Fina Bomba!


Är hon inte fin? Bomba är ett sto, liten storhäst på ca 153cm. GRYMT snäll och enkel att ha med o göra :)
 

Lucek film!

 
Visst är han cool? Himla läcker ponny faktiskt.

Lucek o Mustang

LUCEK är en 9 årig valack, lugnet själv. Han är en sån där stencool kille, som du kan släppa en bomb bredvid utan att han skulle blinka. Han har egen motor framåt, utan att någonsin bli het el svår. Han lyssnar väldigt mycket på rösten. Han är tävlad lättare klasser i både hoppning och dressyr. Bra riden. Har varken haft fång el exem tidigare och inga direkta skador el sjukdomar.
Han har både pass och chip.
 
MUSTANG är en valack på 6 år. Han är väldigt snäll i all ridning och hantering. Han rör sig med tre riktigt bra gångarter och hoppar jättefint. Mustang har inte heller haft några fång/exem-besvär och inga skador eller. Är för tillfället lite snuvig och förkyld efter resan från Polen. Även mustang har pass och chip. Är väldigt röststyrd och lyssnar mycket på nätta hjälper från liten ryttare. Mustang är tävlad lätta klasser i både hoppning och dressyr.
 
Ska jag jämföra ponnyerna från min synvinkel, så är Mustang den som har mest kapacitet till större klasser på tävlingar, Lucek är den som är absolut coolast i alla lägen. Mustang kan kännas piggare för en liten ryttare, men det är för at han tar större steg och rör sig bättre. Bägge ponnysarna är SUPERSNÄLLA i alla lägen och min sambos 8åriga dotter som ridit kanske ett 20 tal gånger i sitt liv, rider bägge två själv utan problem. Väldigt enkla att ha med och göra.
 
Makalöst fina ponnyer! <3
 
 
 
Lucek är den grå och Mustang den bruna :)

Fantastiska nya hästar <3

Igår kom det tre nya hästar hit och jag är verkligen SÅ nöjd med dem.
 
Ponny nummer ett heter Mustang och är 6 år!
 
 
Ponny nummer 2 heter Lucek och är 9 år!
 

Och nummer tre heter Bomba och är 7 år!
 
 
Alla tre SUPERFINA och goa <3
 
Bomba tog jag en tur i skogen med direkt, vilken cooling!
 

Nya hästar in!

 
Ska snart berätta vad det är för några jag fått hem denna gången! :)
 

Kiwi

 

Kleo i Hillarp!

 
 
 
Hoppkanonen Kleo! Fantastisk liten ponny till hoppning också! Snacka om allroundponny...

God morgon!

Just nu håller filmklipp på att laddas upp på Youtube på både Kleo och Kiwi. Tog dem till klubben igår och skuttade lite, wow - de gillar verkligen att hoppa bägge två! Tuta och håll i dig, så fixar ponnyerna resten ungefär!
Jag blir ju sådär löjligt stolt över mina ponnys när de är så duktiga :')
 
Idag kommer även bilder från när de var och hoppade öppen bana i Hillarp med titthinder! GRYMT duktiga var dem, och brydde sig varken om mattor, lådor, grindar el dyligt. Guldponnys!
 
Idag ska jag rida massor och jag ska göra i ordning för nya hästar som kommer imorgon.
 
Vad ska man säg? Jag är ganska peppad på dagen och hoppas Bosse kan knäppa lite bilder idag!
 
 
Sneakpeak på Kleo!
 

Mina ponnys i Perstorp....

"Mina" ponnys (tja, rättare sagt mina SÅLDA ponnys) i Perstorp skötte sig verkligen galant. Vilka duktiga ryttare de fått allihop som kan ta vara på dem så väl!
 
 
Lilla Eris gjorde debut med sin ryttare och fick ett "spring-förbi" på första hindret - för att sedan hoppa banan helt felfritt. Eris hoppade grymt fint och vilket team de blivit!
 

Dafi gjorde en strålande insats och nollade bägge sina klasser! Det såg säkert och bra ut rakt igenom bägge rundorna. Mycket fint ridet!!

Saganek har hoppat hela cupen, två klasser på fredagen, två på lördagen och så finalen idag. Han och Agnes och verkligen briljerat och nollat nästan alla klasserna samt tagit flera rosetter. GRYMT coolt ekipage är dem ihop!! :D
 
Duktiga är dem, hela gänget!! :D Jag har varit så stolt över dem allihop och det är en ära att få sälja ponnys till så duktiga ryttare!
 

Perstorps pingsthoppningar...

Om jag ska utvärdera Perstorps Pingsthoppningar?
 
Jag har nog ett ord som sammanfattar det bra. Nämligen GRYMT!!!
 
Förutom att det var grymt bra arrangerat, supergoa funktionärer och fantastiska priser, så var det hur kul stämning som helst. Denna tävling var gjord för Cancer-fonden, och då känns det ju alltid lite extra.
 
Jag var med och sponsrade några täcken och schabrak till tävlingen, Bosse sponsrade med en sadelbock.
 
 
Jag och Bosse har varit på plats hela helgen från morgon till kväll för att marknadsföra Bosses grymma sadelkammarinredning samt så har vi kunnat knyta många bra kontakter i hästvärlden.
 
Bosse, han har fått FANTASTISKA erbjudanden ang sin kollektion. Det här kan bli riktigt, riktigt stort. Så himla roligt! Mer om det senare i veckan....
 
 
 
 

God morgon!!

 
Startar upp dagen med mys i hagen <3
 
 

Lååång helg....

Wow vilken helg vi haft. En riktigt lång, men fantastisk helg i Perstorp på deras tävlingar. Ska berätta allt om detta imorgon :) FY FASIKEN VAD BRA JOBBAT AV PERSTORPS KÖR OCH RYTTARFÖRENING I HELGEN! FANTASTISKA TÄVLINGAR!!!
 
 

Eltina

 
Eltina går från klarhet till klarhet och jag tycker hon är grymt fin att rida på nu. Väldigt lyhörd och enkel på alla vis :)
 

Kiwi

 
Kiwi är en grymt cool liten ponny som kommer bli någons superroliga tränings och tävlingskompis! Han tycker livet är kul och älskar att hitta på saker. Grymt snygg är han och vill bara väl! Snäll i all hantering och enkel att rida. Han är pigg, men absolut inte het eller svår. Läcker!

Snart alla ponnys borta...

I onsdags kom där fem ponnys.... fyra av dem är redan sålda och borta.  Här går det undan!
 
Lili åkte till sin matte dagen efter... Marabou och Tonik har åkt till Kungsbacka ridskola....
 
 
Och Wuzetka samt Bella som stått här någon vecka står nu på lastbilen för att åka till Sundsvall!
 
 
Såååå.... det är väl dags att beställa hem lite ponnys igen? ;D
 
 

Lördagens loppis

I lördags hade vi (jag och Josse) anordnat ett Häst-loppis här hemma hos mig!
 
Himla roligt och vi hade ordnat med uppvisning med både en vacker spansk hingst och islänningar. Grymt kul! :D
 

 

Har så mycket att berätta!

Helt sjukt vad jag har mycket att berätta om!
 
Ligger väldigt mycket efter med min bloggning och ska ta fatt i det typ NU!
 
 
 
Här händer mycket roligt just nu!
 
 

Marabou

 
Lilla tjockisen Marabou är ett b-ponnysto på 12 år som tävlat en hel del! Hon är en fantastisk lärohäst då hon är som en liten professor i hoppningen. GRYMT enkel på hinder och otroligt simpel även för de mindre barnen då hon hoppar och rör sig ekonomiskt. Vändbar ponny och kommer plocka många rosetter här i Sverige. Hon har gått motsvarande 90cm i Polen och är som en liten gummiboll!

Tonik

Charmknutten Tonik är en b-ponny på 6  år som gått LD-LC klasser i både hoppning och dressyr. En liten gentleman. Den här ponnyn kan passa såväl nybörjaren som den som vill ut och tävla!
 
 

Kiwi

 
B-ponnyvalack på 6 år, en grabb på ca 124cm, smäcker modell. Himla snygg ponny. Han har gått småklasser i hoppning i Polen, och är en talang inom hoppningen. Grymt fin ponny, med go i. Passar den ryttaren som vill ut och tävla!

Wuzetka

 
Här har vi en 10 årigt sto som är en otroligt snäll tjej. Hon är både riden och körd. Kommer passa perfekt som skolhäst!
 

Häst+ posera... = naahhh....

 
Nyklippta hästar skulle fotas fina bilder på... men jag kan ju säg att det är ju inte så enkelt att få hästarna att dels inte göra fula miner, stå konstigt, backa, titta på fel håll, gnägga.... gah!!  Men, några fina bilder blev där på de allihop , ska lägga upp dem här efterhand! :D  OTROLIGT fina ponnys jag har fått hem!
 

Lili och Kleo har nu åkt!

 
Nu har Lili åkt till sin nya matte, tror de kommer bli ett superbra team ihop!
 
Även Kleo har lämnat idag, hon har varit såld nu ett tag, men ägarna har varit och haft det gott på semester, så Kleo fick ett par veckors utbildning till istället :)
 
Önskar bägge fina b-ponnytjejerna lycka till! De har verkligen fått superfina hem bägge två!
 
 
 

GLÖM INTE LOPPIS!

Glöm inte att boka en plats för bilen till loppisen på lördag! Jag hoppas vi får strålande väder och mycket folk. Jag har satsat mycket på detta och tror det blir en jätterolig grej.
 
Där kommer vara en spansk hingst som kommer ha uppvisning  vid 11.00
 
Islänningar kommer ha uppvisning vid 12.00
 
Ev ännu fler uppvisningar efter hand!
 
Ponnyridning kommer finnas, grillen kommer vara i full gång, Bosse kommer stå och smida samt så kommer Josse stå och berätta om sitt foder Primero Total.
 
VÄLKOMNA till en rolig dag!
 
För att boka plats till att sälja saker, smsa 0708449174.
 
 
Här är gården vi bor på och som vi kommer ha loppisen på uppifrån! Exempelvis så kommer uppvisningsbanan vara på den orangea fyrkanten och plats för loppisbilar på den röda.....
 
Välkomna hem till mig!

GOD MORGON!

 

Helt slut.

Klockan har tickat iväg massor, som vanligt, och nu sitter jag här och svarar på de sista mailen och försöker ladda upp någon film som ska skickas till kund. Hästarna kom ju väldigt sent och det är mycket jobb efter det såklart. Snacka om genom-goa ponnys allihop. Otroligt sociala och nyfikna hela högen. Supersnälla individer. Hann med att rida två stycken av dem nu ikväll, Lili och Wuzetka. Jättesnälla och trevliga ponnys bägge två.
 
 

Nu är det SNART god natt för min del. Imorgon blir det massor av uppdatering om de nya ponnyerna! :) Håll utkik!

5 nya polska!

Idag landade det in 5 stycken nya polska hästar. SUPERFINA allihop <3
 
Här är Lili, som ska åka till sitt nya hem redan imorgon!
 
 
Här är Marabou, ett b-ponnysto som är 12 år och gått mycket hopptävlingar.
 

Här är Kiwi, valack på 6 år!
 
 
Här är Tonik som är en valack på 6 år!
 
 
Och sist (samt störst!) är ett c-ponnysto som heter Wuzetka!  10 år!
 

De skulle kommit ca 11 idag, men stackars chauffören hade kört en lååång omväg och landat helt fel. Så först nu för en timme sedan dök de upp. Vi har hunnit vara ute och gå med dem allihop. Nu får de vila en liten stund för att sedan åka och ridas i ridhuset :) Blir en lång kväll!  

B-ponnytjejerna!

 
B-ponnyflickorna är för söta alltså <3 Älskar Kleos söta prickar på mulen. Bella är ju otroligt charmig på sitt vis. Så himla näpen ponny.

I skapar-verkstaden....

 
Här har vi tillbringat största delen av dagen idag. Idag flööödar kreativiteten!
 

3års test i Åstorp!

 
Har varit och kikat på 3års-test under dagen, det är faktiskt första gången jag varit och tittat på sånt! Himla roligt att se så många fina hästar. Ska åka dit en gång till senare idag för att kika på Lenas häst!
 

God morgon!

Med gäspningar startar vi väl denna dagen!
 
Idag måste jag säg att det var segt o gå upp ur sängen. Varför vet jag inte, men sängen var väldigt skön i morse ;)
 
Idag ska vi bland annat åka och titta på 3årstest i Åstorp tänkte jag! Det ska bli spännande. Alltid roligt med utflykter.
 
Kom på det, har glömt o visa bilder från när vi släppte småbarnen på bete - blev inte så mycket action, men några bilder blev det allt ;) Även Appe fick komma ut till dem, han går med dem på dagtid <3
 
 

Matador i Finnland!

Matador, som inte åkte för så längesedan - åkte ju till en fantastiskt fin liten ridskola i Finnland!
 
Har precis fått en ny hälsning från ägarna och allt går jättebra med Matador.  De är väldigt nöjda och jag har fått massa fina bilder! Alltid roligt att få hälsningar från ponnyerna och extra roligt med bilder ;)
 
 
Visst ser det fint ut? Matador trivs! Matador står på den här www.papinojanponitalli.palvelee.fi ridskolan!
 

Gigolo!

Igår i Hillarp så hoppade bland annat Regina på gigo, de hoppade högre än vad de brukar göra och även om Gigo hittade på lite bus, så hoppade han jättebra och de skötte sig :)
 
Efter Regina skuttat färdigt, så hoppade jag upp och tog en sväng på honom.
 
 
Han kan verkligen hoppa, den lilla hingsten! :D
 

Öppen bana igår!

 
Oj vad roligt vi hade igår ! FINT blev det och hästarna fick lite att tänka till på med alla titthinder. Himla roligt att så pass många kom och nu jäklar är vi taggade inför nästa gång den 21/5!!
 

ÖPPEN BANA I HILLARP!

Banan är byggd!
 
 
VÄLKOMNA!
Kom och hoppa med er häst mellan 8-20 hur mycket ni vill för 150:- Hör av er till Josefine Emelie Friberg 0709533131 eller Alexandra Ferm 0708449174...

 

 

HÄSTLOPPIS!

 
 
 

Cabelle

 
Cabelles utveckling går i raketfart, trots att jag tar det väldigt lugnt med henne. Hon går inte så många dagar i veckan, men det är helt galet vad hon utvecklas. En helt fantastisk häst med ENORM potential. Inte så stor, ca 160cm hög, men känns större när man sitter upp. Otroligt snäll och enkel att ha med o göra. Ska bli roligt att ta ut henne på tävlingsbanan i sommar!
 

Löshoppning!

 
Småbarnen fick åka på löshoppning idag! Mammut är ju stjärnan själv och briljerade stort som vanligt ;) Hugo fattade väl inte riktigt grejen, men gjorde det bra och lär sova gott i natt.
 
Vill ni se filmer på detta, så kika in på min instagram alexandraferm.
 

 
Helt plötsligt ser Mammut inte längre ut som en snorunge, utan börjar växa upp och se ut som en riktig häst med koll! Galet.... 3 år är han nu... <3

Bella

 
Bella blir  bara finare och finare för varje dag, grymt snäll och lyhörd liten ponny :)
 
 
 
 

Dressyrtävling på Åsbo

 
Började dagen med att köra och titta en liten stund på dressyrtävling på Åsbo, många fina hästar och så hälsade jag på goa Nelly och Lena!
 

På promenad med småglinen....

 
Lilla Hugo och Mammut fick sig en promenad igår i kvällssolen igår!

RSS 2.0