Dagens resultat!

Jisses vilka blandade resultat det varit idag. Nu när jag smält det hela lite grann, så kan jag väl inse att det var väl inte fullt så katastrof som jag tyckte när jag precis hoppat av sista hästen.
Först och främst - jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Jag är ny i denna dressyrvärld men ändå så pass med att jag förstår skillnaden på bra, halvbra och skitdåligt. Ett program som jag för ex ett halvår sedan hade varit nöjd med, skulle jag kunna börja gråta för idag. Förstår ni känslan? Numera är jag liksom missnöjd och känner att det var dålig ridning varje gång. Jag har blivit något så fruktansvärt kritisk mot mig själv. Men i min värld så är det en jävligt bra egenskap. För det leder inte till Grand Prix att vara nöjd med en "halvbra" eller "nästan bra" runda. Det leder inte till Grand Prix att vara nöjd med att hästen som inte kommit runt banan innan, gick runt fast med en för låg form genom hela programmet. Det leder inte till Grand Prix att vara nöjd när programmet gick prickfritt förutom att formen var lite för hög/låg eller att bakbenen inte var tillräckligt igång.
Det leder till Grand Prix att vara fanatiskt knäpp på detaljerna och alltid tycka att det kunde bli bättre. Jag antar att det är så i alla fall.
Nog om det sålänge.
 
Dagen började med att vi skulle åka samtidigt med Bliss och Skandium (dock i varsitt släp). Lastade på Bliss som lydigt och taggat gick på släpet som vanligt. Skandium försökte vi lasta i sisådär 45 minuter utan resultat. In med henne i boxen och kasta oss iväg med bliss. Ut med Bliss direkt, fick sisådär 10-15 min på mig att rida fram till ett program Bliss aldrig gått. Och resultatet blev att hon var lite för låg i formen stor del av programmet och de förvända galopperna gick inte alls idag. Hon bytte ett X antal gånger under dem ;) Men i övrigt bra! Nöjd alex? Nja. Men hästen är ju så underbar <3 Hon är verkligen helt fantastisk som bara går in och gör ett så bra jobb!
 
Sen körde vi hem och lastade av Bliss och på med Skandium och Titan.  När titan gått in först , då behagade damen att gå in :) På tävlingsplatsen lastade vi ut bägge i goood tid. Började med att rida Skandium  som gick över förväntan och efter en stund skiftade jag häst, red fram Titan som var... mer vild än tam för dagen, men blev väldigt fin efter en stund. Sen upp snabbt igen på Skandium och in på banan. Vi har ju haft stora problem med att få henne att inte vara så tittig, men idag provade vi en ny grej - att lägga henne låg i formen för att sen ta upp henne. Och, fungera gjorde det - för att tittig och dum var hon inte utan gick hela programmet väldigt trevligt. Problemet var bara att jag inte fick upp henne i formen, utan hon gick otroligt stadigt hela programmet - men i för låg form. Men egentligen, vad gör det? Hon gick ju runt och gjorde vad hon skulle. Väldigt bra ritt till framtiden och idag var det bara det som räknades. Men nöjd alex trots det? Njää ^^
 
Sist ut skulle då vara Titan, jag hade ca 10 min på mig mellan Skandium och Titan och det gick bara inte. Titan var väldigt på hugget och på tårna idag och vi valde att stryka. Det fick bli "enbart" miljöträning för hans del idag. Känns liksom inte lämpligt att gå in i en MSV debut med en häst som är fullständigt toppad.  Nu blir det istället hårdträning inför nästa helg. Då är det dags igen. Efter att jag hoppat av Titan var jag ju dock något så fruktansvärt frustrerad less och arg på mig själv. Varför egentligen? För överlag så gick det ju bra? Men det är ju det. Jag är för perfektionist för att inte bli frustrerad på såna här tävlingar. Bryt ihop, och bit ihop. Nu lägger jag upp en master-plan för nästa tävling och då jäklar ska det gå vägen. Då ska jag i alla fall ha allt mer ´planerat, Skandium ska vara lasttränad och mer diciplin ska till.
 
Typ, applåd till den enstaka stackare som orkade läsa. Men det är en viktig grej för mig att diskutera och skriva av mig. Tror jag ska göra det oftare här på bloggen, så ni får ta del av min krokiga väg till att bli riktigt bra ryttare!
För att, jag ger mig fan inte.
 
 
Arkivbild, tror tyvärr inte det blev så många bilder idag :(
Trackback
RSS 2.0