:)

Anonym om Godmorgon!:

vadå så du rider aldrig ut?


Svar; Nix, nästintill aldrig! :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det kan inte vara ett roligt liv för en varelse som har inpräntat i kroppen att vandra hundratals mil att bara se samma sam varje dag. Självklart "verkar de glada", men vet de inget annat vet de heller inte vad de går miste om. Tycker det är skamligt att äga en häst utan vetskap om deras naturliga instinkter och behov. Tänk dig in i hästen situation. Du är hungrig (hästen bör äta ca 18 h om dygnet i små små mängder åt gången), och måste

vänta på din mat. Sedan släpps du ut i en fyrkantig hage, oftast ensam för att det är säkrast så (skit i att hästen är ett flockdjur

som är beroende av fysisk kontakt från individer av samma ras).



Hagen är otroligt tråkig så efter att ha plockat i sig lite gräs och rullat sig så vill hästen in igen, den kanske fryser också i brist på rörelse (dvs blodcirkulation). Varför vill den in då? Jo för att den vill ha förändring, den vill ha stimulering. Inne i stallet kommer och går det hästar, man får mat och det är liv och rörelse.



Sen kommer en människa och sadlar hästen för att leda ut den på ridbanan eller i ridhuset där den antingen får springa runt runt eller gå över pinnar. Hästen tycker förmodligen om att bli riden då den får använda sin kropp och sitt psyke. Efter ridturen sätts den tillbaka i lilla cellen där den måste stå i mellan 8-10 timmar och på sin höjd ha lite hö att plocka med. Sedan börjar det om. Den ser samma cell, samma ridbana, samma hage varje dag. Vad i denna hästhållning gynnar hästen? Vill ett strövande flyktdjur stå inlåst i så många timmar? Nej de accepterar det därför att de inte vet något annat.



Sen har vi chocken för mag och tarmsystemet när det kommer kraftfoder som inte är bra för hästen (och fyllt av socker som omvandlas till insulin i kroppen). Fodret brukar lägligt nog komma precis när magen ställt in sig på svält och bromsat ned magsyrorna. Går hästen mer än 3-4 timmar utan mat händer det jag just beskrev. Det tar dessutom en timme för hästen att starta systemet igen, så lagom till att systemet är igång så är maten slut och processen börjar om.



Sen kan man ju gå in på vad skor gör för den elastiska putan och hela hovmekanismen, det är sjukt att folk lägger så mycket pengar på något så onödigt. Hade hovslagare varit bättre på att verka hästarna hade man inte behövt skor alls. Men tack vare deras kassa verkningar hittar man hovsprickor, ömma utflutna hovar, skyhöga trakter och allt annat som enbart leder till problem. Alla hästar kan och mår bäst av att gå barfota, så länge de har kunniga ägare som vet vad som krävs för att hålla hovarna friska. Men för att hovisarna inte ska bli av med sina jobb har de kommit på sjuks begrepp som lätt kan åtgärdats av motion och rätt verkning. Snedslitning, överslitning, ömhet, "felaktiga benställningar" osv. Detta är resultat av en häst som kämpar för att kompensera för felet hovslagaren gör.



Det är komiskt att alla de som inte tror på barfotaverkning inte kan ha sina hästar barfota, medan alla som tror på det lyckas alldeles utmärkt.



Tack gode gud så börjar den nya forskningen nå allt fler och fler, men jag blir fortfarande mörkrädd av alla envisa egotrippade människor som sätter sina egna behov framför hästens.

2011-11-07 • 01:54:31
Postat av: Anonym

Man är hemsk om man inte rider ut sin häst runt 5 dagar i veckan. HEMSK!!

Dom är inte gjorda för att gå i samma jävla ridhus eller på samma jävla bana varje dag.



Håller även med ovan kommentar..

2011-11-07 • 09:19:44
Postat av: Ida

Min häst skulle döda mig om han var tvungen att gå i skogen varje dag! hahah xD

2011-11-07 • 10:29:11
Postat av: alice

Hahahaha omg kommentaren ovan ><...

Vaddå jag rider inte ut ofta då vi inte har tillgång på utevägar längre.. Jag kan rida ut på helgerna och ibland på vardagar om det är ljust ute inte annars! Men inte dör min ponny av det? hahaha

2011-11-07 • 15:32:57
URL: http://binnastoy.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Jag rider heller inte ut så ofta egentligen, har dock blivit så nu när Pikachu varit skadad men jag tycker verkligen inte det är något fel med att itne rida ut. Tror Alex har koll på vad hon gör och hur hon varierar sig!

2011-11-07 • 17:34:25
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/
Postat av: Wilma

Det sjukaste jag hört. Håller till 100 % med kommentaren längst upp.



2011-11-07 • 19:25:35
URL: http://http:/horseheaven.blogg.se
Postat av: matilda

jag vet och känner ett flertal hästar som inte verkar tycka om att ridas ute...en av dem går ca 500 m från stallet sen lägger den i backen och slutar typ inte bråka förrns den är på stallplanen igen..och den är bara 4 år och har alltid gjort så(spelar ingen roll vem som sitter på)..medans i ridhus eller paddock så går den som en klocka,super talang innom både hoppning o dressyr!!!ägaren börjar fundera på att ge upp med uteritter. och vissa hästar behöver faktist skor på fötterna för de är ömfotade,.en av mina närmaste vänner blev tillslut tvungen o sätta skor på sina shettisar för de ville inte gå på grusvägar(det var absolut inget fel på hovarnas kvalite eller liknande)..och att hästar bara accepterar läget för de inte vet ngt annat låter bara konstigt,.vi har haft flera hästar som det märkts på att de inte gillat o stå inne i box så då har dem ställts på lösdrift istället och hästarna trivs som fiskar i vattnet! medans andra blir svårt mobbade i lösdriften så de älskar när de flyttas till box och får sin egna plats utan massa stök runt om :) :) alla hästar är olika och har olika behov precis som människor! Man får göra det bästa av sitvationen.

2011-11-09 • 18:04:12
URL: http://http:/rodtott.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0