Fråga till er!

Får väl fråga er också, hur gör ni när ni kör fast i ridningen? Tragglar på, eller försöker bryta eller hur gör ni?
 
Jag har mina tankar och idéer på hur jag ska försöka ta mig upp hur mitt träsk men hade så gärna velat ta del av hur ni gör. Jag är liksom guda tacksam för alla tips!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Jag åkte till Holland och fick chansen att rida väldigt fina hästar för en fantastisk tränare i knappt ett år. Den bästa möjligheten för mig att bli en bättre ryttare. Är så glad att jag gjorde det, fick många aha-upplevelser under den tiden.
Lycka till, och du är duktig.

2014-07-29 • 10:40:27
Postat av: Anonym

Åker till en ny tränare som kan se annat den gamla inte ser!

2014-07-29 • 12:08:43
Postat av: Julia

om jag hade suttit fast så som du gör. så hade jag gjort något annat tex; om det är en dressyr häst så hade jag hoppat lite smått bara för skoj skull och hittat nya ideer med den hästen! om det är en hopp häst så hade jag gått ut i skogen byggt upp hinder och hoppat dom för att ha skoj med hästen.
annars hade jag åkt till stranden och busat med hästen där och ha allmänt roligt med hästen.
Om inte något funkar av det så hade jag ställt av hästen en två dagar och funderat på om det kanske är hästen som tycker det är roligt. eller om jag tycker att det är tråkigt. för oftast när man sitter fast så är det pga att man inte tycker det är roligt längre. jag hade ialf satsat på att ha ROLIGT ett par dagar om inte det funkar så hade jag ställt av hästen kanske ut och gått med den/dom bara så att den/dom får röra lite på sig.

2014-07-29 • 12:45:51
URL: http://annorlundamotiv.bloggplatsen.se
Postat av: Henrietta

Det här blir lite mer ett allmänt inlägg - måste liksom få med min helhetssyn för att få med vad jag hade gjort. För mig handlar ridning hela tiden om göra det så enkelt som möjligt och och hitta tillbaka till dom rena hjälperna - jag vill ha en balanserad och följsam häst med tryck och energi i utan att behöva vara hård eller tjatig mot den. Vilken kräver perfektion - det är bättre att reagera snabbt än hårt och precis där det ska. Ingenting till slumpen. Träna intensivt några minuter varje dag på det som måste förbättras - sen är det lösgörande och varierande arbete som gäller. Och lite bus här och där så man håller motivationen uppe. Om jag vore du skulle jag inte rida på 2-5 dagar (svårt i din situation... jag vet) och sedan börja om lite från början.. Göra en tydlig lista tillsammans med min tränare vad som behöver förbättras och sedan ta fram en detaljerad plan. Allt är väl inte kaos? Det är väl egentligen vissa bitar som inte är helt hundra... det svåraste är väl att många saker tar lång tid och vill man bli en duktig tävlingsryttare handlar det ju så himla mycket om rutin. Sen är det ju dom dåliga rundorna man lär sig mest av! Analysera, traggla och kom tillbaka! Du är ju skitduktig!

2014-07-29 • 16:03:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0