Mys?

 
Njaa, den ryggen var ganska omusklad... ;) haha
 

Favoritnyheter från Hööks!

 

Första schabraket är ju bara så läckert. Jag gillar tanken med inbyggd padd som dessutom är uttagbar. Hur smart? Fårskinnspadden är skitsnygg och likaså det vinröda dressyrschabraket med silverkanter. Mumma vad fina hästarna hade blivit i det när det tränas dressyr ;)
Fleecetäcket som är teddyfodrat tycker jag ser helt strålande ut för vintern. Ser så jäkla mysigt ut. Tror det måste införskaffas... Tyckte Bliss nämnde i hagen innan att hon ville ha ett sånt till att transporteras i när det börjar bli lite kyligare? Prinsessan har bra smak... <3 ;)
 

Se och njut!

 
Alltså ni har väl inte missat världens vackraste anläggning? Jag är mållös.

Vi saknar dig Skandium!

 
Trillade över ett gäng bilder på Skandium, gud vad du är saknad häst <3 Hoppas du har mycket gräs på trappalanda!
 

Hitta galoppen...

Hur gör man för att  ta sig ur en formsvacka? Nu har jag ju dillat mycket om dressyren i tidigare inlägg, kanske för att jag har fler dressyrhästar än hopphästar för tillfället, kanske för att problemet jag har - det hänger ihop med det problemet jag har i hoppningen. I hoppningen handlar det till största delen om att hitta en bra galopp. Hitta rytmen, bibehålla den bra galoppen genom svängen, ta förhållningen i tid och inte precis innan hindret, balans, bakbenen under sig, få ihop hästen, upp i uppförsbacke osv osv osv... Simpla saker egentligen. Jag måste bara få in det i ryggmärgen igen.
 
Styra an höga hinder har jag inga problem med, är aldrig rädd men måste lära mig att hitta den där bra galoppen alltid. Söka den som en målsökande robot. Bli klar i tid.
 
 
Just nu tror jag det är bra för mig att ha Bliss som är verkligen stensäker och fantastisk på att hjälpa till och så rider jag Golden, som är en hetsporre där jag måste leta upp bra galopp på för att kunna svänga och ha balans till hinderna i tid. Dem två damerna är nog en bra kombo för mig just nu. Perfekt med flera stora hästar att hoppa med, så jag får in mycket rutin igen.
 
Måste inflika i all tankebubbling att jag är SÅ GALET tacksam för alla fina hästar jag har att träna och tävla på. Alla dessa hästarna får ju mig att bli helt fanatisk. Det liksom gnager i huvudet på mig. Nu ska jag se till att lära mig så jag kan göra hästarna rättvisa. De är ju så långt mycket bättre än mig! <3
 

Något alla borde ha hemma...

 
En pulsmätare är jäkligt bra att ha hemma. Perfekt om hästen inte mår bra exempelvis. Hästens vilopuls är ca 30 slag i minuten. Har den 40 i vilopuls, så vet du att hästen inte mår bra, då är det något som inte stämmer.
 
A är återförsäljare för pulsmätare för häst (ja och människor såklart..) och ni anar inte hur coolt det är. Ganska intressant att hästen som står så lugnt i stallgången, står med vilopuls på ex 30-31 slag helt plötsligt går upp till 70 slag i minuten enbart för att ex en annan häst kom in i stallet, någonting prasslade utanför, en häst gnäggade utanför, kompisen banka till i boxväggen osv osv osv. Pulsmätare kan du även ha på i ridningen. Där märker du verkligen om du har en häst som är rädd för något speciellt, vad den tycker är jobbigt osv. Riktigt kul grej!
 

Snabbeponny!

 
Härliga Glasan, lägg märke till hur han gasar på precis innan vi rider förbi bosse! Där är tryck i denna ponnyn!
 
 

<3


 
Alltså, hur mysiga är inte grabbarna? Ibland när man behöver en tankepaus, då är det bara att gå ut och snacka med pojkarna.

God morgon...

 

Några vägar...

*Filma mera, och då analysera mer. Ex låta er ta del av det? Så får jag träna på att använda ord i mitt analyserande. Kanske gör bloggen mer intressant också ;)
 
*Rida järnet, kicka igång Amira också, så får jag ytterligare en erfaren häst att rida på. Hon kan ju, så där kan jag kanske få lite aha-upplevelser.
 
*Ev åka till ytterligare en tränare. Kanske en gång varannan vecka för att få höra någon annans förklaring på mina problem?
 
*Åka på "studie-besök" till diverse olika duktiga ryttare och kika när de rider eller tränar folk. Nyttigt att se andra duktiga rida.
 
*Träna min egen kondition och styrka! Herregud, när var jag ute och sprang senast? Ett och ett halvt år sedan? Dags att sätta igång med det igen. Dålig konditon och styrka är väl det mest otänkbara en ryttare kan ha. Bör även öva upp smidigheten igen. Hur lång tid tar det att träna sig till o gå ner i spagat? Hm... Får väl utmana mig själv...
 
*Lägga ner känslor i världen runt omkring. Jag får se till att bli lite mer ego och inte bry mig lika mycket om andra så som jag gör idag. Min karriär går före. Take it or leave it.
 
*Bli bättre på att ta för mig. Jag behöver inte längre krypa alltid. Res på dig alex och ta för dig.
 
 

 

Analys för dagen!

Analys, analys av dagens ridning på tävlingshästarna.
Jag har tränat på Lotus och Amira idag. Lotus är Lenas fantastiska häst, fantastiskt snäll och hjälpsam. Kände att vi börjar få till öppnorna och slutorna, vad vi måste jobba på är att jag inte fryser till is i mina rörelser när vi tar en förhållning. Jag måste ju fortsätta och sätta MER energi, inte frysa i sitsen? Hallåja  liksom?
Amira är ju en fd JÄTTEFIN tävlingshäst, eller ja, hon ÄR fin, men inte igång. Red henne sen stund och fick verkligen känna på hur det ska kännas och fortsätta min träning på min egen kordination och sits. Bra givande pass! Traggla traggla traggla....
 
 
Ikväll vankas det hoppning för Lisa med Bliss, där jag ska få stega och hålla mig till planen och träna upp mig i att om något oförutsett händer, snabbt vara med och antingen ta en förhållning eller rida framåt. Känna galoppen!
 
Tror det blir en trevlig kväll i Hästhagen! Jag o Bliss är laddade för att träna!
 

Välkommen till min sadelkammare!

 
Visst är den fin?? Jag bara älskar den. Alla detaljer och all förvaring <3

Alltså unikum...

 
Sommarregn i all ära, men GAAAH när hästarna kommer in såhär efter det regnat en stund... 
 

Med blommor i håret...


Tittar man bort en stund från hästarna kan man mycket väl komma tillbaka och hitta dem med flätor och blommor i manen ;) Speciellt Bella, som har lång man får ofta fina flätor med blommor! Regina är kreativ! :)

Fråga till er!

Får väl fråga er också, hur gör ni när ni kör fast i ridningen? Tragglar på, eller försöker bryta eller hur gör ni?
 
Jag har mina tankar och idéer på hur jag ska försöka ta mig upp hur mitt träsk men hade så gärna velat ta del av hur ni gör. Jag är liksom guda tacksam för alla tips!
 
 
 

Många inlägg...

Jag har 11 inlägg klara bland de tidsinställda. Både små och stora inlägg. Förstår ni då hur mycket som rör sig i mitt huvud ? Och mer lär det bli... Vill ni följa med på min krokiga resa till toppen?
 

 
PS. Känner ni igen denna fina ponnyn som har det hur bra som helst med sin nya matte? Jättefina är dem!
 
 
(Det är ARIL såklart :D)
 
.
 

Hoppning på Golden!

 
 
Här har vi lilla heta fullblodet Golden, snart syns vi på tävlingsbanan :)

Tankar, tankar...

Som fortsättning på föregående inlägg dårå... Ångesten över att rida som en kratta är ganska enorm. Man mår pissdåligt, i och med man har en vilja inom sig som är så enorm att det gör ont. Ni kan ju bara tänka er känslan att dessutom rida dåligt på andras fina hästar. Hallå liksom, hur jäkla svårt kan det vara?
I mitt huvud är allt bara en enorm röra just nu. Jag måste strukturera upp alla tusen problem jag har med min ridning och jag måste se till att få ordning i huvudet. Jag menar, tävlingarna i helgen kom där fram många och berömde, medan jag bara ville gråta av frustration. Unikum fem år som aldrig varit ute var folk imponerade över att han gick runt programmet utan större påhitt, medan jag är fruktansvärt missnöjd med  att vi inte kunde in och sätta en bra runda på 70 %. Jag har liksom en annan målbild. Titan gick in och gjorde många bra grejer, men jag red som en gammal kärring rent ut sagt och drog på mig många missar. Titan är så pass fantastisk att det är liksom inte okej att rida på under 70%. Hade någon med mer erfarenhet än mig tävlat honom, så hade han nog med lätthet gått på dem procenten. Jag däremot, tabbar till det och red alldeles för mesigt. Vafan, sen när började jag krångla till allt? Jag har alltid ridit framåt och satt mycket tryck i dem. Men icke nu.
Bliss har jag fått många grattis på sen i söndags när hon hoppade fantastiskt 8 hinder, sen rev de två sista. Folk grattar till en fantastisk runda, otur på de två sista bara. Nja, otur är det ju inte. Hade jag ridit bättre så hade det inte hänt. Då hade vi satt nollan såklart! Bliss är liksom ingen slarvig häst, hon gör alltid sitt bästa. Helt underbar lärohäst!
 
 
Jag ska ju bli bra. Jag tänker fan inte ge mig förrän jag förstår känslan av samlad galopp. Ju mer samlad galopp, ju mer energi krävs. Hur jäkla svårt kan det vara? Många tycker jag är dum och självkritisk, klappar mig på huvudet och säger " men lilla gumman.... " men jag håller på att spricka. DET GÅR INTE att bli bra om du nöjer dig. Nöj dig en liten stund när du vunnit OS. En liten stund.... sen får du ju ha som mål att vinna på en annan häst.
 
 
 
 
 

Allt står still...

Just nu så står jag alldeles still i min ridning. Till och med så det känns som att det gått bakåt. Jag står och trampar på samma ställe och blir helt tokig på att jag inte lyckas ta mig ur det. Jag har ridit för mycket unghästridning (eller hur man nu kan säg för mycket... förstå mig rätt! ) och därmed så står jag nu och bara trampar på samma ställe med tävlingshästarna. Jag är sjukt dålig på att förklara med ord för ex min tränare hur jag känner och hur vissa grejer i ridningen känns - där har vi ETT stort problem. Hur lätt är det för tränaren då att hjälpa mig?
Jag drar ett exempel. Brun häst  (för att inte nämna någon speciell, det kan ju liksom kvitta) känns stark omlott med att den känns som en ål att rida på. Ena sekunden stark, försöker jag då åtgärda det genom att picka på bakbenen så blir den i nästa sekund som en ål att rida på och för att när jag rättat upp det så känns det som att den blev spänd och stum av mina hjälper. Ah, nu är detta bara ett exempel, men när jag där sitter på hästen så försvinner hela mitt ordförråd och jag sitter där stum och kan inte förklara hur det känns. Jag tror mig veta vilken känsla och vilken form jag söker, men jag får inte till det och det blir ju inte bättre av att jag är så otroligt dålig på att prata och därmed lyckas jag inte förmedla hur det känns.
Det konstiga är att jag absolut inte har några problem att analysera och förklara för en exempelvis hästägare som har en häst på inridning el utbildning hur det är och hur det känns och vad jag jobbar på. No problem. Det är den här biten med tävlingshästarna som känns svår.
 
 
 
Jag har i hela mitt liv ridit hästar till försäljning, utbildning och så vidare, men jag är amatör på tävlingsbiten. Jag räknar inte in det jag tävlat på ponny, för det är en så dramatiskt stor skillnad så det går inte ens att jämföra.
Just nu sitter jag på fantastiskt fina hästar som har potential att gå hur långt som helst och förstår ni känslan och frustrationen när jag känner att jag får dem att gå bakåt i utbildningen? Det känns förjävligt.
Alla har vi svackor. Jag försökte så gott jag kunde analysera det lite med min tränare och vad vi kom fram till är att jag nog just nu ligger mitt mellan två ridstilar. Unghäst/sälj-en-häst-fort -stilen och rid-på-riktigt-o-utbilda-till-msv-klass-stilen. Jag ligger mitt mellan. Dels har jag börjat känna efter extremt mycket, jag har lärt mig och förstått många, många fler grejer än vad jag tidigare kunnat och där har jag tappat en bit på vägen. Jag har liksom tappat grejen med diciplinen på hästarna, ex hur svårt kan det vara att göra en halt korrekt? Eller hästarna FÅR inte gå emot skänkel never-ever... Listan på alla problem jag har just nu kan göras lång känns det som. Som sagt, av någon skum anledning så har jag inga problem med försäljningshästarna el utbildning/inridningshästarna. Där fungerar allt utmärkt. Jag bara MÅSTE få det att fungera med tävlingshästarna också.
 
 
Jag måste fundera ut planer på hur jag ska gå vidare och det är kvickt. Det ÄR ångestfyllt att rida dåligt, rent ut sagt som en kratta.  Men, det är en period som bara måste övervinnas. Tror det är mer ångestfyllt när man har det som jobb att rida. Då bara måste det fungera liksom.
 
 
 
 

R I P

I torsdags kväll märkte vi att fina Skandium inte mådde helt hundra. Ni vet, kolikkänningar... Enligt konstens alla regler var vi ute och gick, övervaka hela tiden och kämpade på. Men i och med hon inte blev bättre alls, snarare sämre så tillkallades veterinär direkt som gjorde ALLT hon kunde. Mediciner, massor av dropp osv osv osv. Men det blev bara värre. Veterinären åkte hem när skandium stod med dropp och sa att det här SKA hon bli bättre av, annars ring mig direkt! Tyvärr blev hon inte alls bättre, utan det hela förvärrades fort. Veterinären kallades ut igen och gjorde det sista hon kunde, sen fick vi lasta hästen vid halv fem på morgonen och köra till djursjukhuset. Där inne fick hon tyvärr avlivas bara sisådär 2 timmar senare. Hon var för komplicerad och dålig att hon inte gick o rädda. Vi gjorde allt för henne, men det räckte inte. Jag som aldrig gråtit för en häst förrut, grät i flera timmar efter vi fick höra hon somnat in. Jag blev verkligen helt förstörd.
 
Finaste, finaste Skandium blev 7 år gammal.
 
 
Några timmar innan hon fick somna in <3
 

Resultat Bliss!

 
Igår så hoppade jag och Bliss en 120cm i Hästhagen. Det var en A:0 på tio hinder. 8 hinder gick hon klockrent felfritt och därefter hände något. Till det nionde hindret måste jag ha tappat galoppen utan att jag märkte det, så hon rev. Där gick väl lite luften ur mig, och tappade koncentrationen till sista hindret där bommen också föll. Faan också, hästen är helt gudomlig, det är bara jag som någon gång måste lära mig att rida. Det är ju galet vilken svacka jag är i just nu i min ridning. Hur svårt kan det vara att hålla koncentrationen hela banan ut? Det  kändes ju så jäkla bra de åtta första hinderna. Aja, det är bara o ta nya tag. Snart släpper det nog!
 
Bästaste finaste Bliss <3
 
 

Resultat Titan

 
Titan gick en LA:3 där han gjorde många saker väldigt bra, men också några grova missar. Som exempelvis så kunde han helt plötsligt inte fatta höger galopp eller rygga som han gjort klockrent hela veckan ;) Hela programmet var lite tamt ridet av mig. Mer analys om det kommer imorgon. Jag är helt slut. Imorgon ska jag också berätta om en riktigt sorglig grej som hänt. Mina tårar tog liksom aldrig slut igår morse...
 

Debut för Unikum

Är just nu hem om med Unikum efter hans debut i Kågeröd. Ojojoj säger jag bara. Måste ju säg att han skötte sig över förväntan med allt. JÄTTEFIN på framridning, inne på banan gjorde han väl inga större misstag, men blev otroligt vinglig. Sällan han är vinglig öht, men inne på  banan så blev där väl någon spänning såklart, som gjorde honom jättevinglig. Men herregud, första starten och han betedde sig inte illa alls, utan skötte sig utmärkt och jag tror att ger man honom ett par gånger på banan så är han "hemma" sen! Och då får konkurrenterna se upp ;) Hihi!
 
VACKER är han i alla fall <3
 
 

Underbaringarna!

Alla dessa underbara småhingstar...  Vilka ideér de hade om hur detta skulle gå till...
 
 
 

^^

 
Hehe, för någon dag sedan så löshoppade vi hingstarna... någon som vill se bilder och veta hur det gick? ;) Kan lova mycket roliga och knasiga bilder på förvirrade småhingstar...
 

Älg :)

 
Det är inte ovanligt man ser älg i skogarna här när man rider ut, idag lyckades jag ta en halvkass bild på den, för att för en gångs skull stod den still o bara stirrade på oss!
Mycket djurliv här ute...
 
 

Besviken :(

Åhh, fick hem världens snyggaste ridbyxor som jag suktat efter länge, ett par royalblå och ett par svarta. Men som vanligt är jag alldeles för liten. De var påtok förstora för mig, även om jag beställde minsta storleken :(
 
Åh, de som var så jäkla snygga :(((( Gaah, vad det är frustrerande!
 
 

Bliss runda i 125cm!

 
Fantastiska häst :')

Dagens resultat!

 
I första klassen (120cm) gick det inte alls bra. Eller jag kanske är övergnällig, men jag hittade inte den galoppen jag ville ha, och detta resulterade i två pet. Men, det var bara o ladda om och rida bättre i nästa klass som var debut i 125cm, där gick det hur bra som helst, Bliss hoppade strålande och jag red bättre. Tabbade till det till ett hinder, så ett pet i denna klassen, men jäkligt mycket bättre runda! Den galoppen vill jag ha, då jäklar går det! :D
 

Right now

 
Svettig häst efter galoppjobb o backträning i skogen... heja bliss!
 

Söte glasan

 
En stycke säck potatis som sitter på en fantastiskt fin ponny... Har just ridit Glasan som gick jättetrevligt idag. Nu håller det på att bakas pannkakor sen är det mera ridning i em!
 

min kärlek

 
Lilla Tilly. Ska ju sitta bakom dressyrstaketen när det är ridning i ridhuset, men nja, det följs väl för det mesta. Hon avskyr när vi rider hästarna på en volt och sätter lite press på dem, då gnälls det. Beter sig någon häst dumt, då blir hon väldigt upprörd och gnäller som tusan! Det skär liksom genom märg och ben när hennes ylande drar igång! Jisses! Haha. Sötaste, sötaste Tilly <3
 

^^

God morgon!
Vad händer idag? Vet faktiskt inte så mycket, får ta dagen som den kommer idag. Jag ska i alla fall rida  hele gänget med hästar. Tänkte se om det kan knäppas lite bilder på Bella, hon börjar bli fin att rida på nu! Hon är enormt lättlärd. Någon annan häst ni skulle vilja se bilder/film på ? Igår gjorde vi total makeover på hunden Noah... vill ni se resultatet på det,  får ni kika in på Malous blogg där hon lagt upp både före och efterbild samt vad som blev kvar av henne ;) Ganska kul  ^^
 
 
 
 
 

OBS OBS OBS

OBS: Fram till och med den 30 juni har jag tillfälligt nummer, har kämpat denna månaden för att få tillbaka mitt gamla, men icke. Telenor är inte hjälpsamma alls och förstår inte vilka problem detta har skapat för mig.
 
Så, vill ni nå mig dessa sista 13 dagarna fram tills jag får tillbaka mitt nummer så får ni använda DETTA numret 0708236414!! JÄTTEVIKTIGT! Jag är verkligen så ledsen över detta och vet inte vad jag ska ta mig till. GAAH!
 
Så där har ni som försökt nå mig anledningen till varför det inte fungerat. Är hemskt ledsen över detta!
 
 

Se och njut!

 
 

Älskade finaste Bliss! Hon är så vacker att jag inte kan se mig mätt på henne <3

Dyzma!

 
Här har vi gummiboll delux! Dyzma är en femårig b-ponny som hoppar allt i sin väg och är enormt elastisk!  Hoppar som en storhäst och är väldigt enkel på hinder. Visa honom bara vart du ska, så hoppar han!
 

God Morgon!

Uppe med tuppen ska jag sätta igång o rida dressyrhästarna tänkte jag. Igår tog jag en ganska lugn eftermiddag, så då blir det till att jobba ikapp det idag. Alla ska ridas!
 
Här är några bilder på Titans framridning. Mycket lugnt och lång och låg.
 
 
Han är min favorit bland dressyrhästarna, så jäkla rolig. Väldigt kaxig och ball attityd! Kämpar till tusen om du får honom med dig liksom!
 

<3 Glasan

 
Är han inte fantastisk? 4 år gammal, rör sig otroligt och hoppar som en katt. Lätt en av de bästa ponnyerna någonsin jag haft. Han finns till salu för den som satsar.
 

Evert

 
För den som söker coolaste ponnyn för tävling så finns han här. Pigg och framåt, älskar att få jobba och att hoppa. Jätterolig att rida för dig som gillar lite go i hästarna!
 

Lotus

 
Här har vi fina Lotus som jag får chansen att träna upp mig på. Lotus kan typ allt känns det som, fantastiskt fin häst som lär mig något nytt varje dag. Får lite aha-upplevelser på henne.  Ska rida henne i LAG-DM som går i MSV i höst!! Hur kul som helst :D
 
 
 
 

Kärlek!!


Var och hoppade med Bliss i Skyrup igår, fantastiska Bliss!! Fler bilder och filmer kommer, bjuder på denna fantastiska bild Malou tagit sålänge - för nu är det jobb som gäller!

Hitta takten - tips!

Har du el hästen svårt att hålla takten i traven? Finns jättebra appar för det att ladda ner, exempelvis Metronom Slag.  Där kan du ställa in hur du vill ha det, hjälper faktiskt hur bra som helst! Vår tränare Annika använder sig av det, perfekt!
 
 
 

Sötaste noah!

 
12 bast gammal så gör hon som hon vill, är mest ivägen när man kommer med hästar, alltid nära att bli trampad på el klämd för att hon låtsas som att hon varken hör eller ser. Däremot hör lilla krylliga grå tussen på kilometers avstånd när sockerskålen till hästarna tas fram och hon ser alldeles utmärkt var hästarna tappar små sockerkorn. Sötaste lilla hårbollen Noah!

Trevligt sällskap!

Nu denna veckan kommer vi på kvarnstena ha trevligt sällskap hela tiden, Malou är nämligen här på bootcamp med sina två hästar - hårdträning i dressyr för bästa Annika!
 
 
Vill ni läsa mer om Malou och hennes blingade och supersnygga hästar?
Så kika in här!
 
 
 
 

<3

 
Bedårande Dyzma är till salu! Fantastisk tävlingsponny! Passar även den mindre rutinerade ryttaren, då han är otroligt snäll.
 

Micklem-träns!

 
Tränset invigdes idag på Totte!  Köptes igår på Falsterbo :)
 

Bett som används hos mig!

 
Tredelade bett är väl det som används mest här. Antingen med fasta ringar, eller som det till höger, med koppar!
 
 
 
Bästa unghästbettet, det till vänster! Även det till höger tycker jag funkar bra. Bra när man behöver ta ledande tygeltag på bäbishästarna - bettet glider aldrig igenom.
 
 
Det till vänster gillar Skandium enormt mycket, så hon brukar gå på det. Det till höger har jag ibland till hästar som är känsliga i munnen. De brukar gilla det bettet!
 

Hästar som nyligen är fixade i munnen går på ponnyhack, och bettet till höger är nog det skarpaste på kvarnstena. Används sällan. Ibland är det bra till vissa lite mer laddade hästar i hoppningen!
 
Dessa bett använder jag mig av, vad använder du??

Svettigt idag...

 
 
Fjärde hästen för idag är nu klar.. det är svettigt värre alltså! Men fasen vad hästarna gå bra nu :D
Är inne och tar en drickepaus. Känns som att det är bäst att dricka MYCKET nu när det är så varmt. Nu är det Unikums tur att ridas, därefter Lotus, Bella, Bliss och Goldens!  Jag lär vara slut ikväll.
 

Många schabrak...

 
Nu är de komna! Nu ska de bara in på brodyr innan de är redo att skickas iväg! :)
 

Zebra-täcke

 
Införskaffade igår också ett zebratäcke till den über-känsliga lilla damen som inte tål flugorna här alls. Fin blev lilla tösen allt.
 

Ett av dages inköp...

 
Otroligt snygg tränshängare. Perfekt när det ska putsas träns, enormt snygg hängare! Jisses vad jag har dreglat över inredning till stall idag.
 

FALSTERBO

 
Dåså, idag tar vi en dag och åker ner till Falsterbo!! Det var jättelängesedan jag var där sist... ska bli hur underbart som helst! Någon mer som ska dit idag??
 

Bella filmsnutt från dagens pass!

 
Bella utvecklas för varje dag! Blir mer och mer avslappnad och lydig i ridningen. Lättlärd och fin häst att hålla på med! Imorgon blir det vilodag för hennes del, hon har varit enormt duktig de senaste dagarna!
 
 

Fler bilder på Totte från Åsbo!

 
Han ÄR allt vacker att se på. Men mycket, mycket speciell att rida på. Tror han blir en stjärna när bitarna faller på plats :) <3
 
 

Ojoj så fint!

 
Ser ni så fint schabraket är på Linns häst Oprah?
 
Har beställt sisådär 20 schabrak nu som kommer i veckan och ska sedan broderas och skickas ut! :D
Så håll ut - de kommer! och snygga är de!
 

Tävlat totte!

 
Idag har Totte varit iväg och tävlat en LB:2. Gick väl över förväntan, hamnade på en tolfteplats av nio placerade, inte fy och skam för att vara Totte! Ett par tävlingar till, sen släpper nog den mesta spänningen i honom och då kan han visa sig på riktigt!
 
65,66% landade vi på! Helt ok!
 

Hingstarna löshoppar!

 
Passade på att löshoppa alla tre hingstarna samtidigt idag. Den bruna största är löshoppad två gånger tidigare, de andra två har aldrig sett detta förrut. Tycker de var duktiga!
 
Ser ni hur fin Mammut har blivit?

Dávanti!

D-ponny, valack född 1998 som vill bli någons nya tävlingsponny till salu!
 
 
Han har tidigare gått 130cm hoppning ute i europa, har nu sista 1½ året gått LA. Han är en rolig tävlingsponny med många år kvar. Hoppar fantastiskt och rör sig trevligt. Mycket enkel i all hantering och ridning. Fantastiskt snäll i skogen. En ponny att ha roligt med!
 
För mer info ring 0708423633!
 
 
 
 

Jag och Lotus!

 
Fick äran att rida fina Lotus igår, ska tävla henne i MSV-laget i höst, så det gäller ju att ligga i och öva. Lotus är helt underbar. Sitter bara och ler när jag rider henne. Hon ägs av Lena Malmström.
 
In och gilla hennes sida Que Sporthorses på facebook!!
 

Dagens Bella!

 
Idag fick hon öva mycket övergångar mellan skritt, trav och halt för att bli lyhörd och lyssning. Hon är ju så himla snäll och lättlärd denna damen. Rolig häst att jobba med! Hon fick även trava endel på volter och vända över banan mycket för att träna på att svänga i balans.
 

Bilder från gårdagens P&J!

Både töser och ponnysar var hur duktiga som helst!!
 
 

Passa på!

Ett litet tag kommer Emilia Sjövik att jobba hos mig. Hon har med sig två super, superfina d-ponnys som är till salu! Så någon som söker tävlingsponny, så står här just nu tre stycken som är hur fina som helst att prova.
 
Mer info om ponnysarna kommer senare. Nu ska vi dra iväg på P&J i Perstorp!
 
Håll tummarna att vädret håller i sig, just nu är det skinande sol och varmt. Innan idag har det varit allt ifrån skinande solsken till ösregn.
 
 
 

Bästa lärohästen!

 
Det är inte alltid enkelt att vara 11 år och hoppa gammelponnyn som är bästa läromästaren i världen. Rid ordentligt, så hoppar jag, annars hamnar du på halsen! Regina insåg sitt misstag, det går inte att rida hur som helst mot ett hinder - stressa aldrig fram, då blir det inte bra ^^ På film två går det bättre ;)
 
Lilla Vanja satte höjdrekord , hela 50 cm hoppade hon med nicke... med mig brevid dårå! Hhihi
 

Dagens arbete för Bella!

Igår så red jag Bella i skritt och övade mycket på att hon skulle vara uppmärksam på min vikt och min röst. Jätteduktig!
 
Idag tog jag henne och arbetade i selen. Allt för varierat arbete med fokus på avslappning. Hästarna brukar kunna jobba hur bra som helst i selen efter ett par gånger, så den tycker jag är ett bra kompliment. Hon var duktig och jag kan inte låta bli att berömma henne hela tiden. Hon sköter ju sig så bra!
 
 
Efteråt fick hon sig en dusch, haha som hon nöjt! DET var mysigt!
 
 
Imorgon blir det arbete uppsuttet igen, då ger vi oss på trav också - det kommer säkert gå galant! Bella är ju en otroligt välhanterad och trevlig häst från början - mycket enklare och smidigare att arbeta med då! :)
 

Regina och Dyzma!

 
Öva, öva, öva... dyzma är verkligen en fantastisk häst på att hjälpa sin ryttare. Regina är liksom nybörjare på lite högre hinder och Dyzma ger henne enormt självförtroende och hoppar allt utan att blinka <3

Typical alex...

 
Snackar jämt i telefon, så fort täckningen tillåter! Samtidigt som jag alltid gör något annat... Här- Golden på G ut i ridhuset för att trimmas :)
 

Tosia såld!

 
Då var finaste Tosia såld! Vilken ponny hon är, fantastisk med barn <3
 

Regina och Dyzma!

 
 
Visst är de duktiga? Reginas självförtroende höjs till tusen när hon rider denna lilla gummiboll :) Han är så underbar! Till salu!

Godmorgon!

 
Igårkväll kom Lisa ut och hjälpte mig med finaste Bliss. Vi red på kandar för att få fatt i bakbenen lite extra, hon blev jättefin!
 

RSS 2.0