Tullstorps Hingstvisning!

 
Här har vi filmklipp på varje häst som reds under hingstvisningen på Tullstorp, samt lilla fölet som var efter Ampere.
Från ovan har vi då alltså-  Contador, Ampere, Raymore, Dragon Welt, Föl e Ampere, Ampitud, Zaladin och Eclectisch.
 
Vilken tycker ni är finast? :D
 
 
Här har vi ursnygga Clinton!
 
 
Eclectisch stod och njööööt av all uppmärksamhet!

Att fotografera en häst....

.... är inte alltid det lättaste.  När dessutom ponnyn är från polen och totalt orädd för prassel osv så gör det ju inte saken enklare ;)
 
 
Normala hästar, dem sätter uppmärksamheten på den prasslande ikea-påsen.... Polska ponnyn Anita, hon går gärna och kollar upp vad den prasslande påsen kan innehålla....
 
 
 

Söndag

Tjaa, vad händer idag då? Relativt luugn förmiddag för att om en timme ungefär dra iväg till Tullstorp för att kika på hingstvisning. Inte för att jag har några planer på att skaffa fölis, jag har ju inte ens ett sto - men himla roligt med utflykter är det ju. 
 
I eftermiddag blir det hoppning för de flesta hästarna, tänker ta fram stuts och lite kombinationer idag. Så kör vi ett race och hoppar igenom de flesta hästarna. Imorgon är där öppen bana i Maglaby, låter som en bra plan att åka dit och hoppa två stycken. 
 
Annars då? Tjaa, det rullar ju på!
 
 
 
 
 

Anita!

Då var Anita klippt! Skööönt sa hon, stod som ett ljus. Snygg blev hon allt, eller hur :D Hon är till salu!

Cabelle

 
Lilla Rödluvan tar sig för varje gång. Hon är ju himla okomplicerad den tösen. Ser fram emot att ut och tävla henne sen när hon är redo för det!

Anita

 
Igår fick även Anita sig en tur till ridhuset. Red ett okomplicerat litet pass på 10 minuter. Vilken fantastiskt snäll ponny. Gick rakt på släpet, stod still där, gick snällt in i ridhuset där två andra motionerade sina hästar och hon skötte sig exemplariskt. Stor fet guldstjärna till henne. Hon kommer göra någon grymt lycklig!
 

Eltina

 
Eltina blir allt bättre och bättre. Hon blir starkare i kroppen för var dag - även om hon fortfarande är mycket svag. Här är tre filmer från igår som visar exakt hur hon är för dagen, supersnäll och go men såklart är där lite att jobba  på. Exempelvis så blir hon gärna lite låg i formen och galoppen jobbar vi mest på att  få upp mer styrka. Hon ska få skor på sig - sen får vi upp på åsen och galoppera  samt klättra! :)
En JÄTTEGO häst är det i alla fall, jag gillar henne grymt mycket. Hon försöker alltid och gör ALLTID så gott hon kan :) Hon kommer bli en riktigt fin häst med mer styrka!  :D

Disikerat hästben idag...

 
Idag hittade vi på något riktigt intressant. Vi dissekerade ett hästben. GRYMT intressant att få se live hur det ser ut invändigt. Kommer lägga upp ett gäng fler bilder sen och visa. Hästar är fantastiska djur. Galet coolt  uppbyggt!
 
 
 

Så sant

 

Välkommen Anita!

Welcome to Sweden Anita!
 
Imorse klockan halv fem körde vi till Ystad för att hämta upp lilla Anita. En gudasöt b-ponny - PERFEKT som barnponny. Herregud så snäll hon är.
 
 
Här lastas hon av i ystad :)
 
 
Väl hemma på gården!
 
 
Tilly hälsar välkommen ;)
 
Nu har Anita hunnit bli ryktad (jisses vad hon fäller) och longerad för att få röra på sig. Som vanligt så kunde jag inte låta bli att hoppa upp barbacka på fältet och skritta några varv.  Typical me ;)
 
 
Fantastiskt snäll. Haha, skrattade ihjäl mig åt denna bilden som bosse tog. "Yeeaah" liksom!

Snart i mål med denna dagen!

 
Startade dagen med en ny häst i stallet, en valack på fyra år som ska ridas in. Han fick åka till ridhuset och bli longerad och träna på kommandona. Väldigt lyssning och uppmärksam! Fortsättning följer på fina Charlie!
 
Sen gick även Rödluvan i ridhuset - riktigt fin är hon. Hon är till salu, men vafan.... jag vill liksom inte sälja. Dilemma ;)
 
Direkt där efter så åkte vi med Tojje till Åstorp för att träna för Johanna. Grymt många bra tips fick jag och Tojje skötte sig som vanligt super. Det är en riktig arbetsmyra. Nu är det hem och träna vidare och stärka upp honom ytterligare. Jättepeppade är vi på det :D
 
Sen blev det lite skoningar för Bosses del. Flera kundhästar och när vi väl landade hemma, så fick Gigo nya dojjer. Ingen rast och vila här inte - för direkt där efter så for bosse vidare till ytterligare kunder som behövde skor på sina hästar :) Kan säga att min tappra man är fortfarande inte hemma klockan 21.30.
 
Mina duktiga praotjejer har städat upp hela stallet under em/kvällen och jättefint blev det.
Just nu sitter jag med bokföring och pappersarbete, kvällen tar ju liksom aldrig slut. Får bli lite bloggning mellan arbetet :)
 
Imorgon kör vi tidigt på morgonen och hämtar ny ponny!
 

Obama

TWIN OBAMA E. ROOSEVELT 1110  - Rotspon-Rubenstein-Rosenkavalier.
 
Här är en jättego  storhästvalack på 6 år som jag brukar rida ett par dagar i veckan. Snäll, och rör sig bra!
 
 
Han är till salu!

Vad sägs?

 
Söt ponny?
 

Good morning!

Idag är vi nog alla lite sega efter gårdagen.
 
Idag är det ganska mycket på schemat. Många hästar ska röra på sig och Tojje ska till Åstorp och vi ska träna för Johanna! Sen ska bosse sko lite (.... eller mycket.... ). Box ska förberedas inför morgondagen till en ny ponny som kommer.  Jisses, aja, det blir nog superbra!
 
Idag har Tojje stått hos mig i tre månader! Det firar vi som sagt med träning för Johanna :D
 
 
Och igår så ryckte vi av mer än halva manen på honom. Vi har nu både blåsor och köttsår i händerna...
 
 

Galen ridtur....

Idag red jag och en av mina praotjejer ut... Rundan som var tänkt att ta ca 1 timme, tog över tre timmar. Vi red så jäkla mycket vilse, så ah, herregud. Hästarna fick sig en långrunda med mycket galopp och väldigt mycket backträning upp och ner. På Söderåsen finns det liksom inte en enda liten sträcka som inte är backe. Grymt bra träning för hästarna!
 
 

Appendix i flyinge!

 
Bästaste finaste Appendix. I lördags var Appe och jag på vår första tävling ihop. Gick in och nollade första klassen och i andra fick vi ett pet. Han blev verkligen helt överexalterad i andra klassen. Det var ganska trångt på framhoppningen, så fick liksom inget flyt. Men, wtf - Appe är fantastisk alltid! Världens roligaste häst att rida på, underbart positiv alltid och överlycklig över arbete <3

Alltså Appe <3

 
0 fel i 90 cm och ett pet i 1 meter... Berättar mer sen!
 

Hälsat på Gammelman

 
Igår tog vi även en sväng-om gammelponnyn Nicke. Oj, vad han fäller just nu! Lilla lurvponnyn :)
 

Good morning!

Idag ska det hinnas med en del. Hästarna ska trimmas, det ska skos, tränas och ikväll ska Appe poleras inför imorgon. Allt ska förberedas inför imorgon bitti, då vi måste köra 7.15. Tidig morgon!
 
 
Ah, med detta snabba inlägg säger jag GOD MORGON och vi välkomnar fredag!
 

Leonne och Batista!

Även mina praotjejer fick kämpa på lite varsin häst hos Lisa!
 
 
 
Lisas hästar är grymt ärliga med hur du rider, de ger ingenting gratis - utan det är enbart korrekta hjälper som gäller. Grymt bra träning för sin egen del! När du själv gör rätt - då går hästen rätt och precis som den ska! Så tjejerna fick lite att bita i, men det gick hur bra som helst efter en liten stund :D
 
Tack för denna eftermiddagen Lisa!
 
 

Dressyr för Lisa!

Har just kommit hem från ett givande pass med Bliss för Lisa. Bliss kändes väldigt fin efter bara en liten stund, himla roligt!

Rödluvan!

 
Rödluvan går stadigt i alla tre gångarterna - otroligt snäll. Rör sig riktigt bra, dags att börja sätta lite fler krav än "framåt och svänga" :)
 

Bildbomb Eltina

Sorry, jag kunde inte välja ut bilder. Hon är enormt vacker att se på, fina Eltina!
 

Till salu!

Sneakpeak

Här kommer en sneakpeak på Eltina och Rödluvan, visst är de fina? :D Flera bilder kommer senare - nu ska vi vidare till Lisa och rida!
 
 
SUPERFINA är dem <3
 

Somnar med många tankar ikväll!

 
Precis kommit hem från träning med Bliss för Tina DuBoje! Fick många tankar med mig hem, ska sova på detta och är väldigt inspirerad att träna vidare imorgon :D
 
 
 

Chip och färg!

 
Då var både Mammut och Rödluvan chippade och fixade så vi kan göra pass på dem. Lite klurigt där med hurvida Rödluvan var skäck, eller fux med roliga tecken.... Slutade med att hon blev fux med roliga tecken ;)
 
Mammuts bruna nyans var också lite obegriplig och svårläslig, men det slutade med att han blev "svartbrun" med gula inslag. Jisses vilken jäkla svår grej det måste vara att färg och tecken bestämma hästar! En hel vetenskap!
 

Tips!

 
Det här märket på pälsglans var grymt jäkla bra!! Spraya, låt det torka - sen faller liksom tovorna isär av sig själv. Grymt bra!

Dagens fråga....

 
Ska den här hästen, som för övrigt är fux på resten av kroppen klassas som fux med tre strumpor och en fläck på höger framben - eller är det en skäck?
 
Hmm... ;)
 

Pott-träning!

 
Så himla smart, Lisa har köpt pottor på Ikea som har blivit cavalettistöd. GRYMT smart!
 

Morgonpepp

 

Vi äro alla lite trötta ^^

Gääsp!
Igår blev det en ganska sen dag , med full rulle hela dagen, så idag är vi väl alla lite möra tror jag. Jag sitter just nu själv vid frukostbordet och njuter av att få solen i ögonen faktiskt. Jag måste ju säg att jag tröttnar aldrig på det. Idag ska alla hästarna ridas som vanligt och ikväll blir det dressyrträning på Bliss!! SÅ HIMLA roligt! Jag känner mig lite som ett barn på julafton, underbart!
Ska se om jag kan få till lite filmer på Eltina och Rödtott bland annat idag. Det var ett tag sedan jag filmade dem två. De utvecklas ju hela tiden varje dag!
Just det, idag kommer även DV för att chippa lite och göra pass på två hästar. Mammut och Rödluvan ska få riktiga namn. Ah, så idag blir det en ganska så chill dag, fast med mycket att göra ^^
 
 
 

P&J 17 mars Åsbo RF

Tog med mig Tojje och Appe till dagens pay and jump på hemmaklubben.
 
Tojje var.... någon heeelt annanstans i tankarna idag! Haha, han som alltid brukar sätta fullt fokus så fort man börjar arbeta, han var någon helt annanstans idag ;) Vårkänslor tror jag det är. Haha!
I alla fall, den ponnyn har så sjukt enkelt för sig så han nollade runt sin 80 runda trots att han inte alls var med på noterna. Aja, han har alltid gått som tåget innan - någon gång måste ju vara den första där han är ur fokus ;)
 
 
Appe, han gick hur bra som helst. Pigg och framåt, som alltid och överdriver som vanligt på hinderna - men fin annars och hoppar som vanligt fantastiskt. Han ger mig alltid en grymt fin känsla <3
 

 

Lyckligaste Mammut!

 
Mammut blir verkligen överlycklig varje gång man tar sig an honom. Idag red Amanda på honom, vilket gick jättebra. Han uppskattar verkligen allt man gör med honom, så som så lite att borsta svansen, till så mycket som ridning. Han älskar allt man gör med honom. Verkligen positiv och glad ponny!
Han är grymt duktig och gör allt han kan :) Så himla rolig ponny!
 

Dressyrsadel <3

 
Helt sjukt vad jag insåg idag när jag trimmade Bliss i Lisas dressyrsadel att SHIT VAD JAG SAKNAR att sitta i dressyrsadeln! Jag tycker verkligen det är roligt att rida dressyr och som jag sagt tidigare - jag hoppas på min 23årsdag att jag kan unna mig en egen dressyrsadel.
 

Hahahaha xD

 
Tilly blir alltid GRYMT pipig när vi longerar hästar. Undrar vad hon tänker? Om hon tror vi plågar de stackars hästarna? Haha, ingen aning. Lätt irriterande är det i alla fall ^^

Repost....

 
Är bara tvungen att reposta denna.... klockrent!

Dör *.*

 
ALLTSÅ HUR SNYGGA???! Dem här måste bli mina en vacker dag. När jag har råd ^^
 
Finns att hitta här : http://skarahastsport.se/produkt.asp?id=2169
 

Älskade Bliss! <3

 
Bliss var som vanligt helt fantastisk. Hon skuttade runt en 120 idag utan att blinka. Hon är pigg och glad, men lyssnar jättefint på mig. Så himla synd vi petade sista hindret. Tror jag råkade tjuvhålla henne, men som sagt, i övrigt kändes det superenkelt och hon är verkligen laddad :D Vi är i ett bra flow nu!
 

Tack Victoria!

 
Victoria har varit här och praoat en vecka nu, har verkligen varit en supertrevlig vecka - riktigt bra jobbat!
Tack och vi syns igen tror jag allt :D
 

Lampor uppe!

 
Vaarde ljus!!
 
Äntligen har vi fått upp lampor på gaveln på stallet, så man ser även i mörker! Grymt bra, och fint blev det!
 
Spaden ni ser på bilden ska bli kompis med bosse inom kort..... det ska ju bli rabatter utanför stallet.... och fina stenar som ramar in.....
 

Finbesök igår!

Igår var elektrikern här och fixade lite grejer som var välbehövligt. Med sig hade han Tillys kompis Teddy!
 
 
Teddy är en snorunge på två år som Tilly jämt skäller ut ^^
 

Herr tjockis!

 
 
Balou vilar sig i ligghallen!
 

Appendix öppen bana perstorp!

I tisdags fick Appe-pappe skutta lite över "öppen bana" som de hade i Perstorp. Appe har ju inte varit ute och hoppat på ett tag, så det var lite "av och på" i rytmen, men tycker ändå att han skötte sig bra. Han är ju så himla snäll och enkel på hinder, det viktiga på honom är ju bara att man måste hitta den jämna rytmiska galoppen, så blir allt så enkelt :) Men, det kommer! Träna, träna, träna! Han blir ju väldigt lätt överambitiös, så de första sprången kan mycket väl se ut såhär...
 
 
 
Men sen så brukar det gå bättre ^^
 

Ännu mera Tojje....

 
Hovslagaren.... om jag lutar mig allt vad jag kan åt höger.... så får vi se om du orkar hålla mig!?
 
Pröva duger hörredu Tojje, men en stor balanserad hovslagare är faktiskt inte så enkel att rubba på, haha!
 
Tojje testar de flesta gränserna i hanteringen nu... men får känna sig besegrad.... vaaarje gång.....
 
Tojje har det minsann inte lätt alltså.... ^^ <3 haha

Tojje på P&J Åstorp 12/3-15

 
Igår var Tojje på P&J i Åstorp. Skuttar över en LB-bana som ingenting.
 
Jag gjorde verkligen världens tabbe igår. Jag tänker i godan ro att det börjar kl 18, så vi kör så att vi är där halv sex. Jo men tjena. Det  började ju kl 17, så vi var ju supersena. Ut med ponnyn, på med grejerna och det blev en snabb framridning innan vi supersnällt nog fick gå in och hoppa efter alla ponnys och innan storhästarna. SÅ HIMLA SNÄLLT. TACK ÅSTORPS RYTTARFÖRENING!! 
Tojje tyckte väl bara livet var jätteball och skötte sig exemplariskt i alla fall och sätter två nollrundor. Den ponnyn alltså! Lika lycklig oavsett. Här är det inte så komplicerat liksom. TUSEN klappar och mycket beröm fick han efteråt och många morötter i krubban <3 Den ponnyn kommer bli något stort!

God morgon!

 
Startar upp dagen med två filmklipp på Tojje som skuttar över stock i solskenet!
 
GOD MORGON :D

Solen lockar fram bus!


 

Balou och Agnes

 
Till Balou anlitade jag en beridare size pytteliten, som red fantastiskt bra! Balou gick som en liten klocka och hoppade första rundan felfritt och andra med ett pet. BRA JOBBAT AGNES, det  var skitroligt att se :D
 
Balou är till salu!

Jensi i förrigår!

 
I tisdags var jag i Perstorp och hoppade ett par hästar på deras öppen bana! Jag bara älskar systemet "öppen bana". Här ovan ser ni Jensi hoppa en bana för första gången i sitt liv. Med bravur!

Har massor av kul att berätta!

 
Be right back!!
 

TIPS till alla ponnyryttare!

 

 

Gårkvällen...

 
Igår hade vi det verkligen supermysigt i stallet, hästarna var hur gosiga som helst och jag passade på att ta en filmsnutt på dem <3

Mammut löshoppning!

 

Min mini-man! 😆

Ett filmklipp publicerat av alexandra ferm (@alexandraferm) Mar 8, 2015 kl. 10:46 PDT

 
Igår fick även Mammut löshoppa i Maglaby. Han hoppar bara bättre och bättre för varje gång. Ska ladda upp fler löshoppningsfilmer och visa sen :) Även hans polare Bambi löshoppade och jäklar - där hade poletten trillat ner, han hoppade helt super!
 
 

Bästa Bliss!

Årets debut är gjord, vi åkte till Perstorp och hoppade en 120cm klass. Bliss var väldigt laddad och på tårna, så himla rolig är hon. Hon kändes jättefin, hoppade super och vi är verkligen på G! Fick ett pet, men i övrigt en bra runda. Nu är vi taggade till tusen för nästa tävling som är i Ängelholm!
 

Nyfriserade damer x2

Två till som blivit friserade och snygga är Rödluvan och Eltina. Bort med all fluffig päls och fram kom väldig läckra primadonnor. Mummaa.... De var snälla bägge två att klippa. Den lilla tyckte det var lite äckligt vid ansiktet, men vande sig sen :)
 
 
Rödluvan ...
 
 
Och Eltina!
 
Gud vad jag vill ha lite värme nu så jag kan duscha hästarna. För, som de ser ut nu! Men så som de packar in sig i lera varje dag, så är det väl inte så konstigt -.- Tacka vet jag sommaren, då är det så mycket enklare att hålla monsterna rena!
 
 

Before/after MAMMUT!

Idag har jag gjort det, jag har klippt honom! Äntligen säger jag bara, och oj så välbehövligt.
 
 
Stackars klippmaskin, har lånat en från "lyckliga fåret" och måste säg att jag är impad. Den tog sig igenom Mammuts päls helt utan bekymmer! Strongt!
 
 
Working... working....
 
 
DONE!!  Makalös skillnad. Tror han steg sisådär 20 000:- i pris nu. Min fula lilla ankunge <3
Nu när han är klippt så ser man alla småsår och värmeutslag. Det var verkligen på tiden att klippa honom. Nästa gång KB kommer, så ska han få en b-vitaminspruta!
 
Vad sägs, känner ni igen honom?

Nu händer det!

Gissa vem som ska klippas idag?
 
 
Någon som vill se före och efterbild?? ;)
 

Högtryckstvätt...

Bosse arbetar hårt på gården varenda dag.... För några dar sen så var det utsidan av stallet som gick från att vara gröna alg-väggar till avspolade vita (okej... nästan vita.... de ska målas om i sommar!) väggar!
 
 
För den som har överflödig tid och  känner att den så gärna vill spendera den på gårdsarbete - välkommen hit! Haha! Här är hur mycket som helst att göra varje dag. Allt är ju under uppbyggnad!
 
 

Jensi igår :)

 
Hoppfilm kommer senare :)

internetproblem

Mitt internet är just nu slöare än jag vet inte vad. Mitt humör är lätt rabiat. Det liksom kryper i hela kroppen.
 
 
Ska klippa ett gäng hästar sen idag, väck med lurvpäls!
 

Eltina!

 
9årigt sto som är typ världens snällaste. Vem som helst kan rida denna damen - hon bara sköter sig.

Tojje i förrigår!

 

Sunshine! 🌞

Ett filmklipp publicerat av alexandra ferm (@alexandraferm) Mar 4, 2015 kl. 3:14 PST

 

 


Jensi!


D-ponny 147cm till salu!
 

Mammut!

 
Min irlänska minihingst <3
 

God morgon!

Igår bjöds det på mycket sol och hästarna skötte sig som vanligt. Busade till det och red även Mammut igår på ängen. Bilder på det kommer.... min lilla lurviga ponny <3 Överväger starkt att klippa honom ^^
 
 
Idag står det ridning på schemat , as usual, och jag ska se till att filma en del av hästarna.  Någon speciell ni är sugna på uppdatering om? ;) Appe, Bliss, Jensi, Balou, Gigo, Tojje, Eltina, Rödluvan el Mammut? ;)

Bliss idag...

 

Ett filmklipp publicerat av alexandra ferm (@alexandraferm) Mar 5, 2015 kl. 3:18 PST

 
 
 

Appe 5/3-15

Appe var LÄTT explosiv idag, studsade och busade mycket ibörjan av ridpasset idag. Vårkänslor delux tror jag allt.  Men, som vanligt så är hans arbetsmoral grym och trots lite bus, så vill han alltid prestera sitt bästa <3
 
 
Min stora kärlek <3
 

Säsongsdebut!

Nu är första anmälningen till tävling detta året gjord!
 
Jag och Bliss åker till Perstorp och hoppar en klass på söndag, jag är galet taggad och jag tror Bliss också lär vara det på söndag :D Det ska verkligen bli himla roligt. Bliss känns jättefin att rida nu och ah, vi får väl se hur det går på söndag. Roligt ska det bli i alla fall :D
 
 
Det får ju gäärna gå lika bra som i kullabygden i fjol! Hihi <3
 

Solen sken...

 
En stund på förmiddagen i alla fall.... sen blev det regn och hagel -.-
 

Glöm inte!!

 
Följ mig gärna på instagram, heter alexandraferm där - lite extra och snabb uppdatering på allt möjligt som händer i mitt liv :)
 

RSS 2.0