Såhär såg banan ut igår!

 
Tänkte visa er i em vad vi gjorde för övningar. Massor av bra tips!
 

10 good things....

 

Träning för Peter Eriksson!

 
Så himla rolig träning och riktigt givande! Många bra tips och övningar, Bliss var som vanligt superfin, avslutade fantastiskt fint på banan och kombinationen. Känns grymt motiverande inför kommande uppgifter! Kommer en filmsnutt från träningen imorgon tror jag. Bosse filmade tyvärr inte alla övningarna. Synd, för det hade varit roligt att visa upp. Får väl göra mina paint-bilder på det ;)
 
 
 

Projekt Tojjes man...

Tojje har en vildhästman.... Nog för att han säkert vill känna sig som en rockstjärna/vildhäst på prärien så är jag väl inte beredd på att hålla med om det. Ska man bli fantastisk hopponny så får man ha lite styr på den där manen ;)
 
Så... projektet är igång.... Tottar i manen och halstäcke på... Finns det halsdelar med inbyggd bly för extra tyngd? ;) Haha , nah, skojja bara... men tanken slog mig ;) hihi
 
 
 

Läget

Nu ska jag ut i stallet och fixa till allt, mocka o göra fint. Snart bär det av till ridhuset för visning, alltid lika roligt och spännande.
 
Imorgon kommer det två nya ston till stallet, i alla fall en av dem ska säljas direkt, den andra ska vi göra upp en mer långsiktig plan tror jag. Vi får väl se! Fina hästar är det i alla fall, så det är ju superroligt!
 
Imorgon blir det även träning för Peter Eriksson med Bliss! Hoppas på att kunna ta med mig lite tips och bra tänk hem :) Har aldrig tränat för Peter förrut, inte heller sett honom träna, så det ska bli spännande.
 
På fredag kommer bara några få hästar gå, eftersom Bosses far ska begravas. Blir sorgligt, så enbart de som absolut måste (ex Bliss måste ju joggas efter hoppträning dagen innan) ridas ska gå.
 
I helgen väntar det ännu mer spännande grejer med visningar osv, så ah, jag har det bra! Fullt ös, som det ska vara!
 
 
Köpte ett kollegieblock igår där alla kul grejer ska antecknas. En bok för minnen 2015 helt enkelt!
 

All lycka till, till Lotus!

 
Då har Lotus fått nya dojjer på tassarna, blivit mätt till 147.0cm idag på Jägersro hästklinik, blivit besiktigad samt levererad. Han kommer få det toppen hos sin nya matte som kommer satsa på honom! Roligt! Det är en grym ponny med stora kvalitéer så det kommer nog bli skitbra. All lycka till!
 
 
 

Tojje bäbis <3

 
Alltså, hur söt var han inte? Hittade detta klipp på min youtubekanal. Kunde inte låta bli att visa er här. Jisses vad gullig Tojje var som liten <3

Mammutpäls

 
Har man lika mycket päls som en Mammut, så liksom fastnar allt i pälsen....
 
 

Fortsättning på föregående inlägg!

Varför gör vi då detta? Jag ser det såhär. Jag kan ha kanske 2 stycken sånna hästar samtidigt. Jag ser det som en kundkontakt och jag ser det som ett sätt att kunna visa upp något annat än enbart snabba försäljningar som annars är det jag är nischad på. Det är för att bredda företaget och för att  visa upp att jag kan något mer än bara hitta bra hem till ponnys och hästar.  Snabba försäljningar kan ju inte visa på samma sätt hur hästarna i mitt stall har det och hur jag arbetar dem. Det är med dem kundhästarna jag tar in, som jag kan visa hur min tankebana är och hur jag lägger upp planer för hästar. Det jag mer tjänar på med kundhästarna är ju att ryktet sprids osv.
 
För att kunna överleva som hästföretag måste man hela tiden vara kreativ och tänka nytt. Jag kan ju säg att jag tjänar jäkligt bra på mina försäljningar och det är därför jag kan ta in 1-2 kundhästar mellanåt. Jag tar in dem för att utveckla mig själv, det är en motivationskick och det är ett bra sätt att göra "reklam" för sitt företag.
 
Så, när jag tar in kundhästar - så är det INTE för att tjäna pengar, för det går i princip inte. Isåfall hade jag fått heta Jan Brink och ta  ca 20 000kr / månaden för en häst. Men jag vågar ju påstå att inte ens för Jan Brink så är det dem hästarna som får hans företag att gå runt. Det är försäljningarna av de lovande unghästarna han tagit fram som får företaget att rulla på plus!
 
 
Dessa tjocka och slimmade ponnys får min karriär att rulla framåt med stora steg!
 

Let´s talk about moeny!

I och med det roligaste jag vet är att prata om pengar och företagande, så tänkte jag att det är på tiden jag gör ett inlägg om en grej jag velat diskutera länge nu. Jag har 4000+ moms =5000:- för inridning samt utbildning av häst/ månad. Ni anar inte hur många som tackat nej när jag sagt vad det kostar. Det får mig att undra lite om folk har den blekaste aning vad det kostar för mig att ha hästen den månaden under arbete.
 
För att ta den jävliga verkligheten och förklara.
 
5000kr för en häst i träning i en månad. Det är väl det normala för oss som inte har några speciella meriter, men ändå jobbar med det. Men samtidigt, så de som är duktiga och har långa meritlistor tar inte mycket mer än ca 8000kr.
 
Nu börjar vi skala av.
 
Vi kan börja med att skala av momsen. På 5000kr blir det 4000kr. På 8000kr blir det 6400kr.
 
Vad kostar det för mig att ha hästen?
Stallhyra (här kvittar det egentligen om man har eget stall, eller hyr.) Ca 1000kr. Det här kan variera allt ifrån 700-1500:-, så vi tar 1000:- som exempel i eftersom då ligger vi mitt mellan.
 
Hösilage. En storhäst äter mellan 10-15 kilo om dygnet. Vi räknar på 12 kilo för att räkna mitt mellan och då hamnar vi på 12 x 1,5kr = 18kr om dagen = 18 x 30dagar = 540 kr. Hästen kostar alltså 540kr i hösilage.
 
Strö då? Man får väl räkna med att det går ca 3 spånbalar i veckan. Det innebär 3 balar x 4 veckor är 12 balar. Balarna kostar ca 70 kr styck = 840kr
 
Då tar vi och räknar av vad hästen har kostat i bara stallhyra, hö och strö.
 
1000+540+840= 2380kr.   Av dem 4000- 2380kr =1620kr. Av 6400kr- 2380=4020kr
 
Jisses. Det ryker pengar fort här!
 
 
Nu ska vi ta ut lön på detta som blir kvar! Efter skatt blir det ca 65% kvar av pengarna, sen får vi räkna bort pension mm ca 20%. Då har vi ca 45% kvar av pengarna vilket innebär 729kr kvar av 1620kr. Det blir 1809kr kvar av 4020kr.
 
Förstår ni? I slutändan blir det alltså enbart 729kr kvar av dem 5000kr vi hade från början och det blir enbart 1809kr kvar av de 8000kr vi hade från början. Galet!
 
Nu kan ni ju ha i tanken att jag INTE räknat med några som helst försäkringar, och jag har inte räknat med att något oväntat händer. En ny häst i stallet är det mest riskfyllda man kan ha.
 
Vad har vi då tjänat i timmen. SNÅLT räknat med timmar, så har vi som haft din häst jobbat med den ca 2 timmar per dag. Det är SNÅLT räknat, så här ingår in och utsläpp, mockning, skötsel, ridning/arbete osv osv. Då är 2 timmar snålt räknat, men vi kör på det som exempel!
Vågar vi  ens räkna ut det?
 
729 / 60 timmar = 12,15 KRONOR!!!!! i timmen!
 
1809 / 60 timmar = 30,15 KRONOR!!!!!  i timmen!
 
Så nästa gång ni tycker det verkar dyrt att ha en häst uppstallad hos någon. Snälla, tänk om.
 
 
 
Hoppas detta väckte lite tankar och funderingar! :)
 
Nu finns det GIVETVIS dem stall som tar ännu mer betalt men också de som tar ännu mindre.  Men här berättar jag om ett par normalpriser och exempel!

Snart en månad för Tojje här!

Nu har Tojje strax varit hos mig i en månad, tiden går otroligt fort.
 
För att summera lite.
 
Den här ponnyn har överraskat gång, på gång, på gång. Mitt mål med Tojje har varit en bra grundriden, harmonisk ponny som skulle gå att reglera tempo och form utan större svårigheter samt hoppa en mindre bana. Som de flesta vet, så har han ju utvecklats desto mer än så! Men, det ÄR så himla enkelt att utbilda ponnys och hästar som är BRA hanterade från början! Det är så himla viktig del i hurvida de ska utvecklas.
 
Från att debutera pay and jump (och bana över  huvud taget!) på 50 och 60 cm... den 27/12-14
 
 
 
Till att hyfsat stadigt debutera 80 cm på pay and jump den 25/1-15.
 
 
Hur har vi gjort för att nå detta? Tja, inte har det varit att träna spec mycket på själva hoppningen. Jag har jobbat mycket med dressyrarbetet för få honom med mig, lätt för hjälperna och sen kommer själva hoppningen av sig själv. För, tittar man på senaste filmen, så ser man tydligt att han har inga problem med hinderna, lydnaden sitter ganska fint och han är självsäker. Han har bra självförtroende! En superviktig detalj i det hela.
 
Vad vi kommer fortsätta på, är att stärka honom ännu mer, så han orkar ta sig igenom banan utan att bli speciellt trött, vi kommer fortsätta traglandet med lydnad och jobba mycket med enkla kombinationer och stuts för att han ska bli stark och kvick i kroppen. Banhoppning, det har han bevisat att han kan!
 
Det är grymt roligt att arbeta med denna ponny och jag ser framemot att se hans fortsatta utveckling! Tror, eller nej, jag VET att det här kommer bli en GRYM ponny.

Mammut löshoppning!

 
Här kommer filmen från igår när Mammut fick åka till Maglaby för att löshoppa hos Maria! Först, så blev han ganska så... utskrattad... men efter att han briljerade med sin hoppning fick han istället lovord och fina komplimanger! Mammuts bästa hoppning hittills! Det blir bara bättre och bättre!
 
Min fula ankunge kommer bli en svan... vänta bara :D
 
 

Mammut på löshoppning!

 
Mer om det, kommer imorgon ....  ;) för den som är supernyfiken finns filmklipp på min instagram! "alexandraferm"
 

Appe 25/1-15

Appe, appe, appe... han gör mig så lycklig. Han är en dröm på fyra ben. Helt makalöst fin är han. Idag fick han hoppa 90cm och 1 meter. Mycket stabilare rundor idag, jämte mot senast i Åstorp. STOR skillnad. Han överhoppar ju sig fortfarande, och lär säkerligen göra ett bra tag till, men ridbarheten mellan hinderna var mycket bättre på alla vis! Vi lär känna varandra mer och mer... Det gäller att hålla i sig när han hoppar bara... sprången ka bli stora mellanåt ;) Titta spec på hinder nummer 6 i bägge rundorna. Jisses! Jag var lite nervös inför kombinationen i andra rundan, typ att vi inte skulle få plats, men det gick ju!
 
90 cm...
 
 
1m ...
 
 
Jag blir så lyrisk i honom <3
 
 

Tojje den 25/1-15

Idag fick Tojje hoppa p&j i Kullabygden där han först skuttade runt en 60cm runda och kändes så enkel att jag valde att byta klass från 70cm till 80 cm. Det skulle varit debut i 70, men vi valde att debutera 80cm istället helt enkelt ;) Fantastiska unghingsten gjorde det med bravur och satte en nolla!
GRYMT fin.
 
 
Alla hinder tog han utan o blinka. Fick dock övertala honom lite till hinder nummer fem, där låg ju någon bom brevid som såg knasig ut tyckte han  ;)
 
 
Han kommer bli så himla bra denna ponnyn. Nu förtjänar han ett par dagars återhämtning...
 
 
 

SUPERHÄSTAR!!

Både Tojje och Appe gjorde SUPERJOBB idag! Mer info kommer snaaart :p

Spännande dag!

Idag åker Tojje och Appe på p&j i kullabygden, därefter kommer vi lasta Mammut för löshoppning i Maglaby! En jäkligt rolig dag alltså, spännande!
 
Nu ska jag stoppa i mig lite frukost, för att sen gå ut och fixa i stallet. Känns som att det blir en jäkligt spännande dag, taggad!
 
 
 

Avslutning på kvällen...

 
Blev med två vita ponnys! Snacka om att Eris blivande ryttare kommer få en rolig ponny. Hon är riktigt fin att rida, den lilla primadonnan! En riktig flicka är vad hon är...
 

Lotus såld!

 
Lotus är såld! Nästa vecka innebär besiktning, skoning och mätning för hans del! Han kommer få det superbra!
 

Appe nu imorse <3

 

Lotus!

 

Balou!

Han är himla rolig att hoppa. Hoppar allt och gärna! Styr du, så fixar han resten!
 
 
 

Hästarna har gått super idag!

 
Eris...
 

Tojje...
 
Balou...
 

Och Lotus!
 
Resten hamnade inte på bild ;)  Men idag har nog varit en sån dag allihop skött sig över förväntan och gjort ett riktigt bra jobb. Imorgon är där lite visningar på G! Roligt!

Film från igår!

 
Fina Bliss låter som en drake och hoppar som en tiiiiiiiger....

AMAZING BLISS!

Igår kväll åkte vi på p&j på Grevlundagården. Långt att åka, men en rolig utflykt!
Där hoppade Bliss först en bana på mellan 110-120cm därefter höjdes det upp så att hinderna låg på allt mellan 120-135cm, fantastiska Bliss hoppade SUPER och hon var verkligen jätteglad!
 
 

Appe vill ha...

'
 
En av Hööks nyheter är detta tränset. Mina stora hästar vill ha ett sånt! Väntar spänt på att de ska släppa sina nyheter....

Explosiv

 
De första tio minutrarna igår på Appes ridpass igår var han superkillig och lätt explosiv. Märkte det redan i skritten, så beslutade mig för att jag skulle börja galoppera direkt istället för att han skulle få göra av med endel energi. Aktiverade galoppen genom att rida tempoväxlingar och innanför spåret. Roliga Appe tyckte livet var lajbans och varje tempoväxling var väldigt.... överambitiös... och när vi skulle rida rakt fram innanför spåret tyckte han det verkade roligare att byta galopp tre-fyra gånger på långsidan. Jag kunde inte annat än skratta. Efter en stund var han mer koncentrerad och vi kunde öva många tekniska grejer, såsom öppnor, slutor, skänkelvikningar både fram och tillbaka. Många övergångar, där han tar ett par trampsteg innan han gjorde sin halt osv. Han är så förbannat rolig att rida. 
 

Mina ponnys på hastnet.se!

 
Snart landar här in en storhäst också... ett sto :)
 

Grabbarna imorse...


Liksom, kolla in Mammuts drake-gap. Goa grabbarna, de har det allt bra.... ^^

Tojje för ngra dagar sedan...

I förra veckan fick Tojje hoppa lite igen. Det blir stor skillnad för varje gång och man märker hur mycket resultat dressyrarbetet gör. Sen att man blir bortskämd med att han är en himla enkel ponny med en vilja utöver det normala, det är ju helt fantastiskt.
 
Tojje fick hoppa en bana som såg ut såhär:
 
 
Börja på två stutshinder för att sedan fortsätta på kombination, därefter två små titthinder ur sväng.  Bra träning! Med dessa hinder framme går det att ändra svårighetsgrad genom att ändra lite på banan. Möjligheterna är många med andra ord!
 
7
 
Vad säger ni? Visst är han fin?
 

Kläder till dörren...

 
Snickaren har fixat "kläder" till dörren i stallet och jag själv byggde "grimma-hängare". Blev helt okej, eller hur? :)
 

Det här med snygga svansar...

Av alla hästar jag stött på är det Bliss svans som tar priset. Jisses vad tjock och fin den är :D
 

Bra pass på Bliss!

Bliss gick ju bara såå fint idag! Lydig och lösgjord som bara den, så vi passade på att ta ett pass med mycket förvänd galopp. Den här övningen nedan är grymt bra för Bliss, hon får kämpa på!
 
Liksom, kom i ex vänter galopp som bilden visar, vänd en ganska tight volt tillbaka (enbart på yttertyglen!) och fortsätt sedan genom hela kortsidan i förvänd galopp innan du vänder tillbaka tight till "rätt" galopp igen. Här får man verkligen svart på vitt om man har hästen på yttertyglen!
 
 
Fina Bliss <3

Lotus!

 
 
Lotus gör framsteg för varje ridpass. Det här var första gången han hoppade högre än små kryss på 20 cm. Vingligt, men med god inställning! Han kommer bli hur bra som helst med rätt träning, så den här hästen skulle jag till och med kunna tänka mig att vara fortsatt delägare i som ett projekt med en ambitiös tjej el kille som vill satsa lite. Jag tror på denna ponnyn! Utvecklas i raketfart. Liksom, dessa filmer är några dagar gamla. Hade jag filmat idag, så hade ni kunnat se ytterligare stor utveckling. Häftigt!
 
 

Gigolo!

När Regina har annat att hitta på ibland, så passar jag på att trimma på Gigolo. Idag passade vi på att busa lite över hinder, vilket var lajbans enligt hingsten själv...
 
 
 

Just nu!

 
Tre grabbar ridna, dags för nästa gäng hästar!

TILLBAKA till verkligheten!!!

JAG HAR ÄNTLIGEN EFTER MÅNGA OM OCH MEN FÅTT TILLBAKA MIN MOBIL OCH INTERNET. Great!
Nu jäklar är jag tillbaka till verkligheten och världen känns det som.
 
 
Mycket har hänt sedan sist och ah, det är väl bara att sätta igång och skriva? Inspirationen är på topp ;)
 

BRB

Har för tillfället problem med både internet och har ingen mobil som går att nå eller ringa med. Är det akut, så hör av er till 0708198699, det är bosses nummer. Återkommer så fort jag fått rätt på detta!
 
Gah, blir galen!
 
 

<3

Mina hästar gör mig så galet glad alltid. Först ut idag var Appe och Lotus. Sen blev det endel fix och ärenden innan det är dags för att ta resten av gänget.
 

Mer om ridpassen senare <3

Morgoninspiration!

     
 
 
 

På äldre dar...

Lite gammal börjar jag faktiskt bli tror jag allt. Jag kan nämligen ha svarta tyglar till ett brunt träns... brun sadel tillsammans med svart träns... pannband utan bling-bling.... och mitt favoritträns, ja det är faktiskt det äldsta jag har  - slitet och hänger knappt ihop längre, men jisses vad det ligger an fint på hästarna och där är så många hål att jag kan både ha det på den lilla c-ponnyn och den stora storhästen. Grymt praktiskt.
Antingen börjar jag bli gammal, eller så har jag jobbat för länge med dessa djuren på dubbel-heltid och tycker inte längre matchande läderfärger är så viktigt längre. Det är heller inte viktigt med samma marinblå nyans på lindorna och schabraket, utan det där solblekta som fortfarande efter alla hundra tvättar ligger på plats under sadeln väljer jag ändå före. Jag tycker fortfarande det är himla roligt med utrustning, hålla koll på allt nytt kul som kommer in och så vidare, men roligast just nu är ändå de praktiskta sakerna istället för de nya blingade schabraken. Tro mig, jag tycker det är jättesnyggt med bling-bling, men jag dras hellre till de där helfärgade schabraken med inbyggda paddar.
 
När ungdomarna får ögon som tefat och tappar hakan över hur det går till med olika läderfärg på tränsets delar, så kan jag inte låta bli att le. Jag har också varit väldigt brydd över sånt förrut, men det är ju nog säkert 5-7 år sedan sist jag brydde mig.
 
Men, missuppfatta mig inte. Jag älskar utrustning, men framför allt så älskar jag företag som tänker nytt och kreativt. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa ett träns från PS of Sweden, inte för att jag tror det är så dramatisk skillnad (lovar att ge min egen recension på detta när jag köper ett senare i år!), utan för att jag tycker skaparna bakom företaget är otroligt balla som hela tiden tänker nytt, kreativt och utvecklar sig. Jag ser upp till utvecklande företag! För mig känns det roligare att köpa något från ett företag som ex PS of Sweden än ett företag som ex Dyon el Kingsland.
 
 
 

läget

Idag har dagen gått åt att trimma ponnys och hästar, hämta spån, hämta trä osv. Känns bra ändå, haft mycket o göra men det har gått ganska smidigt ändå. Imorgon bitti så börjar turerna till ridhuset :) Alla ska trimmas!
 
 

Morgoninspiration!

 

Bliss och Appe <3

 
Både Appe och Bliss gick riktigt bra idag. Känns att det har gett bra resultat nu när vi har trimmat mycket. Imorgon så rider jag upp dem på åsen som avkoppling. Det är dem värda bägge två!
 

Tojje 3/1-15

 
 
 
 
 Pigga busiga Tojje fick hoppa lite titthinder igår. Lycklig ponny som inte bangade för något!

Balou!


Han är en riktig snygging.

Snygge Lotus!

 
Filmer på honom kommer ikväll tror jag! Om jag orkar efter att ha ridit sista gänget hästar som vi ska köra till ridhuset nu :)

Tips!

Enkla bomövningar!
 

Balou makeover

Igår fick Balou sig en riktig make-over. Blev klippt från topp till tå, snacka om tålmodig ponny när jag står och finklipper benen och huvud...
 
Bosse står och bankar på stallet i bakgrunden....
 
 
Och när han var färdigklippt så blev han framskodd. Av mig dessutom, så det tog ju sin tid :p Men snällt stod han!!
 
 
När Lisa kom förbi på kvällen fick han dessutom liten massage av henne. Helpysslad ponny :D
 
 

Hästarnas nya ålder...

Känns så konstigt varenda gång det är nytt år att säga hästarnas nya ålder liksom...
 
  
 
Appe är numera 7 år... Eris är numera 10 år... och Tojje är numera 6 år...
 
   
 
Bliss är numera 13 år... Lotus är numera 7 år... och Balou är numera 11 år....
 
  

Mammut är numera 3 år... Nicke är numera 20 år... och Gigolo är numera 8 år...

Balou!

Ponnyn vi var och hämtade är en ponny endel säkert känner igen. Nämligen Balou!
 
 
Tyvärr passade han inte riktigt dit han såldes. Så då körde jag upp och hämtade honom igen, så nu är han till salu igen. Balou behöver en lite mer rutinerad ryttare, då han hittar på bus annars.
Det fina med att köpa häst/ponny från handelsstall - vi hjälper till om det blir problem!
 
I alla fall. Balou är en 11 åring valack som söker ryttare. Han är SUPERSNÄLL i all hantering, såsom sko, klippa och lasta osv. Han är utbildad LA dressyr och hoppar banor på 1 meter utan att tveka. Jag tror han hade blivit riktigt bra tävlingsponny till den som vill satsa lite! Han är väldigt lättriden.
 
Det buset han gör, är att han testar dem minsta med att dra ner huvudet. Det här "problemet" det händer aldrig när jag själv rider honom, och inte heller när Regina (12 år) rider. Alla ponnys testar väl sin ryttare, och Balou gör det på detta viset. Jag vill vara fullt öppen om denna "olaten". Det är absolut ingenting jag försöker hyscha ner. Det är en GRYMT rolig ponny för den som vill ha en välutbildad rolig ponny att rida och tävla!
 
Filmer kommer :D Och nya bilder kommer!
 

Fantastiska Eris!

 
Inriktning: Allround  -  Typ: B-ponnier  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2005   Namn: Eris  Pris: 30 000kr           
Eris är ett sto på 10 år, ca 125cm hög maffig modell. Här är en rolig liten ponny som det glittrar om. Hon har varit barnponny i hela sitt liv och nu är det dags att lära upp någon ny. Hon är pigg och framåt, kan takta lite i skritten ibörjan - men skulle aldrig hitta på något dumt. Hon är bara lycklig över att få arbeta! Hon är utbildad LA dressyr, hon är otroligt enkel att rida i form. Villig att arbeta, och flyttar sig i sidan. I hoppningen är hon startad 80 cm i Polen. Snäll på hinder, drar inte och har inga dumheter för sig, utan hoppar snällt den bana du sätter upp framför henne. Snäll att sko, klippa och lasta, van vid att åka till andra platser. Kan gå både själv och i flock i hagen. Snäll att rida ut.
Här är en pärla som vill hitta någon ny ryttare att lära upp, eller varför inte bli någons tävlingsponny?
Filmer finns vid intresse.
Pris  30 000 kr

Sökes!

Söker ett gäng träns i alla storlekar (ponny, cob och full). Behöver inte vara något fancy eller fantastiskt nyskick, utan jag tar hellre välanvända men hela träns. Det behöver inte vara några speciella märken, utan de ska användas till försäljningshästarna. Helst i brunt läder, men kom gärna med förslag. Jag är ute efter sisådär 5-6 träns!
 
Hör av er till ardnaxela9274@gmail.com. Skicka med bild/bilder och prisuppgift!
 
 
 
Någon som har paketpris på gamla täcken i storlekar allt från 115-155 också? Så är det ALLTID välkommet.

God morgon!

Nu är Bosse hos kund och jobbar medan jag sitter och äter frukost... choklad och en cola zero ;) På schemat idag står det inte mycket mer än att det blir många turer till ridhuset då alla hästarna ska trimmas. Sedan ska även några hästar här hemma skos. Bl Tojje, Bliss, Eris och Lotus! Så dagen kommer fyllas upp med jobb, även om det känns som en lugn dag i och med där inte är några speciella tider att passa :)
 
Igår var vi i Jönköping och hämtade en ponny. Mer om det senare idag :)
 
 

Mammut... 0-3 år...

Allt började en dag när jag var ute hos en vän och hälsade på. Där stod den roligaste lilla varelse jag någonsin sett. Nämligen ett föl på någon månad.
 
 
Redan då var jag kär och bara skulle ha honom. Fick honom, och dagen jag skulle hämta honom, klev han rakt på transporten, kaxig och förväntansfull på världen. Inget pip efter mamma här inte!!
 
 
Sötaste pyret <3
 
 
Mammut är inte riktigt som alla andra. Han lever helt i sin egen värld och har inga bekymmer med att känna tillit till precis vem som helst. Han är lika cool i alla lägen och har alltid varit ;)
 
 
Men, för att Mammuten skulle få en så bra uppväxt som möjligt, så körde jag upp honom till Anna där han fick gå i stora jättefina hagar tillsammans med kompisar. Snacka om fin uppväxt!
 
 
 
 
 
Mammut har alltid varit väldigt... extra hårig... ;) Tro mig... jag har fått mååånga gissningar och förslag på vad han kan ha haft som föräldrar... Allt ifrån bergsget till lama....
 
 
Men tro mig, även Mammut tappar pälsen på somrarna... Här är han som ettåring!
 
 
Våren som tvååring började Mammut klättra på stona i hagen och då tog jag hem honom och började fundera på kastrering. Kastrering blev inte av, eftersom det visade sig att Mammutens stenar inte trillat ner helt ännu...
Gav honom en sommar på kvarnstena tillsammans med deras lilla åring och Lisas åring!
 
 
Med mycket gräs blir en lättfödd man lite.. hmm... rund om magen...  ;)
 
 
 
 
Och... då krävs det ju lite motion! Dags för löshoppning! Kanske inte Mammuts starka gren första gången....
 
 
 
 
Men gång nummer två och tre, då hade poletten trillat ner :D
 

Numera går Mammut hemma hos mig på lösdrift med några kompisar och har det bra. Har ingen aning om att han till våren ska ridas in och börja hitta på massor med roliga saker.
 
 
Mammut är en grymt rolig liten häst som kommer vara svår att släppa taget om när det är dags. Vid fyra-femårs ålder kommer han ju vara till salu för rätt hem som vill ta vara på denna goa kille!

De två bästa starterna 2014!

Här är de två starter jag minns allra bäst år 2014.
 
I dressyren, LA:4 debut med Hotdream Que:
 
 
Och sedan när jag och Bliss satte nollan efter många "pet-rundor". Detta var i Kulla i en 125cm klass!
 
 

Galoppövning!

 
Både Bliss och Appe fick träna mycket i galopp igår. Gjorde en övning där de fick gå någon meter innanför spåret, för rakriktningens skull och la sedan en volt tillbaka (ca 10 meters volt) och när jag kom ut till mitt spår igen, valde jag att antingen göra ett galoppombyte, eller att fortsätta i förvänd galopp. Skitbra övning om man vill träna på att hålla koll på bogarna och rakrikta!
 
 
 
Bliss blev väldigt varm ;) <3
 
 

2014 - ett år med ups and downs.

2014 är ett år jag kommer kunna minnas tillbaka som det år som fick mig att förändras som människa. Jag tror att det här året, som har varit galet mycket både motgångar och framgångar har stärkt mig som person och jag har det här året lärt mig att sluta krypa utan istället sätta ner foten.
 
Hästmässigt har det blivit många hästar sålda, många inridna och det har blivit mycket tävling med för det mesta ganska bra resultat!
 
 
 
Vackra och roliga ponnys har passerat till nya underbara hem...
 
 
 
Glasan och Dyzma bland annat har hamnat på helt rätt ställe!
 
 
 
 
Har tävlat många dressyrtävlingar i år, på flertalet olika hästar! Både Totte, Titan, Skandium, Unikum, Lotus, Que och Bliss har jag tävlat i dressyr på 2014. Allt ifrån LC-klasser till MSV. Jisses vad jag lärt mig mycket. Dressyren har skänkt mig så enormt mycket kunskap, glädje och gråa hår.
 
 
Bliss är den fantastiska professorn som gett mig ENORMT mycket glädje och aha-upplevelser i hoppningen. Hon är verkligen den läromästare som jag får nypa mig i armen för att förstå att det är faktiskt jag som har äran att få träna på henne. Hon är helt makalöst fantastisk den hästen.
 
 
 
 
Men bakom alla tävlingar, så har det varit mycket svett och träning.
 
 
Många underbara stunder!
 
 
Men under året så hade vi en fruktansvärd natt också. Skandium lämnade jordlivet och världen förlorade en fantastisk häst.
 
 
Största händelsen i år har väl trots allt varit att vi flyttat till gård i Ljungbyhed. Vi tog oss an ett enormt projekt, som gått över förväntan och jag kan nog inte fatta det än. Ett eget inlägg om flytten kommer. För här är alldeles för mycket att skriva om ;)
 
 
En fantastisk grej till är att Appe är tillbaka hos mig och jag är så oerhört tacksam över det. Det är den finaste killen som finns i mina ögon och det ska bli ett galet roligt år 2015 med honom!  Jag är så tacksam!
 
  
 
Annars då? Nä, vad ska jag säg. Tack till 2014 för att det varit det mest lärorika året i hela mitt liv tror jag. Med alla enorma käftsmällar och alla framgångar också för den delen så tackar jag för allt jag lärt mig. Det har varit ett fruktansvärt tungt år på många plan, men vad gör det. Jag ska stå med ett hånleende åt 2014 och tacka för allt jag lärt mig under året istället. Jag backar några steg, men bara för att ta sats!  År 2015 - du är så välkommen! Jag är redo!

RSS 2.0