Bozz

 
Här har vi Bozz, valack på 3 år!
 

Sockilus

 
Visst är han fin? Himla läcker med sina ljusbruna ögon!  :)
 
 

... morgonhumor

 

brb!

Åh, har lite o berätta. Bland annat att vi varit utan ström i över två dygn sedan stormen. Fyfasen. OJ vad man inser hur mycket hästarna dricker, känns som att jag inte gjort något annat än sprungit med vatten till hästarna. Allt för att de ska må bra <3
 
Träd trillade över ridhuset.
 
 
En sådan tur är att ridhuset faktiskt är oskadat. Två träd aka 2 ton trillar över varav det ena ligger på och det andra knäcktes, och ridhuset klarade sig. Änglavakt!


Ska uppdatera  ikapp läget. Måste få fatt i folk som jag inte kunnat ringa pga död mobil som inte gått att ladda osv osv. Spännande! 
 
Nu- släppa ut hästarna och sedan hämta två tjejer i Perstorp!  ;D
 
 
Söööt bild på fölis!
 

Till salu!

 
Inriktning: Allround  
Typ: D-ponnier  
Kön: Sto  
Födelseår: 1998  
Namn: Chocolate Mint  
Pris: 40 000kr           
Häftig tävlingsponny kat. D säljes. Ren connemara e. Lofty Roderick RC 74. Coco är en snygg ponny med mycket motor, snabb, kvick och vändbar. Svårslagen omhoppningsponny! Tävlad upp till Msv B med föregående ryttare samt P90 fälttävlan. Frisk och sund ponny utan skadehistorik. Säljes endast pga att ryttaren växt ur henne! Därav priset.
 

Fina Bozz!

 
Fina Bozz, rolig häst att rida på, Rör sig riktigt bra och god inställning - till salu! Tog även ett litet kryss på honom idag, kul tyckte han! :D
 

Hingst


 
 
 
Här har vi en d-ponnyhingst på 6 år som jag ridit in, han börjar bli trevlig att rida. Mycket enkel häst att rida in, en tuffing med go! Rör sig trevligt! Kan säkert bli fin i dressyren!
 
:)

läget

Morgonen idag bjöd på "Kvarnstena megafrukost" i röda stugan, så jäkla gott! Allt för att det skulle fotas material till hemsidan som snart är igång på riktigt! Nice!
 
 
Kvarnstena är känd för sina megagoda frukostar...  ;) <3
 

 
Har hunnit rida ett par hästar, mina duktiga praoelever jobbar på som tusan och är superduktiga och nu ska jag själv ut och hoppa dressyrhästarna tänkte jag. Det är alltid en kul syn det. He. He. He.
 
 

Vacker treåring!

 
 
Riktigt fin treåring till salu!

<3

 
Bild från arkivet när jag och Bosse stod och smidde i somras <3
 

"Stostallet"

 
Här har vi "mitt" ena stall. Här finns just nu 4 boxar, en till är på G att byggas. Fint! Här kommer även finnas skospilta när allt är färdigt.
 
 

Hästarna igår

Alltså igår vet jag inte va som hände. Näst intill alla hästarna gick helt fantastiskt igår. Ex, Scandium fick till en så enormt stor galopp så jag tror till och med Scandium var chockad över sig själv. Totte gick grymt fint och "mina" hästar skötte sig också toppen. Gick och la mig med ett smile på läpparna. Idag tänkte jag de flesta hästarna ska få öva mycket lösgörande skänkelvikningar samt träna påskjut bakifrån. Riktigt få sätta sig på bakbenen och skjuta på. Det får bli dagens övningar på nästan samtliga hästar!
 
 

Myspys!

 
Tre bilder till från idag när jag ridit Bozz, treåringen!
 

3åring

 
Supergo 3åring, rör sig hur fint som helst. Till salu!
 
 
 

"Min" sadelkammare!

 
Såhär ser det ut i sadelkammaren som jag har till mitt förfogande! Stoort och rymligt, helt underbart. Grålaserad panel på väggarna och vit i taket. Kristallkrona som lyser upp. 20 tränshängare i smide, 6 stycken sadelhängare. Stor korg för benskydd och lite mindre korg för lindor och paddar. Liten korg för luvor. Liten trähylla för pälsglans, arnika osv.Schabraken uppradade och ett bord som är bra att skriva kontrakt, veterinären brukar lägga sina prylar på den, osv osv. Sadelkammaren är ännu inte färdig, hjälmhängare i smide ska upp, samt sadelgjordshängare i smide. Ett klaffbord ska också upp, så det kan kokas vatten till ex. betfor, te el kaffe. Jag är totalt in love i min sadelkammare!

Vill ha...

 
I dressyrmodell dårå... Äger inte ett enda dressyrschabrak. Kanske borde införskaffa, nu när jag debuterat som dressyrkärring? Hm, tåls att tänka på!
 

Haha ganska kul...


Läget

Förmiddagen idag bestod utav först morgonsysslorna dårå, sedan blev det två träningar för A med Scandium och Titan. Jisses vad bra de gick efter en stund. Övade mycket på dynamik och reaktion, vilket ledde till väldigt bra resultat i slutet! Två svettiga och nöjda hästar fick duschas av sen och ställas in i box. Awesome!
 
Sedan har veterinär varit här och besiktigat en ponny samt checkat en annan. Underbart att ha K.B som kan komma ut så fort och hjälpa till. Han är galet duktig på det han gör och går alltid att diskutera och rådfråga. Underbart att ha en sån veterinär som alltid har en check på att hästarna mår fint!
 
 


Gammal bild på Coco och jag!

"Stora stallet"

 
Här har vi då "stora stallet". Det är här alla dressyrhästarna står. De flesta hästarna kan titta ut genom fönsterluckan och det är väldigt vackert samt funktionellt byggt.
 
Fortsättning följer.. :)
 
 
 

Dressyrtävling 13/10-13

 
Måste säga att jag är förvånad över dagens resultat. Jag kunde verkligen inte ana att det skulle bli så bra, trots att ritterna kändes galet spända och vi gjorde många stora missar som ska rättas till till nästa gång. Båda hästarna gick väldigt spänt inne på banan, men tog sig runt och gjorde vad de skulle ändå trots allt. Jag gjorde flera nybörjaretabbar (hehe) som jag tar med mig till nästa gång och rättar till. Jag ska inte säga att jag är nöjd med mina ritter idag. Inte med någon utav dem. Men jag är stolt över hästarna, som gjorde varsin debut på tävlingsbanan. De har ju faktiskt aldrig varit ute och tävlar förrut! Knappt varit utanför gårdens ramar heller för den delen. De har aldrig sett dressyrstaket eller så många hästar på en gång. Fantastiska hästar.  Men nöjd alex? Nej. Absolut inte. Men jag vet vad som måste jobbas på tills nästa gång och jag är galet taggad. Tävlingsmänniskan i mig kräver revansch. Jag är galet motiverad och tror att jag vet exakt hur jag ska lägga upp kommande vecka/veckor innan det är dags igen. Ska diskutera med A och lägga upp en plan.
 
Hästarna som sagt, skötte sig underbart. De försökte trots allt vara till lags, trots allt var lite läskigt och där var galet mycket o titta på. Många morötter  ska de få när jag går ut och nattar dem för kvällen <3

yay!

 
Alltså, vad hände? Jag blev trea med Titan, och sexa (av fyra plac) med Skandium! Utvärdering kommer...!
 

Knoppade och fina...

Då var prylarna putsade, hästarna knoppade och jag har mutat massor med sockerbitar.
 
Imorgon bär det av till Kristianstad för dressyrtävling, vilket ska bli väldigt spännande. Kan gå hur som helst. Hästarna har aldrig varit ute innan, tävlingsdebut för de båda två, och jag själv har inte tävlat dressyr på sisådär 7 år eller något. Exciting...
 
Jag är i vilket fall som supertaggad på att göra två bra debuter! Önska oss lycka till - för det lär verkligen behövas!
 
 
Titan och hans helsyster blir det som ska följa med!
 

paddock!

 
Kommer ni i dagarna visa er runt lite här på Kvarnstena Gård tänkte jag. Här ovan har ni vår fina paddock!
 
I bakgrunden skymtar ni ett stort gräsfält där vi också har tillgång att rida på. Stoor yta att galoppera på.
 
 

Stoflocken

 
Kolla så mysigt jag hade med stoflocken igår. Gosigaste hästarna på hela Kvarnstena tror jag allt. Det är de tre avelsstona på gården samt så är det de svarta stoets föl, som är e Bernstein ochheter Zolig! Myshästar!

Mitt hus!

 
Här, i världens sötaste stuga bor vi!
 
 

Har ni sett något liknande?

Gissa vem som har mjukisdjur i varje håla i ridhusväggen?
 
 
Jo, Lotta Wallin!  :)

Right now..

Alldeles just nu sitter jag i soffan och pustar ut. Vilken awesome dag. En ponny blev såld här på kvällen, hästarna har gått superbra och jag har hunnit klippa ytterligare en häst idag. Två stora kameler är numera snygga igen när vinterpälsen är av. Nice, nice. Tycker det är så drygt att klippa hästar när jag inte har någon hjälp i stallet som kan fixa med annat under tiden. Det känns liksom som att jag inte får något gjort, i och med det tar 30-45 min per häst. På den tiden hade jag ju kunnat göra något bra mycket roligare liksom ;)
Yeye, ska nog se till att hoppa i duschen och bli av med alla små jäkla hår som kliar över hela kroppen nu, efter att ha klippt hästarna. Nog babblat, god natt på er och sov gott!
 
 

Träning för Henrik Johansen!

 
 
 
 
Idag har eftermiddagen spenderats hos Lotta Wallin för att träna för Henrik Johansen. Jag är lika motiverad, inspirerad och glad efter varje gång. Det är verkligen hur coolt som helst hur han på ett träningspass kan få mig som ryttare att få en helt annan bild på hur enkelt det kan vara!
Titan skötte sig urfint och vi är mycket taggade inför tävling på söndag!

Sockan!

 
Fina Sockis! Ska lägga upp en hel bana början på nästa vecka, så ska ni få se på en riktig stjärna!

Blandade bilder

 
Höst <3
 
 

Sockan

 

Valack på 8 år e Highlight, 170cm smäcker långbent modell. En valack med go i, stor galopp och mycket hopp i sig. Supersnäll i all hantering och ridning. Enkel på hinder, styr och häng med. Är tävlad upp till 110cm. Rolig häst att rida på marken, är utbildad LA dressyr. Lätt att få i form och flyttar sig i sidan. Snäll att rida ut.

Film finns att se vid intresse!

 
 
 
 
 
 
 

^^

-Hemsida är på G! En till mitt företag, sedan så vet jag att A håller på att fixa med en till gården...
 
-Massor av projekt i anknytning till gården är på gång. Stort, stort, stort!
 
-Dressyrtävling på söndag. Ehm. Whut? Japp, det är sant. Med två hästar dessutom.
 
-V 44 kommer det vara fullt ös här på gården... blir en galet rolig vecka!
 
 
 
 

Bed and Breakfast and Box

Supermysig faluröd stuga, toppmodern invändigt med 4 sängar, 2 extrasängar v b. Linne och handdukar. Kök, kyl, kaffe-&tekokare, bashusgeråd. Dusch och toalett.
Tillgång till stallplatser, hagar och stort ljust ridhus utan trängsel, med musikanläggning och hindermaterial.
I den intilliggande boden finns Wifi. Välj till frukost, halv-  eller helpension enligt önskemål.
 
Här finns tillgång till svampskogar, cowboygrill, cyklar, skåneleden, sportfiske, kanotpaddling, skogsritter, dressyr- och hoppträning och mycket annat kul.
Vi kan fixa utflykter; tex till Flyinge kungsgård, Skånes djurpark, runda till skånes bästa ridsportbutiker, eller varför inte till Köpenhamn (ca en timme med tåg). Våra picnickorgar är berömda. Avgift kan tillkomma för aktiviteter.
 
På gården finns hundar, katter, höns, kaniner och hästar.
 
Pris stugan weekend lågsäsong; 1800:-
 
Pris stugan per dygn lågsäsong; 950:-
 
Pris Kvarnstenas megafrukost 65:- per person
 
Pris helpension per person (frukost, lunch, middag, fm och em fika där målen kan bytas till picnicar) fre-sön 2000kr per person.
 
Passa på att ta lite semester. Ta med familjen eller några goda vänner?
 
 
 
 

Tukke hoppar bank!

 
Hahah rotade bland lite gamla bilder och ramlade över dessa bilderna på Tukke när han skulle hoppa bank för första gången. Herregud. Alla sätt är bra ... utom de dåliga? Hihi!
 

^^

 
Miris får nya skor på bild...
 
Dagen idag har verkligen bara försvunnit. Nu ska jag försvinna ut i ridhuset och jobba asset av mig. Har ju en hel del att rida iväll. Så det blir musik på och så full rulle. Trimma dressyrpass på dressyrhästarna och markarbetespass på endel av försäljningshästarna och roliga "tänka framåt och kvickt" på unghästarna. Låter som en mycket bra plan.
 

Music on, world off.

För första gången på galet länge, så är jag helt ena på gården. Ska ut i ridhuset och rida ett gäng hästar med musik på högsta volym. Något som gör mig grymt mycket mer peppad på hösten/vintern är musik. Vi har ju stora högtalare i ridhuset, så det är bara o docka i Ipoden och köra på med favoritmusiken. Hästarna älskar det också!
 
Någon som har lite kul musik att skicka till mig som jag kan lägga in i Ipoden?  Jag lyssnar på i princip allt. Är en riktig periodare och kan lyssna på allt till och från!  :)
 
 
Totte är en av hästarna som ska få dansa till musiken idag... han börjar bli fin tottemannen! Många spärrar har släppt  nu och det känns som att vi kommit över den största trösklen. Nu går det "bara" framåt! :D
 
 
 

läget

 
Live-bild, nästan i alla fall. Kom precis in efter att ha ridit på fina Sockan - häftig häst det där. Grymt cool galopp. Ska filma honom i dagarna och visa. En hopphäst för den kräsne!
 

 
Dagen innebär full rulle för min del. Fixat stallar på morgonen, sen har jag hunnit rida Bozz, Jamaica, Sune och Sockan dårå.
 
6-7 hästar kvar att rida, så det är bara att kasta sig i en macka och fortsätta. Go, go, go! :D

Bozz

 
Mobilbild från igårkväll när jag red på den nya 3åringen som kommit in till försäljning! Vacker häst, eller hur? Stoor smäcker valack med supersteg!
 
 

Sockan!

 
Vacker storhäst på 8 år som kommit in, fantastisk hopp/fälttävlanshäst! Hur rolig som helst att rida.
 
 
 
 

Update!

God morgon alla! Sorry för no update, men mitt internet tog slut förra veckan. Yes, ni hörde rätt. Vi har XL bredband, så vi kan surfa för 80 gb, men det tog slut efter tre veckor. Suck - igen.
 
I vilket fall som, så har det hänt massvis på gården. Hästar har kommit och åkt, samt så har vi ju faktiskt genomfört en dressyrkurs i helgen! Alla har varit inblandade och hjälpt till och jäklar vad bra det gick! Det var ändå en provkurs, där deltagarna skulle vara brutala med sin kritik, men vi lyckades faktiskt på första gången göra det allra mesta helt korrekt och deltagarna var mer än nöjda... Spännande! Det här har varit ett stort projekt för oss, som vi senare kommer att införa till åtminstonde varannan helg, med olika tränare osv. Kul kul!
 
Vi kommer även kunna erbjuda B&B&B = Bed and Breakfast and Box, coolt va? Så, är ni på långresa, ex meeting här i skåne? Så kan ni alltid ta in här på kvarnstena och ha det grymt bra och lyxigt. Vi kommer hålla hög klass på alltihop.
 
Gah, så kul! :D
 
 
Kolla in denna kul bild, Noah (pudlen...) kikar på dressyrträning på kursen!
 

RSS 2.0