Fina Titan!

 
Liten snutt på Titan, fantasisk häst det där...

Visningar

Har underhela förmiddagen spenderat tiden med att göra tre hästar superduperfina och sedan visa dem för kund. Gick superbra. Härstna gick toppen och det känns verkligen som ett kvitto på jobbet som lagts ner. Kul är det! Har sedan ridit ett gäng hästar till, bl a ett par unghästar. Nu ska jag ut igen och rida sista gänget. Sen är det kväll i tid för en gångs skull kanske?  ;) Jag och B ska göra en riktigt god middag ikväll och titta på film. Mysigt avslut på denna "braiga" dagen!
 
 
Bild från igår när jag trimmade Titan! Film kommer om ni vill se :)
 

Synd jag missar!

 
 
Något jag sååå gärna hade velat är att vara med på "Hästföretagarforum 2014". Det är verkligen supersynd att jag inte tänkte på det tidigare och planerade in det. Hade varit superintressant att åka dit och lyssna!
 
Här är programmet för detta året, jag är superavis på de som är där!!!;
 

Torsdagen den 27 februari 2014 7:00-8:30 Möjlighet att följa ryttarnas fria morgonträning 8:30-9:00 Kaffe, mingel och registrering

9:00 Forumet startar

9:05 Ideellt, kommersiellt och företagsamt - Karin Mattsson-Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande, ger sin syn på framtiden och hur vi får ihop de olika delarna i hästsporten. Hur gör andra, mer traditionellt kommersiella sporter?

9:25  Patrik Kittel - Inte bara en mästare på hästryggen. Så jobbar han för lönsamhet och långsiktiga affärsrelationer. Och så undviker han dåliga affärer. Följ med på en intressant resa bakom kulisserna hos en av världens mest meriterade hästföretagare.

10:15 Hästjuridik – Konkreta exempel och goda råd varvas med frågor ur verkligheten. LRF Konsults jurist berättar om vad som gäller, vanliga missförstånd, hur man förebygger tvister och vad man ska tänka på när ingenting går som man tänkt sig. Exempel 1 – Hur undviker jag som säljare alla fällor kring hästförsäljning? Vad gäller, vad gäller inte, hur ska jag agera för att slippa strul och få nöjda kunder?

10:35 Bensträckare och diskussioner

10:45  Exempel 2 - Vad gör jag när hyresgästen inte betalar? Vilka är mina rättigheter, vilka är hyres-gästens och hur löser jag bäst problemet? Är det någon skillnad mellan att hyra ut en stallplats och att ta in en häst på inridning eller tillridning?

11:15 De digitala trenderna är som gjorda för hästföretagare – häng med på en inspirerande framtids-resa bland betalningslösningar, kortfilmer och andra användbara – och ofta gratis – innovationer som spås ta över den digitala världen. Anna Gullstrand guidar, inspirerar och förklarar.

12:00 Lunch – Räkmacka.

12:45 Affärsidé internationell entreprenör inom ridsporten – hur lyckas man med det? Möt Peter Bollen, agronomen som startade det internationella foderföretaget Cavalor och idag livnär sig på att arrangera tävlingar – från unghästtävlingar på vardagarna till världscuptävlingar i Mechelen under nyår.

13:30  Skatter och moms för hästföretagare – Hobby eller affärsverksamhet? LRF Konsults skattejurist Fredrik Rosén berättar om aktuella fall och ger intressanta tips som guidar dig rätt i skattedjungeln.

14:05  Bensträckare och diskussion

14:10  Hur resonerar Skatteverket? Och varför. Skatteverkets hästexperter kommer och berättar om bakgrunden till reglerna och hur man jobbar med tolkningarna. Dessutom ger de en rad tips och goda råd på vägen.

14:30  Fika

14:55  Årets Ridskola – Hur blir man det? Södertälje ridklubb kombinerar ridskola med 450 elever i veckan med tävlingsverksamhet på toppnivå. Dessutom finns det något för alla, även för ickeridande föräldrar. Vitamininjektionen och verksamhetsledaren Andrea Barth berättar om resan som tagit Södertälje ända fram till Årets Ridskola.

15:35 Avrundning

15:40 Jubileumsmingel i montrarna med snittar och bubbel

15:50 Förflyttning till clinicen eller fortsatt mingel i montrarna.

Fredag 28 februari (ingår i torsdagens biljett)

8:30  Uppsamlingsmingel med kaffe och fralla

9:05  Gödselns möjligheter och omöjligheter – en resurs i förändring.

9:15  Så löste vi vårt gödseldilemma. En rapport från verkligheten.

9:55  Hur tar jag bäst hand om min gödsel? Och vad gäller egentligen för lagring, spridning, förbränning, fermentering och förädling? Tillsammans med tillverkare och myndigheter som reglerar och kontrollerar guidas vi genom de vanligaste alternativen till gödselhantering. • Hur fungerar alternativen? • Vem vänder de sig till? • Hur ser ekonomin ut? • Vilka hot och möjligheter finns? • Vad är tillåtet och inte? Vi får bland annat höra om traditionella spridningsmetoder, Swebos gödselpannor, Svensk Bioenergis pellettering av hästgödsel till förbränning, Kompostkungens fermentering av gödsel och Hästföretagarna i Västsverige, som efter noggranna analyser kommit fram till att biogas är alternativet för dem.

10:55  Bensträckare och bikupor

11:05  Vilka ekonomiska möjligheter finns för den som vill satsa på alternativa metoder för gödselhantering? Vinnova, Tillväxtverket och Energimyndigheten ger exempel och förslag.

11:30  Diskussion med panelen och publiken - Vad krävs för att ta nästa steg?

11:50  Tack för i år!

 

 

 

Något jag ska planera in nästa år kanske? Eller inte kanske... Det SKA jag göra!

 

 


Arkivbild!

 
Längesedan jag jobbade med hovslageriet nu, så fort jag är bra på att rida, då ska jag lära mig o sko igen ;)  Haha!
 

Alltså <3

 
Just nu så bara leker livet med hästarna. Nästan alla går verkligen super och trimmandet ger resultat. Vi har gått in i ett nytt projekt här på gården och det går verkligen lysande! Just Scandium, som är på bilden här ovan är helt fantastisk. Åh, kloka fina damen <3
 
 
 
Foderhandlaren har varit här, har tränat med två hästar nu på förmiddagen, Unicum och Scandium, sedan har vi fikat i boden och haft möte. Nice!
 
I eftermiddag är det två träningar till som gäller, och därefter så ska "mina"  hästar ridas. Härligt! Jag rider verkligen fullt ut nu. Bosse hjälper mig med all mockning, fodring och utsläpp nu, det är verkligen GULDvärt.
Awesome att kunna lägga all energi  på ridning. Nu jäklar ska jag bli riktigt bra.
 

Scandium

Här har vi några snuttar från måndags morgon. Träning, träning, träning!
 
 
 
 

<3

Alltså, det är så sjukt jäkla gött väder. Solen värmer verkligen. Underbart!!!
Har just ridit Totte, som gick super i paddocken. Tränade Scandium i morse, har ridit några till sedan dess. Sune gjorde fantastisk lunch och gården har finputsats. Nu återstår det tre hästar att rida, vi ska även köra iväg på äventyr till hästhagen och kika på lite hoppträning. Regina skulle behöva hoppträna någon annanstans än just här hemma på gården så det låter perfekt! Sedan är det visningar ikväll på i princip samtliga ponnys. Spännande.
 
Dags att släppa datorn, och ut och jobba vidare! Kommer visa filmer från gårdagens träning med Scandium senare idag. Kika gärna!
 
 

Finally home!


Kom hem igårkväll och hade sån ridabstinens att ag var tvungen att rida hela c-ponnygänget jag har hemma. Haha, awesome! Sjukt vad jag saknat hästarna o jobbet. Tur jag haft sån SUPERPERSONAL som fixat allt <3 och snacka om att allt var tiptop när jag kom hem! Underbart :D TACK tjejer - Emma, Hanna och Malou!
 

Right now..

 
Så befinner jag mig i malaga där jobb och semester är blandat. Skönt med värme, men längtar efter mina hästar kan jag ju säg! Tönt jag är...  ;) Har fixat ihop ett superteam som jobbar hemma på gården medan vi är iväg. Är supertacksam över det! Aja, snart är jag tillbaka i verkligheten igen! Ville mest slänga in en hälsning!
 
 
 
 

Trött häst

 
Trött gulligt sto jag ridit in åt kund.
 
Jag är verkligen supermotiverad nu. Jättefina hästar inne och vi har riktigt bra planer jag och A för dels min karriär, hästarna på gården, gården i sig samt annat kul. Taggad på livet - yes!
 

Bozz - Till salu!

 
 
 
 
Kolla in hur fin Bozz blivit! Fyraårig valack e Zuidenwind - Figaro, rör sig super och har verkligen supertemprament!
Hur lättriden som helst, trots sin storlek på strax över 170cm!

Från 0 - 3

 
Från att inte haft stövlar el chaps på cirka 3 månader, till att stå med tre par pioneerstövlar. Great! Outlet är bra grejer det! Nu har jag lite stövlar att slita på framöver ;)
 

Glasan

 
Mobilen lyckades ta slut på sitt batteri, så kunde inte filma fina Glasan, så blev enbart två bilder på honom. Men checka bara in hur gullig han är. Kapacitet så det räcker till flertalet hästar och utstrålning till tusen! Den här ponnyn kommer gå hur långt som helst!
 

Minja!

 
 
 
Här har vi goa Minja, fantastiskt gulligt sto på 17 år. Rolig ponny att rida på, vill jobba!

Hoppning Dyzma!

Kolla in coolaste ponnyn ever. Vilken liten gummiboll och vilken inställning!
 
 
En sånhär i storhäst? Ja tack!
 
Bara stutsar över en meter utan några som helst tveksamheter. Märks att han är bra riden och mycket tävlad för sin ålder!

Info

Filmer och mer bilder på de nya ponnysarna kommer troligen imorgon. Det är fantastiskt kul att ha så fina hästar hemma nu. Jag är verkligen supernöjd!
 
 

Minja!

 

Minja är ett supergulligt c-ponnysto på 17 år, väldigt välriden och fin i hoppningen. Säljes åt kund. Svensk ponny med alla papper i ordning. Perfekt till en liten tuff ryttare som vill ha en kul ponny att tävla på!
 
 

Dyzma!

 
Liten hoppkanon på fem år har vi här! Cponny valack på ca 135cm, gått LC som fyraåring, startad en LA nu som nybliven femåring och nollade. Vilken liten klocka! Så galet lättriden på hinder. Rör sig coolt.
Bilderna gör honom inte rättvis alls, för det här är en ponny som är jäkligt läcker, speciellt i rörelse. Hoppar som en gummiboll och är otroligt snäll!
 
 
 

Glasan!

 
Ny ponny inne, kom sent i torsdags. Fantastiskt vacker valack på 4 år med kapacitet utöver det vanliga. En ponny som kommer gå HELA vägen. Rör sig helt fantastiskt och hoppar super. C-ponny på ca
137cm.

Sneakpeak!

Två av tre stycken är nu ridna och fixade med....
 
 
RIKTIGT fina ponnys jag fått hem nu! Kul!
 
 

Ponnys på G in!

Tre stycken c-ponnyer är på G in i stallet, ett sto och två valacker!
 
Jättefina allihop, på torsdag anländer alla tre om allt går som det ska !
 
 

Olimpia såld!

 
Fina fina Olimpia är numera såld!
 

RSS 2.0