HL

 
Verkligen en go d-ponny som tycker det är roligt att hoppa allt som kommer i hennes väg. Kul ponny till både hoppning och dressyr!
 

Storhästen Grodan!

 
Supergo valack f 07 ca 160 hög, men maffig, så han bär upp mycket ryttare. En häst som är bra riden på marken och hoppar super. Riktigt rolig häst!
 

Hur man får till uppställningsbilder....

 
Det krävs.... en "farm-app" där man kan trycka på olika djur så det låter.... en pisk med plast i änden på...en hoppande gubbe.... och en gubbe som draaaar öronen framåt.... ;)

Fast, mina hästar brukar vara så jäkla orädda att dem står och sover i alla fall.... -.- hihi!

Mammut på treårsdagen!


Knäppte lite bilder på vår treårsdag, mest för att det kan vara roligt att ha vid senare tillfälle. Som han har växt!
 
Jag menar.... titta här... o jämför när jag hänger över honom ovan!
 
 

God morgon!

Bästa Johanna Grant har fixat ny design och wow vad snyggt det blev! Världens finaste Appe i huvudfokus och enkelt att hitta till min hemsida där de aktuella hästarna som är till salu finns. HÄRLIGT!
 
Idag så kommer ligghallen som vi byggt bli 100% färdig och så fint det blir! Ska ta bilder när det är klart ;D Sedan så fort alla papper och sånt är klara så är stallbygge nummer två på G ordentligt! Många bilder ska klickas så ni kan få vara med på bygget. Ingen tid för att ligga på latsidan här inte...
 
Tog filmer på två hästar igår som kommer upp idag, om ni följer mig via min nya Facebook-sida, så har ni redan kunnat se dem. Har skapat en ny sida som heter "Stall Alexandra Ferm". Gå gärna in och gilla sidan för att få updates om hästarna!
 
 
Här är nya storhästen Grodan, han hoppar verkligen fint alltså!
 
 
Igår fick även lilla Hugo ett chip och namn - han heter numera Hudson Hornet ! Coolt! En tjej på instagram som kom med det toppenförslaget :D
 
 

Kontakt

Vill du kontakta mig?

 

  • Telefon 0708449174

 

  • Mail ardnaxela9274@gmail.com

 

  • Instagram alexandraferm

 

  • Hemsida alexhastochhovvard.hemsida24.se
 
För att hitta hem till oss kör du till:
 
Svenstorp 712
26453 Ljungbyhed
 
Fantastisk miljö här nedanför Söderåsen! Magisk bild på Regina med sin hingst och vår älskade hund Tilly!

Mammut tre år!

Lilla lilla Mammut.. Första gången jag träffade honom så tog jag denna bilden... Han såg så himla rolig ut.
 
 
Bestämde mig för att köpa honom, vem kunde låta bli liksom? ;)
 
 
Han fick stå någon vecka hos mig innan vi körde upp honom på lösdrift hos Anna!
 
 
Så himla söt, satte man sig ner i boxen, så la han sig ner...
 
 
Ut på lösdrift i stora kuperade hagar för att få en bra uppväxt!
 
 
Som ettåring såg han ganska rolig ut på våren där....
 
 
Året som tvååring fick han löshoppa lite smått samt mycket kel i hagen...
 
 
I våras (nu som treåring) fick han genomgå en make-over. För, herregud som han såg ut. Det blev en helt ny pony när han klipptes och från att kunder skrattat när de gick förbi honom, till att de frågat om "denna tävlingsponny är till salu". Häftigt!
 
 
Mammut har löshoppats ett par gånger...
 
 
Haft det roligt på bete...
 
 
Och så har han ju blivit inriden :D Snälla , snälla och duktiga Mammut!
 
 
Nu väntar en höst för honom där han  ska få komma igång igen och latja lite  för att sedan få en vintervila och därefter börjar hans fjärde år där han ska börja tävlas :o Mitt lilla föl?
 
 
 

HL

 
Hon är nio år, ca 146cm hög och är  verkligen en superrolig ponny för dig som vill ha en riktig bästis att hitta på allt möjligt med, el tävlingsponny. Hon är supersnäll och väldigt lättriden. Mycket enkel i all hantering och ridning. Går fram överallt och är alltid glad. Hoppar i dagsläget banor på 90-1 meter utan att blinka. Väldigt lätt att rida på hinder. Utbildad LB dressyr.
 

Rambo

 
Här har vi en SNYGG valack, maxad c-ponny. Grymt läcker kille som rör sig riktigt bra. Är sent tagen, men otroligt snäll och lär sig fort. Går i form i skritt och trav, har inte riktigt orken i galoppen ännu. Väldigt snäll i all ridning och hantering.
 

Mammut och jag firar 3 år!!

Såg att just idag är det 3 år sedan vi var och hämtade Mammut! Då var han 4 månader gammal, kaxig kille som var väldigt nyfiken på världen och ville mer än gärna kliva på transporten för att hitta på nya äventyr!
Brydde sig inte alls om mamma (hon brydde sig inte så mycket hon heller för den delen....). Härlig attityd till livet redan då :D
Jag tänkte jag ska hinna sno ihop ett inlägg om vad som hänt med Mammut dessa tre  åren. Han har ju trots allt förvandlats en hel del. Ska även ta nya fina bilder på honom idag :D
 
 

Hänt mycket i veckan!

Mina älskade långa chaps har blivit lagade och bärs numera nästan dygnet runt...
 
 
Det har blivit HÖST. Innebär att hästarna förvandlas till troll och måste göras make-over på... klippning på samtliga hästar görs ....
 
 
 Vi får beställning, på beställning på sadelbockarna! Vilket är jätteroligt såklart.
 

Nya hästar kommer indroppande hela tiden...
 
 
Och igår var Regina på pay and ride och red jättefint! Gigolo skötte sig toppen!
 
 
 

5 dagar sedan

Tiden går verkligen fort, samtidigt som mitt internet går långsammare än någonsin. Puuuhhh... det är TÅLAMODSKRÄVANDE att ladda upp en film på 2 minuter. Ännu mer tålamodskrävande när det står att det är 1835minuter kvar innan klippet är uppe. Alltså herregud, haha. Ni kan ju bara tänka er hurvida det gått att blogga i kolasega-internetet. Inte bra.
 
I alla fall. Peppar peppar verkar det fungera för stunden.
 
Det har hänt massor de senaste dagarna och jag tänker skriva massor av inlägg nu under tiden allt fungerar och liten timme finns över. Just nu har jag jäkla många hästar hemma och det är fullt ös på jobbet. Det är verkligen utveckling på företaget på många plan nu vilket är jätteroligt. Nästan så jag inte hänger med själv på allt  som händer :)
 
 
update kommer!
 

Dagen har varit full rulle!

 
Fyra nya hästar inne....  - sätt fart alex, det är bara o jobba hårt! ;D
 

Arne

 
Jag tror Arne kan klassas som en av de snällaste i världen. Otroligt okomplicerad, lugn och sansad valack på 6 år. MYCKET enkel i all ridning och hantering. Han går i form i alla gångarter och hoppar allt man styr på. Han passar såväl på ridskola som till dig som vill ha en rolig allroundkompis att rida och tävla på!
Han är ca 162cm hög, smäcker i modellen.
 

Bonzi

 
Fina, fina Bonzi är verkligen en rolig häst att rida på. Full av arbetsmoral och alltid glad för att lära sig nya saker. Utvecklingen går fort framåt för henne och hon stärker sig och lär sig saker för varje dag. Jätterolig häst att arbeta med. Den som köper henne kommer bli lycklig!
 

Ny häst in!

 
Vi kallar honom Arne!
 

Lilla Smulan!

 
Med spetsade öron så är det bara för Regina att hålla i sig när Smulan hoppar!
 

Tequila!

 
Sto på 4 år, ca  147cm hög. En ponny med otrolig kapacitet till att kunna bli riktigt bra!
 

Tic


Är han inte gudomlig?
 

Tic

 
Den här ponnyn är COOL. Han är en b-ponny åt det maxade hållet. SNYGG ponny som verkligen har "looken" med sig. Han är väldigt snäll i all hantering och ridning. Något otålig när man måste stå still ;) Det är ju en väldigt konstig gångart enligt honom, haha! Men supersnäll på alla vis. Han har riktigt fin ridbarhet, rör sig med tre BRA gångarter och hoppar jättetrevligt. Den här ponnyn kommer bli riktigt rolig kompis om man vill ut på tävlingsbanan! Väldigt förlåtande ponny. Enda "minuset" är att han är kastrerad sent och därmed ska han INTE gå med ston i hagen ännu. Kan mullra lite om han står bredvid ston i boxen. Men inte hingstig på något annat vis. Detta kommer ju försvinna mer och mer med tiden :) JÄTTEGO ponny!
 
Ridbilder och så kommer antingen ikväll el imorgon! :D

BUSIG MAMMUT!

  
  
  
  
  
 
Mammut har ju skurit sig lite vid karleden, så han har haft utegångsförbud ett litet tag nu. Ingenting farligt och ingenting som någonsin kommer ge honom några som helst men senare i livet, men en 3årig liten hingst på boxvila började bli ganska odräglig. Mammut är normalt vis en väldigt väluppfostrad ponny, men jag har ju verkligen sett på honom att han haft myror i kroppen! Så jag tänkte, min praktikant Ellen kan ju ta ut och rida honom en stund - han är ju gudasnäll att rida!  Hahahhhahah.... ehm... ja. Mammut har nog aldrig varit så BUSIG och sprallig som han var idag under dem tio minutrarna han blev riden. Jag låg fullkomligt och vred mig av skratt xD Stackars Ellen, Mammut skojjade med henne hela tiden, tur Ellen har balans och sitter säkert i sadeln!  Hihi :D
 
Visst är han söt?
 
Får väl ladda upp en bild där han går fint också. För, det kunde han det med mellanåt ;)
 
 
 

Tittut *.*

 
Hur söt är inte denna ponnyn då??
 
 
Mer info om denna goding kommer under kvällen :D <3
 

Ricki!

 
Den här pinglan alltså! *.* Hon kommer bli något stort, den tjejen! Där är så mycket sprudlande energi och glädje i denna ponnyn, man blir verkligen glad av att rida på henne. Superfin kvalitét i denna! Ska se om jag kan hoppa henne lite idag, så ska det filmas :D

Doris

 

Doris är verkligen en härlig häst med hjärtat på rätta stället. Hon är otroligt snäll och enkel att ha med o göra.

Någon som vill ha?

 
Den lilla kattungen (spräckliga) vill få ett hem nu. Hon är 13 veckor nu och vill ha ett eget hem. Någon som vill ha henne? Kostar en guldpeng. Hämtas snarast ;D Haha!
 

Kan inte se mig mätt...


 
Jag är verkligen varenda morgon när jag går ut lyrisk över hur vackert det är runt omkring mig. Vi bor verkligen superfint och jag kan knappt bärga mig inför vad framtiden har att ge!

Staketbygge....

 
I förra veckan tog vi fatt i att göra ett gäng nya hagar.... kan säg att efter att vi slagit ner ca 150 stolpar så var man rätt så mör i kroppen.  Vi hade ca 1,4 kilometer tråd, men kan säg att det räckte inte ens halvvägs.... haha! Så i nästa vecka så ska mer tråd inhandlas och hagarna ska färdigställas. Tre av 11 hagar blev helt klara och jag kan säg att de hästar som fått stå i dem hälsar att de är väldigt nöjda (A) Gott med massa gräs!

Fina hästar!

 
Har ett helt gääääng superfina hästar just nu. Jag är så kär i dem allihop. Fler bilder på dessa godingar kommer <3

God morgon!

God morgon, idag känner jag mig verkligen som en tiger och är superladdad på att jobba hårt, efter en lite lugnare helg pga tävlingar på klubben. Men, trots att jag har kryp i kroppen så har det passat ganska bra med en lugn helg, har varit ganska krasslig större delen av helgen ^^
Vi har väldigt många projekt på gång på gården just nu, ska ta lite bilder och visa upp under dagen!
 
 
Här ser ni blivande hopp-banan... vi väntar bara på planken som är på gång att sågas upp. Därefter ska staketet bli falurött <3 Bredvid hoppbanan ska där bli en dressyrbana i framtiden också. En med lågt vitt staket 20x60m. Nästa år, då jäklar är det på plats :D
 
 

Min älskade sadelkammare.....

 
Min älskade sadelkammare är så gott som färdig nu. Vankantade plank på väggarna, ett glasskåp med sjukbeslagsskor och annat kul i, böcker med inspiration på väggen, mina sadelgjordar hänger i ordning, tränsen vackert på väggen, sadlarna har sina platser på bockarna, hyllor som rymmer allt annat bra att ha.... snygga möbler enligt mig dårå, att kunna sitta ner och ex skriva kontrakt osv, kristallampa i taket. Wow. Jag flyttar ut i sadelkammaren. Nu fattas bara kylskåpet som ska stå i hörnan (bakom mig där jag står o fotar), kaffemaskinen är på plats. Förstår ni hur skönt det ska bli att kunna sätta sig i sadelkammaren och värma sig i vinter?
 

När man inte bloggat på länge...

... så blir det så jäkla konstigt att försöka komma igång igen! :o Man vet liksom inte vart man ska börja. Det har hänt massor, men var börjar man och vad är värt att skriva om? haha.
Svårt det där.
 
I alla fall. Har så många tankar och idéer så det är helt galet. måste börja skriva ner dem, och blogga om det - hoppas på att inspirera någon annan till att våga armbåga sig fram och se till att drömmarna blir till verklighet.
 
 
Kiwi!
 

Livet är vackert!

 

RSS 2.0