Appendix stam!

GUIDO är Appendix pappa!
'
Född 1988. Brun, stjärn, snp, 4 vt ff. 170 cm.

Ur bruksprovet: Guido fick 10 i hoppanlag och galopp. I trav och ridbarhet fick han 8,0. Terrängprov: 10 - 10 - 9.

Trots att Guido inte har så stora fölårgångar, har han varje år många avkommor i unghästhoppklasserna i Falsterbo och på Unghästchampionatet – 2007 hela 8 stycken. Cantadou e. Guido, blev bl a 2:a i Franconvilles Grand Prix för 6-åringar i Frankrike 2008 med sin ryttare Svante Johansson. Den första Guido-avkomman i Sverige var Born to Joy, som vann kvalitetstävlan med 10 i hoppning. Därefter tog Born to Joy en delad silverplacering i Unghästchampionatet och är nu såld till Guidos hemland Holland. En annan avkomma till Guido har vunnit det Österrikiska Mästerskapet för Young Riders och i Tyskland har han flera avkommor i svår hoppning.

Guido var bara 7 år gammal då han placerade sig i svår hoppning och som 8-åring var han 3:a i Grand Prix. Vid nationshoppningen i Insterburg 1997 var han 2:a med det tyska laget och han har även varit 3:a i en World Cup-hoppning. Totalt har Guido 78 segrar och placeringar, varav 53 i svår klass.

Ovanligt stor kapacitet, försiktighet, bra teknik och rätt inställning kännetecknar avkommorna. Typmässigt ger han högbenta och moderna avkommor. Förutom hoppanlagen och den utmärkta galoppen, får de ofta en mycket bra trav och hög ridbarhet.

I sitt bruksprov i Medingen 1991 var Guido bästa hopphingst med 10 i galopp och 10 i hoppanlag och hans höga ridbarhet gjorde honom dessutom till fjärde bästa dressyrhingst. Totalt blev han tvåa.

Guidos far Voltaire var mycket framgångsrik i svår internationell hoppning (Jos Lansink). Under ett år tog han Nations Cup-segrar i Calgary, Stockholm, Lanaken, Helsingfors, Wiesbaden och Wembley. Han avslutade karriären med att vinna Berlin Championship 1989 och har därefter gjort en betydande insats som toppförärvare inom hoppning. Trots att det kommer fram så mycket nytt hoppblod, möter man ideligen Voltaires namn i stammarna hos de unghästar som dyker upp på tävlingsarenorna runt om i Europa. Bland hans mest berömda avkommor märks Concorde, Finesse, Play it Again och Kannan. Foltaire var framgångsrik i internationell dressyr med Günter Seidel. Voltaires far Furioso II är bl a far till For Pleasure.

Modern Brieka tillhör en av Hollands bästa mödernelinjer vad gäller hopphästavel. Hennes far är den holländske championhingsten Sultan, som både gick svår dressyr och svår hoppning. Han är far till Världscuphästen It's Otto (Geoff Billington).

I nästa led finns Fresco, som vann mängder av internationella segrar, bl a Hamburger Derby.

Guido är i rakt nedstigande led den 4:e generationen av internationella svårklasshästar i hoppning.

Guido fick 2008 höjd avelsvärdebokstav till A. Från ASVH:
Hingsten Guido 985 har av Avelsvärderingsnämd Varmblod (AVN) tilldelats avelsvärdebokstav A. Som grund för beslutet ligger avkommornas goda resultat vid unghästbedömningar. Guido 985 har 31 bedömda avkommor varav 13 i kvalitetsbedömning. Hans BLUP-index för hoppning är 127. Därtill har 14 st avkommor placerat sig i hopptävlingar på minst regional nivå, fram t.o.m 2006. Gudio har därmed visat sig vara en tillgång för svensk hoppavel.

All denna text är hämtad från :http://www.agardshingststation.se/hingstar.htm




Kommentarer
Postat av: Paulina

En riktig snygging till pappa ju! ;)

2012-03-06 • 09:31:47
URL: http://fotopaulina.blogg.se/
Postat av: Alex

Vi sålde precis en unghäst e.Guido, ue Mowglie, som är fruktansvärt fin. Enligt John Hickey har han potential för minst 1,50. Har hört av flera tränare att Guido gett många svårklasshästar. Känns väl bra att ha en sådan guldklimp i sin ägo? ;)

2012-03-07 • 18:49:32
URL: http://ahadin.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0