastiskt och alla var så lyckliga!

Kvällstur igår!

 
Mysig kvällstur igår! Vanja på Nicke och Regina på Minja! Imorgon är det pay and jump som gäller!
 

Hmmmm.... ;)

 
Vad pysslar vi med? Det återstår att se senare! Kan lova er att det är superintressant!
 

Läget!


Ibland förstår jag inte riktigt vart tiden tar vägen. Idag har jag jobbat och kämpat på med allt möjligt hela dagen, men ändå har jag tre hästar kvar att rida samt så ska jag hjälpa Vanja och Regina nu med deras ponnyer. Jag fattar liksom inte vart dagen tar vägen. Har ju trots allt inte så många hästar för tillfället, jag jobbar konstant och tja, vad ska man säg? Jag har kanske roligt så tiden går fort? Hm, aja. Ser i alla fall fram emot en helkväll i ridhuset. Alltid kul att hjälpa töserna, de är superladdade inför P&J på onsdag och sen blir det jag, hästarna, dressyr och musik i ridhuset. Om inte A orkar komma ut och tjata på mig förståss ;) <3
 

Löshoppning!

Igår så löshoppade jag några av hästarna här hemma, mest för skojjs skull. Blev förvånad över hur bra alla hoppade och att allihop verkligen gav 100%.  Kul! Speciellt Nicke blev helt galen av det, haha. Gamla ponnyn blev helt till sig, tyckte det varskitkul och det slutade med att han fortsatte hoppa även när han kom ut i hagen igen. Han skuttade över staketet ett par gånger.  (har ett gäng trådhagar bredvid varandra, som han hoppade över en efter en. Galning! För dem är mellan 120cm och 140cm, men det var inga problem sa den 123cm höga Nicke!
 

Nicke...
 
 
Minja...
 
 
Glasan...
 

Och Maja!

Tre bilder på prinsessan!

 
Kika in på webshop.equipe.com och sök på Bliss Spelä, så finns där supermånga JÄTTEFINA bilder på oss från tävlingen! Funderar helt klart på att beställa några stycken...
 
 

Skandium!

 
Skandium är en snäll häst som står ut med alla våra photoshoots. Idag var hon "utklädd" så hon skulle se lite sportigare ut. Allt jobb till en hemsida som jag senare kommer presentera.
 
 

Minja <3


17årigt sto med hjärtat på rätta stället, en riktig sagoponny! Till salu!

Finn ett fel....

 
Alltså ÅÅHH.... Glasan är jämt där han inte ska vara.... Ponnyskrälle!
 

Veckan som gått...

Sist jag uppdaterade var väl ca en vecka sedan? Och då lovade jag att berätta hur det gick på dressyrtävlingen i Sösdala. Tävlade tre hästar där, och det var både ups and downs.
 
Totte gjorde debut, och han är ju jäkligt speciell att rida på, så jag tyckte han gick över förväntan. Han kändes faktiskt helt okej, mot vad jag trodde han skulle kännas. Inga toppresultat, men över förväntan.
 
Titan gjorde ett program där typ hälften var jätte, jättebra och hälften katastrof. Vimsig och lite överallt. Så en del gjorde han super och en del vill jag bara glömma.
 
Scandium var väl dagens stjärna och gick in och blev trea i första klassen och vann andra klassen!!
Kul, efter så mycket strul som vi haft!! Äntligen släppte en hel del!
 
 
Så, lärorik helg med mycket ups and downs, men helt okej ändå! Nu blir det tävlingsvila för dressyrhästara ett par veckor, och enbart supermycket träning! Nu jäklar ska vi över en tröskel till på allihop!
 
 
hi
 
Hingstarna har det fortfarande toppen,  Mammuten börjar faktiskt bli riktigt snygg. Längtar tills pälsen är helt borta!
 
 
I övrigt denna veckan så har jag kämpat på som vanligt, anordnat P&J och ridit mycket. En ganska bra vecka med andra ord!
 
 
 
 

Nya bilder på Minja

 
Nya bilder är tagna på sagoponnyn Minja, ska visa er dem antingen ikväll eller imorgon! Hon är allt vacker, till salu!!
 
 

Titt-ut!

 

Tävling idag!

Idag tog jag med Bliss till Frosta och hoppade en 110cm och en 115cm. Hon är verkligen en helt fantastisk dam. Första klassen gjorde vi vår bästa runda någonsin, men lyckades peta en bom.
 
 
I 115cm (debut för oss två!) så gjorde hon en felfri ritt på hinder men med två tidsfel i omhoppningen. Trots det så landade vi på en andraplats! Inte en enda blev utan tidsfel i omhoppningen idag i den klassen. Galet!! Jag tyckte jag red normalfort och normala vägar? Men aja, spelar roll - Bliss hoppa fantastiskt!!
 
 
Bliss passade på att dricka (läs. Mest slabba rundor)  vatten efter starterna :)
 
 
 

Pay and jump den 15/5-14 GLÖM EJ!

Kommer att anordna en Pay and Jump den 15/5-14 med start från 16.00. Då börjar vi med bommar och höjer sedan 10cm/höjning. Här på Kvarnstena finns det hjälp överallt, allt kommer gå lugnt till, ingen stress. Perfekt för den orutinerade, eller ex unghästen som vill prova på. Eller varför inte komma hit och prova på en ny höjd, eller för att byta miljö?
 
Vi har ett superfint ridhus, 20x60m där vi kommer ställa upp en bana.  Framridning i paddock.
Vi kommer hela tiden finnas till hands vid behov av hjälp på banan. Vi är alltid öppna för önskemål och behov. Fika och minnesrosett kommer kunna köpas på plats. 100kr/start.
 
 
Vad sägs? Passa på att anmäla till ardnaxela9274@gmail.com eller 0708449174.
 
Passar inte eftermiddagen i tidsplaneringen, så tveka inte att fråga om att få starta på förmiddag istället.
 

Nu - ridning!

Nu blire ridning... vid lunch ska jag berätta om hur det gick i söndags på tävlingen!
 
 

<3


Bild från framridningen i Össjö!

Tre program i huvudet idag...

Bland annat  LB:3 som jag aldrig ridit innan.
 
     

LB:3 2007     1. AX Inridning i arbetstrav
   X   Halt - hälsning 
   XC Arbetstrav 2. C   Vänster varv
   CHS Arbetstrav 3. S Volt med 10 m diameter 4. SEX Arbetstrav
   X    Halt - Stillastående ca 6 sek - 
       Framridning i arbetstrav
   XBP Arbetstrav 5. P Volt med 10 m 6. PFAK Arbetstrav
   KR   Mellantrav
   RMC  Arbetstrav 7. CA Serpentin över medellinjen med 4 bågar 8. AK Mellanskritt
   KR Ökad skritt 9. RM  Mellanskritt
   MCH Arbetstrav 10. H   Vänster arbetsgalopp
    HSE Arbetsgalopp 11. E Volt med 15 m diameter 12. ELF         Vänd snett igenom
    Mellan E och L Övergång till arbetstrav
    Mellan L och F Höger arbetsgalopp 13. FAK   Arbetsgalopp
    KR     Mellangalopp
    Före R Övergång till arbetsgalopp 14. R     Övergång till arbetstrav
    RMCH Arbetstrav 15. HP   Mellantrav
    PFAK Arbetstrav 16. K   Höger arbetsgalopp
    KVE Arbetsgalopp 17. E Volt med 15 m diameter 18. EIM         Vänd snett igenom
    Mellan E och I Övergång till arbetstrav
    Mellan I och M Vänster arbetsgalopp 19. MCH  Arbetsgalopp
    HP    Mellangalopp
    Före P Övergång till arbetsgalopp 20. P   Övergång till arbetstrav
    PFA Arbetstrav 21. A  Vänd rätt upp
    AX Arbetstrav 22. X Halt - hälsning

 

Ska tävla tre olika hästar i tre olika program idag. Fem starter. Önska oss lycka till!


Blåöga!

 
 
Visst är han fin? Jättebra serie för honom att hoppa.

Sneakpeak!

 

Här e vackert <3

 
Dubbla regnbågar över Kvarnstena Gård igårkväll <3
 

Min dag idag.

 
Dagen började med visning på finaste Maja, som alltid sköter sig fantastiskt <3 och därefter har jag i lugn och ro trimmar dressyrhäst, efter dressyrhäst samt ett gäng ponnys. Kvar på schemat står Unicum, Bliss och Blåöga. Tänkte blåöga ska få skutta lite idag. Ska sätta upp en serie till honom så han får jobba lite. Spännande! Film utlovas på Blåöga! :)
 

Gulliga!

 
Här har vi dagens Vanja och Nicke!
 
Regina har beslutat sig för att rida innan skolan imorgon... innebär uppgång kl fem på morgonen... huga!
 

Filmer från träningen igår!

 
 
 
 
 
 

Sneakpeak!

 
Sneakpeak från hoppträningen ikväll! Utvärdering kommer!
 

Välbehövligt!

 
Bliss kommer åka finåk ikväll på hoppträningen!

bubbelbubbel

 
Jag tror jag börjar bli fanatisk på min ridning. Jag studerar allt i minsta detalj, jag fokuserar och min hjärna går på högvarv. Jag söker på youtube efter riktigt bra ridning och försöker leta efter detaljerna och fundera hur de tog sig dit. Jag inser att det inte bara krävs "10 000" timmar för att bli riktigt bra, utan sisådär 5-10 år av galen satsning och knäppt tänk. Lite sådär galet analyserande och sjukt mycket blod, svett och tårar.
Skärma av omvärlden all tid jag tillbringar i ridhuset (sisådär 7-8 timmar om dagen) och under tiden jag är på gården och jobbar med allt annat som ska göras, då gäller det att snurra igång hjärnan och fundera på hur man  ska lyckas och hur man ska bli riktigt bra.
 
 
 
Någon gång kanske hjärnan och kroppen sammarbetar och gör rätt? Ju mer jag rider ju mer inser jag hur värdelös jag är. Jag kommer aldrig nöja mig antar jag. Och det är väl bara bra, om man vill bli bra!
 

Kvällsmys!

 
Blåöga busar lite i hagen ikväll!

Pay and Jump den 15/5-14

Kommer att anordna en Pay and Jump den 15/5-14 med start från 16.00. Då börjar vi med bommar och höjer sedan 10cm/höjning. Här på Kvarnstena finns det hjälp överallt, allt kommer gå lugnt till, ingen stress. Perfekt för den orutinerade, eller ex unghästen som vill prova på. Eller varför inte komma hit och prova på en ny höjd, eller för att byta miljö?
 
Vi har ett superfint ridhus, 20x60m där vi kommer ställa upp en bana.  Framridning i paddock.
Vi kommer hela tiden finnas till hands vid behov av hjälp på banan. Vi är alltid öppna för önskemål och behov. Fika och minnesrosett kommer kunna köpas på plats.
100kr/start.
 
 
Vad sägs? Passa på att anmäla till ardnaxela9274@gmail.com eller 0708449174.
 
Passar inte eftermiddagen i tidsplaneringen, så tveka inte att fråga om att få starta på förmiddag istället.
 

:)

Idag har jag under förmiddagen varit iväg på ett gäng ärenden. Sedan tog jag tag i att rida ett gäng hästar. Bl a Titan och Unikum som fick svettas idag. Nu är det tema disciplin som gäller. Red ganska länge på bägge två och de fick kämpa in i det sista. Bra pass! Tror de gör stor nytta till imorgon.
 
Nu ska jag ut och trimma på Skandium, Bliss och Totte. Därefter Blåöga och Maja. Kvällen blir lång, men vad gör det? Jag är så laddad på att träna disciplin nu, så det ska bli kul!
 
 
Ponny jag trimmade för någon dag sedan!
 
Annars i veckan? Jo, den här veckan ska det bli mycket körande fram och tillbaka samt tuff ridning. Nu tänker jag klättra ett steg till, så därmed lägger jag upp en master-plan för det! :)
 

Dagens resultat!

Jisses vilka blandade resultat det varit idag. Nu när jag smält det hela lite grann, så kan jag väl inse att det var väl inte fullt så katastrof som jag tyckte när jag precis hoppat av sista hästen.
Först och främst - jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Jag är ny i denna dressyrvärld men ändå så pass med att jag förstår skillnaden på bra, halvbra och skitdåligt. Ett program som jag för ex ett halvår sedan hade varit nöjd med, skulle jag kunna börja gråta för idag. Förstår ni känslan? Numera är jag liksom missnöjd och känner att det var dålig ridning varje gång. Jag har blivit något så fruktansvärt kritisk mot mig själv. Men i min värld så är det en jävligt bra egenskap. För det leder inte till Grand Prix att vara nöjd med en "halvbra" eller "nästan bra" runda. Det leder inte till Grand Prix att vara nöjd med att hästen som inte kommit runt banan innan, gick runt fast med en för låg form genom hela programmet. Det leder inte till Grand Prix att vara nöjd när programmet gick prickfritt förutom att formen var lite för hög/låg eller att bakbenen inte var tillräckligt igång.
Det leder till Grand Prix att vara fanatiskt knäpp på detaljerna och alltid tycka att det kunde bli bättre. Jag antar att det är så i alla fall.
Nog om det sålänge.
 
Dagen började med att vi skulle åka samtidigt med Bliss och Skandium (dock i varsitt släp). Lastade på Bliss som lydigt och taggat gick på släpet som vanligt. Skandium försökte vi lasta i sisådär 45 minuter utan resultat. In med henne i boxen och kasta oss iväg med bliss. Ut med Bliss direkt, fick sisådär 10-15 min på mig att rida fram till ett program Bliss aldrig gått. Och resultatet blev att hon var lite för låg i formen stor del av programmet och de förvända galopperna gick inte alls idag. Hon bytte ett X antal gånger under dem ;) Men i övrigt bra! Nöjd alex? Nja. Men hästen är ju så underbar <3 Hon är verkligen helt fantastisk som bara går in och gör ett så bra jobb!
 
Sen körde vi hem och lastade av Bliss och på med Skandium och Titan.  När titan gått in först , då behagade damen att gå in :) På tävlingsplatsen lastade vi ut bägge i goood tid. Började med att rida Skandium  som gick över förväntan och efter en stund skiftade jag häst, red fram Titan som var... mer vild än tam för dagen, men blev väldigt fin efter en stund. Sen upp snabbt igen på Skandium och in på banan. Vi har ju haft stora problem med att få henne att inte vara så tittig, men idag provade vi en ny grej - att lägga henne låg i formen för att sen ta upp henne. Och, fungera gjorde det - för att tittig och dum var hon inte utan gick hela programmet väldigt trevligt. Problemet var bara att jag inte fick upp henne i formen, utan hon gick otroligt stadigt hela programmet - men i för låg form. Men egentligen, vad gör det? Hon gick ju runt och gjorde vad hon skulle. Väldigt bra ritt till framtiden och idag var det bara det som räknades. Men nöjd alex trots det? Njää ^^
 
Sist ut skulle då vara Titan, jag hade ca 10 min på mig mellan Skandium och Titan och det gick bara inte. Titan var väldigt på hugget och på tårna idag och vi valde att stryka. Det fick bli "enbart" miljöträning för hans del idag. Känns liksom inte lämpligt att gå in i en MSV debut med en häst som är fullständigt toppad.  Nu blir det istället hårdträning inför nästa helg. Då är det dags igen. Efter att jag hoppat av Titan var jag ju dock något så fruktansvärt frustrerad less och arg på mig själv. Varför egentligen? För överlag så gick det ju bra? Men det är ju det. Jag är för perfektionist för att inte bli frustrerad på såna här tävlingar. Bryt ihop, och bit ihop. Nu lägger jag upp en master-plan för nästa tävling och då jäklar ska det gå vägen. Då ska jag i alla fall ha allt mer ´planerat, Skandium ska vara lasttränad och mer diciplin ska till.
 
Typ, applåd till den enstaka stackare som orkade läsa. Men det är en viktig grej för mig att diskutera och skriva av mig. Tror jag ska göra det oftare här på bloggen, så ni får ta del av min krokiga väg till att bli riktigt bra ryttare!
För att, jag ger mig fan inte.
 
 
Arkivbild, tror tyvärr inte det blev så många bilder idag :(

Snyggt!

 
Nu ska de bara målas också!
 

Handsmide!

 
Bosse håller just nu på att smida upp massor av bra grejer. Vad sägs om hjälmhängare i hästsko? Eller täckeshängare med hästskor, eller tränshängare, eller vanlig hängare, allt handsmitt i hästsko?
Eller varför inte som bänken ovan? Eller kanske en vacker pall? Bara fantasin sätter gränser.
 
Något som kanske är av intresse? Bara kommentera el maila. Så kan vi komma fram till något bra pris!

Massor av full rulle!

 
Den absolut finaste ponnyn är nu såld, liksom ett helt gäng andra hästar på gården. Så nu börjar det bli tomt på hästar = nya på ingång!
 
Har även tränat i massor, tränat andra, ridit, ridit, ridit, och jäklar vad vi hittat på saker.
Som nu nyss byggde jag och Bosse två nya grindar att hoppa över! En ska bli gul och en ska bli blå. Kul med nytt! 
Har även kommit fram till ett datum för P&J, återkommer med det.
 
Imorgon är det tävling som gäller hela dagen - ska bli riktigt roligt. På kvällen ska jag visa häst. Tja vad säger man? Lever jag drömlivet?  :))
 
 

Beauty

 
Vackra unikum börjar bli riktigt, riktigt fin!
 

RSS 2.0