Plankfyllnad...

Mycket är det att tänka på när boxar och allt ska beställas. Som exempelvis plankfyllnad. Ska man välja, gran, lärk eller plast?

 

Såhär skriver Cityboxen om de olika fyllnaderna!

 

"Granplank
Vi levererar speciellt utvald gran av bästa kvalitet till våra boxar. Gran är ett välbeprövat och bra material och billigast i inköp. Gran är ett ljusträslag som mörknar något med tiden.

Granplank kräver underhåll och vi rekommenderar att du oljar, laserar eller målar dina boxar för bästa hållbarhet. För hästar som biter på inrednig rekommenderar vi att du penslar inredningen med "bit stop" som finns att köpa i färghandeln. Om du har hästar som biter mycket på inredningen rekomenderar vi att du iställer väljer plastplank.

 

Lärkplank
Lärk är ett träslag som lämpar sig mycket bra i hästboxar. Lärken skiljer sig från gran på så vis att den är mer röttåligt, innehåller mer olja och kräven mindre underhåll. Lite mörkare/rödakig i färgen gemfört med gran. Lärk ska inte målas utan endast oljas. Ett mycket uppskattat och tåligt virke. Hästarna är mindre benägna att bita på inredning med lärk.

 

Plastplank Plastplanken vinner i längden! Inredning med plastplanken är både underhållsfri och tålig. Du slipper måla eller olja bara att spola av när det behöver en uppfräschning. Planken tillverkas av återvunnen plast och är massiv, en planka väger ca 5 kg/planka att gemföra med en granplanka som väger ca 2,5 kg. Den har samma färg genom hela plankan. Hästarna biter inte i den och den är mycket hållbar för sparkar. Platsplank är ett något dyrare alternativ i gemförelse med granplank men du sparar snabbt in den kostanden då du slipper byta ut sönder bitna plankor eller måla. Idag väljer ca 50% av våra kunder boxar med plastplank. Plastplanken lämpar sig även för utestall, vindskjul och ligghallar."

 

För vår del lutar det åt plastplank. Har ringt runt och hört oss för mycket angående detta och plastplank verkar helt klart vara grymt bra! Finns en anledning att djursjukhuset bytte ut sitt mot plast.... Enkelt att hålla i ordning!!

 

 
 
Text och bilder är lånade från City-boxen.se!

Kommentarer
Postat av: Annie

Hahahah vad kuuul! Det är min häst som är med på bilden med plastbox ;D Plast är jättebra! Inga flisor när de sparkar, lätt att skrubba bort smuts och behöver inte underhållas öht!

2014-09-02 • 14:14:03
Postat av: M

Plats skulle jag välja. Ser himla tråkigt och fult ut när vissa hästar gnagt som små bävrar...

2014-09-02 • 18:39:39
Postat av: lovisa melin

Vi har exakt sånna boxar som bilden till höger :)

2014-09-03 • 13:38:40
URL: http://crazypony.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0