Fina, fina Dastan!

 
Han är allt vacker lilla Dastan! Till salu!
 
 
 

Bling-Bling!

 
Kolla in mitt "nya" pannband, snacka om bling-bling! Nu lyser verkligen mina ponnys... ;)
 

Titan på P&R!

 
Här har vi min man nummer 2 ;) Titan skötte sig också exemplariskt på P&R. Vilka fina tävlingshästar jag har chansen att rida på nu!

Titan på P&R!

 
Här har vi min man nummer 2 ;) Titan skötte sig också exemplariskt på P&R. Vilka fina tävlingshästar jag har chansen att rida på nu!

P&R med Scandium

 
Ser ni vilken vacker häst? Fina Scandium har idag varit på pay and ride och red en LB:2, hon skötte sig  verkligen super och är hur kul som helst att rida! "Min" fina lilla donna <3
 

God morgon!

God morgon, här på Kvarnstena vaknar vi till en riktig vårdag ser det ut som!
 
Det blir full rulle idag med massor av hästar som ska ridas och mycket som ska fixas. I eftermiddag så åker vi på pay and ride i gångvad med en el två hästar.
 
Fullt ös!
 
 
 
Vackra Bliss ska få sig lugnt galoppjogg i skogen efter gårdagens hoppning!
 

Hoppning på Kvarnstena!

 
Idag har vi haft hoppning på Kvarnstena Gård, och jisses vad vi haft roligt, förutom en incident som hände med Emelie (fick tugga grus och slog sig!) KRYA  PÅ DIG EMELIE!! ..
Ni anar inte hur tacksam jag är för att få låna fina, fina Bliss. Kolla här så fint hon hoppar, helt fantastisk. Det är underbart att få hoppa en så utbildad och go häst! Tack Lisa för denna chansen!
 
 
Efteråt blev det våfflor, Lisa var våffelmaster och vi blev alla grymt mätta :D Rolig eftermiddag/kväll vi haft idag!
 
 
 
 

Är han inte gudomlig?

 
 
Lilla  älskade Mammuten!!
 

Dyzma idag!

 
Visst är han fantastisk!?

Gissa vem som är hemma på besök? ;)

 
 

Storm?

Vadfasiken?? Storm ute?  Sol och massor av blåst? Aja, det är väl bara o pallra sig ut i alla fall. Idag täntke jag ta två dressyrhästar på morgonen, sen rider jag mitt gäng hästar, har en visning, och sen de två sista dressyrhästarna på kvällen. Hoppas blåsten har lugnat sig då, så jag slipper sitta i taket när jag ska rida dem ;)
 
Dags att sätta fart i alla fall, höjdpunkten på dagen blir i alla fall att jag tänkt o hoppa Bliss idag. Spännande, film kommer på det  :)
 
 

Phuu

Efter tävlingens upp och nedgångar så har jag kämpat med alla stallsysslorna, mockat, städat, fodrat, vattnat, tagit in hästar osv osv osv. Nu ska jag ut och börja rida mer, kvällen är ju inte slut än?
Trött som fasiken är jag allt, men känner att jag måste ut och få lite självförtroende igen haha.
 
 
Gammal bild på snygga Bella!
 
 
 

Resultat.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. S var så otroligt fin på framridningen så jag svävade på moln, inne på banan dock fick hon typ scenskräck. Hon vägrade röra sig på den halvan av banan där domaren fanns. Helt paralyserad. Provade med allt, men i det läget fungerade ingenting. Nu ska man inte skälla på S, då det var andra gången i hela sitt liv hon var utanför gårdens gränser, men åh så frustrerande det är när man vet hur jäkla fin hon blivit, hur mycket bättre jag själv blivit och hur jäkla bra vi faktiskt blivit som ekipage! To hell med det idag ;)
 
Grejen är att jag känner faktiskt att jag kunde inte gjort mer idag än vad jag gjorde. Jag frågade A ifall jag skulle försöka för framtidens skull masa mig igenom programmet, och det gjorde jag. Katastrof gick det ju, men vi tog oss igenom och jag tror att det gjorde gott inför framtiden i alla fall! Jag får se det så, trots att jag är väldigt irriterad i alla fall.  Inte på hästen i sig, inte på mig själv, utan på situationen som blev.
 
Aja, en erfarenhet rikare är vi och vi har insett att själva dressyren sitter, för det visade hon stolt upp på framridningen, men rutinen fattas. Nu jäklar så ska vi fara runt i olika ridhus och vänja henne vid allt. Sen tar vi revansch i Klippan den 6 april! Låter som en bra idé! Då jäklar ska vi visa vad vi faktiskt kan! :)
 
 
1-0 till Malou som gjorde super ifrån sig inne på banan med fina Astrid ;D
 
Snyggast var vi, jag och Malou, på stället, eller vad säger du Mallan? ;D <3
 

^^


Då är det dags att göra Scandium i ordning. Har lite pirr i magen faktiskt, är verkligen taggad! Uppdaterar instagram under dagen fram tills jag kommit hem, då uppdaterar jag här!
 
Heter AlexandraFerm på instagram!

Good morning!

Dagen med stort D är här, årets första tävling! Klockan 14.21 startar jag och Scandium i Hässleholm, en LB:2. Spännande är det och jag är verkligen taggad.
 
Innan det är dags för att åka på tävling, så ska jag hinna rida så mycket som möjligt, klippa en häst och visa en häst. Hehe. Fullt ös är det verkligen.  Håll nu tummarna för mig, det kan verkligen behövas!
 
 

Sötegöte!

 
 
 

Dastan idag

 
 
Här har vi dagens Dastan, första gången i trav och galopp. Ganska stor skillnad från igår? Spänd som en stålfjäder, men skötte sig ändå ypperligt. Han blir ju rädd ibland, men blir ändå rädd "inom gränserna".
Slår vad om att han kommer sova gott i natt efter denna ridtur och hunnit smälta en hel del till imorgon. Snart tror jag han kommer vara fint avslappnad också, då har vi nått ett stort mål!
 
 

...

 
Ett sånt här i dressyrschabrak?... Ja tack!
 

:D

Bara jag som tyckte "Ryttareliten" var jäkligt bra igår?
Fick se det på svtplay, då jag var ute och red när det sändes, men fyfasiken vad bra. Vill se mer!!
 
 

VÅÅÅR!

 
När alex börjar matcha outfits igen, då är det VÅR i luften ;)
 
Härliga svarta prinsessan på bilderna! <3 Vi red ut idag :)
 

Inridning

 
 
Här har vi ett exempel på hur jag hanterar en ponny som varit väldigt, väldigt rädd. Där hjälper det inte direkt med en medhjälpare som står o matar med godis, för det bryr sig ponnyn/hästen inte om i den sinnesstämningen den är i. Just denna ponnyn gjorde inte det i alla fall. Jobbet jag lagt under 10 dagars tid har varit mycket förtroendeträning, sätta regler och begränsningar. Har märkt att denna ponnyn trivs med trygga regler. Hur rädd den än är mellanåt, så har den ändå fått trygga regler på hur saker och ting ska skötas. Han har börjat hålla sig inom ramen liksom, hur rädd han än blir.
 
Just uppsittningsmomentet har varit panikartat förrut, men numera så står han trots allt okej när jag hänger och lägger tyngd på. (Första filmen)
 
Idag bestämde jag mig för att nu ska det skrittas iväg och efter en liten spänd stund, så slappnade han ju trots allt av. Där är den största trösklen övervunnen! Normalt vis så börjar jag alltid med att trava alla unghästar, men just denna ponnyn blev ett undantagsfall pga hur han varit förrut. Härifrån går det ganska fort att vidareutbilda honom.
Imorgon blir det lite trav och svängar!
 
Fortsättning följer! ;)

Första tävlingen för i år!

Okej, nu är det äntligen dags!
Första tävlingen för i år blir Hässleholm på fredag. LB:2 blir det jag ska rida och jag är taggad till tusen. Har anmält Scandium... och tänkte att det är väl lika bra o anmäla Titan också..? ;) Jag kommer ju liksom behöva 10talet ritter nu innan jag är hundra på G igen rutinmässigt på tävling. Då är det ju lika bra o beta av två stycken på samma gång ;)
 
I vilket fall som, spännande ska det bli och hoppas hästarna sköter sig, de har ju trots allt bara varit ute en gång innan och det var i höstas.
 
 
Kuul, kul. Skulle vilja ha nytt vitt schabrak att tävla i... någon som har tips på snygga?
 
 
 

Good morning!

Senaste två dagarna har verkligen gått i ett. Har ridit hur mycket som helst, vädret har varit UNDERBART och jag är så glad! Why? Jag har det så jäkla bra. Hade inte velat byta bort mitt liv över huvud taget, fasiken vad jag trivs. Kämpar varje dag för att bli bättre och det ger resultat.
 
Igår så löshoppade vi, skulle gjort det i söndags, men fick bli igår istället :)
 
Här är det söta Dastan som hoppar!
 
 
Igår var vi även och shoppade spån, lite foder, stallosan och saltstenar. Mitt lager började ta slut ;)
 
Red markarbete och hoppade små bebishhinder på Bliss igår, jäklar vad taggad hon blev - riktigt roligt tyckte hon det var och jag likaså. Bild på Bliss från någon dag tidigare..
 
 
 
Satte även upp min nya poster till min faktavägg, fint blev det ->
 
 
Sen så red jag dressyrhästarna på kvällen igår. Scandium fick agera barnvakt, och skötte sig exemplariskt ;)
 
 
 

Good morning!

 
God morgon!
Idag blir det fullt ös på oss allihop. Visningar, löshoppning, hoppning, visning, osv osv osv. Full rulle!
Blir mycket som kommer fotas och filmas idag, så det lär komma upp på bloggen senare. Ser ut att bli en fantastisk dag idag också - underbart med vår!

Sunshine!

 
Sto e Airline H född 2010 till salu! Visst är hon fantastiskt vacker?  Rör sig med tre bra gångarter. Löshoppningsfilm kommer imorgon! Riden i strax över en månad nu, hur snäll och go som helst. Har väldigt lätt för att lära!

Right now..

 
Lite hästar visade och ett rejält städ-ryck på gården - nice! Nu ska övriga 13 hästar ridas...
 

:D

 
God förmiddag allihop!
JÄÄKLAR vilket väder det är idag! Underbart är vad det är.
 
Imorgon tänkte vi ha lite löshoppning här på Kvarnstena, den som vill är välkommen hit då o löshoppa. Bara ring el smsa 0708449174.  
 

När man är snäll...

 
och låter hästarna gå ut nakna i det superfina vädret....
 

Fullt ös!

 
Har ridit hela förmiddagen, ut och in med hästar och matat, fixat osv osv. Nu ska vi packa ihop oss i bilen, lasta ponnyn och köra! Återkommer ikväll ;D
 

Missvisande?

Något jag kan nästan irritera mig på mellanåt det är hur folk gör sina före och efterbilder på sina hästar. All cred till er att era hästar är välmående och fina, ni har utan tvekan gjort ett superfina jobb med dem, men många gånger är det jäkligt missvisande bilder. Förebilden är alltid i tråkigt ljus, hästen står konstigt med sina ben, konstig vinkel, slitna grimma på, osv osv.
 
Här är ett exempel på hur missvisand det kan vara.
 
 
Titta på denna ponnyn. Det är exakt samma ponny fast cirka en vecka senare på bilden nedan...
 
 
OJ vilket fantastiskt jobb jag lagt ner. Pälsen är myycket finare, hullet är bättre, muskler, och oj så mycket lyckligare ponnyn ser ut. Ser ni?
 
Hm. Eller nja.. inte ... Skillnaden är....
 
- Nedan är ponnyn uppställd i en mer smickrande vinkel och står korrekt med sina ben...
 
- Fint träns på istället för sliten grimma....
 
- På bilden nedan är den klippt och manen trimmad..
 
- Ponnyn på bilden nedan har öronen fram istället för bak...
 
Ni förstår skillanden? Ponnyn är egentligen inte förändrad mer än att den är klippt. Inga fler muskler, inget mer fett, ingenting!
 
Som sagt, säger inte att folk inte lagt ner hela sin själ i sina hästar, och jättefina är dem... men... som sagt. Tänk så mycket bara frisering och bättre uppställning på hästen kan göra!

Hämta hästben...

Kanske låter äckligt, men något jag blev helt lyrisk över igår kväll var när min sambo berätta att han faktiskt kunde hämta frysta döda hästben som är kapade vid knäna, som vi sedan kan dissekera! Hur äckligt och konstigt det än låter kanske i andras öron, så är det en sån sak som får mig att bli helt hoppig och lyrisk. Tänk att få lov att "skala" av bit efter bit för att sedan få se hur det ser ut på riktigt. Se vart allt fäster och hur det fungerar. Få ännu bättre förståelse för hur hästen fungerar. Kunna dissekera hoven och låta min man bli helt som ett barn på nytt o lägga ner hela sin själ i att förklara hur det fungerar och varför allt är som det är. Bosse är riktigt duktig på hästens ben och rörelsemekanik samt är extremt duktig på hästens hovar.
 
Åh, kan ju knappt vänta nu. Vill ha hästben nununu och sätta igång!
Lovar att dokumentera när vi ska göra detta projektet! Spännande va? :)
 
 
Random bild från google! Om jag snytlat denna bild från någon som inte vill att jag ska låna den, så får denna människa bara säg ifrån :)

Suck

Good morning!
Skulle egentligen vaknat två timmar tidigare idag hade jag ju tänkt, men icke. Min man som ligger med ganska hög feber har nog lyckats stänga larmet utan att jag märkt det i morse. Så kan det gå, då var det väl inte meningen jag skulle vara extra duktig idag då... haha! Får lägga om planen helt, i o med jag blir helt själv idag med hästarna. Har ju varit bortskämd med att mannen släpper ut, mockar och fodrar ett par veckor nu. Jaja, det är bara o sätta fart :D
 
I em ska jag leverera en häst, har även en visning i em, annars händer väl inget speciellt, mer än att det är fullt ös med ridning så fort morgonsysslorna är fixade.
 
 
Bild från arkivet på Regina och Coca-Cola!
 
 
 

Hovslagerishoppen!

 
Idag spenderade jag och Bosse ett par timmar i hovslagerishoppen i Kävlinge hos Ragnar!
Alltid lika kul att åka dit. Han har verkligen ALLT känns det som. Otroligt kul o lärorikt varje gång man är där, för Ragnar är pratglad och diskuterar alltid allt möjligt inom hovslageriet när man är där. Två kunniga "gubbar" som snackar, är så jäkla roligt att lyssna på. Jag försöker vara en svamp och verkligen suga in all information när de diskuterar, Ragnar och Bosse.
Vi handlade på lite silikon, lim och småskor när vi var där bland annat. Handlade även en urläcker poster som ska hängas upp i stallet! Har ju min faktavägg som nu kommer fyllas på med en till stor poster :D Awesome! Ska visa när den kommit upp på väggen!

Hmm, funderar på att åka dit och handla på mig alla möjliga olika sorters sulor och skor, för att hänga upp på väggen. Hade varit ballt  att ha där, såg bl a en cool gummisko idag, såg ut som en ringsko, som spikades på som en vanlig sko! Måste be Bosse om en mer utförlig förklaring om den skon.... Åh, jag blir som ett barn på julafton när jag får lära mig massa nytt.
 
 

Debatt

 
Vad tycker ni om detta?
 
Edit, måste lägga till att detta hittade jag på FB, är absolut inte stensäker på om det är sant eller ej, men hade varit kul med en diskussion i alla fall. Någon som vet om det är sant el ej?
 

Välkommen!

 
Välkommen till gänget Glasan, du ska numera bli Reginas ponny, spännande!
Då lär ni på bloggen få lite update om Glasan numera också, kul det ska bli att se utvecklingen i denna ponnyn!
 
Innebär ju också att Aril snart kommer komma ut på annons... han är till salu för den som är intresserad.
Snällare, enklare, bättre ponny får man leta länge efter. Utbildad LB/LA hoppning och dressyr. Startklar för tävling!
 
 

Ut o träna!

 
Working, working, working.... Dags att ut och träna ännu mer! Full rulle är det verkligen. Nyss blev tre ponnys skodda. Fina blev dem allt!
 

Härlig bild!

 
Bild från dagen efter vår spanienresa, jag på Bozz och Emma på Haffle!
Hästarna ville inte ta fram öronen självmant... så vi hjälpte till lite ;)
 

Läget


Denna dagen har liksom rullar på, men ändå inte. Har inte fått lika mycket ridet som i vanliga fall. Men ändå så har hästarna jag ridit gått bra. Hm. Aja, så är det väl ibland! Dags att sätta en jäkla rotation nu här på eftermiddagen så vi blir klara. Lisa kommer och ska träna med en häst och sen ikväll är ridhuset upptaget med hundar, så får bli lite nattridning idag känner jag ;D Men vad gör det? Tycker det är ganska mysigt...
 
På bilden ovan är det Dyzma som hoppa idag. Gummiboll!

Sneakpeak!

 
Vackra Bozz!  Fler bilder kommer!
 

Right now!

 

Bliss 4/3-14

 
 
Här har vi film från idag på fina svarta prinsessan Bliss! Läcker donna är det allt! Vi har mycket vi måste öva på, eller snarare - JAG har mycket jag måste öva på  för Bliss kan, nu ska jag bara lära mig rida henne perfekt! Riktigt roligt är det i alla fall att rida på en så fin häst :)
Idag övade vi mest på reaktioner. Framåt och förhållning. Innan filmerna togs red jag mycket lösgörande skänkelvikningar på henne.

Rubrik

 
Har just avslutat två fantastiska pass på Titan och Totte. Fina hästar!!! :) Dags att fortsätta dagen!
 

Saganek!

 
Fina Saganek hoppar!

Läget!

 
 
Laddar upp med en frukost som innebär choklad och pepsi, bra start på dagen ;) Ska ut sen o börja dagen med att träna för A med Titan och Totte. Dags att börja jaga bokstäver, det ska bli kul! Tävling börjar planeras in!!
 
 
Sen blire massor med mer ridning, allt ifrån bäbishästar till fina skolade hästar. Jag har en salig blandning inne just nu!  :)
 
Något spec ni hade velat se uppdatering om idag? :)

Såld!


Goa Haffle är såld!

Ny ponny in...

 
 
 
Här har vi en urgullig lite b-ponny som står hos mig nu för att ridas in, fantastiskt söt, eller hur? Tur jag har Bosse nu när jag har så många inridningar. Vi behöver liksom aldrig prata, utan bosse läser av mig direkt hur jag vill ha det. Jag är väldigt bestämd på hur det ska vara ;)
 
 
 

Bliss!

 
Här har vi svarta prinsessan, efter gårdagens ridpass!
 
 

Saganek lite markarbete!

 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens hittepå!

Imorse satte jag själv igång med att rida Titan och Unicum, tränade dem två för A. Bosse fixade allt med utsläpp, insläpp, fodring osv osv. Skönt! Sedan har jag visat häst,  och ridit ett par till. En god vän har kommit över och lämnat lite bilder och filmer på två av hans hästar, som ska säljas. Mer om det senare.
 
Nu ska jag sätta igång o fortsätta med hästarna. Ska bl a ta ut och kika på en ny ponny som kom igår och ska ridas in. Fantastiskt gullig liten ponny. Ska även filma en annan och visa ytterligare en senare i em. Ska träna fler hästar för A och bl a så ska jag träna med min nya kompis Bliss! Spännande! Bosse har lovat att filma!  :)
 
 
Bl a denna fina hästen ska säljas, perfekt bästa vän! Underbar i all ridning och hantering. Endel fullblod i sig. Enormt snäll häst!
 
 

Kul nyhet!

Igår anlände en stor svart prinsessa hos mig, för att om allt funkar så ska hon bli min tränings och tävlingskompis. Hon är verkligen superfin, har fina resultat från förrut och jättefint riden. Kommer verkligen bli riktigt kul att få chansen att rida på henne. Hon kommer kunna lära mig enormt mycket!
 
Ska filma henne lite idag när vi rider, jättefin häst!!
 
Har tyvärr inga bilder ännu, det ska ordnas! :)
 
 
 

Äntligen!

Idag händer något riktigt, riktigt kul. Mer om det ska ni få veta ikväll tänkte jag.... det är något jag längtat efter väldigt länge ;D
 
 

RSS 2.0