Timi såld!


Då var finaste Timi såld till Tomelilla! Ska leverera henne till hennes nya familj imorgon. Härligt!
 
Nu har jag slut på ponnys att sälja. Time att införskaffa nya polska ponnys! Någon som söker något speciellt? :)

Gigo aka kungen!

 
Gigolo, eller ska jag kalla honom kungen?
Han får spa-lyx av Regina varenda dag. När svansen är tillfixad så är den näästan i klass med Bliss tjocka fantastiska svans. Gigo står alltid o sover när han görs i ordning. Njuter till max!
O tro inte det räcker med att borsta tills pälsen glänser, nänä. Här poleras hovarna varje dag, babyolja på mulen , mm mm....
 
Här äre lyx som gäller för hästarna!

Bliss <3


Bästa Bliss idag <3 Men vilken skitsadel... den kanade fram lite, så till slut tog vi av den o så red jag resten av ridpasset utan ;D Bliss är nog den enda hästen jag vågar rida barbacka haha!
 
 
Blir till att införskaffa en dressyrsadel sen.. Hon är ju så fin att rida på <3
 
 
Sen skulle vi ta porträttbild på oss tre, jag, emma och aleksandra! Enbart Aleksandras ponny stod snällt och titade glatt med öronen framåt. Golden och Bliss stod mest o sov o såg suriga ut, så jag o emma hjälpte dem fram med öronen xD <3
 
 

Man blir ju lätt impad...

 

Gissningstävling!

 
Denna grej tillhör stallet... Vad är det för något o vad ska det användas till tror ni?? Hmmmm.... ;)

Läget

 
Behöver jag ens säg att jag längtar tills allt är klart o vi ska flytta in? Gud så spännande!
Idag har det varit en del fix o trix i stallet, och massor med planering, brainstorming och fantastiska idéer har kläckts. Jäklar vad bra detta kommer bli. Inspirationen bara flödade från både mig, bosse och ägaren till gården idag... och vi är alla inne på samma spår! Shit, jag sitter här som en liten unge på julafton och hoppar! Vill knappt åka därifrån, utan vill bara fortsätta jobba, jobba och jobba tills allt där är klart för inflytt av hästar. De kommer bo som kungligheter!
 
 

Största delen av dagen...

... har gått till att banka, hamra, bära och slita grisboxar... Snart är det tomt i vårt blivande stall :D
 
 
Jag och Tilda (praoelev) la oss på blivande gödselplattan när vi var klara o dog. Mycket jobb! Men gud så bra det kommer bli :D Peppad!
 

Tramp i hälen!

 
Jobbar just nu mycket med att få tramp i hälen ordentligt. Har kortat upp läderna ett par hål för att bli "så illa tvingad" att trampa till i hälarna. Kändes som det gett resultat på senaste hoppträningen i tisdags! Bliss hoppade fantastiskt och jag tycker jag fick till mitt tramp i stigbyglarna bättre!!
 

Världens bästa häst!

 

världens bästa <3

 
Världens bästa Bliss <3 Hon gör min dag alltid!
 

Timi - till salu!


Bästa och gulligaste barnponnyn har vi här! 4 år, men fantastiskt snäll och bra riden!! SNYGG är hon också <3

Trööött Gigo!


Typical Gigolo är att han alltid gäspar måånga gånger efter varje ridpass! Men det är klart, trött efter passet och sen avslappnad till tusen när han får sin kungliga behandling efteråt, så är det ju inte så konstigt man gäspar! ;)

Blivande hagar...


Här är en del av marken vi kommer använda till hagar på nya stället. Här är min tanke att de hästar som står hos oss "permanent" eller för en längre tid ska stå här!! Hur fint? Stooora hagar ska de få <3

Intressant!

Känsliga varnas, men för helsike, ni som vill se o lära er något, kika på filmerna!! :D Jag blir helt lyrisk över sånna här filmer, jag vill verkligen lära mig mer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen börjar lida mot sitt slut...

Det har verkligen varit fullt ös idag. Alla stallar fixades imorse, Bliss gjordes i ordning för tävling och grejerna putsades. Gick ut och vandra en sväng med henne också. Snackade taktik ;)
 
 
På tävlingen red vi en 110cm klass och äntligen så satte vi en dubbelnolla som faktiskt ledde till en andraplats!!Himla roligt!! Heja Bliss!
Idag har det verkligen varit en lyckad dag för många jag känner, eller snarare denna HELGEN har varit grymt lyckad för de flesta jag känner! Många av mina sålda hästar o ponnys har gått superbra och vänner har tagit jättefina vinster och placeringar! Coolt!
 
Påväg hem körde vi inom gården för att möta upp Hans från Cityboxen. Det sista diskuterades och planen är satt! Nice, kommer bli uuuurbra!!
 
Hemma pysslades Bliss om och sen for vi direkt till Höörs Pizzeria och åt. De har nog Sveriges godaste Pizzeria. Lyxig och så himla gott! Mmmmm....
 
Väl hemma var det fullt ös igen. In med Gigolo och Nicke som tjejerna red och idag blev det träning på bommar. Ponnysarna skötte sig galant , som vanligt!
 
In med alla hästar, mata, pyssla, fixa o dona sen var det dags för mig att rida resterande.
 
Nu är jag mör.
 

Run alex... RUN!!

 
Med arbetsbyxor på... i 40-50cm högt gräs... i ordentlig uppförsbacke... fick jag kuta upp för backen... Vanja och Nicke var helt vilda idag och galopperade upp fort för backen och ah... jag fick springa...
 

Tojje!

När vi var och provade Gigolo hos Linda, så red vi även Tojje en stund. Här har vi en riktig framtidsstjärna! Tre superfina gångarter och hoppar jättetrevligt! FANTASTISKT psyke (rids idag av en 7årig tjej utan problem!!). Han har så otroligt bra psyke, enbart 5 år gammal. Snygg är han också, o det vet han om!!
 
 
Han är till salu till rätt hem!
 
 

Grabbarna trötters

 
I går morse så hittade jag grabbarna sovandes i höet. Hur mysigt? Älskade lilla mammuten <3
 

Gigolo!

 
 
 
 
Härliga Gigolo!! Snacka om guldponny! Gosig hingst Regina ska bli kompis med... hmmm... Regina har som idé att bli bättre med Gigolo som ekipage än vad jag och Ronaldo var för några år sedan... hmmmmmm... höga mål ;) hihi!
 

My new home <3

 

Vackra Dafi såld!

 
Superfina Dafi hittade snabbt ett nytt hem, fina fina ponnyn!
 

Stallbygge....

Igår påbörjade jag och Bosse rivningen av grisboxarna i det blivande stallet på nya gården. Allt gick ganska smidigt, fasiken vad bra det går när grejerna är byggt ordentligt från början. Enbart en boxfront hade vi problem med att få bort, haha, låter filmen tala för sig själv!
 
 
Haha, hade ganska roligt åt det i alla fall.
 
Sisådär en fjärdedel lyckades jag och bosse få ut från stallet igår i alla fall - GOOD TEAMWORK!

Med ett par bilder säger jag...

GOD MORGON!!....
 
 
Vad ska ni hitta på idag? För min del står det mest ridning och pyssel med hästar och stall på schemat! :)

Yay INTERNET!!!

Ni aaaanar inte hur hjälplös och tragiskt det är utan internet. Jag har varit utan i över en vecka- GALET! Efter diverse inköp och snack fram och tillbaka med Telenor, så äntligen fungerar det. GÖTT! Finally går det att blogga, svara på mail, osv igen!

Har hänt massa kul senaste veckan. Mer om det i senare inlägg :D

 

Bl a har den här snyggingen anlänt! Reginas nya kompis vi har äran att låna av Linda! Galet snygg liten hingst som heter Gigolo!

 

 


Livet rullar...

 
Allt går så fort nu. Samtidigt som tiden går långsamt. Alltså, jag vet inte riktigt. Det är spännande nu, stora förändringar på gång, några dörrar stängs och många andra öppnas. Jag är taggad på livet!
 
 

:)

Igårkväll var vi i Åstorp på P&R för att kika på en vän till mig som skulle rida! Jättetrevligt!! 
 
 
Idag åker vi o hälsar på denna tjej av andra skäl, mer om det senare :D Roligt!
 

Resultat från tävling!

Hoppade två stycken 120cm i Ljungbyhed i onsdags där Bliss hoppade hur bra som helst, men fick ett pet i var klass. Kan absolut inte skylla på någon annan än mig själv och jag måste verkligen se till att få in vissa saker i ryggmärgen! Men, det är bara o traggla på, så kommer det nog :D
 
 
Film från första rundan!!

God morgon!

 

Malou och Thea!

 
Kan ju säg att igår på hopptävlingen (btw, ska berätta om hur det gick för mig o Bliss i ett senare inlägg) så blev man BLÄNDAD av allt blingbling Mallan o Thea hade på sig :D Hur snygga som helst!
 
 

Snacka om snäll ponny...

 
Hur snäll är han inte då?? Han tillåter allt denna guldklimp!!
 
Btw, har ni märkt att jag införskaffat nya hela chaps och skor??! Äntligen!!
 

Härligt...

 
Igår medan jag red och Amanda fotade, så satt bosse i ridhuset och läste offerter. Allt är så himla spännande nu!
 

Bildbomb från City-boxen!! Inspiration!

 

Lilla flickan Timi!

 
4årigt litet b-ponnysto! Hon är inte mer än ca 120cm hög, men den här tösen kommer göra en liten flicka el pojke lycklig! Mer lyhörd och snäll ponny får man leta efter!
 

Dafi!

 
Här har vi en maffig tjej på 5 år som passar lite till vad som helst. Hon kan lite av varje, hon är inkörd och bra riden! En ponny för den som vill ha en fantastiskt snäll o go tjej.
 

Kinio!

 
Vilken liten modell. Maffig bit, eller hur? ;) Här har vi supergoa Kinio som är 6 år gammal. Är både riden och körd. Så himla bussig och stabil ponny!!
 

Snygga stalldetaljer...

Mmmmmmhh... dregel dregel!!
 
 
 
 

Nya hästarna!

 
 
Precis avlastade, släppta i ridhuset så de skulle få röra sig o nu står de i lugn o ro o tuggar hö i boxarna. Hur söta???

Nyfikna?

Igår åkte vi först en sväng till vårt blivande hem och mötte upp chefen på Cityboxen. Mätte, planerade, fixade och donade. Riktigt bra service och kundvänlighet från det stället!! Körde sedan direkt till Kristianstad för att känna och klämma lite på utställningsboxarna och inspireras. Tror vi bestämt vad vi ska ha nu. Jisses vad bra detta kommer bli!
 
 
 
Sugna på ett litet bildregn från cityboxens ställe? Knäppte massor med bilder...
 
 

Mysigt kvällspass <3

 
Bliss och Aril fick sig varsitt mysigt kvällspass idag. Bliss fick genrep inför imorgon, då blire hoppning i Åsbo RF!
 

Plankfyllnad...

Mycket är det att tänka på när boxar och allt ska beställas. Som exempelvis plankfyllnad. Ska man välja, gran, lärk eller plast?

 

Såhär skriver Cityboxen om de olika fyllnaderna!

 

"Granplank
Vi levererar speciellt utvald gran av bästa kvalitet till våra boxar. Gran är ett välbeprövat och bra material och billigast i inköp. Gran är ett ljusträslag som mörknar något med tiden.

Granplank kräver underhåll och vi rekommenderar att du oljar, laserar eller målar dina boxar för bästa hållbarhet. För hästar som biter på inrednig rekommenderar vi att du penslar inredningen med "bit stop" som finns att köpa i färghandeln. Om du har hästar som biter mycket på inredningen rekomenderar vi att du iställer väljer plastplank.

 

Lärkplank
Lärk är ett träslag som lämpar sig mycket bra i hästboxar. Lärken skiljer sig från gran på så vis att den är mer röttåligt, innehåller mer olja och kräven mindre underhåll. Lite mörkare/rödakig i färgen gemfört med gran. Lärk ska inte målas utan endast oljas. Ett mycket uppskattat och tåligt virke. Hästarna är mindre benägna att bita på inredning med lärk.

 

Plastplank Plastplanken vinner i längden! Inredning med plastplanken är både underhållsfri och tålig. Du slipper måla eller olja bara att spola av när det behöver en uppfräschning. Planken tillverkas av återvunnen plast och är massiv, en planka väger ca 5 kg/planka att gemföra med en granplanka som väger ca 2,5 kg. Den har samma färg genom hela plankan. Hästarna biter inte i den och den är mycket hållbar för sparkar. Platsplank är ett något dyrare alternativ i gemförelse med granplank men du sparar snabbt in den kostanden då du slipper byta ut sönder bitna plankor eller måla. Idag väljer ca 50% av våra kunder boxar med plastplank. Plastplanken lämpar sig även för utestall, vindskjul och ligghallar."

 

För vår del lutar det åt plastplank. Har ringt runt och hört oss för mycket angående detta och plastplank verkar helt klart vara grymt bra! Finns en anledning att djursjukhuset bytte ut sitt mot plast.... Enkelt att hålla i ordning!!

 

 
 
Text och bilder är lånade från City-boxen.se!

Tittar på VM

Sitter just nu bänkade framför tvn och tittar på VM i hoppning. Jisses vad många avtrillningar och jäklar vad snyggt gjort av Peder och Sibon!! Jag höll andan i dem 78sekunder han red... .
 

Alltså, den svansen!!

 
Fluffy svans. Kanske Sveriges vackraste svans? Vad säger ni? Det är såklart Bliss svans!

Standard eller delux....

 
 
Standard....
 
 
 

Eller delux-boxar?
 
Mycket funderande är det... ska man ha standardboxar eller man ska satsa på riktigt snygga boxar de kallar delux?  Hmm... tåls att fundera på... snart dags att bestämma sig! Ska träffa högste chefen från city-boxen imorgon, hoppas vi kan besluta någonting dårå ;)

My star <3

 
Finaste Bliss fick en riktig make-up för någon dag sen. Mycket pyssel med helklippning, ryckning av manen (som nu ligger på en sida lisa!!! ;) ) dusch, hovbalsam på tassarna och mängder med rykt och pälsglans <3
Bliss njöt av pysslet för fullt <3
 

RSS 2.0