Blandade bilder från dagen!

 
Lite snack och mys blir det mellan varven ibland. Modus är väldigt social.
 
 
Vackra, vackra Rapidash!  En femårig dponny jag har hemma nu med otrolig kapacitet.
 
 
Jag och Cajsa jobbar på som tusan!
 
 
Modus är en väldigt välriden ponny!
 

Nästan alla hästarna har fått gympa sig igenom olika studsserier idag. Väldigt nyttigt för dem! Dem har gjot det med väldigt olika stil.... någon har kört på "snabbast igenom vinner".... någon annan prövade att lägga ett minigaloppsprång mellan hinderna.... men de flesta gjorde det exemplariskt!

När JAG ska köpa in en häst....

Vad tittar jag egentligen på när jag ska köpa in en häst till försäljning? Det beror ju helt klart på vilken kundkrets jag letar till, men om vi ska ta mina polska ponnyer till exempel.
 
- Viktigt är åldern, den ska helst vara mellan 5-10 år. Det är den åldern som säljer bäst.
 
- Jag tänker sällan så mycket på hur vida den är utbildad, det jag tittar på är hur ponnyn/hästen är hanterad och van vid olika situationer. Tryggheten i djuret går före utbildning alla gånger.
 
- Modellen, jag ser gärna att ponnyn el hästen är "vinklad rätt" så att den bär upp större ryttare. Jag söker inga tunga modeller, utan det viktiga är djupet i hästen och hur mycket man har framför sig. Det avgör mycket hur vida stor ryttaren känner sig på hästen.
 
- ÖGONEN. Snälla ögon är verkligen viktigast av allt.
 
Köper jag in den här typen av häst/ponny så har jag en otroligt bred målgrupp jag kan rikta mig till. Vilket är det jag tjänar mest på såklart.
 
Ska jag ta in mer tävlingsponny/häst så tittar jag givetvis på andra saker.
 
 
Här är tre exempel på fina modeller!
 
 
 
 
 

Snack

Det finns någonting i mig, som driver mig i alla lägen för att lyckas nå dit jag vill. Ett litet monster i mig som hela tiden brinner för att pusha på. Monstret är mitt ego. Jag kan ofta få frågan av folk "Ja, men vad hade du gjort om din sambo sa nej till något?"  Tja, jag hade sagt tack och hej. Jag älskar min man på alla vis, men pröva aldrig någonsin att stoppa mig från det jag vill. Jag hade kört samma race utan någon bredvid mig. Likaså säger folk gärna lite spydigt att "Ja, men vänta du bara... när du skaffa barn, då kommer du inte bry dig lika mycket om karriär längre" . Nu är det ju bara såhär, att det är just därför barn aldrig någonsin kommer finnas med i min världsbild. Jag har inte tid och jag är alldeles för egoistisk för att någonsin kunna ens tänka på barn. Jag har inget behov av det. Min lycka finns inte i kärleken el i barn. Min lycka finns i mina hästar, framgång, uppnådda mål och i att göra kunder nöjd. 
Lycka är när jag går ut på morgonen och går min runda för att checka av alla hästarna. Lycka för mig är när jag haft en riktigt effektiv dag. Lycka för mig är när jag ser mina ponnyer ta hand om sina ryttare som provrider. Lycka är när man verkligen lyckas hitta det perfekta hemmet till en häst. Lycka är när jag bläddrar tillbaka lite i kalendern och inser hur mycket som har utvecklats och hur fort allt har blivit större. Lycka är när jag inser att jag faktiskt har nått längre än vad jag hade förväntat mig, där gäller det att jag påminner mig själv- för i min värld så är aldrig något tillräckligt bra, lycka är också när jag känner att trots motgång på motgång, så är medgången större.
För mig är inte lycka ett stadigt förhållande el att vara älskad av någon. Jag må vara en kall  människa, men att jag har en man som gärna hänger med på min resa, är bara bonus och inget "måste" från min sida. Jag älskar min sambo hur mycket som helst, men det är inte där min lycka finns. Jag vill väldigt gärna att han hänger med i mitt liv, men skulle han av någon anledning inte vilja satsa med mig, så kan jag lika gärna göra det själv.  
Jag kan bli så himla frustrerad när jag hör kvinnor/män säga exempelvis att dem så gärna hade velat ha en häst, men sambon säger nej. Eller att dem så gärna hade velat ha en speciell bil, men sambon stoppar det. Ah, den listan kan ju göras lång, men vad jag försöker säg är att det är väldigt tragiskt när folk inte följer sina drömmar pga sin partner. Ens partner ska STÖTTA och inte stoppa. För att inte tala om när FÖRÄLDRAR försöker stoppa sina egna barn från sina drömmar. Alltså hallå? Ni anar inte hur många praktikanter jag har haft, där föräldern har stoppat sitt barn ifrån att gå på någon viss skola för att föräldern tyckt att en annan passat bättre. Ni anar inte hur många gånger jag har fått lyssna på föräldrar som sagt mitt framför sin son/dotter har stoppat drömmar.  Som den alex jag är, kan jag ju aldrig hålla käften då och kan inte låta bli att säg ifrån. Det är ALDRIG okej att någon annan står i vägen för ens mål och drömmar. Varken förälder el partner. Snälla allihop inse det.
Våga dröm jävligt stort och våga satsa på det du drömmer om. Det är INTE omöjligt och resan till målet är jäkligt häftigt att vara med om.  Om det så är att starta ett företag, ta en valpkull, köpa häst, eller bli nästa stadsminister.  Just do it.
 
 

<3

 
Fina Artek igår efter ett hopp-pass i ridhuset. Världens snällaste häst kan man ju säg. Otroligt sjysst på alla vis och ställer alltid upp.
 
God middag!
Idag blir det work all day long och alla hästarna ska trimmas ordentligt. Jag blir lite sådär depp på vädret, när det ska envisas med att blåsa och regna mest hela tiden. Höet hästarna får i hagen blåser iväg, hästarna blir  lite på tårna när de ska lastas, det är lerigt överallt, jag kan inte kratta upp alla förbannade löv som trillat ner från träden, ah - skånehöst i ett nötskal.  I allt grått, så gäller det väl att vända på det hela och se det mysiga i detta grå väder....  köpa extra god "kl-10-frukost", tända doftljus, sätta sig i sadelkammaren en stund och suga in lite kunskap och inspiration ur alla bra böcker jag har där, putsa läder, sätta på mysiga stalltäcken på hästarna osv...  Allt går att vända till positivt bara man vill ;)
 
Tänkte på det förresten, nu har jag haft Appe i strax över ett år!  Vi hämtade hem honom för över ett år sedan, helt sjukt vad tiden har gått. Det finns ingen häst som gör mig så lycklig som den hästen... kvittar vad - när jag sitter upp på Appe, så glöms allt bort och jag blir så himla glad i hela kroppen. Den hästen.
 
 

Inspiration

Som jag berättade igår, så är måndagar min dag att samla kraft och ladda upp inför veckan. Mycket lämpligt nog så går där ett jäkligt inspirerande program just på måndagskvällarna. Nämligen "Million Dollar Listing New York". Det är inte lyxen jag blir inspirerad av, utan det är de tre otroligt inspirerande människor, de där mäklarna. Deras passion för sitt arbete, deras smarta lösningar, deras sätt att tackla problemen som kommer, ah jag kan fortsätta i evigheter. Jag fick en riktig kick när Fredrik skulle sälja en lägenhet för rekordpris för hisande 22,5 miljoner dollar och efter några om och men, så fick han bara en vecka på sig helt plötsligt och trots pressen så gör han det. Han hittar en kund som kan tänka sig att ge 20,5 milj dollar. Ägarna tjurar trots det skyhöga rekordbudet och Fredrik väljer att enbart ta halva sitt arvode för att få ägarna att gå med på att göra affären. BAM, helt jävla rätt inställning. Hellre mindre betalt till sig själv, än att gå miste om affären. Det handlar om att inte ge upp och det handlar om att ro i hamn trots du kanske inte får betalt för det i form av pengar. Det handlar om passionen och viljan där. Kunna tänka lite längre fram. Det är samma sak i min värld. Det handlar inte alltid om pengar, utan det handlar om att göra alla parter nöjda. Det väger så otroligt tungt. Ibland går man inte ens alltid plus, men har man kunnat göra en kund nöjd, så är det värt så himla mycket. Ryktet om sig själv väger så otroligt tungt att du tjänar på det i längden i efterhand.
 
 
 
Tre av mina inspirationskällor!
 
 
 

Måndag = komma ikapp-dag

Måndagarna är till 99% rättså lugna hos mig. Efter en hektisk helg och vecka, så kommer måndagen där det sällan är några provridningar, sällan någonting alls inbokat = inte en massa tider att passa. Då brukar jag komma ikapp med pappersarbete, mailen, smsen, samtal, ladda upp videos, blogga, åka och handla samt göra ärenden - ja ni hör ju. Det är jobb, men på ett lugnare vis. Dem hästar som rids, är dem som behöver filmas, annars brukar hästarna få ta det rättså lugnt på måndagarna.
 
Att samla kraft är nog en ganska viktig del i vardagen här, det är mycket att tänka på hela tiden. Läste på Lisens instagram att någon frågade ang varför inte Lisen tävlade själv längre, och Lisen svarade att det inte gick att hinna med pga allt kringarbete som måste skötas. Jag tror inte folk riktigt fattar hur mycket tid allting tar som görs runt omkring själva ridningen och skötseln av hästarna. På mitt lilla företag är det hur mycket som helst att rodda ihop och jag kan bara försöka tänka mig hur mycket det är i deras stora företag! Galet! Om jag ska prata för mig själv, så kan jag dra något exempel....
 
Det som ska göras under en dag är ju att hästarna ska ha sina 3-4 mål mat om dagen, där ska mockas, strös, sopas, fyllas vatten, in och ut med hästar, alla hästar ska gås igenom osv. Sedan ska ett helt gäng ridas och motioneras. Där är ju grunden och det som görs varje dag. Bara där är mer än ett heltidsarbete.
Utöver detta, så ska hästar filmas, fotas, annonseras. Jag ska svara på alla samtal, sms och mail. Jag ska ladda upp filmerna och bilderna och helst göra lite reklam för dem på blogg/fbsida/hastnet el liknande. Jag skickar att filmerna hittas på ex min fbsida, men någon hittar inte filmerna i alla fall utan jag måste in och sätta mig vid datorn för att skicka direkt länk. Sedan ska jag se till att gården hålls i ordning, hö och halm ska finnas alltid på plats, veterinär ska kallas ut en gång i veckan ungefär, tar något slut får man åka iväg och handla osv. Pappersarbetet ska göras och planering av tävling, träning och visningar ska göras. I och med jag inte har eget ridhus ännu så körs alla hästarna till Åsbo Ryttarförenings ridhus och det gäller jag håller stenkoll på hemsidan så där inte ska harvas el hållas träning när mina kunder kommer. Planering, planering!
Ovanpå allt detta är där ju alltid något som går sönder. Det kan vara alltifrån en saltstenshållare, till traktorn. Då tillkommer extra arbete för att få allt att fungera som det ska igen. Bara där i allt fixande är det ytterligare mer än ett heltidsarbete.
 
Jag brukar jag gå ut i stallet vid sex på morgonen och jag är färdig vid 21-22 00 på kvällen. Så mellan 15-16 timmar varje dag håller jag på. Det är mellan 105- 112 timmar i veckan... Nästan tre heltidsarbeten... Ganska galet eller hur? Och så undrar folk varför man har påsar under ögonen liksom ;) Nä, skämt och sido, jag ville mest förklara hur mycket tid allt kringarbete tar. Det är inte "bara att rida" som tar tid, utan det som tar mest tid är allt runt omkring. Det är inte att rida 15 hästar som gör mig trött, det är allt tänkande och fixande som gör mig trött om kvällarna.
Det här inlägget hoppas jag inte tolkas som att jag inte tycker om mitt jobb - tvärtom så ÄLSKAR jag allt detta. Det stör mig inte att ha mycket att göra och det stör mig inte att jag har långa dagar. Jag älskar det och jag ser fram emot vilken utveckling det kommer ge och vad livet kommer ha att ge. Hårt arbete lönar sig och jag är så bestämd på vad jag vill i mitt liv att jag tror ingenting kan rubba det.  Är man bara företagsam och ödmjuk till alla möjligheter som ges, så kan man komma hur långt som helst. Jag är beredd att ge mitt allt och kasta hjärtat före.
 
 
 
 
 
 

Just nu....

.... är Johanna Grants blogg nog den jag går in och läser mest och stup i kvarten. Jag blir verkligen så berörd och känner igen mig i allt hon skriver. Johanna, du är grym och jag VET att du kommer lyckas så jäkla bra med det du vill.
 
..... är jag mer målmedveten än någonsin. Efter ett x antal käftsmällar, så är jag mer fokuserad än någonsin. Att komma ikapp med allt är så himla nära just nu.
 
..... har jag mer ideér och tankar på vad jag måste hitta på i mitt liv än någonsin, mina block där jag skriver upp alla business-ideér går åt kan jag säg.
 
..... har jag helt otroligt fina hästar i stallet.
 
 
 
 

Händelserik helg....

Bhöver jag säg att jag har haft något fullt upp? Gahh. Startade dagen på ett mindre bra sätt i Perstorp i lördags med Ricki. Efter en incident på framhoppningen, så blev hon helspänd på banan och kunde inte alls koncentrera sig, blev liksom osäker. Valde att efteranmäla henne till Viarp idag stället och det gjorde jag tydligen helt rätt i, för nu var självförtroendet åter tillbaka och hon satte en felfri runda i 90cm. Hon är verkligen helt fantastisk den ponnyn. Vilken lycklig blivande ägare hon kommer ha.
Startade även J idag i Viarp, han var som vanligt helt underbar att ha med sig och det enda han behöver är att stärkas mentalt och i kroppen. Han tog med sig de sista bommarna, men hoppade i övrigt FANTASTISKT. Vilken ponny det kommer bli....
 
 

Läget

Idag ska det bli många hästar ridna, till min hjälp har jag Cajsa som kommer få jobba hårt ;)Vi kommer köra skyttetrafik till ridhuset med hästar. Många som ska ridas igenom inför helgen, då jag har lite visningar och några ska filmas lite. Det blir nog bra i alla fall. Helgen kommer nästan enbart bestå av tävling och visningar, vilket är roligt - det är så det ska vara ;)
 
Här är några bilder på en fantastisk b-ponny jag har inne. Hon rör sig som en dröm!
 
 
Sen gör det ju inte saken sämre att hon är otroligt snygg och bär upp sin ryttare otroligt bra. Hon är 130cm.

Blåser iväg...

Det är ju galet vad det ska blåsa ute! Hästarna är INTE helt nöjda. Jo, de på lösdriften verkar inte bry sig om att hjärnan blåser bort, men de andra - de står och trycker vid ingångarna... men, en stund till får de bli ute i alla fall. Igår var två ponnyer iväg och blev mätta i Helsingborg, varav bägge två blev en storlek mindre än vad jag trodde. Herregud, mitt ögonmått är verkligen åt helsike numera, jag tror alla ponnyer är större än vad dem är. Inte helt bra ju ;) I alla fall, så för ponnyernas skull var det ju fantastiskt!
 
Nu ska vi iväg och filma lite ponnyer, jag har legat efter med detta, då jag haft svårt att få med någon som filmat. Men, nu så är det dags.
 
 
 
 
 
 

Good morning!

Jag tror att en av mina bättre egenskaper är att HUR ledsen, arg el kinkig jag än är på kvällen, så vaknar jag ALLTID upp och känner mig stark och peppad inför dagen. Aldrig att jag vaknar upp tjurig pga gårdagen, utan jag är alltid hur peppad som helst när jag vaknar. DET är en jäkligt bra egenskap jag byggt upp.
 
Idag åker några hästar, endel andra ska filmas, några ska jobbas ordentligt inför kommande visningar osv osv. Jag har ju ett helt gäng nya hästar, vilket är jätteroligt - för de är hur fina som helst. Just det, idag ska även en el två ponnyer in till Helsingborg och mätas. Spännande!
 
Vill ni ha full update på alla nya hästar som kommer in, så gilla min Facebook-sida "Stall Alexandra Ferm". Där uppdateras det flitigt med nya bilder och filmer. Det är något av det bästa jag gjort, den där fb-sidan, för det är så ENKELT att lägga upp nytt material där, och det är superenkelt för kunder att ta kontakt. Najs.
 
 
Några av de nya hästarna! Fina va?

Dålig dag.

Idag har jag legat helt pall i sängen med ett illamående utan dess like. Kämpade på i förmiddags, men fick sedan kasta in handduken och ge upp för dagen. Det här är väldigt ovanligt för o vara mig, dels är jag sällan sjuk och dels så brukar jag jobba som vanligt trots att jag känner mig dålig. Idag blev det dock inte så tyvärr. Eller egentligen har jag ju jobbat i alla fall, har ju  hållt på med pappersarbete, men ah - jag har hållt mig inomhus. 
 
Jag insåg i allt arbete inomhus att kroppen nog bara behövde ett break. Att hålla igång från sex på morgonen till ca 22-23 på kvällen med jobb är kanske inte riktigt hälsosamt alltid. Periodvis absolut, men någon gång måste man ta ett litet break. Men det blir ju gärna så att man jobbar galet mycket, när det är roligt, givande och när man har skyhöga mål. Min to-do lista innan jag fyller 25 är lång och smått galen, men allt går om man bara svettas tillräckligt mycket för det.
 
Jag har bestämt mig för att numera varje morgon istället för att stressa ut i stallet, ta en timme till att vakna och blogga, svara på mail osv. Tror det blir en bra plan. Med start fr o m imorgon.
 
 
Ps. Mitt simkort på mobilen är kass, så i väntan på nytt så når ni mig via mail/Facebook el  0708198699 .
 

Mysig ridtur...

 
Har just haft världens mysigaste ensam-tid, en låååååång skrittrunda på åsen, bort till klåveröd och vidare. Appe tyckte det var himla mysigt och traskade på hela tiden med öronen framåt. Haha, fast när vi kom hem och jag bad honom stå still blev han sur och tyckte inte samma sak haha <3 Världens goaste häst. Det var så himla skönt att bara rida iväg och hinna tänka en hel del. Även om jag nog sprungit upp för åsen själv fortare än vad Appe skrittade upp... haha! Han blir liksom väldigt filosofisk när jag skrittar ut honom.... han kikar sig omkring hela tiden och njuter av turen liksom. Det går inte fort ;)
 

Så saknad!

 
När vi ändå var i Råby och träffade på en fd praktikant så kunde vi inte låta bli att hänga med henne hem efter tävlingen och hälsa på min gamla älskade och sjukt saknade ponny Fröken Fanny! Hon har det verkligen toppenbra där hon bor numera och mår som en prinsessa. Men, trots det så blev det ändå känslosamt att träffa henne. Hon är en mycket speciell ponny, den där Fiffi!
 

Lagtävling i Råby

Låååååååååång resa för att hoppa en klass på 1 meter idag, men vad gör man inte är de frågade om vi kunde ställa upp för laget pga at de var en man kort.
 

SNYGG var han i vårt nya set med Equiline täcke samt luva och schabrak.
 
 
Appe gjorde som vanligt en fantastisk runda, kanske en av våra bättre rundor till och med. Hoppade superbra hela rundan igenom och satte nollan. Han är så himla fin. Bäst i hela världen. Film finns på min facebooksida "Stall Alexandra Ferm" ! Kika gärna :D

Ibland får man unna sig...?

 
Bilder när grejerna provas på Appe kommer.... gahh vad fin han kommer bli!

RSS 2.0