Hjärnan på högvarv!

Just nu är min kreativa hjärna verkligen på högvarv. Efter en tråkig händelse för bara ett litet tag sedan som gjorde mig ganska ledsen, så vaknade jag dagen efter och kände bara att näe, nu jäklar är det slut på tråkigheter och nu är det på tiden att sätta en jäkla fart på allt, så att jag kan istället för att krypa mig fram till mina drömmar - så ska jag resa mig upp och se till att nu jäklar ska det hända något och jag är värd mer än att krypa mig fram till målen - på med springskorna och spring nu alltså.
 
Det här året är det året jag ska ställa allt på sin plats, lägga varje byggkloss på sin plats. Jag har backat tillräckligt nu, för att verkligen kunna ta sats och jag är mer än laddad för det. Löjligt kanske, men just nu känner jag mig som en hungrig tiger varje morgon jag vaknar, liksom mordisk i kroppen och hungrig efter framgång. Bosse, han är fantastisk som stöttar i allt och står ut med alla mina miljoner business-ideér, lyssnar och hjälper till samt påminner mig om att inte glömma äta och sova på vägen.
 
Så livet, bring it on. Med all tyng du gett mig i ryggsäcken - så har jag hunnit bli jävligt stark. Pröva bara att rubba mig - det går inte.
 
 

Bra o tänka på vid stalbygge :)

Annat att tänka på när man bygger stall är att utrymningsdörren måste vara av måtten 1,8 x 2,3 meter. för att vara godkänd, och där måste vara två stycken.  För att stallgången ska bli godkänd att binda upp hästar i, så måste den vara 3 meter bred. Däremot, om du har uppbindningsspiltor/spolspiltor så finns där inga specifika mått för hur stora de ska måste vara. Har du exempelvis små ponnyer el unghästar så kanske du vill ha det lite smalare, har du stora hästar kanske du vill ha bredare. Helt upp till den som bygger att bestämma!

Tänk på att alla lampor måste vara godkända IP65 klassade.

Tänk på att det är andra mått som gäller på boxar om du tänker ha sto med föl...

Mått för fölningsbox och box för uppstallning av sto med föl

Mankhöjd (m)

      

Area (m²)

      

Bredd (m)

      
<0,85       3,5       1,6      
0,86-1,07       4,5       1,9      
1,08-1,30       6,5       2,3      
1,31-1,40       7,5       2,5      
1,41-1,48       8,5       2,6      
1,49-1,60       10       2,8      
1,61-1,70       11       3      
>1,71       13       3,2      
 
Sto med föl får hållas tillsammans i fölningsboxen eller boxen för uppstallning av sto med föl fram till och med fölets sjätte månad. Därefter ska de hållas i utrymme motsvarande gruppbox.
 
Och vid gruppbox/samlingsbox gäller följande mått....
Utrymme per häst i gruppbox

Hållningsform

      

Boxstorlek

      
Vuxna hästar:       100 % av arean för vuxen häst i enhästbox      
Sto med föl:       100 % av arean för fölningsbox      
Unghästar 12-24 mån:       75 % av arean för vuxen häst i enhästbox      
Unghästar 5-12 mån:       50 % av arean för vuxen häst i enhästbox
 
 
Lite bra att tänka på vid stallbygge!  :)
 


 
Hoppas ni fått ut någonting utav dessa inläggen :)

Gårdagens träning i filmer!

 
 
Träningen i tisdags kändes inte alls bra, det var orytmiskt och hon var väldigt kittlig för mina sporrar samt så blev bettet för mycket broms. Till igår bytte jag bett och träns till mitt micklem med ett Waterford-bett! Sen så bytte jag sporrar till mina små rundade istället och då tyckte drottningen det kändes bättre och jag fick en MYCKET bättre känsla mellan hand och skänkel samt så blev det way mycket mer rytmiskt. Det gäller att göra det på drottningens vis, haha <3 Älskade Bliss <3

Fortsättning på gårdagens inlägg...

Jamen, vill du inte föda upp storhästar?

Grejen är, att där är så himla många som gör det redan och som gör det jävligt bra. Samtidigt, så är det så otroligt svårt att få det att löna sig. Sen måste jag ju säg att jag är himla intresserad av ponnysporten. Jag är ju realistisk och har ju insett för länge sedan att jag aldrig kommer kunna bli någon stjärna varken i hoppningen el dressyren. Mitt mål, är ju att ligga ganska stadigt i 140 klasser i hoppning i framtiden och så ska jag kunna rida MSV A dressyr stadigt. Men, högre än så kommer jag aldrig någonsin att komma. Dels så är jag 22 år och har fortfarande knappt tävlat pga att jag alltid behövt jobba, dels så är det så otroligt stora summor pengar som krävs för att ta sig upp till nästa nivå.  Dessutom, så är det inte riktigt min dröm att tävla så stort. Min dröm är att ha flertalet  (gärna 4-5) företag som rullar ordentligt med vinst, min dröm är att sätta spår på flera ställen i hästvärlden samt så är jag jäkligt intresserad av att sparka vissa i arslet så att de vågar kicka igång egna företag! Jag är gärna en mentor på vägen liksom... och jag är gärna delägare typ.

Jag skulle liksom kunna tänka mig att ha ett område där jag satsar på ponnyavlen och ponnysporten.  Ett område där jag har försäljning av hästar. Ett område där jag startar en egen ridklubb och satsar mycket på träning och tävling.  Ett område där jag satsar på ....  Ett område... Ah, ni fattar. För att hålla min egen motivation uppe hela tiden, så kommer jag ha ett eget litet stall med exempelvis 8-10 hästar där jag satsar på att ha det stallet som ett "långsamt försäljningsstall" och där har jag då mer kvalitétshästar alltifrån unga talanger till lite äldre som jag kan tävla lite högre på.

För att detta ska gå, så kommer det givetvis krävas att jag anställer en människa till vart område såklart som har ett "huvudansvar". Ex, Anders Andersson har ansvar över att rida försäljningshästarna.... ex Per Persson har ansvar över att ridklubben går som den ska.... och så vidare och så vidare... Mitt eget ansvar är att vara spindeln  i nätet och se till att vara mentor på alla ställena. Det är min dröm/mitt MÅL!  Nu har jag bara förklarat och berättat lite i vääldigt stora drag, men ni kanske hajjar hur jag tänker? :) Stora mål, men realistiska.  Jag är taggad till att göra allt för att nå dit jag vill!  

Nej, jag har inga små mål precis - men hur svårt kan det vara? Gäller bara att ta allting i rätt ordning och satsa stort!

 
 

Svävar på moln!

 
Idag stämde allt mycket, mycket bättre och vi var ett riktigt team - jag och bliss!! Fantastiska Bliss <3 Laddar upp lite filmer som jag kan visa imorgon :)
 

Stallbygge del 2

Sådärja! Alla grisboxar och griskrubbor ute, taket är höjt... det är uppstädat och går att fortsätta på stallbygget!

Nu var det ju då dags att bygga boxar. Vi valde att hämta boxar från CityBoxen, och vi är enormt nöjda med kundservicen och kvalitén på materialet. Grymt bra har det varit. Vi valde plastplank istället för trä, varför? Jo, för att det ska vara enkelt att hålla i ordning och för att det ska hålla sig snyggt länge. Hästarna är inte så intresserade av att tugga på plasten precis...

 

8 boxar skulle göras, och av dem 8 så valde vi att ha 2 stycken som hingstboxar. Vi valde att ha vipp-krubbor för att underlätta när det ska fodras.  Och för att inte glömma, galler till fönsterna beställdes givetvis också!

Boxarna är 3meter x 3,5meter.  Måtten för godkända boxar är:

Mått box för individuell uppstallning

Hästens mankhöjd (m)

      

Boxens area (m²)*

      

Bredd (m)

      
<0,85       3       1,5      
0,86-1,07       4       1,6      
1,08-1,30       5       1,9      
1,31-1,40       6       2,1      
1,41-1,48       7       2,2      
1,49-1,60       8       2,35      
1,61-1,70       9       2,5      
>1,71       10       2,7

 Källa: jordbruksverkets hemsida!

Att bygga upp boxarna gick relativt fort. Första och andra boxen tog längst tid, sen rullade det på ordentligt!

 

Fint blev det! :D Hästarna trivs hur bra som helst!

Fortsättning följer!


Ett av alla mina mål... ;)

En dröm jag har , som ska bli till verklighet inom de närmsta åren, är att jag tänker föda upp grymt jäkla bra ponnys och lägga rätt utbildning på dem i tid. Jag anser att det finns en hel del jäkligt bra uppfödare på ponny, som avlar jättefint på psyket, prestation och allt det dära, men sen så fattas en bit. En jäkligt stor bit. Nämligen utbildningen på ponnyerna.  När jag är ute och tittar på ponnytävlingar idag, så tycker jag att där är alldeles för lite ponnys som faktiskt har bra ridbarhet och där är alldeles för lite ponnys som är utbildade på ett sätt som gör att barn kan ta över och lära sig att rida på riktigt. Jag har en plan på att föda upp ponnys med föräldrar som presterat på banorna. Jag kommer intressera mig för avelsston som har bra mentalitet och välvilja, och hingst med bra ridbarhet.  Jag kommer själv utbilda dem i tid, så de ligger bra i fas för vad en 4 och 5-åring ska kunna. Jag kommer se till att hitta någon som kan ut och visa upp dem på tävlingsbanan, då jag själv är för gammal. Jag skulle absolut kunna tänka mig att sponsra någon duktig liten ponnyryttare som kan hjälpa mig att träna, och visa upp dem på tävlingsbanan. Jag själv kommer stå för grundjobbet och utbildningen.  Jag kan ju tacka min längd och storlek = jag kan liksom även trimma b-ponnys!

Jag tror detta är en idé som kommer att löna sig samt så kommer det gynna ponnysporten något enormt med en vuxen som lägger ner grymt  mycket tid på att utveckla ponnyer. 

 
Såå.... fram tills jag har denna möjligheten, så får jag ju se till att läsa på, lära mig massor och vara väl förberedd. Men visst låter det som en bra idé?
 
 

 


Spånar lite...

Jag skulle vilja anordna en riktigt grym P&J till sommaren. Eller ah, flera stycken p&j, men jag tänker mig att jag ska göra dem lite lyxigare och lite mer annorlunda än alla andras... Jag har en vän som jag tänker dra med på detta, så vi är två stycken som jobbar på det. Måste åka till denna tjej en dag och brainstorma lite... ;)

Jag tänker försöka få till minst  60 starter första gången. Det är mitt mål. Till sommaren så kommer jag ju ha en stooor gräsbana här hos oss, så det kommer vara en ordentlig yta att hoppa på. Jag tänkte se om jag inte kunde ragga ihop 8 sponsorer, så varje hinder är sponsrat ;) Det hade ju varit great!  Jag har så sjukt mycket ideér ang detta, så jag måste verkligen dra iväg till min kompanjon här va och börja sätta planerna i verk!!

 

Vad sägs, låter det spännande? Hade du velat komma hem till mig på en riktigt lyxig, lite annorlunda p&j? ;)

 


God morgon!

Igår hann klockan ticka över halv tolv på natten när vi var klara. Det var ridning, det var hämtning av spån, det var fix och trix samt skoningar. Puh. Idag står det ridning på schemat, samt så ska väl bosse sko någon häst tror jag. Appe måste skos bl annat, då han lyckats dra av sig en framsko. Ikväll bär det av till Trolleholm, äntligen träning för Peter Eriksson igen!! Det ska verkligen bli himla roligt. Bliss är laddad. Ska be Bosse filma mycket.
 
 

Stallbygge del 1

Let´t talk about.... stallbygget.

När jag valde att flytta till denna gården, valde jag också att vi skulle behöva lägga ner enormt mycket arbete innan det ens gick att sätta in några hästar.  I byggnaden, som man kan dela upp  två delar kan man säg, fanns grisboxar. Där fanns plats för ca 400grisar. Så i vilken ände skulle man börja?

 
Ena delen...
 
 
Andra delen....

Det var ju såklart bara att sätta fart! Dags att riva! Box, efter box bars ut. Griskrubborna var en historia för sig, som TUR var, så var de bara limmade på betongen, och inte fastgjutna. Tack Gud för det, annars hade det tagit väldigt mycket längre tid.

Stenen lades i en hög och skroten i en annan. Skroten kom där en lastbil och hämtade, kan ni gissa hur många ton vi burit ut?

6 TON!

Så, efter att allt var rensat, så var det bara till att kämpa på med att städa upp så gott det gick. Sen hade vi ju nästa problem. Taket. Taket var enbart 240cm högt, enl jordbruksverkets regler så måste takhöjden vara minst 3 meter när man har verksamhet. Annars är det 1,5xmankhöjden på hästen. I och med vi har verksamhet så ska vilken häst som helst kunna ställas in och därmed så blev vi tvungna att höja till 3 meter. Taket var enligt experterna omöjligt att höja, utan att riva det helt,  och börja om på nytt, men tack vare gårdsägarens uträkningar på hur det skulle gå till och bosses kunskaper inom snickeri så gick det alldeles galant att höja taket.  Bosse samt en vän hjälptes åt och sammanlagt tog det väl en vecka att fixa -  fantastiskt gjort!

 

Sådärja, 3,20 meter i takhöjd och bättre kunde det inte bli!

 

Fortsättning följer...

 


Före och efter!

 
Före vi satte igång med stallbygget....
 
 
och efter! (synd jag inte hade tillräckligt med vidvinkel på mobilen... där är fyra boxar på varje sida - två stycken syns inte ;) Aja, visst blev det bra?
 
Håller på att skriva endel inlägg ang vårt stallbygge! Kan bli ganska spännande, eller hur?
 
 
 

Rödluven löshoppar!


3 dar utan internet....

... är tre väldigt svåra dagar i mitt liv, haha!
Har lyckats göra av med över 65 GB denna månaden - well done alex. I alla fall. Igår blev det en rolig där där jag på förmiddagen fixade stallarna och red ett gäng hästar i Ljungbyhed, sedan kom Tojjes och Gigolos ägare Linda på besök, hur jäkla trevligt som helst. Hon tog med sig sin nya värstingkamera och så knäpptes där ett gäng bilder på både Tojje och Mammut! Ska bli spännande att se dem sen :)
Sen kom en ponny, som ska säljas - därefter blev det hoppträning på Bliss.
 
Full rulle med andra ord :)
 
 

Balou :)

 
Är han inte gudasöt? Han längtar till en egen matte/husse nu! Någon som söker c-ponny som skulle kunna passa i vilken av disciplin som helst, så finns han här. Otroligt enkel att rida på, och lika enkel att hantera.  
Grym ponny, verkligen!
 

Balou

 
Försöker visa Balou alla fiskar och hajar i vattenpölen, men icke att det går o skrämma denna ponnyn inte!
 
Fler bilder kommer!
 

Tojje i paddocken!

Visst blev det härliga bilder från dagens premiärtur i paddocken på Tojje?
Solen sken, Tojje var mycket pigg, flashig och spännis inför de snygga flickorna som också var i paddocken, men som han visa upp sig. Hingstar är verkligen roliga att rida och hålla på med, de ger allt!
 
Kan ju meddela att så som han såg ut på första bilden - välpolerad och bländande vacker, så såg han inte ut när ridpasset var klart.... då var hela benen, magen och ah...allt en enda lervälling ^^
 
 

Tojje!

 
Lite sneakpeak på ett gäng bilder som togs på Tojje idag när det var premiärturen i paddocken detta året!

Good morning!

Alla pigga och vakna denna... väldigt grå söndag?;)
 
Jag och Bosse var uppe med tuppen och fodrade hästarna i alla fall, samt så skodde bosse någon häst. Sitter just nu inne och velar om vad vi ska äta till frukost. Idag har jag bestämt mig för att några hästar ska ridas ut en tur på åsen, en sväng om kopparhatten tänkte jag. För, solen kommer nog - den håller på att kämpa sig igenom molnen just nu. Ooooch regn har jag ju inte riktigt rätt att skylla på idag ;)
 
 
Bild från arkivet! Denna ponnyn står idag på ridskola och har det toppen!
 

Inte alltid...

... Bosse har såhär knasiga kunder som vill få fötterna fixade!!
 
 

Stor motivation är också...

... Alla uppdateringar jag får dagligen från många av de hästar jag sålt. Det kan verkligen göra hela min dag när någon som köpt häst/ponny el fått hjälp med sin häst/ponny hör av sig och berättar hur det går.
 
Varje häst som passerat hos mig har ju gjort sitt alldeles speciella avtryck. Och... det börjar ju bli väldigt många som passerat genom åren! Tänkte, här kommer en liten bildbomb på en bråkdel av alla hästar som passerat!
 
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
Jag insåg när jag bläddrade bland bilderna att okej... det här var VERKLIGEN enbart en yttepytte bråkdel,
men vilka minnen jag har med allihop <3

Vardagen rullar....

Ibland kan jag bli lite sådär full i skratt när folk man pratar med på fullaste allvar tror att driva företag med häst är en dans på rosor. Vaddå, tänk - du har ju x många boxar och tänk vad mycket pengar du får in varje månad. JISSES, jag såg att ponnyn du nyss sålt, den var ju ute för 50 000:-, då har du ju tjänat jättemycket denna månaden!
 
Den där kategorin människor får mig att dra en djup suck och ah, nä - jag orkar ibland inte ens förklara. Vad tror ni liksom händer med dem 50 000:- ? Att de hamnar på lönekontot? Nja- inte riktigt.
 
Jag tänker lite såhär, antingen så är man en människa som har företag med hästar liknande mig och gör det för passionens skull.  Då går det nätt och jämt runt. Man lever för att få utveckla hästarna, man tar ut en rimlig lön och man lever väl ett ganska "normalt" liv. Eller ah, hur jäkla normal man nu är när man håller på med dessa djuren.
 
Eller, så är drömmarna ganska mycket större än så. Jag har i princip aldrig tagit ut en lön, utan jag låter alla pengar investeras i saker som i framtiden kan ge ännu mer betalt. Jag nöjer mig inte med det jag har nu, utan jag vill ju ganska mycket mer än såhär. Jag är ganska så grym på att komma på kreativa idéer måste jag ju lite kaxigt erkänna. Jag är grym på att lösa problemen som uppstår på vägen och jag är grym på att fullfölja mina mål och se till att det blir verklighet.
 
Vi har haft ett GALET tufft år bakom oss, typ fått tråkiga och väldigt orättvisa smällar gång på gång. Nu är det dags att rätta till allt och backa dem stegen vi blivit tvungna att backa och nu ta sats för att kliva upp igen. Det har tagit både psykiskt och fysiskt allt som hänt, men inte går det att gräva ner sig för det, utan det är bara att lära sig av smällarna och piska på sig själv att resa sig upp igen.
 
Vad krävs för att motivera sig själv då? Tja, jag kan ju bara tala för mig själv, men för min del så handlar det om att hitta de här små inspirationerna i vardagen. Olika block där jag skriver ner allt som händer, planer, ideér och hur jag ska nå dit är jättebra för mig. Jag behöver projekt att hålla på med hela tiden, det gör mig galet fokuserad. Det gör mig också galet inspirerad att göra en så enkel sak som att köra till grannklubben och titta på tävlingar. Trots att vardagen är ganska hektisk och tiden är knapp, så tvingar jag faktiskt mig själv att verkligen ta de här små stunderna till att motivera mig själv. Annars så blir man ju knäpp tror jag!
 
Jag, den snåle ekonomen själv, har även blivit bättre på att unna mig saker då och då. Typ, de där springskorna som kostade 200kr... Jag menar, jag mår ju så otroligt bra av att springa, så det är väl klart jag ska ha riktiga skor o springa i och inte stallskorna? 200kr är ju så små pengar, men hade det varit förrut, så hade jag vägrat och tänkt att de där 200kr är ju ett bidrag till det blivande ridhuset...
 
Jag skulle kunna spinna vidare på detta inlägget hur länge som helst, men känner väl att jag får sätta punkt för stunden i alla fall. Vet egentligen inte ens vad jag babblat om, men ibland är det bara så skönt o skriva av sig lite :) Det är ju trots allt det bloggen är till för! I med och motgång!
 
 
 
Random bilder på Tukan, <3

Gäsp...

God morgon världen....
Har ju dragit på mig världens förkylning, så jag är ju lagom gnällig just nu. Igår hade jag en trevlig trip till Göteborg med Josse som skulle hämta en häst. På dem timmarna i bilen smidde vi många planer..... ;) Blir till att ses snart igen så vi kan brainstorma lite ;D
 
Idag står inget speciellt på schemat, utan hästarna ska ridas och jag ska försöka hinna ikapp lite här på bloggen tänkte jag. Jobb, jobb, jobb - men i vilken takt jag vill idag! Just det, hö och halmleverans kommer också idag, det behövs - snart slut på balen! :)
 
 
 
GRYMT snygga Linn och Oprah!! Speciellt i det schabraket...? ;) hihi <3 SAKNAR ER LINN  :)

Städning pågår....


JISSES vad smutsiga väggarna och speciellt TAKET var i rummet där vi tänkt göra en samlingsbox.  Högtryckstvätten gjorde en hel del nytta kan man ju säg. Numera är där rent, och redo för att fixas till. Måla, det gör vi till sommaren.
 
Bilder på detta resultatet kommer! Tror det kan bli jättemysigt!

Gammelmannen!


Gammelmannen  Nicke lever goaste livet som pensionär och har i uppgift att vara sällskapsponny. Perfekt, han ser verkligen ut att må som en prins och jag är så glad att han får lov att ta det lugnt och känna sig viktig igen!! :)

Hemsidan är uppdaterad!

Ni vet om att jag har hemsida va? Där allt aktuellt ligger ordentligt framme, aktuella hästar, priser, info osv.
 
 
 
 
 
 
Skriv gärna en kommentar på hur ni tycker sidan är. Fattas något? Är den tillräckligt enkel att hitta det man söker? Ah, ni vet allt det där som är så viktigt med en hemsida :)
 
 

Tips på fina hästar!

 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=873628
 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=873626
 
 
Filmer finns i annonserna! Kika gärna, det är verkligen goa hästar :)
 
 
 
 

Eltina!

 
Den enda bilden där Eltina stod hyffsat still på och ganska bra med benen, den blev ljuset jättekonstigt på. Jisses alltså. Min kamera är verkligen på sluttampen. Ahja, man ser ju i alla fall hur hon ser ut. Ganska snygg häst får jag ju säg!! Denna damen kommer göra någon så himla glad!!
 

Haha!

 

Tränshängare!

 
 
Tränshängare för två träns. Handgjord och i bränt trä, för att få fram det unika mönstret. Hur snygg? Finns att köpa med fler hängare också.
 
In på hemsidan för att läsa mer! http://alexhastochhovvard.hemsida24.se/
 

Sadelbockar...

 
 
Bosse har börjat tillverka grymt lyxiga och snygga prylar som inredning till sadelkammaren. För den som vill ha det lite lyxigare och snyggare än alla andra liksom. Här är en sadelbock, ganska så basic, men funktionell. Plats för en sadel, ett träns samt så finns där ett hyllplan för div småsaker. Varje sadelbock är unik, då vi bränner dem för att få fram träets ursnygga mönster. Vi satsar på handgjorda saker, för att varje grej ska vara unik och gjord med känsla.
 
Ska visa fler grejer i andra inlägg....
 
Sakerna finns att köpa på min hemsida - http://alexhastochhovvard.hemsida24.se/
 
Kika gärna in där!

Eltina!

 
Eltina går från klarhet till klarhet, hon är så himla klok den hästen. Dags att lägga ut annons snart tror jag allt! Hon är så himla enkel att jobba med. Ambitiös, lätt för hjälperna och otroligt snäll o trygg. Den här hästen kommer göra någon himla lycklig tror jag! Eller varför inte ridskola? Hon är ju så grymt snäll.  Film kommer, ska bara hinna ladda upp den först :)
 

Sneakpeak

 
Hur snygg? Sadelbocken alltså...
 

Läget!

Har varit ifrån bloggen ett par dar, pga mycket o göra. Hästarna rids, stallarbete, börjar kläcka nya ideér till mer business. Eller ah, jag har ideér hela tiden, men har börjat komma så långt att jag ska sätta några i verket nu. Great!
 
Har även börjat ta upp min  egen träning igen ordentligt. Har börjat så smått med att springa upp för åsen och sen ner igen. Bra början, blir ca 8 km. Jag får ju lägga band på mig själv när det gäller springandet. Jag blir liksom aldrig trött. Men, vill bygga på mina muskler - därmed springer jag i backar på åsen! Till sommaren vill jag ha förbättrat mina magmuskler mycket mer än vad det är idag...
 
 
I alla fall. Alla hjärtans dag idag, startade den på väla en sväng med Bosse och min minste bror Kalle, mysigt! Köpte mig ett par springskor. Typ spygröna.
 
 
Nu ska vi fara iväg till ridhuset, mer uppdatering kommer ikväll! :)
 

Full fart!

 
Ett gäng hästar till är ridna och nu ska hästarna in, sen ska vi köra på löshoppning hos Maria i Maglaby! Lilla Loppan ska få hoppa.
 
Filmer på det kommer!
Ikväll ska Appe och Gigo hoppa en sväng i ridhuset. Ska ställa upp hinderna så som de stod på Peter-träningen.
 

Det stora ögonblicket....

 
Numera kan Mammut ridas i  alla gångarter! Det lärde han sig idag ;) Från Mammut till ridhäst på en dag! Han  kan så många saker min lilla mutter <3
 

Läget!

Gårdagen bestod av ridning, ridning, ridning samt in en sväng till Helsingborgs hopptävlingar! Fick se många grymma ekipage och blev jätteinspirerad! Bliss, ska vi sätta fart? ;D <3
 
 
Nu idag startade jag upp med att åka till Lisas stall (ska hjälpa henne hela veckan när hon är bortrest :) ) och fixa med hästarna. Gick en runda med Ella tillsammans med Bosse som tog Leonne och sen trimmade jag Sigge på banan. Blev tyvärr enbart skrittarbete då banan var stenfrusen. Men blev skrittjobb med mycket sidvärts, öppnor och slutor. Ett lösgörande skrittpass helt enkelt!
 
 
Siggis, Bliss son!  :)
 

Loppelusen/Rödluvan...

 
Lilla loppan har fått ta det ganska lugnt nu dessa dagar hon varit här, men nu börjar det bli dags att sätta igång lite arbete. Idag tänkte jag se om jag kan hänga på henne och ev sitta upp. Sen får vi se om det går att utveckla det imorgon. Söndag blir det löshoppning för hennes del! :)
 

Svar på en fråga!

Hej, kom precis in på din blogg så vet inte om min kommentar kommer låta jätte konstig men, hästarna och ponnyerna som du rider, ex den på videon här. Är dom till salu? Fattar inte riktigt eller är det dina egna eller så? Svara gärna i ett inlägg om du orkar! Kramkram
 
Hej!
Förstår om det är förvirrande. Jag borde skaffa en sida för just "aktuella hästar" i stallet här på bloggen. Jag driver ju ett stall där jag både har tävlingshästar, inridning, utbildning och försäljning.
 
Just nu ser det ut såhär i stallet :
 
Balou är en c-ponny på 11 år som är till salu!
 
 
Eris är ett 10 årigt b-ponnysto som är såld! Men flyttar inte förrän i slutet av v 8!
 
 
Appe är tävlingshäst, har en lååångsiktig plan på honom!

 

Tojje är en hingst på 6 år som står här på utbildning!
 
 
Gigolo är Reginas ponny! c-ponny hingst...
 
 
Bliss är professorn i stallet, alltså tävlingshäst. Hon lär upp mig! Ett sto på 13 år!
 
Den namnlösa är ett sto på 4 år, hoppar FANTASTISKT. Hon ska ridas in och se om vi kan åka ut på lite tävlingar i vår!
 
Eltina är ett sto på 9 år som ska säljas!
 
Utöver dessa hästarna så står tre stycken på lösdrift ,  Mammut, Flinta och Bambi. Men dem nämns så sällan i bloggen så ;)  Mammut kommer snart komma igång med sin inridning, då får ni höra mycket om honom!
 

Appendix 5/2-15 Åstorp!

 
Igår var han så otroligt lugn och sansad på framhoppningen att jag valde o försöka rida honom lite närmre inpå hinderna för att se hur det skulle fungera - om han skulle hoppa lite mer ekonomiskt. Resultatet blev väl okej, jag fick ju ut det jag ville, men det blev lite tappad rytm och flyt på distanserna istället. Men jäkligt bra lärdom och han är ju som vanligt fantastisk som är så grymt lydig, positiv och kämpar in i det sista!
 
Alltså Appe, hur lyckades du ta dig över hinder nummer 5 utan att riva? Jag förstår inte. Vig som en katt... <3
I övrigt en helt okej runda :D

Tojje busar :)

 
Busiga ponnyn tar alltid en repa i hagen när han släppt ut på morgonen ;)

Vilken kväll...

 
Appe fick åka till Åstorp och hoppa två rundor, han var som vanligt helt fantastisk!
 
 
Eltina fick avsluta kvällen med ett pass i ridhuset. Nu tickar klockan mot halv elva och time att inta duschen samt bastun, sen blir det sovlådan som gäller. Upp i tid imorgon för att hinna med alla hästarna! :)
 
 

KB har varit här!

 
Bästa veterinären har varit här för att besiktiga och vaccinera ett gäng med hästar. Alltid lika trevligt att ha Kjell här,
otroligt kunnig och duktig veterinär.

Balou!

 
Blaou visar sig hela tiden allt bättre och bättre. Vilken ponny! Han hoppar stort och ALLT som kommer i hans väg. Sjysst även om han skulle behöva hoppa nära el långt. Alla typer av hinder. Grymt välriden på marken. Jag är väldigt imponerad av honom och hoppas han snart hittar ett hem!
 
Han är en ponny som kan gå stora klasser!

Und Gigoloo.... :)

 
 
Vad surig man kan se ut då! Gigolo i förmiddags i ridhuset, idag fick jag äran att trimma honom ;)

Tojje 5/2-15

 
 

Nytt pannband

 
Köpt nytt pannband idag, då mitt andra från KL är spårlöst borta. Great, nu är kylan välkommen, nu överlever jag! Blev en snygg och prisvärd (149:-) från Mountain horse.
 
 
Mammut fick en mössa också, en sån som värmer extra om öronen. Han sa han behövde det.... eller? ;)
 
 

TIPS till alla ponnyryttare!

 
Åk till en av de bästa klubbarna i skåne för att tävla den 22-24 Maj! Perstorp har alltid varit GRYMMA på att arrangera tävlingar och den här tävlingen tror jag kommer slå på stort. Jag själv kommer vara med och sponsra en hel del priser. Så, se till att anmäl!
 

Dagens Tojje...

Idag fick Tojje ett morgongympa-pass. Han fick tränas över galoppbommar, cavaletti-bommar och avslutade med en liten stutsserie där han fick vara kvick i tassarna. Det skötte han hur fint som helst. Veckans dressyrarbete med mycket "öka och minska galoppen" samt mycket små 8-10metersvolter där han fått sätta under sig sitt inner bakben har gett resultat. Han blir bara starkare och starkare i kroppen! Ska se till att ta en "sido-bild" på honom snart, han är jäkligt snygg!
 
https://www.youtube.com/watch?v=zHKpHfl0ugk
 
 
Gick inte att bädda in för tillfället.... film finns på länken... haha och jisses vilken ful stillbild... xD
Provar att bädda in klippet senare  :)
 
 
 
 

Pensionär!


Nu är lilla Nicke gammelponny på riktigt. Idag åkte även framskorna av och numera går han barfota <3 Fina, fina Nicke, som nu står som sällskapsponny hos en kund till Bosse! Där lever han livet. Han förtjänar den bästa pensionen i världen den ponnyn.
 

Vad ska man säg?


Nybäddat!

 
Då var det nybäddat igen i lösdriften :)
 

Tojjes föräldrar...

 
 
 

Här har vi en av mina favoriter genom tiderna. Nämligen Grynet! Ett b-ponnysto med kvalitéer utöver det vanliga. När man rider tojje, så känner man verkligen att han är Grynet upp i dagen att rida på.
 
 
 
Priory Dallas är Tojjes pappa... mums vilken snygging! Dallas har en lång meritlista som avelshingst och finns att läsa om på http://www.stuterigryet.com/ .  
 
 
 
 

 
Ronaldo är Tojjes morfar. Honom tävlade jag i flera år... och minns jag rätt, så kom vi aldrig hem utan rosett... Grym vinnarskalle. Ronaldo var en ponny som kunde vara jävlig att rida på hemmaplan... som han har kastat av mig när vi ridit ut till exempel haha!!! Men på tävlingsbanan - då klev tigern fram i honom och han skötte sig alltid exemplariskt! 
 
Så lilla Tojje har att brås på...

En av alla övnignar för Peter!

 
Hm, ah, förstår ni min vackra paint-ritning? Den här övningen var i alla fall en av mina favoriter! Så himla enkelt att bygga fram, går ju även att göra med enbart bommar till exempel. Här handlade det om att få med hästarna på yttersidan, kunna svänga och rida framåt i svängen.
 
Tips till er alla, går att göra på precis vilken häst som helst, i både trav och galopp!
 
Fler övningar kommer... fick med mig så himla mycket inspiration från den träningen!
 

Eltina fick starta upp dagen!

 
Fina hästen alltså :') Hon är ju bara så grymt snäll! Den här hästens historia är som såhär nämligen, hon blev inriden som 3åring och riden som 3 åring och fram tills hon var 5 år, sen så fick hon tack vare sitt fantastiska temperament bli fölsto och hon har levererat ett gäng SUPERtrevliga föl! Nu har ägaren (ja, och uppfödaren!) bestämt sig för att det är dags för Eltina att göra någon lycklig som ridhäst och nu är hon då till salu!
Hon har alltså inte blivit riden direkt sen hon var fem år gammal, jag sadla på henne, vi körde till ridhuset där jag sedan satt upp och hon gick som en liten klocka. Lite vingligt, men så fantastiskt snäll häst alltså! Tror hon "faller på plats" helt inom två veckor och ah, hon kommer passa de flesta ryttarna. Lätt i munnen, går i form i alla gångarter (som sagt, lite vinglig nu första ridpasset!) . Ni kommer få fortsätta se hennes utveckling och det ska bli himla roligt att hitta ett hem till denna damen. 9 år gammal är hon, ca 162cm hög (men maffig!) och har aldrig varit skadad. Frisk och sund dam, med fantastiskt temperament!

 

Nya flickorna!

 
Översta är ett 9årigt sto, HUR snäll som hest. En go kompis! Eltina heter hon!
 
Nedersta är ett 4årigt sto med fantastisk kapacitet. Funderar på att ha henne som ett längre projekt och se hur bra hon faktiskt är. Oinriden! Hon har inget namn ännu.... Någon som har förslag? ;)

RSS 2.0