Deprimerande...

Det är så galet deprimerande att titta på EM i fälttävlan. Jag blir så jäkla depp på att jag inte har en egen häst när jag ser ekipagen susa fram i terrängen. Jag verkligen VILL ha en egen häst NU och satsa vidare på fälttävlan, men pengarna stoppar helt. Får ofta snäsiga kommentarer när jag säger så, då folk tycker att "du har väl ändå tillräckligt många hästar... eller är inte 12 stycken tillräckligt?".... Meeen, det är ju inte det det handlar om. De där 12 hästarna är ett jobb. Försäljningshästar, inridningshästar, samt hästar för hoppning och dressyrutbildning kan jag ju inte heller ta ut i terrängen, eller hur? Åhh. När är det min tur?
 
Samtidigt så är jag ju väldigt tacksam för hur bra jag har det. Jag har ju faktiskt en fantastisk chans. Jag är en av de få som kan livnära mig på hästar, vilket är helt galet fantastiskt när man bara är 20 år och har noll erfarenhet jämte mot många andra. Jag är tacksam. Jag har fantastiska tränare runt om mig som hjälper mig, grymma hästar att träna på. Nu fattas bara ett par pusselbitar till.
 
 
Färre försäljningshästar och fler tävlingshästar är nästa mål. Samt en egen häst då såklart.
 

Astrid

 
Kolla in så fint Astrid hoppade sist på KGträningen!
 
Tänkte sätta upp den övningen i ridhuset sen någon dag, så ska alla hoppas igenom på den!

Taggad...

Nu är jag fett taggad. Dags att ut och rida igen efter att ha fixat med lite mail-jobb, sms-jobb och diverse saker som måste göras. Klockan är ju bara halv nio snart, så det finns några timmar till jag kan rida på ;)
 
 

Inspiration till max!

Har idag fått äran att träna för Henrik Johansen, en grymt duktig dressyrtränare med massor av meriter och erfarenheter i bagaget. Jag fick verkligen en aha-upplevelse idag. Jag red verkligen på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare, och fick stora dressyrdonnan att kännas så lätt. Fick rida med teknik, balans och endast sits. Helt fantastiskt! Jag är så mållös, tagen och inspirerad. Fick mycket beröm för bl annat min sits, vilket jag kan tacka A för, som tjajat nu snart ett år. Hur coolt är det inte? Jag som alltid suttit som en säck potatis, aka en kärring på 90 bast, fick faktiskt mycket beröm för min dressyrsits och inverkan. Hur coolt?
Nu ska jag öva på tekniken att ligga steget före, styra och få hästen förberedd samt lydig via enbart sitsen.
 
Vi leker en lek, skulle jag säga till hästen... "Gissa vad jag vill!". Och därefter kunna med hjälp av enbart sitsen och positionen i sadlen få hästen att vilja gå dit jag vill, samla sig som jag vill, öka steglängden som jag vill, osv osv. Jag är så galet glad.
 
Fina fina Scandium!
 
 
 

Läget


Hon är så galt vacker på denna bilden, fina Filippa!
 
Gårkvällen bjöd på ytterligare ett gäng trevliga hästar som jag red. Jag som skulle bara rida de viktigaste, slutade med att jag red 10 stycken.
 
Den här dagen bjuder på dressyrträning uppe hos Lotta Wallin, för Henrik med någon av dressyrhästarna på gården. Riktigt spännande!
 
I övrigt så ska alla hästarna  ridas idag tänkte jag. Full rulle alltså!

6 hästar...

Efter att ha ridit 6 hästar idag, så har jag numera ridit de allra viktigaste och nu kommer kvällen bara spenderas kravlöst och lugnt med ett gäng hästar till bara för att det är roligt. Har under dagen myst med att fixa i stallarna och så också, mockat ut några boxar och strött upp med alldeles nyss fräscht spån. Myspys!
Tror jag ska trimma någon på fältet... eller passa på att hoppa igenom någon häst, och sedan ta undan hinderna ikväll så S kan harva och vattna, så blir ridhuset som "nytt" :)
 
 
 

D-ponnysto på 8 år!

Inriktning: Hoppning  
Typ: D-ponnier  
Kön: Sto  
Födelseår: 2005  
Namn: Belladonna  
Pris: 79 000kr           
Med sorg i hjärtat måste vi nu sälja våran ponny Belladonna då alla i familjen vuxit ur henne. Hon söker nu en annan mindre ryttare som kan fortsätta träna och tävla med henne. Hon är väldigt välriden och kan det mesta såsom byten mm. Hon är slutmätt till 144cm men bär upp sin ryttare väldigt bra. Hon är en pigg ponny med mycket egen motor men är försiktigare med dom små. Har en flicka på 4 år som brukar rida henne själv utan ledare. Lätt att lasta, sko, klippa, bada osv. gör allt man ber henne om. Tävlad upp till LA med storasystern och massor av vinster upp till LB då hon är riktigt vändbar och snabb. Startad en regional LA med ett riv men flera felfria LA:er på klubbtävling. Hon är även en riktig klippa i dressyren, skulle funkat lika bra som det! hon är väldigt vacker att se på. kan ridas ut ensam och i grupp utan problem. Mer information, ring eller mejla. 0706916962 Ingela Eriksson ryttaren på bilderna är 165cm lång.
 

Träning med Astrid!

 
Igår kväll så bar det av till hoppträning i Össjö för KG, Astrid hoppade toppenfint!
 
 
 

Lugn dag

Lugn dag idag. Idag var det verkligen dags att ta lite "paus". Har verkligen tagit det superlugnt, och bara gjort det som måste göras. Ska fixa till de sista hästarna nu, och sedan är det läggdags för att orka med så mycket som bara möjligt imorgon. Jag är taggad! Bl annat så åker en ponny imorgon, fina Coca-cola!
 
 

Inspration!

  
 
 
Behöver jag ens säga att jag älskar trä och mycket ljus?
Lite inspiration tills det är dags att bygga själv....

Filippa!

 
Här har vi fina Filippa - till salu!
 
 
 

Bella!

 
 
Alltså, bara kolla in henne, hon hoppar så gudomligt bra och är ju verkligen hur häftig som helst. Fina Bella!
 

A-träning

 
Har just tränat ett långt pass på Scandium för A, gick skitbra! Tränade samling i traven och Scandium fick verkligen med sig sina bakben! Åh, vad roligt det är när man lyckas få de stora hästarna att dansa fram!  Weei!
 

Tränat för A!

Yeahh, känslan i kroppen när man tränat ett dressyrpass för A är helt underbart. Tränade på dressyrhästen Unicum som jag rider här på gården, 4 år gammal med stor potencial till framtiden. Det gick bra, lär mig alltid massor när jag tränar för A. Hon pratar så man förstår och har alltid underlag för vad hon säger, vilket jag kräver av en tränare. Jag måste liksom bara veta just varför. Aja, kul kul! Nu ska jag ut och rida resterande dressyrkameler och fokusera mycket på minimala hjälper och att få svar direkt. Det är dagens uppgift känner jag. Awesome!
 
 
 
 

Spicy!

 
Har ni sett så fin mitt lilla wildcard blivit? Checka in den där nacken som börjar komma, Mumma! Han blir bara bättre och bättre för varje dag som går nu, det är hur roligt som helst. Hoppar så jäkla bra och hans gångarter blir bara bättre hela tiden.
Min lilla cooling!

Cocco och jag själv

 
Här är läckerbiten när jag själv sitter upp och rider. Även om jag är TOKLÅNG så berörs hon inte utav det, utan är ju hur go som helst! Duktig liten ponny!
 

Coco!

 
Visst är hon en liten sockerbit alltså? <3 Så jäkla gullig ponny så det finns ju bara inte. Här kommer lite filmer också, rör sig trevligt, eller hur?
 
 
 
 
Cool liten ponny! Vad säger ni? Visst hade man velat ha en sånhär när man var liten?
 
Det är Regina som rider på bilderna och filmerna!  Har bilder + film när jag själv sitter upp och rider också, tänkte visa er det senare!
 

Grant junior

 
The typical Johanna Grant... Så fort jag släpper min mobil till henne...
 

Coca-Cola

Inriktning: Allround  
Typ: B-ponnier  
Kön: Sto  
Födelseår: 2008  
Namn: Coca-Cola  
Pris: 25 000kr           
 
Fantastiskt sött litet sto på 5 år. En ponny som vem som helst kan sitta upp och rida på, otroligt snäll. Pigg och framåt med tre bra gångarter och en hoppteknik utöver det vanliga. En ponny som kan passa både den lilla nybörjaren, samt tävlingsryttaren med höga mål. Skulle även kunna lämpa sig som skolponny. Supersnäll att rida ut, samt hur enkel som helst i all hantering. Har inga olater för sig någonstans.
Film kan ordnas vid seriöst intresse!
 

Första tävlingsponny/skola/bästa vän!

Inriktning: Allround  
Typ: C-ponnier   
Kön: Sto  
Födelseår: 2003  
Namn: Madde 
 Pris: 35 000kr           
Supervacker c-ponnysto på 10 år säljes. Hon är efter Power Boy, 139cm hög. Ett sto med mycket kvalité och hög ridbarhet. Väldigt lättriden för alla. Även de allra minsta. Supersnäll i all ridning och hantering. Snäll att rida ut. Hon är tävlad LC-LB i dressyr och LC hoppning, men har mest kapacitet för dressyren. Har tre bra gångarter.
 

Jamaica C-ponnysto 8 år

Inriktning: Allround   
Typ: C-ponnier  
Kön: Sto  
Födelseår: 2005  
Namn: Jamaica  
Pris: 50 000 kr
 
Fantastiskt go cponny sto på 8 år, 140cm i manke. Hur snäll ponny som helst på alla sätt och vis. Gått lättare klasser i både hoppning och dressyr med goda resultat. Supersnäll i all ridning och hantering. Söker nu ny liten ryttare som vill ha en bästa kompis. Jamaica är verkligen en perfekt första tävlingsponny/kompis el kanske mor och dotterponny?

Utbildad LA dressyr och LB hoppning.
 
 
 

Aril!

 
Snygga Aril är ju bara så galet fin. Han rör sig helt fantastiskt och hoppar galet fint. Mumma, en ponny för de största klasserna!
 

Coccoo


 
Kolla in snyggaste bponnyn Cocco! Hur snyggt och läcker som helst, hoppar som tusan och hade verkligen kunnat vara ett framtidslöfte för den lilla ryttaren. Mumma vilken ponny!
 

Work hard

Idag blir det en sån dag där endel hästar ska filmas, kanske vi fotar någon, jag ska se till at trimma igenom de allra flesta hästarna och gårdsarbetet ska göras. Så, hard work idag och speedat tempo är min tanke! Stackars alla "mina" tjejer som jobbar här, de kommer vara trötta ikväll ;) Hihi!
 
 
Gammal bild från arkivet
 
Så, vänta er uppdatering om hästarna idag, för det ska filmas och grejas!
 
 

Coca-Cola

 
Kolla in så snygg hon är, vår ena nya polack. Coca-cola heter hon, 5 år gammal och verkligen HUUUR snäll som helst. Jag är så mäkta imponerad av ponnysarna som kommer hit och gör ett så enormt bra jobb. De är så jäkla snälla så jag är helt mållös och de gör enorma framsteg!
Är dessutom MYCKET imponerad av Regina som gör ett grymt fint jobb med dem. Fasen också, hon kommer bli galet mycket duktigare än mig om ett par år.... hmm... hihi!
 
 
 

Hoppträning för KG!

 
 
 
Shit vad jag var lycklig efte gårdagens hoppträning. Red en storhäst jag får träna och tävla som heter Astrid, 6 år gammal efter Bellini. Vilken rolig häst, och vilken rolig träning! Astrid gick klockrent och hoppade stor kombination, och avslutade på en bana på 120cm utan problem. Åh, tack Lisa, tack till hästen Astrid och TACK KG för ytterligare en grym hoppträning!

Mysiga bilder - memories!

När jag bläddrade igenom bilder på Angelo för att hitta bilder på jackan på något vis, så hittade jag dessa underbara bilderna på honom, när vi red ut en runda på grusvägarna i gråmanstorp i kylan.
 

 
Är de inte helt underbart mysiga? Vacker grå häst, med snyggt "Tysklands-täcke" och vackert väder!
 
 

Jippie!

 
Jag som varit så ledsen över att min älskade JW-jacka gått sönder helt (förslitning...) är äntligen lycklig igen. Nu är där en ny JW-jacka påväg till mig. Yay! Jag kan känna  mig som "hemma" igen  ;) <3
Vackra Angelo på bild!

läget

 
Läget idag ser väl ut som så att vi kommer jobba på som vanligt, massor o göra. Ska hämta upp goa Stina som också ska jobba här några dagar, så vi kommer vara hela fyra stycken. Oj, vad vi ska få mycket gjort. Ikväll är det hoppträning för KG, åkte och "provred" en storhäst igår, kul liten häst efter Bellini, som jag ska börja träna och tävla! Tack Lisa som ställer upp med häst!
En svart skönhet...
 
 
 
Spännande! Ska se om bosse kan filma lite ikväll. Hade varit kul att ha ju och visa er!
 

Polacker!

 
Kolla in de två vackra polackerna jag just fått hem. Hemresan gick bra, de kändes pigga och ovanligt fräscha när jag lastade av dem hemma. Två vackra, vackra b-ponnys på 4 och 5 år. En guling, ett sto på fem år som heter Coca-cola och en fuxvalack på 4 år som heter Aril.
Ska ta bättre bilder på dem idag, igår red vi dem och de var verkligen huuur snälla som helst. Helt fantastiskt!
 
 

flummigt inlägg

I natt styr vi bilen till Trelleborg för att hämta ponnysarna... Lovar att uppdatera om dem så fort vi kommit hem!
 
Ska gå och lägga mig. Tänk... har sålt 4 hästar denna veckan... hittills ;) Bra vecka!
 
 
Fina Lady får stå för bilden.
 
Har även en ny tävlingshäst på G eventuellt. Spännande!
 
Osammanhängande blogginlägg, men vad fasen... så kan det bli mitt i natten.
 

Framtidslöfte!

Inriktning: Allround  
 
Typ: B-ponnier  

Kön: Hingst  
 
Födelseår: 2009  
 
Pris: 25 000kr           

Fantastiskt vacker b-ponny på 4 år säljes. En ponny med mycket utstrålning, tre bra gångarter och hoppar helt fantastiskt. Vill alltid vara till lags, hur snäll som helst. Är inriden och inhoppad, startklar att ta ut på P&J. Snäll på alla sätt och vis i all hantering och ridning. En ponny som kan gå HUR långt som helst med rätt ryttare. Han vill komma till en satsande familj med mycket kärlek. Har inte bråttom att sälja honom, utan ser hellre att han kommer till ett bra hem.

Hem viktigare än pris, film kan ordnas vid intresse!
 
 

Läget

Spännande spännande, mina ponnys är påväg hit med lastbil nu från Polen och kommer till Sverige klockan sex imorgon bitti i Trelleborg. Yay, så spännande! Även om jag gjort detta många gånger förrut, så är det alltid lika spännande och kul. Pirr i magen! Ni ANAR inte vad jag längtar tills jag kan köpa in en storhäst till mig själv... Suget är större än någonsin.
 
 
Hmmm.....
 
 
 

Till sadelkammaren....

 
Sånna här tränshängare har jag just beställt 20 stycken för att hänga upp i min sadelkammare som det just nu bara är finliret kvar att fixa med! Kul! Vackert blir det och  wow vilken arbetsplats! Ska visa bilder sen när det är klart! Har massor av fiffiga lösningar på hur allt ska hängas upp och så. Mumma!

New in!

New in, saturday morning...
 
 
Kvalitétsponnys.... spännande!
 

Såld!

 
Minns ni när jag lämnade Ibiz till Regina för ett och ett halvt år sedan inklädd som ett paket? Idag gick han igenom besiktningen för att ikväll åka vidare till nästa lilla ryttare och lära upp henne allt han kan. Underbart! Finaste Ibiz som lärt Regina så galet mycket är det nu dags att lära vidare. Kommer bli hur bra som helst, vi har valt ut den bästa familjen till finaste ponnyn. 
 
Ibiz, vi tackar dig för allt du gjort för oss! Du är värd din vikt i guld!
 

Woop Woop

Om allt klaffar så landar det in två små kvalitétsponnys inom en vecka här på Kvarnstena Gård, med Alexandra Ferm som ägare. Den ena ska behållas och den andra ska säljas så fort som möjligt! Spännande eller hur?
 
 
En av dem är ganska så lik lillhingsten...  ;)
 
 
 

Godmorgon!

Go Morron, Go Morron, dags att kila ut i stallet och fodra, släppa in/ut hästar samt vattna och mocka!
 

Sen blir det att trimma en hel del hästar idag!

First Lady

 
Här har vi en vacker storhäst på 8 år, som heter First Lady! Superfin häst, hur okomplicerad som helst. Riktigt läcker! Ska berätta mer om henne i ett annat inlägg :)
 

Major e Master


Här har vi Räkans lillebror, Major!
 
En snygg, snygg 2,5årig hingst som vi ska se om vi kan få godkänd som hingst i framtiden! Ponnyhingst dårå. Han är verkligen inte stor alls, lilla snutten. Snygg som få är han i alla fall, rör sig fantastiskt. Idag har han fått ha sadel på sig samt blivit longerad i ridhuset - gick bra! Där är en sån härlig attityd i denna hästen, attityd på ett bra sätt!
 
Söta Majoren!

Två fina c-ponnys!

 
 
Visst är de fina?
Fuxen är efter Power Boy och den bruna är ny på Kvarnstena och är efter Minotauros. Toppstammade c-ponnys med god kvalitét! Supersnälla båda två. Fler bilder kommer ev ikväll!
 

Ny dag, mer jobb

Idag blir det lite fix o trix med att fota lite hästar. Tänkte bl annat fota nya hingsten, Räkans bror Major samt ett par ponnysar. Det kommer också ridas för att förbereda några hästar till visning imorgon, samt så ska några duschas. I övrigt på det så ska ju hästarna ridas också. Nice dag! Lugn i o med inga visningar el tider att passa, men ändå mycket att göra. Kul ska det bli! Ikväll drar vi till båstad och firar min moster som fyller 50 år!
 
 

Phuu

Idag har jag trimmat igenom alla hästarna utom en...
 
Blanze, Madde, First Lady, Filippa, Bella, Spicy, Ibiz, Major(bara på lina dock), Jamaica, Titan, Totte samt  unicum. Hmm, något lite trött i kroppen är jag allt. 12 hästar senare är jag allt mör i kroppen. Nu väntar jag bara på att mannen ska komma hem med en stoor kebablåda som vi ska dela på. Mumma. Är ju dessutom lite krasslig, så
det tar allt hårt på kroppen. Men kul är det och hästarna har skött sig toppen!
 
 

New In!

 

New in!
 
Storhäst på 8 år, samt en c-ponny på 8 år. Mer info, bilder samt filmer kommer i dagarna!
 

Godmorgon!

God morgon!
Tittar ut genom fönstret och ser att det kommer bli en galet fin sommardag idag igen! Hur underbart är inte det? Jag blir så peppad för dagen, även om jag är lite halvkrasslig och snuvig. Johanna ska iväg och tävla idag, spännande, lycka till! Och jag ska rida, rida, rida idag samt ta emot en ny ponny som kommer hit till försäljning idag. Det är kul! Bilder och filmer kommer på den också i dagarna. Känns som att jag har ett helt gäng trevliga hästar hemma för tillfället och just nu så rullar det på bra!
 
Får hem ytterligare en häst på söndag, en treåring som ska ridas in. Det är nog en av de roligaste grejerna man kan göra enligt mig. Rida in hästar. Kul Kul :D
 
Nåja, nu ska jag ut i stallet o fodra samt släppa ut de hästar som står inne - see yah!
 
 

RSS 2.0