Har ni sett detta?

Djurskyddet Sverige anmäler reiningfinal

Efter att Djurskyddet Sverige tagit del av en film från helgens FEI Reining World Final på Bökebergs Gård i Svedala har en anmälan om djurplågeri lämnats in till länsstyrelsen i Skåne.

Djurskyddet Sverige fick filmen skickad till sig via det danska tv-magasinet Epona som drivs av journalister som har ett brinnande intresse för hästar och hästvälfärd. 

Alla som har sett filmen är helt eniga om att detta måste stoppas. Det liknar djurplågeri, att tvinga en häst till att gå i den formen under så lång tid, med så skarpt bett kan inte vara tillåtet enligt svensk lagstiftning, säger Djurskyddet Sveriges förbundsordförande Sven Stenson.

Men det internationella ridsportförbundet FEI, som står bakom reiningfinalen, håller inte med.

Representanter från FEIs huvudkontor har pratat med chef-stewarden från Bökeberg, och blev försäkrad om att all träning var övervakad, det togs tid på varje träningspass, och att allt höll sig inom reglerna, säger Ian Williams, FEI-direktör, till Epona.

Se ett videoklipp från reiningfinalen nedan.
På Eponas sida finns längre filmklipp som du kan se om du är betalande medlem hos Epona.






Hämtat från :http://www.djurskyddet.se/se/vart-arbete/aktuellt/2011/djurskyddet-sverige-anmaler-reiningfinal

Kommentarer
Postat av: Malin

Tycker att det är hemskt, det klagas mycket på dressyr och hoppning men det här var för jävligt!!! Sen ska man inte dra alla ryttare över en kam. Det finns säkert reiningryttare som tränar sina hästar på ett humant sätt.

2011-05-28 • 16:39:36
URL: http://mea84.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Dem springer ju för fan nästan rakt in i väggen! :o & hon som rycker och sen snurrar som fan! Jag blir ju själv snurrig i huvudet av att bara kolla på dem! Hemskt... Dessutom ser hästen totalt lost ut själv efter det :(

2011-05-29 • 20:30:47
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0