Nya modet med grimma!

 
 
 
 

Regina och Gigolo!


Alltså hur duktiga är dem inte? Regina hittade måna nya knappar iförrigår och varje ridpass lär hon sig en hel del. Utvecklingskurvan är påväg spikrakt uppåt! :)

Mammut utvecklas!

Mammut har stått nu ett tag för att vila upp sig, men idag så satt jag upp. Ni fick ju en sneakpeak på bilderna innan idag - han är så himla fin min lilla kille. Han har verkligen smält allt han lärt sig och har utvecklats sedan sist.
Han kommer bli grym när han är klar :D
 
 

Bella!

 
 
 
GUDOMLIGT söt welsh-ponny med full stam! Supersnäll och go ponny. En näpen och söt tjej på 9 år! Nu är hon klippt och friserad, har även hunnit rida på henne idag - jättesnäll!
 
 
 

Älskade Mammut <3

 
Vad ska man säg? Han är så himla fin, min fula lilla ankunge!
 

Bella

 
Hur söt är hon inte?
Hon kommer bli en perfekt ponny till den lilla ryttaren. Hon är ca 126cm hög. En welsh-ponny!
 

No-name

 
Lilleman på 2 år som ska gå som sällskap till Mammut, gryyymt söt ;) Han har inget namn ännu,  någon som har ett passande?

New in!

 
Två små skruttar kom igår kväll. Den översta är ett sto på nio år, mamma till den under som är en valack  på 2 år. Stoet ska säljas och valacken ska gå med Mammut :) Visst är de söta? Fler bilder kommer... Ska bara ladda upp dem ;)
 

Härlig bild <3

 
Startar morgonen med denna härliga bilden!
 

FULL RULLE!

 
Då har Matador ställts på transport mot Finnland och vi önskar honom all lycka till i framtiden!
 
 
Idag har det varit fult ös sedan i morse... nya hästar in, en häst ut och ytterligare en såld. Grymt bra är det. Equimed var här och fixade exportpapper på Matador och Kjell var här och besiktigade en ponny. Utöver det har det som sagt rullat hit två nya ponnys och ytterligare fler är på G. Tja vad ska man säg? Jag är nöjd :D
 
 
Det börjar bli grööönt, kastanjeträden börjar bli gröööna :D
 
 
 

ÖPPEN BANA I HILLARP!

Nu jäklar kommer jag och Josefine dra igång många roliga evenemang framöver!
 
Först ut blir det ÖPPEN BANA i Hillarp med titthinder. Här kan du komma och träna banhoppning med din häst och ta all den tid du behöver.
 
 
Jag menar, vem vill inte komma och hoppa ett GULDhinder? Oh la la vad glammigt det är.
Kika gärna in på vår Facebook-grupp och dela  gärna så att så många som möjligt av era hästvänner ser detta :D
 
Facebook-gruppen heter "Öppen bana i Hillarp"! :)

Vill ni vara med? Tveka inte! Hör av er till antingen Josefine, 0709533131 eller mig, 0708449174!

Matador i kvällssolen!

 
Sötaste Matador i kvällssolen! Han är såld till Finnland och kommer att åka snart :) Han kommer få det toppenbra!
 
 
 

Kleo ;)

 
Haha, lilla Kleo fick ta något språng igår - vilket hon tyckte var jätteroligt och hon hoppade verkligen fint. Tyvärr lyckades inte Bosse fånga det fina på bild, utan alla bilder såg typ ut såhär. Stackars Kleo känner sig förnedrad att behöva se ut som att hon ska riva hindret, när hon faktiskt hoppade väldigt fint över ;) Aja Bosse... nästa gång kanske bilderna blir bättre ;)
 

Tojje!

 
 
Idag fick Tojje hitta på roligheter tyckte han! Han har ju i princip enbart hoppat gympahoppningar och tränat mycket styrka uppe på åsen på senaste, men idag så fick han lattja lite på hinderna som stod kvar efter P&J på Åsbo igår. LAJBANS sa Tojje och susade över en bana på 80-95 cm. Bilderna är från när vi hoppade fram och filmen från när vi hoppade banan :)

Kleo igår!

 
Ska lägga upp lite filmer på Kleo senare idag :)
 

God morgon!

Igår höll vi igång från sex på morgonen till midnatt. Det var verkligen fullt ös hela dagen. Idag står inte så många tider att passa på schemat, men mycket ska hinnas med ändå. Alla hästarna ska gå och det ska köpas fölskor och en hel del småärenden.
 
Tja, det är väl bara att sätta igång!
 
Igår åkte Balou till sitt nya hem!
 
 
 
 

OJojoj....

..... vad det har varit brainstorming och planer har satts i verket.... nu  jäklar kommer det hända många roliga påhitt!
 
 
 

Ponnys skodda osv...

 
Då var både Kleo och Matador skodda, de stod väldigt snällt och still. Har massor av roligheter att hitta på samt mycket som kommas ikapp med. Kör igång denna morgonen med lite Hard Rock musik för att komma i fighting-stämning, haha. Nu på morgonen ska vi köra med Kleo för att ta ny film på henne - hon gör ju sånna enorma framsteg varje dag. Fantastiskt söt ponny den där! Tyvärr fick jag ju avboka endel visningar igår, dels för att en av  ponnysarna blev såld i lördags och dels för att det var körtävlingar hela dagen på kloster. Var inom och kikade en liten stund, jisses vad fina och duktiga de är! Det är himla coolt att se dem :)
 
Jaja, solen skiner här över åsen och jag ska sätta fart nu på morgonen för att sen köra till grymma Josse så vi kan brainstorma lite.... många coola planer på G ;)
 

När man känner sig lite nere....

.... så kommer man ut i stallet och kan inte låta bli att bli full i skratt när hästarna fånar sig och gör sig till  för att få uppmärksamhet ;)
 
 
 
 

Skilda vägar...

Efter över ett år så går numera jag och Bliss skilda vägar. Jag önskar Bliss all lycka med sin nästa ryttare. Bliss är verkligen en fantastisk häst som kommer bli mycket saknad!
 
 
 
 

Appe bus <3

 
Här är  en som var glad att han fick komma ut utan täcke i morse. Han var  hm... väldigt akrobatisk och visade upp många konster. Tur han inte gör sånt när man sitter på, då hade man ju flugit till månen....
 

God morgon!


 
Vad ska man säg? Såhär välkomnade Mammut och Bambi mig i  morse ;D Good morning!

Planen med Mammut!

Många frågar mig om vad planen är med Mammut. Alla känner ju till denna knasiga och roliga ponny med otrolig utstrålning. Min plan från början var ju att satsa på honom, kastrera honom nu som treåring och sedan tävla honom och sälja till den som vill ta över.
 
Nu har det ju visat sig att Mammut är en klapphingst och dessutom typ en på miljonen som har problemet att stenarna sitter väldigt långt fram. Innebär att det är omöjligt att operera enligt veterinär. Annars hade det ju varit enkelt ;)
 
Aja, nu spelar ju inte detta så stor roll egentligen, då han är världens snällaste. Visar inga hingstfasoner alls, utan jag kan ha honom bredvid ston utan problem, jag kan transportera honom tillsammans med sto utan problem osv osv osv. Han är helt enkelt nog den mest okomplicerade ponnyn i världen. Enda grejen är ju dårå att han aldrig kan gå med ston i en hage. Men, det är ju också bara det som är "problemet".
 
Min tanke är väl att med detta, så kommer jag nog aldrig att sälja honom, utan jag kommer nog vilja låna ut honom till en duktig (eller ah, behöver inte vara duktig, bara viljan finns att bli!) liten ryttare som har lust att lägga ner energi på honom! Mammut må se knasig ut, men jag tror på honom och jag vet att han kan bli riktigt bra. Han har både kapaciteten i hoppningen och mentaliteten att kunna satsas på inom både hoppning och fälttävlan.
 
Han är tre år nu, han är inriden och verkligen supersnäll. Han är löshoppad flertalet gånger och gör det riktigt bra. Jag kan dessutom tänka mig att låna ut honom och vara med och sponsra med endel träningar och tävlingar. Vara en coach på vägen liksom. Jag sponsrar gärna med snygga schabrak och täcken med lite reklam för företaget på. Mammut är ju lite av en ikon ;)
 
Så ah, när rätt familj är hittad så är jag villig att göra ett kul avtal. Enda kravet jag har är att ryttaren är intresserad av att träna och starta små tävlingar till nästa år när han är fyra år. Som sagt, jag är gärna med och sponsrar med sånt.
 
Så, är du, eller känner du någon som hade varit sugen på detta? Bara hör av er :) Jag är väldigt öppen för förslag!
 
 
 
Just det, han är i alla fall c-ponny för dagen, har inte den blekaste aning om vilken storlek han landar på när han är färdigväxt, men för dagen är han ca 138cm.
 

Kleo

 
Kleo går verkligen från klarhet till klarhet. Efter ett par dagars lugn och ro, så åkte vi till ridhuset idag och det var verkligen en helt annan ponny. Hon gick stadigt och fint i form och otroligt lyhörd och fin för hjälperna! Jättefin ponny den där. Perfekt till den lilla tösen/grabben som ska ha sin första ponny :)
 

Jäkla skitväder....

Ena stunden blåser det storm, nästa snöar det och tredje ösregnar det. Ovanpå det, så kommer solen fram och strålar emellanåt. Jaja. Det är bara att jobba på i alla fall.
 
 
 
 
 
 

Kleo och Matador

 
Kleo är supersnällt b-ponnysto på fem år ca 125cm hög, en sån där perfekt nybörjarponny/skolponny för de yngre barnen. Hon är lugn och sansad, rör sig inte för stort - så det är enkelt för barnen att hänga med. Lyssnar mycket på rösten. Hon är inkörd dessutom.
 
 
Matador är en 7 årig valack på 128-129cm. Han är bra riden med mjuka gångarter och hoppar snällt det man styr på. Han är en väldigt trygg och stabil ponny med hjärtat på rätt ställe. Väldigt snäll på alla vis. Han är startad 80 cm hoppklasser i polen. En ponny som passar såväl till skola som till den lilla tävlingsryttaren!
 
 
 
 

Charlie

Här är en fyraåring som står här på inridning. Han har väl stått här i  2½ vecka nu och sköter sig exemplariskt. Han har varit väldigt enkel att jobba med. En väldigt klok häst.
 
 
Riden i alla gångarter i 1 ½ vecka och redan så trygg att han går att rida på fältet här hemma. Så himla snäll!

4 öron?

 
Haha, fick en lustig bild på Kleo när matador står bakom. Ser ut som hon har fyra öron ;)
 
 
 
Kompisar! :)
 

New in!

Matador....
 
 
 
Och Kleo.....
 
 
 

Cabelle

Cabelle går från klarhet till klarhet. Hennes ridbarhet och inställning är grymt fin och jag är verkligen glad för den hästen. Hon kommer kunna ge enormt mycket. Fantastisk tjej det där... :)
 

Visst har hon tagit sig fint? Hon var ju lite tanig när hon kom, men med lite ridning och massa mat så tar det sig ordentligt :D
 
(Ber föressten om ursäkt att jag inte varnade er att ta på solbrillor... mina vita armar bländar.... haha!)

TACK TJEJER!

 
TACK för dessa supertrevliga veckor ni tjejer har varit här och praoat! Hoppas ni fått ut något av er praktik, ni är alltid välkomna tillbaka!
 
 
 

Vackra Tojje <3

 
Tojje, den grabben VET att han är fin...
 

Bra start på dagen!

Hämtat upp två nya godningar i morse.
 
 
 
Grymt söta bägge två. Mer info kommer under dagen!
 
 
 
 

Viktigt, viktigt!!

 
Har numera två olika nummer jag kan nås på, så allihop - spara DESSA numera!
 
0708449174
 
samt
 
0728420607
 
Så... svarar jag inte på ena numret, så svarar jag troligen på det andra ;)
 
 
Tojje på bild! Visst blev han snygg i knoppar?
 
 
 

Kvällsaktiviteter hos oss....

Hingstvisningen i Laholm var riktigt roligt att se på. Vilken kvalité på hästarna och det var grymt kul att se så duktiga ryttare.
 
Igår hade vi en annan kvällsaktivitet. Vi dissekerade nämligen ett bakben från en häst! Alltid lika intressant. Jag blir lika imponerad varje gång hur det är uppbyggt och hur jääkla starka senorna är. Galet.
 
 

Kvällens aktivitet blir....

"I samarbete med Holsteiner Verband och Rolf-Göran Bengtsson visar vi,
Hippo Essentia, Holsteinerförbundets hingstar i Laholms ridhus den 8/4 kl 19.00
 
Biljetter köper du på Ticnet.
Nu är det bestämt!
De hingstar som kommer att visas är:
Amber
Connor
Clarcon
Dinken
Uriko
Crunch
Larcon...
Quiran
Cassalito
Lamaze
Coventry
Stolt visare är Rolf Göran Bengtsson.
Vi kommer även att visa några avkommor till Holsteinerhingstarna.
Varmt välkomna till årets stora hingstvisning!"
 
 
 
HUR KUL????
 
 

Dagarna går för fort...

Typ en vecka sedan jag uppdaterade här sist och jag kan inte riktigt förstå vart denna veckan har tagit vägen. Helt galet vad fort det går och jag är slut som artist på kvällarna.
Igår var vi på hoppträning i alla fall och Bliss var som en katapult. Herre jösses vad hon hoppade. Hon fick massage i fredags och någon spänning släppte säkert, för jäklar vilken vippbräda hon var med sina bakben och fräschare än någonsin kändes hon :D Himla roligt, KG öste beröm över henne. Finaste Bliss <3
 
 
Ska ladda upp lite filmer från denna träningen. Bliss var på hugget ;)
 

TIPS till alla ponnyryttare!

 
GLÖM INTE att anmäla er till årets kanske roligaste ponnytävling?! Perstorp har GRYMT coola priser, i alla kategorier och i alla klasser. Jag kommer vara på plats hela helgen och vi kommer ha med hela vår kollektion på sadelkammargrejer.
 
Vi ses väl där?
 
 

Gympahoppning

Igår blev det en hel del gympahoppning för flertalet av hästarna.
 
 
Appe fick fundera på var han satte tassarna och i vilken ordning....
 

Tojje var som vanligt kvick och hade stenkoll!
 
 
Bliss bara lekte runt över stutsen och kombinationerna. Professorn kan allt...
 
 
Balou fick stutsa över lite större hinder och hoppade som tusan!
 

Haha, kaos-morgon!

Idag började dagen i kaos, haha! Häst på rymmen och gissa vad? Ett FÅR sprang lös på gården som vi var tvungna att fånga. Tilly var GRYMT bra, det var tack vare henne vi lyckades fånga den. Snacka om instinkter!
 
 

RSS 2.0